Jump to content

Photo

Korona virus / Covid-19

• Please log in to reply
7286 replies to this topic

#1741 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 86869 posts

Posted 23 June 2020 - 04:30 PM

Jaz maske ne nosim več nikjer, razen v zdr. ustanovah, kjer so obvezne. Ne vem, zakaj bi jo. Že takoj tisti petek, ko so začeli govorit, da je od naslednjega pon. ne bo treba več nosit, je nisem imela za v vrtec. 

Pri nas je treba poklicat na UE (da koga dobiš, lahko kličeš par ur kot budala), da ti dajo termin za opravek, na katerega čakaš kot še večja budala. Jaz jih še nisem doklicala, mož mora čakat 9 dni, da se prijavi na CPP izpit za motor. Meni je vse skupaj že za popizdit.

• 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#1742 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23502 posts

Posted 23 June 2020 - 04:32 PM

Na spletni strani našega vrtca pa je bilo prejsnji teden obvestilo, da so opazili, da veliko staršev ne nosi več maske, ko pripeljejo ali pridejo iskat otroka in da prosijo, da jih vsi nosijo.
  • 0

"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."

#1743 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 86869 posts

Posted 23 June 2020 - 05:26 PM

Pri nas je nihče več ne nosi pa ni nobenih komentarjev. Vzgojiteljice jih že od ponovnega odprtja ne nosijo, tudi starši je takrat niso vsi. Včeraj smo imeli zaključno srečanje na prostem, tudi brez vseh ukrepov. Praktično od 18.5. je pri nas vse kot ponavadi, HB.

• 0

― V. Van Gogh

#1744 Olivija

Olivija

Banana Bro

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 15274 posts
  • Interests:illustration, architecture, trees, cats, cats on trees...

Posted 23 June 2020 - 05:50 PM

Pri nas je treba poklicat na UE (da koga dobiš, lahko kličeš par ur kot budala), da ti dajo termin za opravek, na katerega čakaš kot še večja budala. Jaz jih še nisem doklicala, mož mora čakat 9 dni, da se prijavi na CPP izpit za motor. Meni je vse skupaj že za popizdit.

Da se prijavi na teoretični izpit, ali da ga gre delat? Prijavi se lahko na katerikoli UE (sem šla v Grosuplje, ker LJ je absolutno prevelika gužva) in tui delat ga lahko gre ven, kjer je manj navala - Vrhnika, Domžale, Kranj ipd. Par dni tu, par dni tam, pa se pozna. 

• 0

Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.

#1745 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 86869 posts

Posted 23 June 2020 - 05:54 PM

Jutri ima termin, da se prijavi (na to je čakal 9 dni), potem pa še dva tedna na izpit.

• 0

― V. Van Gogh

#1746 Olivija

Olivija

Banana Bro

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 15274 posts

Posted 23 June 2020 - 06:05 PM

Ah, ja, podobno pri meni, malo manj cakanja, pa v Krsko grem delat :lol: 

• 0

Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.

#1747 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 86869 posts

Posted 23 June 2020 - 06:07 PM

Verjetno si ga šla delat pred korono? Mislim, da gre on potem praktični izpit delat v Domžale. :)

• 0

― V. Van Gogh

#1748 Olivija

Olivija

Banana Bro

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 15274 posts

Posted 23 June 2020 - 06:16 PM

Ne ne, vse sem zdaj, junija začela, naslenji teden  imam šele teorijo. Ampak se ne mislim v Lj gužvat in čakat 1 teden dlje. :) Že zaradi tega, ker ne vem, kako bomo v službi s projekti, bi rada čim prej odkljukala in začela vozit.

• 0

#1749 Christianne

Christianne

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 6792 posts

Posted 23 June 2020 - 06:35 PM

Uh, glede mask so pa pri nas v vrtcu in tudi šoli kar striktni, za starše je obvezna.
  • 0

#1750 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 26076 posts

Posted 23 June 2020 - 07:42 PM

Mi smo doma, na hrvaški strani ni bilo sploh nikogar, na slovenski so pa samo pogledali potne liste in nam zaželeli srečno pot. Nobenih vprasanj, ničesar niso skenirali, nič.

Očitno ne bom nič sama lumpala po Sloveniji v naslednjih tednih :D
  • 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#1751 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 86869 posts

Posted 23 June 2020 - 08:19 PM

Zakaj ne? :)

Olivija, ne vem zakaj sem mislila, da ze vozis motor. Srecno! B)
  • 0

― V. Van Gogh

#1752 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 26076 posts

Posted 23 June 2020 - 08:21 PM

Ker mislim, da rabim izgovor, da grem kam sama :D Mogoče se res odklopim za kak dan, ampak smo tako malokrat res kompletni, da mi je potem vedno škoda po svoje it takrat.
  • 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#1753 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 86869 posts

Posted 23 June 2020 - 08:55 PM

Pa bi ti koristilo, ves. :)
  • 0

― V. Van Gogh

#1754 -supergirl-

-supergirl-

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 5842 posts

Posted 23 June 2020 - 09:15 PM

Anouk, a sta imela nizozemske tablice?
  • 0

#1755 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26189 posts

Posted 24 June 2020 - 05:55 AM

Že takoj tisti petek, ko so začeli govorit, da je od naslednjega pon. ne bo treba več nosit, je nisem imela za v vrtec. 

Jaz tega nisem nikjer zasledila :lol:

Drugače pa še vedno veljajo priporočila za vrtce, kjer piše tole:

Starši naj vzdržujejo potrebno razdaljo (1,5 - 2m) do vzgojiteljice, drugih otrok in staršev, če prihajajo hkrati. V vrtec naj ne vstopajo, če ni nujno potrebno, če je nujno, pa z masko in si ob vstopu razkužijo roke. Otrok si po preobuvanju in oblačenju umije roke.

Ne vem, jaz se nošenja mask držim. Tako v vrtcu kot v trgovini. In seveda v službi, kadar jo moram imet gor (v skupnih prostorih - čajna kuhinja, hodniki, menza, WC, morebitne sejne sobe ob sestankih...). Za tistih par minut dnevno mi je ni problem nataknit gor.

• 0

#1756 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27607 posts
  • Interests:kaj te briga :O

Posted 24 June 2020 - 07:03 AM

Pri nas so bili ze v zacetku maja vsi po starem, jaz sem bila zadnja v vlogi dezurne cudakinje, ki je se nosila masko. :butl: Mene najbolj moti higiena kaslja/kihanja, ki je pri nas neobstojeca, v sebi vedno znorim, ko vidim kako vsi kihnejo v dlan in potem preslatajo vse okoli sebe. Resnicno ne vem ce obstaja kaj, kar mi bolj dvigne pritisk od tega.
  • 0
Everything you can imagine is real.
Pablo Picasso

#1757 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26189 posts

Posted 24 June 2020 - 07:03 AM

Neumivanje rok po kakanju? :lol:

• 0

#1758 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 26076 posts

Posted 24 June 2020 - 07:08 AM

Anouk, a sta imela nizozemske tablice?

Ne, smo bili z očetovim avtom.
  • 0

#1759 -supergirl-

-supergirl-

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 5842 posts

Posted 24 June 2020 - 07:11 AM

Aha. Hvala.
  • 0

#1760 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46185 posts

Posted 24 June 2020 - 07:18 AM

Kaksna pa je sploh kaj situacija na Hrvaškem? Je res toliko manj turistov, kot poročajo po tv?
  • 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users