Jump to content

Photo

Komentarji / naše recenzije FILMOV

• Please log in to reply
3892 replies to this topic

#1741 levck

levck

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3194 posts

Posted 03 July 2009 - 09:29 AM

Knowing mi je bil tko-tko, za pogledat pa pozabit. Konc mi je bil sploh mal too much. Cage zadne čase sam še ene znanstvene fantastike snema se mi zdi.
No jaz bi temu filmu dala oceno ene 5-6/10.

Kar se pa Twilighta tiče pa je bilo že vse povedano. Ali vam bo všeč ali pa totalno ne. Jaz ga lahko opišem z dvema besedama: živa katastrofa. Temu lahko komot konkurira samo še Tropic thunder. To je pa NAJSLABŠA komedija kar sem jih vidla, čist res.

The Reader mi je bil všeč 8/10. Revolutionary road tudi. 7/10 - Malo bolj zamorjena sta oba.

He's Just Not That Into You tega se splača pogledat za nasmejat mal...

Jao kaj jst delam, na vsake tri leta napišem en post in pojma nimam sploh kaj bi mogla napisat, jst pa kar tle neki bluzim z enimi ocenami pa filmi k so že passe. pa neke ocene dajem, ki niso ničemur podobne... slap.gif wink1.gif
  • 0

#1742 eve

eve

trance chick

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 10431 posts

Posted 04 July 2009 - 10:36 PM

Ice age 3: Dawn of the dinosaurs

Stari prijatelji iz prazgodovine se soočajo s številnimi novimi izzivi, saj pod mrzlo ledeno skorjo odkrijejo povsem nov svet, ki mu vladajo dinozavri. Ob raziskovanju nenavadnih bitij se čemerni mamut Manfred z družico Eli pripravlja na prihod prvega potomca, kar pri prijatelju - sesljajočem lenivcu Sidu - vzbudi starševske občutke. Toda njegova akcija prisvojitve dinozavrovih jajc ne ostane neopažena, zato se trop znajde v smrtni nevarnosti.

IPB Image

Waaa, obožujem to risanko, vse dele. woot.gif Tud ta del mi je zakon, sama zgodba sicer nič posebnega, ampak vsi junaki so tok prisrčni in smešni, da prekaša vse druge. Nasmejala sem se precej, se mi zdi, da so imeli v tem delu tok dobre fore. laugh.gif Gledala sem 3d verzijo, je blo fajn, ker maš filing, kot da so živali čist blizu, v dvorani. Tud sinhronizacija ni slaba, ker ponavadi so mi vse bolj kot ne zanič. V glavnem kul, priporočam.
  • 0
Never allow someone to be your priority while you're just their option.

#1743 freak

freak

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1552 posts

Posted 05 July 2009 - 06:19 PM

Ocene filmov, ki sem jih pogledala v zadnjem času:

Prime: Film mi je bil zelo všeč, sama zgodba, veliko smešnih prizorov laugh.gif , igralci (Brian wub.gif) , pa všeč mi je bilo, da ni neki tipičen happy ending. 10/10
Uspešna poslovna ženska Rafi (Uma Thurman) je pred kratkim prebolela ločitev, toda v njenem srcu je že vzplamtel nov ogenj, ki ga je zanetil 14 let mlajši slikar Dave (Bryan Greenberg). Toda Rafi ne ve, da je Dave sin njene psihologinje Lise (Meryl Streep), ki ji seveda zaupa vse podrobnosti, tudi tiste najbolj intimne.
IPB Image

