Ocene filmov, ki sem jih pogledala v zadnjem času:
Prime: Film mi je bil zelo všeč, sama zgodba, veliko smešnih prizorov

, igralci (Brian

) , pa všeč mi je bilo, da ni neki tipičen happy ending. 10/10
Uspešna poslovna ženska Rafi (Uma Thurman) je pred kratkim prebolela ločitev, toda v njenem srcu je že vzplamtel nov ogenj, ki ga je zanetil 14 let mlajši slikar Dave (Bryan Greenberg). Toda Rafi ne ve, da je Dave sin njene psihologinje Lise (Meryl Streep), ki ji seveda zaupa vse podrobnosti, tudi tiste najbolj intimne.
Seven Pounds: eden boljših filmov, ki sem jih pogledala v tem času. Will Smith v preteklosti povzroči nesrečo v kateri umre 7 ljudi, med njimi njegova žena. Sedaj svoje življenje posveti temu, da bi sam pomagal sedmim ljudem. 10/10
Režiser socialne drame V iskanju sreče predstavlja zgodbo Bena Thomasa, ki ga mučijo občutki krivde zaradi tragedije iz preteklosti. Odloči se za vedno spremeniti življenja sedmih ljudi in tako na zelo skrivnosten in nenavaden način v usodno mrežo preplete poti slepega pianista, prijazne srčne bolnice, s katero vzpostavi globok čustven odnos, zlorabljene matere dveh otrok, bolnega dečka, socialne delavke, nekdanjega prijatelja, ki mu odpovedujejo ledvica, in odtujenega brata.
Made of honor: simpatičen film, všeč mi je bil začetek, tak ful smešen...pa Patrick je fajn igral družico
Zapeljivec Tom ženske menja hitreje kot obleke, edino stalnico njegovega življenja pa predstavlja večna prijateljica Hannah. Naposled Tom vendarle spozna, da je prav Hannah izbranka njegovega srca, a je prepozen, saj jo namerava pred oltar popeljati škotski plemič. Tomu je zaupana vloga priče, a se odloči uničiti poroko in ugrabiti nevesto, toda številni spodrsljaji in zabavne nesreče poskrbijo, da Tom spozna pravo ceno resnične ljubezni.8/10
Gran Torino: film mi je bil všeč zaradi zgodbe in Clinta, ki mi je res dober igralec. Tudi to vlogo je odigral odlično. 8/10
Clint Eastwood v vlogi ostarelega veterana korejske vojne Walta, se sooča s številnimi osebnimi predsodki proti priseljencem. Kljub temu priskoči na pomoč sosedom azijskega porekla, ki jih ogroža lokalna tolpa, rešitev mladega Thao-a pa mu na glavo nakoplje neželeno hvaležnost njegove družine. Mentorski odnos do mladeniča počasi prerašča v nevsakdanje prijateljstvo, s pomočjo katerega Walt odkriva, za kaj (in proti komu) se je zares vredno boriti.
Bride wars: Je za pogledat, če se želiš malo nasmejat, drugače nič posebnega, drugačnega. 7/10
Odvetnica Liv in učiteljica Emma sta najboljši prijateljici, ki že od malih nog sanjata in načrtujeta svoji popolni poroki. Toda ko napaka pri rezervaciji lokacije poročnih slavij povzroči, da bi morala ena od njiju nekoliko prilagoditi načrte, nobena noče popustiti, zato se vname prava (pred)poročna vojna. Drobna zbadanja prerastejo v niz brezkompromisnih sabotaž, s katerimi želita druga drugi uničiti poroko, kar povzroči številne boleče, a zelo zabavne nezgode.
Sydney White in
Lovewrecked: v obeh igra Amanda Bynes, nasmejala sem se zaradi njene pojave, drugače sta oba bolj taka najstniška 6/10
Gray Matters: Mi je bil kar všeč. Film govori o bratu in sestri, ki se ful šekata, skupaj živita, vendar sta oba samska. Potem brat spozna neko punco in se z njo poroči, zaplet se pojavi ko se sestra zave, da se je morda zaljubila v njegovo ženo. Nadaljevanje zgodbe se odvija v njenem odkrivanju spolne usmerjenost. 8/10
Romantična komedija o bratu, sestri in njuni sanjski punci.Pri svojih tridesetih letih Njujorčanka Gray deli s svojim bistrim bratom Samom skoraj vse: stare filme, plesanje swinga in na njeno presenečenje celo zagledanost v njegovo čudovito novo dekle Charlie. Niti sanjalo se ji ni, da je morda istospolno usmerjena, zato se njena zmedenost prevesi v obup, ko posluša "strokovne" nasvete prijateljev, psihiatrov in celo tujcev. Bo uspela rešiti svoj odnos z bratom in dobiti dekle? Nekaj je zanesljivo. Zakonitosti privlačnosti ne veljajo več.
Sex and The City: malo sem bila kar razočarana. Sem pričakovala več, glede nato kako so ga prijateljice hvalile in govorile da ga MORAM pogledat. Malo se mi je tudi kar vlekel. 7/10
Vicky Christina Barcelona:
Vicky in Cristina sta Američanki, ki preživljata poletje v Barceloni. Vicky (Rebecca Hall) je v resni zvezi z dokaj dolgočasnim Dougom, Cristina (Scarlett Johansson) pa je precej svobodomiselno dekle, ki je pripravljena na raznolike dogodivščine. Dekleti spoznata karizmatičnega umetnika (Javier Bardem) in njegovo lepo, a malce neuravnovešeno bivšo ženo (Penélope Cruz). Serija romantičnih zapletov vodi karakterje v precej kaotično stanje.
Brokeback Mountain: zelo dober, Heath in Jack sta prepričljivo odigrala svoji vlogi prav tako tudi Michelle in Anne. Zgodba govori o dveh kavbojih, ki se zaljubita, kar pa je za tisti čas nesprejemljivo. Oba se poročita in imata otroke, vendar pa svojih čustev drug do drugega ne moreta zatreti. 10/10
Nekega jutra se v Signalu, Wyomingu, spoznata Ennis Del Mar (Heath Ledger) in Jack Twist (Jake Gyllenhaal), ko iščeta delo pri tamkajšnjem rančarju Joeu Aguirreu (Randy Quaid). Njuna prihodnost se zdi preprosta in gotova: redno delo, poroka, družina. Aguirre ju pošlje na goro Brokeback za pastirja in kmalu se med njima razvije tesno prijateljstvo in nato globoka ljubezen.
Because I Said so in
Licence to wed: tako tako, nekaj srednjega, v obeh igra Mandy Moore 7/10
Because I said so: Skrbna Daphne je živ dokaz, da je lahko materinska ljubezen včasih tudi zelo neprijetna. V to so namreč prepričane njene odrasle hčerke Maggie, Mae in Milly, saj se zvedava mama, seveda vedno le z najboljšimi nameni, nenehno vtika v njihova življenja.Pod drobnogled vzame predvsem ljubezensko življenje najmlajše Milly in zanjo prične iskati primernega snubca.

