Jump to content

Photo

Krema / serum za obraz

• Please log in to reply
3499 replies to this topic

#1741 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23289 posts

Posted 06 September 2010 - 09:31 AM

A naj si ne obrišem obraza, počakam, da se mi sam posuši in nato nanesem Diacneal ter serum/kremo? Ja, se mi masti koža ampak imam suho povrhnjico, sploh v hladnejših mesecih.
  • 0

"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."

#1742 _Planet_

_Planet_

human search engine of cudovita.si

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27674 posts

Posted 08 September 2010 - 01:39 PM

QUOTE(Princeska @ 27. 7. 2010 - 16:16) View Post

Kje to kupis? oops.gif
  • 0
Rape of the mind is a social disorder...

#1743 Goddess

Goddess

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 2255 posts

Posted 08 September 2010 - 01:53 PM

Tukaj: klik, klik 2 (zgleda da so embalažo menjal, or maybe I'm wrong)
  • 0

#1744 Princeska

Princeska

drama queen

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16360 posts

Posted 08 September 2010 - 02:20 PM

Jst sm mela zadnje dni kožo v razsutju, ker sem uporabljala čim manj kislin in sem šla samo na Nuxe medeni gel+Juicy Beauty serum. Sej prej sem mela tudi to oboje, ampak kot dnevno nego, zvečer itak kisline.
No go zame cry.gif podkožno mozolji, vse vneto. NEEEE!

Zdej sem šla nazaj na kisline, zvečer mam pač celotno Muradovo kolekcijo za akne, zjutraj Nuxe medeni gel/Clinique čistilec/Murad esencialni gel za čiščenje, čez dam občasno Soothing skin serum, vedno čez še kremo. Zadnje čase rižev fluid od Loccitana.
Začela sem jemat tablete Cerin od Sensilaba za kožo in vsak dan spijem 1l koprivinega čaja. V enem tednu občutno izboljšanje. Očitno SAMO naravna kozmetika zame ni... mi je pa fajn kej kombinirat.

Sem pa trenutno na probi z nego od Cliniqua - čistilni gel, tonik in DDMG, bom videla, kako mi je za čez dan všeč.
  • 0
"First make it in your head. And then you can make it anywhere."

#1745 _Planet_

_Planet_

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27674 posts

Posted 08 September 2010 - 05:03 PM

^^

Princeska, svasta, kdo bi si mislil, taksna reakcija koze. sad.gif Glede na to, da nama ustrezajo podobni izdelki se bom najbrz vzdrzala nakupa seruma od Juice Beauty. Sem skozi leta preizkusila ze kar nekaj taksnih in drugacnih krem za obraz, vendar se vedno vrnem h Garnier pure.

Goddess, tega zeleno jabolko sem ze gledala, ampak si nisem prisla na jasno, ce je enak tistemu, ki ga uporablja Princeska. Princess? smile.gif

Hvala!
  • 0

#1746 Princeska

Princeska

drama queen

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16360 posts

Posted 08 September 2010 - 06:43 PM

Ne, tistedva nista taprava, teh nisem imela.

Ma ne vem, Planet, očitno je res odvisno od kože. Dokler sem naravno kozmetiko uporabljala zrave, kot dodatek, je bilo vse fajn. Zdej, ko sem se želela vzdržati kislin zaradi laserja, sem jo samostojno... z dobro željo, a očitno pri meni to ne gre. Jst zdej gledam na to, da tudi če so kisline, da je vsaj zadeva kvalitetna in s čim več antioksidanti. Kakšna pa mogoče tudi ni najbolj oh in sploh sestavinsko (npr. Clinique), a da na koži super občutek... smile.gif
  • 0

#1747 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27346 posts

Posted 08 September 2010 - 06:44 PM

Jaz mam zdej en čas olivno olje, uno z lekarne in zaenkrat je kr kul...
  • 0

#1748 Princeska

Princeska

drama queen

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16360 posts

Posted 08 September 2010 - 06:47 PM

Moja mami je šla za nekaj časa, ko je mela ful probleme s kožo, na posebno kremo, zmešano na recept... ampak se ni izšlo in je zdej spet na kozmetiki, samo da pazi, kaj da gor.
Kej prej je uporabljala Vichy, res je bila fanica, zdej se ne dotakne več teh krem.
  • 0