Seven Pounds: eden boljših filmov, ki sem jih pogledala v tem času. Will Smith v preteklosti povzroči nesrečo v kateri umre 7 ljudi, med njimi njegova žena. Sedaj svoje življenje posveti temu, da bi sam pomagal sedmim ljudem. 10/10
Režiser socialne drame V iskanju sreče predstavlja zgodbo Bena Thomasa, ki ga mučijo občutki krivde zaradi tragedije iz preteklosti. Odloči se za vedno spremeniti življenja sedmih ljudi in tako na zelo skrivnosten in nenavaden način v usodno mrežo preplete poti slepega pianista, prijazne srčne bolnice, s katero vzpostavi globok čustven odnos, zlorabljene matere dveh otrok, bolnega dečka, socialne delavke, nekdanjega prijatelja, ki mu odpovedujejo ledvica, in odtujenega brata.
IPB Image

Made of honor: simpatičen film, všeč mi je bil začetek, tak ful smešen...pa Patrick je fajn igral družico biggrin.gif
Zapeljivec Tom ženske menja hitreje kot obleke, edino stalnico njegovega življenja pa predstavlja večna prijateljica Hannah. Naposled Tom vendarle spozna, da je prav Hannah izbranka njegovega srca, a je prepozen, saj jo namerava pred oltar popeljati škotski plemič. Tomu je zaupana vloga priče, a se odloči uničiti poroko in ugrabiti nevesto, toda številni spodrsljaji in zabavne nesreče poskrbijo, da Tom spozna pravo ceno resnične ljubezni.8/10
IPB Image

Gran Torino: film mi je bil všeč zaradi zgodbe in Clinta, ki mi je res dober igralec. Tudi to vlogo je odigral odlično. 8/10
Clint Eastwood v vlogi ostarelega veterana korejske vojne Walta, se sooča s številnimi osebnimi predsodki proti priseljencem. Kljub temu priskoči na pomoč sosedom azijskega porekla, ki jih ogroža lokalna tolpa, rešitev mladega Thao-a pa mu na glavo nakoplje neželeno hvaležnost njegove družine. Mentorski odnos do mladeniča počasi prerašča v nevsakdanje prijateljstvo, s pomočjo katerega Walt odkriva, za kaj (in proti komu) se je zares vredno boriti.
IPB Image

Bride wars: Je za pogledat, če se želiš malo nasmejat, drugače nič posebnega, drugačnega. 7/10
Odvetnica Liv in učiteljica Emma sta najboljši prijateljici, ki že od malih nog sanjata in načrtujeta svoji popolni poroki. Toda ko napaka pri rezervaciji lokacije poročnih slavij povzroči, da bi morala ena od njiju nekoliko prilagoditi načrte, nobena noče popustiti, zato se vname prava (pred)poročna vojna. Drobna zbadanja prerastejo v niz brezkompromisnih sabotaž, s katerimi želita druga drugi uničiti poroko, kar povzroči številne boleče, a zelo zabavne nezgode.
IPB Image

Sydney White in Lovewrecked: v obeh igra Amanda Bynes, nasmejala sem se zaradi njene pojave, drugače sta oba bolj taka najstniška 6/10
IPB Image IPB Image

Gray Matters: Mi je bil kar všeč. Film govori o bratu in sestri, ki se ful šekata, skupaj živita, vendar sta oba samska. Potem brat spozna neko punco in se z njo poroči, zaplet se pojavi ko se sestra zave, da se je morda zaljubila v njegovo ženo. Nadaljevanje zgodbe se odvija v njenem odkrivanju spolne usmerjenost. 8/10
Romantična komedija o bratu, sestri in njuni sanjski punci.Pri svojih tridesetih letih Njujorčanka Gray deli s svojim bistrim bratom Samom skoraj vse: stare filme, plesanje swinga in na njeno presenečenje celo zagledanost v njegovo čudovito novo dekle Charlie. Niti sanjalo se ji ni, da je morda istospolno usmerjena, zato se njena zmedenost prevesi v obup, ko posluša "strokovne" nasvete prijateljev, psihiatrov in celo tujcev. Bo uspela rešiti svoj odnos z bratom in dobiti dekle? Nekaj je zanesljivo. Zakonitosti privlačnosti ne veljajo več.
IPB Image