Licence to Wed:Sadie and Ben are in love, and although Ben suggests getting married in the Caribbean, Sadie has her heart set on a wedding at the family church, St. Augustine's. Ben says sure, and they meet with the pastor, Rev. Frank. The only date open for two years is three weeks away, and Frank insists the kids go through his marriage prep course.
Tuck everlasting: film mi je bil kar všeč. Zgodba o dekletu z imenom Winnie in družini, ki jo spozna; Tucksov. Tucksovi imajo skrivnost, so namreč nesmrtni. Nekoč so pili vodo iz izvira mladosti in tako bodo za vedno ostali enaki in se ne bodo starali. 8/10
The wrestler: sama zgodba mi je bila všeč, prikaže življenje profesionalnega wrestlerja ko gre njegova kariera proti koncu, ima polno poškodb in je polno nekih zdravil, samo se mi je pa na momente ful vlekel 8/10
Odtujen je od svoje hčerke in osamljen; živi zgolj še za kratke trenutke v ringu, ki pa so le bleda, popačena senca minule slave. Srčni napad ga prisili v pokoj in Randy se znajde pred težavno nalogo premisleka o smotru svojega obstoja. Poskuša se približati hčerki, zaplete se celo v nežen, romantičen odnos z lokalno striptizeto, vendar nič ne more zapolniti strašne praznine v njegovih prsih, ki zeva kot posledica upokojitve. Navzlic strogim navodilom zdravnika in prošenj vseh tistih, ki so mu prišli blizu, se Randy znova poda v ring.
Surfer, Dude: polom, škoda časa za tak film, če ga ne pogledaš nič ne zamudiš...mogoče izklesana telesa, to je pa tudi vse

4/10 naj mu bo za lepe plaže in surferje
No reservations: film mi je bil všeč. 9/10
Glavna kuharica Kate (Catherine Zeta-Jones) živi svoje življenje tako, kot vodi kuhinjo v elitni restavraciji na Manhattnu - brezkompromisno in strogo. Z izjemno natančnostjo se loti sleherne jedi, vse mora biti najmanj popolno. Življenje pa se ji zamaje ko umre sestra, tako se na vso moč trudi vzpostaviti stik z devetletno osirotelo nečakinjo Zoe, ki živi pri njej. Dodatno jo razburi ko pride v njeno kuhinjo pomočnik, živahen in simpatičen Nick. Njegov izjemno sproščen odnos do življenja in kuhanja je popolno nasprotje Kate.
The secret Life of Bees: odličen film, zgodba, igralska zasedba...še posebej Dakota...ne morem verjet da tako dobro igra, že npr. v Man on Fire mi je odlična (mi je tudi eden izmed najljubših filmov). Sem prepričana, da bo v svoji igralski karieri dobila vsaj enega oskarja 10/10
Da bi zbežala pred nasilnim očetom - in da bi odkrila resnico o preteklosti svoje pokojne mame - štirinajstletna Lily Owens (Dakota Fanning) pobegne s svojo varuško in prijateljico Rosaleen (Jennifer Hudson) v Južno Karolino. Tu jo sprejmejo pod streho sestre Boatwright (Queen Latifah, Alicia Keys, Sophie Okonedo), ki se ukvarjajo s čebelarstvom.
Milk: odličen film, Sean Penn mi je kot igralec že tako pri samem vrhu, vlogo geja odigra odlično. Nimam ene besede glede kritike, same pohvale. Še posebej mi je všeč, ker je zgodba posneta po resničnih dogodkih...to pri meni vedno pali

10/10
V resnični zgodbi spoznamo življenje Harveya Milka, ki se leta 1970 z ljubimcem Smithom preseli v San Francisco. Ker njuna zveza ne naleti na odobravanje, Milk postane goreč aktivist za pravice istospolnih parov. Kot prvi odkrit homoseksualec v ZDA zasede pomembno državno službo, kjer sreča konzervativnega Whita. Kljub drugačnim življenjskim nazorom moža skleneta krhko premirje, toda kopičenje negativnih čustev napoveduje tragedijo.