#1749 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27346 posts

Posted 08 September 2010 - 06:49 PM

Te na recept majo ponavadi kortikosteroide noter i nse ni predolgo za mazat, ene 14 dni max.
  • 0

#1750 Princeska

Princeska

drama queen

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16360 posts

Posted 08 September 2010 - 06:52 PM

Sej ne vem, kok časa je mela, zdravnik ji je predpisal, da ji je kožo stabiliziralo nazaj...
Sam je bila koža spet v 'zdravem stanju', ampak utrujena.
  • 0

#1751 levck

levck

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3194 posts

Posted 08 September 2010 - 06:56 PM

jaz mam spet štalo s temi kremami, en mesec, dva je vredu nakoncu pa mi vsaka totalno izsuši povrhnjico.
Arganovo olje zdej že neki časa uporabljam in mi ful odgovarja, sam za ven ga ne morem met ker je puder pol čist neobstojen.
Planetka, si ti kako novo kremo odkrila?
  • 0

#1752 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23289 posts

Posted 08 September 2010 - 10:21 PM

Mene pa zanima, če ima katera izkušnje s kremami Green People? Danes sem malo gledala po netu in so kar normalne cene. Mogoče tudi v kakšni trgovini prodajajo Green People izdelke, da bi se dalo kake testerje dobit?
Zdaj sem kako leto in pol do dve uporabljala Logonino kremo za mešano kožo, zdaj pa za spremembo iščem kaj drugega za hladnejše mesece, če pa ne bom našla nič, bom pa tudi to zimo uporabljala Logono. Zdaj poleti sem uporabljala Balea Aqua serum za čez dan in mi je bil super in čisto dovolj, za ponoči pa rjavo Cosmerbo. Ta nenadna ohladitev pa se mi je takoj poznala na koži (zategovanje, luskanje) in moram it spet na kaj bolj mastnega. Drug teden si grem še po tester od Aubrey Organics kreme za kombinirano suho kožo in za suho kožo. Upam, da jih bodo imeli.
  • 0

"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."

#1753 _Planet_

_Planet_

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27674 posts

Posted 09 September 2010 - 02:20 PM

QUOTE(Princeska @ 8. 9. 2010 - 19:43) View Post

Ne, tistedva nista taprava, teh nisem imela.

Ma ne vem, Planet, očitno je res odvisno od kože. Dokler sem naravno kozmetiko uporabljala zrave, kot dodatek, je bilo vse fajn. Zdej, ko sem se želela vzdržati kislin zaradi laserja, sem jo samostojno... z dobro željo, a očitno pri meni to ne gre. Jst zdej gledam na to, da tudi če so kisline, da je vsaj zadeva kvalitetna in s čim več antioksidanti. Kakšna pa mogoče tudi ni najbolj oh in sploh sestavinsko (npr. Clinique), a da na koži super občutek... smile.gif

Aha, se mi je zdelo, da ni to tisto, kar imas ti.

Meni ustrezajo vsi proizvodi naravne kozmetike razen kreme za obraz; en cas sem se mazala z alojo - dva meseca super lepa koza potem pa izbruh izpuscajev/mozoljev, kot bi bila koza prekomerno navlazena. blink.gif

QUOTE(levck @ 8. 9. 2010 - 19:56) View Post

Planetka, si ti kako novo kremo odkrila?