Sex and The City: malo sem bila kar razočarana. Sem pričakovala več, glede nato kako so ga prijateljice hvalile in govorile da ga MORAM pogledat. Malo se mi je tudi kar vlekel. 7/10
IPB Image

Vicky Christina Barcelona:
Vicky in Cristina sta Američanki, ki preživljata poletje v Barceloni. Vicky (Rebecca Hall) je v resni zvezi z dokaj dolgočasnim Dougom, Cristina (Scarlett Johansson) pa je precej svobodomiselno dekle, ki je pripravljena na raznolike dogodivščine. Dekleti spoznata karizmatičnega umetnika (Javier Bardem) in njegovo lepo, a malce neuravnovešeno bivšo ženo (Penélope Cruz). Serija romantičnih zapletov vodi karakterje v precej kaotično stanje.
IPB Image

Brokeback Mountain: zelo dober, Heath in Jack sta prepričljivo odigrala svoji vlogi prav tako tudi Michelle in Anne. Zgodba govori o dveh kavbojih, ki se zaljubita, kar pa je za tisti čas nesprejemljivo. Oba se poročita in imata otroke, vendar pa svojih čustev drug do drugega ne moreta zatreti. 10/10
Nekega jutra se v Signalu, Wyomingu, spoznata Ennis Del Mar (Heath Ledger) in Jack Twist (Jake Gyllenhaal), ko iščeta delo pri tamkajšnjem rančarju Joeu Aguirreu (Randy Quaid). Njuna prihodnost se zdi preprosta in gotova: redno delo, poroka, družina. Aguirre ju pošlje na goro Brokeback za pastirja in kmalu se med njima razvije tesno prijateljstvo in nato globoka ljubezen.
IPB Image

Because I Said so in Licence to wed: tako tako, nekaj srednjega, v obeh igra Mandy Moore 7/10
Because I said so: Skrbna Daphne je živ dokaz, da je lahko materinska ljubezen včasih tudi zelo neprijetna. V to so namreč prepričane njene odrasle hčerke Maggie, Mae in Milly, saj se zvedava mama, seveda vedno le z najboljšimi nameni, nenehno vtika v njihova življenja.Pod drobnogled vzame predvsem ljubezensko življenje najmlajše Milly in zanjo prične iskati primernega snubca.
IPB Image

Licence to Wed:Sadie and Ben are in love, and although Ben suggests getting married in the Caribbean, Sadie has her heart set on a wedding at the family church, St. Augustine's. Ben says sure, and they meet with the pastor, Rev. Frank. The only date open for two years is three weeks away, and Frank insists the kids go through his marriage prep course.
IPB Image

Tuck everlasting: film mi je bil kar všeč. Zgodba o dekletu z imenom Winnie in družini, ki jo spozna; Tucksov. Tucksovi imajo skrivnost, so namreč nesmrtni. Nekoč so pili vodo iz izvira mladosti in tako bodo za vedno ostali enaki in se ne bodo starali. 8/10
IPB Image

The wrestler: sama zgodba mi je bila všeč, prikaže življenje profesionalnega wrestlerja ko gre njegova kariera proti koncu, ima polno poškodb in je polno nekih zdravil, samo se mi je pa na momente ful vlekel 8/10
Odtujen je od svoje hčerke in osamljen; živi zgolj še za kratke trenutke v ringu, ki pa so le bleda, popačena senca minule slave. Srčni napad ga prisili v pokoj in Randy se znajde pred težavno nalogo premisleka o smotru svojega obstoja. Poskuša se približati hčerki, zaplete se celo v nežen, romantičen odnos z lokalno striptizeto, vendar nič ne more zapolniti strašne praznine v njegovih prsih, ki zeva kot posledica upokojitve. Navzlic strogim navodilom zdravnika in prošenj vseh tistih, ki so mu prišli blizu, se Randy znova poda v ring.
IPB Image

