Jaz samo enkrat: kao naročim zelenjavno lazanjo, pa je bila noter samo špinača. Pač lahko bi napisali špinačna. Pa niti dobra ni bila.

Restavracije/lokali - dobre in slabe kritike
Posted 10 May 2013 - 11:38 AM
---------------------------------------------------------------------------------------------
When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.
Posted 10 May 2013 - 02:28 PM
Meni je bila pred leti to ena najljubših pizzerij. Imela je eno fantastično s koruzo in paradižniki ... res pa nisem bila tam že več let.
Škoda, da so se pokvarili.
Put A Kilt On It!
Everybody knows how to raise children, except the people who have them.
Posted 16 May 2013 - 07:02 AM
Restavracija se nahaja na Vodnikovi v Šiški, in ponuja indijsko in nepalsko hrano (tudi na študentske bone, ali dnevna kosila, ter all you can eat).
Ambient je prijeten, lahko jeste tudi na majhnih mizicah, sede na tleh, če se odločite za to, se morate sezuti, in na vhodu dobite posebne copate.
Za predjed sem jedla momo, neke vrste cmoki, polnjeni z zelenjavo, špinačo, itd. Seveda lahko vzamete tudi mesno opcijo. Za glavno jed sem pa jedla nekaj s krompirjem.
(iz
nepalskega menija), zraven pa BOŽANSKI česnov naan.
Zelo priporočam, hrana je okusna, pa veliko izbire za vegetarijance, ter tudi vegane (kar precej jedi).
Edit: Tudi natakarica je bila ZELO prijazna, pripravljena pomagati in razložiti stvari.
Sem bila včeraj spet, bili smo 3. Jedli smo 1 predjed (vege momote), in 3 glavne veganske jedi (da smo potem vsi jedli vse: belo čičeriko, neke pikantne gobe in eno jed z jajčevcem).
Poleg smo vzeli 2 naana in en čapati (ta je brez mleka), ter eno solato, ter za vsakega eno pivo. Se razume.
Jedi so bile nadvse odlične, račun je bil za vse to 50 evrov. Priporočam. Pa še popust smo dobili za naslednji obisk, 10 %.
---------------------------------------------------------------------------------------------
Posted 29 May 2013 - 11:51 AM
Fejstmeni na Cankarjevi - obup!
Čez hrano načeloma nimma pripomb, je okusna in domiselno pripravljena, osebje je pa sicer prijazno, ampak totalno nesposobno. Niso sposobni folgat gneče, ki jo imajo, na netu imajo objavljene napačne menije, ne poslušajo, kaj jim govoriš (zato zdej jem pečenega piščanca s plastično žlivco in rokami - ker so mi pozabili dat pribor). Ne grem več tja, čeprav mi je žal, ker je hrana res full dobra. Za tako postrežbo je tudi kosilo predrago - 6.90€ (juha in glavna jed, brez juhe je ista cena). V kuhinji mislim, da sta dva pa sta hitrejša in sposobnejša kot njih vseh 5 na blagajni, full slaba organizacija dela. Se da stvari načeloma tudi vnaprej naročit preko mejla ali telefona, ampak tut to bolj tako-tako funkcionira.
“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)
“Point of view is everything.“ (Kathleen Winter: Annabel.)
LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.
Posted 06 June 2013 - 10:34 AM
Včeraj sem končno obiskala Ajdovo Zrno.
Prijazna postrežba, hrana odlična, cene super (dnevno kosilo - juha, glavna jed, solata, sladica je €7.50, voda (0.33) je €1.40).
Tisti bolj lačni se mogoče ne bodo do sitega najedli, vegani in tisti, ki imajo radi "lažje" obroke, pa se bodo najedli ravno prav.
Proporočam.
Včeraj sem tam vzela 2 presni tortici, čokoladno jagodni, ena stane 4 evre, in je res zakon, pa še neko prelivko sem dobila čez, iz
svežih jagod. Res super. Žal pa nisem imela časa, da bi si privoščila kosilo. Drugič. Kar se pa tortice tiče - same pohvale.
Posted 06 June 2013 - 10:50 AM
z eno besedo fantastično! tako hrana, kot cene, kot postrežba. Za moje pojme najboljši čevapičiči v Ljubljani!
Put A Kilt On It!
Everybody knows how to raise children, except the people who have them.