Nisem. : ) Sej niti ne vem, zakaj sploh se iscem nekaj novega, ker se po vsakem preizkusanju vrnem nazaj h Garnier pure. Ze leta jo uporabljam pozimi in poleti in mi je cisto ok. En cas sem si pod njo mazala alojo, vendar se ni obneslo (glej zgoraj : )). Pred leti sem uporabljala rjavo Cosmerbo, ampak sem imela obcutek, da je pretezka, sploh se ni vpila, imela sem obcutek maske na kozi (pa mi je sicer rjava Cosmerba super za ostale dele telesa, za obraz pac ne).
Obcasno me presine, da bi bilo dobro imeti kremo za obraz s kaksnim antioksidantom ali dvema, ceprav then again ... jih raje vnasam s hrano/prehrambenimi dodatki. Pa moj Muradov vlazilni tonik jih tudi premore kar nekaj. happy.gif
  • 0

#1754 Princeska

Princeska

drama queen

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16360 posts

Posted 09 September 2010 - 02:33 PM

Ja, jst bom tudi spet ta tonik kupila smile.gif

Sicer pa mislim, da mi Clinique ne ustreza... sem probala včeraj in sem mela čudno kožo ohmy.gif
  • 0

#1755 levck

levck

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3194 posts

Posted 10 September 2010 - 09:26 PM

Planetkič, kaj pa garnier total fresh?
jaz se pa k tej vedno znova vračam, kej veš mogoče a je zlo drugačna od te tvoje pure?
  • 0

#1756 _Planet_

_Planet_

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27674 posts

Posted 10 September 2010 - 09:42 PM

Levck, na zalost ne vem, se nikoli poskusila, bom ob priliki. ;)

Princeska, katera krema za obraz je pa tebi dosedaj najbolj ustrezala?
  • 0

#1757 Princeska

Princeska

drama queen

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16360 posts

Posted 10 September 2010 - 10:06 PM

Murad Skin Perfecting (za ponoči) in Oil Control Mattifier (čez dan)... te dve sta mi zdej favourite. Tudi Loccitane fluid mi je fajn, a vseeno ne naj naj, včasih mi je bila pa tista od Garnier TF super, ampak sem se je naveličala in se mi je zdelo, da ne da nekega filinga na koži.
Probala sem pa že itak ful krem: Vichy, neki Eucerina, Loccitane, Garnier, Hauschka, Clinique... Ampak to je bolj tak cenovni rang. Najprej sem začela poceni kupovat, pol skoz dražje, ker meni neke poceni kreme, pa nej bodo sestavinsko zakon, če ne dajo filinga na koži, nič ne pomenijo.

Si pa želim probat še Lierac, Suki in Darphin smile.gif Clinique bom dala pa še eno šanso, itak mam ful testerjev.
  • 0

#1758 _Planet_

_Planet_

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27674 posts

Posted 11 September 2010 - 03:34 PM

Murad oil control mattifier SPF 15 mi drazi oci (ceprav seveda ne mazem okoli oci). blink.gif Sem se ze veselila, da sem koncno nasla kremo z zascitnim faktorjem, ki mi ne bo zmastila koze, ampak zal.. : (

Se razume, meni nobena krema (cenejsa, drazja, naravna, kemicna) nic ne pomeni, ce ne vidim/cutim ucinka. smile.gif
V srednji soli sem uporabljala od Vichya Thermal S1 ali S2, ne spomnim se vec tocno, morda bi spet poskusila kaj njihovega. We'll see. : )
  • 0

#1759 Princeska

Princeska

drama queen

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16360 posts

Posted 11 September 2010 - 08:22 PM

Kaj pa Loccitanov fluid? Ali pa Murad Vitalic kremca za mešano kožo?
Čeprav ne vem, kaj ti draži oči? Ti mogoče ne prija faktor? Ali pa cinkov oksid, ki je aktivna sestavina?
  • 0

#1760 _Planet_

_Planet_

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27674 posts

Posted 13 September 2010 - 11:32 PM

Hvala za predloga, bom preverila!

Ej pojma nimam. : ( Faktor pomoje ni problem, ker mi dosedaj nobena krema s faktorjem ni povzrocala tovrstnih tezav, v bistvu mi se nobena krema za obraz ni tako drazila oci. : ( Mi pa veliko krem za okoli oci drazi oci, ampak zaenkrat se nisem ugotovila, katera sestavina. Vcasih vprasam kaksno prodajalko, ki mi deluje razgledano in prijazno, ce ve, kaj je na stvari pa me samo cudno gledajo. Ne vem ali je moja tezava res taksna redkost ali se samo njim ne da ubadati (more likely)...
  • 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users