Surfer, Dude: polom, škoda časa za tak film, če ga ne pogledaš nič ne zamudiš...mogoče izklesana telesa, to je pa tudi vse down.gif 4/10 naj mu bo za lepe plaže in surferje
IPB Image

No reservations: film mi je bil všeč. 9/10
Glavna kuharica Kate (Catherine Zeta-Jones) živi svoje življenje tako, kot vodi kuhinjo v elitni restavraciji na Manhattnu - brezkompromisno in strogo. Z izjemno natančnostjo se loti sleherne jedi, vse mora biti najmanj popolno. Življenje pa se ji zamaje ko umre sestra, tako se na vso moč trudi vzpostaviti stik z devetletno osirotelo nečakinjo Zoe, ki živi pri njej. Dodatno jo razburi ko pride v njeno kuhinjo pomočnik, živahen in simpatičen Nick. Njegov izjemno sproščen odnos do življenja in kuhanja je popolno nasprotje Kate.
IPB Image

The secret Life of Bees: odličen film, zgodba, igralska zasedba...še posebej Dakota...ne morem verjet da tako dobro igra, že npr. v Man on Fire mi je odlična (mi je tudi eden izmed najljubših filmov). Sem prepričana, da bo v svoji igralski karieri dobila vsaj enega oskarja 10/10
Da bi zbežala pred nasilnim očetom - in da bi odkrila resnico o preteklosti svoje pokojne mame - štirinajstletna Lily Owens (Dakota Fanning) pobegne s svojo varuško in prijateljico Rosaleen (Jennifer Hudson) v Južno Karolino. Tu jo sprejmejo pod streho sestre Boatwright (Queen Latifah, Alicia Keys, Sophie Okonedo), ki se ukvarjajo s čebelarstvom.
IPB Image

Milk: odličen film, Sean Penn mi je kot igralec že tako pri samem vrhu, vlogo geja odigra odlično. Nimam ene besede glede kritike, same pohvale. Še posebej mi je všeč, ker je zgodba posneta po resničnih dogodkih...to pri meni vedno pali thumbup.gif 10/10
V resnični zgodbi spoznamo življenje Harveya Milka, ki se leta 1970 z ljubimcem Smithom preseli v San Francisco. Ker njuna zveza ne naleti na odobravanje, Milk postane goreč aktivist za pravice istospolnih parov. Kot prvi odkrit homoseksualec v ZDA zasede pomembno državno službo, kjer sreča konzervativnega Whita. Kljub drugačnim življenjskim nazorom moža skleneta krhko premirje, toda kopičenje negativnih čustev napoveduje tragedijo.
IPB Image

• 0
''I have a great imaginary world, but sometimes I need things to happen for real.'' (A.M.)

#1744 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46187 posts

Posted 05 July 2009 - 07:02 PM

Freak worship.gif
  • 0

#1745 freak

freak

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1552 posts

Posted 05 July 2009 - 07:31 PM

Hehe, v bistvu mi je dalo misliti kar si ti napisala. Je res bolje imeti več mnenj (ker nimamo vsi istega okusa), saj se na podlagi tega lažje odločiš. Npr. če nekdo nek film močno skritizira ga ne boš gledal. čeprav bi pa ravno tebi lahko bil všeč. Pa če se že ostale toliko potrudite in napišete ocene (ravno zaradi tega se ponavadi tudi odločim za ogled filma), je potem tudi fer od mene, da še jaz napišem.
  • 0
''I have a great imaginary world, but sometimes I need things to happen for real.'' (A.M.)