Posted 06 June 2013 - 11:03 AM
Meni Ajdovo zrno ni nič posebnega, kosila se full ponavljajo, juhe so pretežno zanič, včasih se jim posreči kakšna glavna jed. Mi je pa full dober presni zavitek, ampak ni vreden 5 evrov.
“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)
“Point of view is everything.“ (Kathleen Winter: Annabel.)
LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.
Posted 06 June 2013 - 11:34 AM
Jaz se nekako strinjam s Spelo. Po vecini so mi bila kosila zelo pusta, brez okusa. Cene sladic pa tudi napihnejo.
Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.
Posted 06 June 2013 - 11:35 AM
A res? No, ne morem reči, ker sem tam jedla samo to sladico. Cene so pač višje zaradi sestavin, si predstavljam.
Posted 06 June 2013 - 03:03 PM
Jaz sem pa prej jedla v restravraciji Barjanka, in sem razočarana. Drugače je to navadna restavracija/picerija, od tega tedna naprej pa nudijo še 6 veganskih
jedi.
Naročili smo pico in pa cordon blue. Oboje po ceni 7 evrov, kar se mi zdi precej, glede na to, da je pica majhna, cordona blue pa tudi ni bilo veliko.
V glavnem, za ta denar se ne naješ, vsaj jaz se nisem, pa ne pojem veliko. Pica je bila slabo obložena (samo bučka), lahko bi dali gor kup zelenjave, pa pač niso,
testo mi ni bilo všeč (kar je po mojih kriterijih zelo pomembno), pa mastna je bila, ker je bilo malo preveč pesta.
Cordon Blue je bil po okusu dober, ne bi pa škodila še kakšna začimba, no.
V glavnem glede na ceno sem seveda pričakovala veliko, očitno še preveč. Za ta denar grem raje v indijsko/nepalsko v Šiški. Veganske izbire je precej več.
Ni mi všeč tako polovičarstvo, vem, da niso primarno veganska restavracija, ampak vseeno. Jaz vem, da tja ne bom šla več, najbrž, pa bi, ampak za
tako ceno pričakujem malo konkretnejši obrok in boljšo storitev.
-3/5
Posted 07 June 2013 - 01:58 PM
Jaz grem danes v Barjanko na degustacijo veganskih jedi, poročam, kako se bodo izkazali.
Posted 16 June 2013 - 04:49 PM
Včeraj sem bila spet na kosilu pri Rajhu in bila po pričakovanjih navdušena. Nič ni boljšega kot se kvalitetno najesti.
Nekaj utrinkov ...
Špargljeva juha
File brancina s pečenim krompirjem (boljšega še nisem jedla) in zelenjavo v pečici
Simpatično in praktično pripravljene limone
Bučna tortica s sladkornimi lasmi
Njihova znana sladica Tisoč lističev, ki je meni ena izmed najboljših sladic sploh
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>
Posted 16 June 2013 - 04:57 PM
Ful lepo! Pa redko vidim malo bolj konkretne (ne slow food) porcije tako lepo dekorirane.
Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
Posted 16 June 2013 - 04:59 PM
Meni so res zelo všeč. Pa imajo tudi za moje pojme solidno / zanimivo ponudbo vegetarijanskih jedi. Če te bo
slučaaajno kdaj zaneslo v Prekmurje in boš lačna.
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
Posted 16 June 2013 - 05:06 PM
Tisoč lističev.
Pablo Picasso
Posted 16 June 2013 - 05:08 PM
Ja. ;p Realno so sicer samo trije. XD
Posted 16 June 2013 - 05:31 PM
Meni so res zelo všeč. Pa imajo tudi za moje pojme solidno / zanimivo ponudbo vegetarijanskih jedi. Če te bo
slučaaajno kdaj zaneslo v Prekmurje in boš lačna.
Oja.
Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
Posted 16 June 2013 - 05:48 PM
Nikoli še nisem videla take izvedbe mille feuille Ne dvomim, da je bilo dobro sicer, je zelo znana gostilna.
Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.
Posted 18 June 2013 - 08:41 PM
Posted 18 June 2013 - 08:55 PM
Na moji wishlisti že dolgo časa, fant je rekel, da bova šla.
Nimam pa pojma kakšne so cene, mogoče ti veš?
Sklepam, da so cene sladic okoli 8 evrov?(jaz vedno pogledam cene sladic in juh, če so do okoli 4,5€ je še sprejemljivo za moj žep)
Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users