#1746 Braunkopf

Braunkopf

Little Miss Greedy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 21767 posts
  • Interests:sevanje anti-mojo občutij

Posted 05 July 2009 - 08:59 PM

Carrie (1976)

IPB Image

Carrie White is a shy young girl who doesn't make friends easily. After her class mates taunt her about her horrified reaction to her totally unexpected first period one of them takes pity on her and gets Tommy Ross, her boyfriend and class hunk to invite Carrie to the senior prom. Meanwhile another girl who has been banned from the prom for her continued aggressive behaviour is not as forgiving and plans a trick to embarrass Carrie in front of the whole school. What she doesn't realise is that Carrie is ... gifted, and you really don't want to get her angry.

Ta film me je popolnoma navdušil. Gre za eno prvih zgodb Stephena Kinga (Rosemary's baby, It, Pet Sematary, The Shining, itd), ki jo je v filom popakiral Brian De Palma.
Film priporočam zlasti ljubiteljem grozljivk starejšega kova, kjer ni podivjanih morilcev, ampak je v ospredju psihološki zaplet.

8/10

• 0
Vuelvo al Sur,
como se vuelve siempre al amor,
vuelvo a vos,
con mi deseo, con mi temor.

#1747 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 05 July 2009 - 09:03 PM

Dober je ta film ja. Gledala že večkrat.

• 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>

#1748 Dragica

Dragica

prismojena učiteljica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 15809 posts

Posted 05 July 2009 - 09:04 PM

Ja, Carrie je tut men všeč. Ker tistega klanja in podobnega sranja jst tut ne prenesem.

Sem pa pravkar pogledala Easy Virtue z Jessico Biel. Ma, neka srednja žalost. Grem raj 30 Rock naprej gledat, ker je čedalje bolj smešno.

http://www.imdb.com/title/tt0808244/
  • 0
Če hočeš nekaj, česar še nimaš in nisi nikoli imel, naredi nekaj, česar nisi še nikoli naredil.

#1749 Braunkopf

Braunkopf

Little Miss Greedy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 21767 posts
  • Interests:sevanje anti-mojo občutij

Posted 05 July 2009 - 09:05 PM

The Doors (1991)

IPB Image

Oliver Stone's homage to 60's rock group The Doors also doubles as a biography of the group's late singer, the "Electric Poet" Jim Morrison. The movie follows Morrison from his days as a film student in Los Angeles to his death in Paris in 1971, at the age of 27. The movies features a tour- de-force performance by Val Kilmer, who not only looks like Jim Morrison's long-lost twin brother, but also sounds so much like him that he did much of his own singing. It has been written that even the surviving Doors had trouble distinguishing Kilmer's vocals from Morrison's originals.

Film prikazuje turbulentno življenje ene največjih legend rocka Jima Morrisona, od začetkov skupine, do njegovih pikantnih skokov ćez plot, uporabe in kasneje zlorabe drog, razkola med člani benda, ter bega v alkohol in odvisnost. Kilmer res zablesti v tej vlogi, všeč mi je tudi, da Jim ni prikazan kot nek svetnik, ampak bolj realno.
Priporočam ljubiteljem klasičnega rocka in pa vsem tistim ki bi radi o Morrisonu zvedeli malce več.

7/10
  • 0
Vuelvo al Sur,
como se vuelve siempre al amor,
vuelvo a vos,
con mi deseo, con mi temor.

#1750 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14318 posts

Posted 05 July 2009 - 09:57 PM

Stone je "rahlo" priredil njegovo življenje pa tudi kaj dodal rolleyes.gif , tudi sam to priznal dry.gif

Carmen Carmen, režiserja Carlosa Saura
IPB Image

Gra za Španski film o režiserju, ki dela flamenco predstavo z naslovom Carmen. Išče plesalko za glavno vlogo in jo najde v plesalki, ki ji prav tako ime Carmen. Romantično se zapleteta, zgodba iz predstave pa ima iste vzorce kot njuno razmerje.
Film je dober, če ti je všeč flamenco in Glasba iz Carmen. Režiser pa je baje dejansko flamenco legenda, kitarist v filmu pa Paco de lucia-zelo znan španski kitarist.

8,5/10
  • 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#1751 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46187 posts

Posted 07 July 2009 - 10:19 PM

Die Fälscher (The Counterfeiters)
IPB Image
Avstrijski film, ki je 2007 prejel tujejezičnega oskarja, opisuje nacistično operacijo Bernhard - operacijo ponarejanja denarja s katero so želeli Nemci oslabiti angleško in ameriško ekonomijo. V taborišču Sachsenhausen so zbrali židovske fotografe, grafike, tiskarje idr. in od njih zahtevali popoln ponaredek britanskega funta in ameriškega dolarja...
Film mi je bil zelo všeč. Pokaže kaj vse je človek pripravljen narediti za preživetje in prikaže krutost koncentracijskih taborišč, pri vsem tem pa ni patetičen, kar mi je zelo všeč. Glavni junak, v podobi Karla Markovicsa (Stockinger iz Komisarja Rexa), ni heroj. Je pravzaprav pravi barabin, ampak film ga prikaže z vsemi njegovimi dobrimi in slabimi lastnostmi, kar mi je zelo všeč. Moraš ga obsojati, a hkrati ti mora biti všeč. Prav tak je tudi njegov nasprotnik, nacistični oficir, ki nadzoruje skupinico ponarejevalcev, hkrati ti je všeč, ker ni tipični sadist, a po drugi strani ga preziraš, saj je navaden strahopetec, ki je izkoristil sistem za svoj vzpon.
Zgodba je zanimiva in dovolj napeta, da te pritegne, čeprav predvidevaš kakšen bo njen razplet. Ima momente ob katerih ti zastane dih, ob katerih prekloneš kruto usodo in neaktivnost glavnih akterjev, a že naslednji trenutek spredvidiš, da jim drugega ni preostalo, če so želeli rešiti celo glavo. Ves čas je namreč v ospredju to vprašanje kolaboracije v zameno za preživetje.
Dober film, ki ga priporočam vsem navdušencem nad zgodovinskimi filmi in vsem, ki imajo radi evropsko filmografijo.
9/10
  • 0

#1752 Parvinder

Parvinder

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3483 posts

Posted 08 July 2009 - 05:04 PM

Ädeista parhain
IPB Image

Govori o finskem dečku Eeru, ki je med 2. svetovno vojno moral na Švedsko. S to novo družino, posebej z mamo, se ni razumel, zato je večkrat poskušal pobegniti.

Men je bil všeč, ampak mogoče že zato, ker je finski film, jaz pa obožujem vse kar je od tam. Pri celem filmu me moti samo to, da vmes govorijo švedsko biggrin.gif
  • 0
tudi pozimi dišiš po cvetju poležane trave spomladi

#1753 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46187 posts

Posted 09 July 2009 - 07:02 PM

Parvinder, tega si morm pogledat. woot.gif

How to Lose Friends & Alienate People
IPB Image
Zgodba je dokaj zanimiva. Govori o tipu, uredniku majhne lokalne revije v podobi Simona Pegga, ki si nadvse želi priti v svet slavnih. Z nekaj sreče postane pisec pri ugledni newyorški reviji, ki se ukvarja s slavnimi in bogatimi, a tak robusten kot je, mu sprva ne uspeva najbolje, a kmalu se stvari premaknejo in le napreduje. Živi življenje v družbi slavnih, kot je vedno želel. Hodi na zabave, ženske, ki ga prej niso niti povohale se lepijo nanj, denarja ima dovolj,... vendar se kmalu zamisli ali je to res to kar želi...
Film se mi je zdel dokaj zabaven, čeprav se najdejo prizori, ki so odveč. Glavni lik mi je bil na trenutke prav zoprn, ampak v drugih trenutkih mi je bil posrečen. Če zaključim...gledala sem že boljše filme, pa tudi veliko slabše.
6/10
  • 0

#1754 Parvinder

Parvinder

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3483 posts

Posted 09 July 2009 - 07:15 PM

O ja, daj! Nisem si mislila, da bo koga pritegnilo, ker pač so vsem bolj všeč angleške zadeve. Sem pa popnila, da seznanim svet s finsko kulturo biggrin.gif
  • 0
tudi pozimi dišiš po cvetju poležane trave spomladi

#1755 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46187 posts

Posted 09 July 2009 - 07:27 PM

Jaz zelo rada rada gledam evropske filme, sploh če obravnavajo zgodovinsko tematiko. smile.gif Običajno nad njimi nisem razočarana. smile.gif

edit:
Tinker Bell
IPB Image
Luškana risanka o vili Tinker Bell oziroma v slovenskem prevodu Zvončici, ki jo bolje poznamo iz zgodb o Petru Panu. Zgodba je tipično disneyevska: preprosta, s srečnim koncem in naukom. Kot že naslov pove govori o Zvončici. Mlada vila hrepeni po drugačnem talentu, kot ji je bil dan ob rojstvu. Zdi se ji nepomemben in neuporaben. Medtem ko se skuša dokazat, grdo zafrkne stvari, a jih kasneje s svojim talentom popravi, pri tem pa spozna, da je njen talent ravno tako pomemben kot so talenti preostalih vil, čeprav se morda na prvi pogled to ne zdi...
Animacija je luškana, sploh mišek, ki pomaga vilam je prikupen. Všeč pa so mi tudi kresničke. Glasovi se lepo skladajo z vilami. Meni je bila risanka všeč, kar pa sploh ni čudno, ker rada gledam risanke, tudi če so takšnega žanra kot je Tinker Bell, ki je bolj v stilu klasičnih risank a la Little Mermaid in Pocahontas. Od teh se razlikuje le po modernejši animaciji in po tem, da manj pojejo, sicer pa je koncept podoben. Ne smete pa od te risanke pričakovat, da se boste lahko nasmejali do solz, ker se ne boste.
9/10
  • 0

#1756 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts
  • Interests:krompir

Posted 11 July 2009 - 09:25 AM

Schindler's List (1993)

IPB Image

Mislim, da ni potrebno posebej omenjati kako zelo dober ta film je, gre se za mojstovino izpod rok Stevena Spielberga. Zgodba se vrti okoli Oscarja Schindlerja, ki med drugo svetovno vojnoi dela vse po svojih najboljših močeh, da pomagala Židom v Krakovu.

Film je naporen, čustveno izčrpa, Liam Neeson, Ralph Fiennes in pa Ben Kingsley so odigrali eno boljših vlog v svojem življenju; zgoda dih jemajoča, in vredna večkratnega ogleda.

Čista 10/10, pač presežek, ne samo v žanru, ampak nasploh.
  • 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.

#1757 Dragica

Dragica

prismojena učiteljica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 15809 posts

Posted 11 July 2009 - 09:46 AM

Jst ga pa še nikoli nisem gledala, prav ne morem se pripravit, ker vem, da mi bo potem ful hudo.
  • 0
Če hočeš nekaj, česar še nimaš in nisi nikoli imel, naredi nekaj, česar nisi še nikoli naredil.

#1758 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46187 posts

Posted 11 July 2009 - 12:22 PM

Schindlerjev seznam je FUL dober film. thumbup.gif

Becoming Jane
IPB Image
Namesto zadržanega sina lokalne plemkinje Jane v oči pade postavni, a nekoliko prevzetni prišlek Tom Lefroy (James McAvoy), s katerim se po številnih nesporazumih vendarle zbližata. Toda Lefroyev premožni stric se z zvezo ne strinja, tragičen razplet ljubezenske zgodbe pa Jane navdihne, da ustvari nekatere najbolj pomembne romane angleške literature.
Meni je bil film zelo všeč. Zgodba je zanimiva, romantična, ravno takšna kot jih imam rada. V zgodbi lahko kaj hitro odkriješ nekatere poteze Janinih literarnih junakov, kar mi je bilo všeč. Prav tako sta mi bila v svojih vlogah všeč James in Anne: ona samosvoja, inteligentna mlada ženska, ki jo omejujejo družbena pravila 18. stoletja, on mlad razuzdanec, ki za svojim nastopaštvom skriva svojo dobro plat. Sprva si gresta na živce, a kmalu ugotovita, da sta si pravzaprav všeč. Kemija med njima daje filmu tisti plus, ki ga dviga nad povprečje podobnih romantičnih filmov. K zgodbi pripomore še krasna scena angleškega podeželja v 18. stoletju. Priporočam ogled.
9,5/10
  • 1

#1759 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46187 posts

Posted 12 July 2009 - 11:06 AM

August Rush
IPB Image
August Rush je ganljiva zgodba o dveh mladih glasbenikih, ki ju združi ljubezen in razdruži usoda, za to ločitvijo pa ostane sirota: August Rush. Zanj skrbi čudaški neznanec, a August je odločen, da bo spet našel svoja starša - in za to uporabi tudi ves svoj glasbeni talent.
Tale film me je prijetno presenetil. Je preprost, lep in očarljiv film. Zgodba je nekakšna moderna različica Dickinsovega Oliverja Twista in meni se zdi zanimiva. Pravzaprav bolj kot sama zgodba mi je všeč izvedba. Usode očeta, mame in sina se skozi zgodbo lepo dopolnjujejo in se na določeni točki spojijo. Morda bi koga zmotilo, da je veliko izraženega prek glasbe, ampak meni je prav to všeč, saj daje filmu nek poseben čar.
Freddie Highmore je odličen v svoji vlogi malega glasbenega genija, enako tudi ostali igralci.
Toplo priporočam ogled.
KLIK
10/10

Wedding daze (The Pleasure of Your Company)
IPB Image
Anderson je obupal nad ljubeznijo, ko je izgubil svoje popolno dekle. Najboljši prijatelj ga izzove, naj se vrne v igro in med zajtrkom v krajevnem lokalu Anderson zasnubi prvo dekle, ki jo vidi: Katie, natakarico, ki išče izhod iz brezstrastne prihodnost s svojim fantom ortodontom.
Če me je August Rush prijetno presenetil, me je Wedding daze precej razočaral. Po zgodbi in trailerju sodeč sem pričakovala dobro romantično komedijo v stilu How to lose a guy in 10 days, malce romantično, malce pocukrano, malce smešno. Namesto tega sem dobila wannabe romantično komedijo brez pridevnika romantičen, s precej čudnim humorjem in debilnimi liki. Glavna lika, ki ju upodabljata Isla Fisher in Jason Biggs sta čisto ok, čeprav med njima ni kemije, ki bi morala biti med glavnima igralcema v romantični komediji. Najbolj debilni in zoprni so stranski liki - starši, Islin nesojeni zaročenec in njena čudna debilna prijatelja. Brez njih in z drugačnim humorjem bi film izpadel popolnoma drugače... predvsem gledljivo. Isla je sicer ful lepa v filmu, ampak kaj ko to ne popravi klavrnega vtisa, ki ga film pusti.
4/10
  • 1

#1760 fifa

fifa

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 5418 posts
  • Interests:Finding out how the world works ... :)

Posted 13 July 2009 - 09:42 AM

Oceno za August Rush se že 2 tedna spravljam napisat, pa mi nikakor ne uspe. No, o vsebini sami je že Kalypso povedala zdaj. smile.gif Film pohvalim tudi jaz. Glasba v filmu mi je čudovita. wub.gif Igralska zasedba je tudi fajn.

Mu enako dam 10/10
  • 0

A tree too big to embrace ... is born from a slender shoot. A nine-story tower ... rises from a pile of earth. A thousand-mile journey ... begins with a single step.

(taoistična modrost)

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users