Novice po SVETU
Posted 21 February 2025 - 11:06 AM
Seveda o tem na mainstream media ni porocil.
https://www.youtube....YX4_dcM1vn5WUvA
Boljs k Netflix, res.
Posted 21 February 2025 - 11:57 AM
Tudi če je res - who cares? Moje življenje ne bo nič drugačno ne glede na to, ali je res ali ne.
Posted 21 February 2025 - 12:05 PM
Tvoje zivljenje ne bo nic drugacno, to pa res.
Ponuja pa malo sirine v kaksnem svetu zivimo.
To a je bila moski al ne me ne briga, to da je groomala 14 letnika pa ni ravno za pomest pod preprogo.
Posted 21 February 2025 - 02:11 PM
Glede groominga - informacija ni prišla do mene, ker sem očitno prej nehala gledat. Ampak mene moti, da so to samo neke teorije, ki so možne, ali pa ne...vse je samo v zraku in tudi dokazi so ponavadi od nekje prevlečeni. Priznam, da nisem kompetentna za komentiranje, ker me ne zanima.
Posted 04 March 2025 - 07:51 PM
Https://youtu.be/wsd3_MxpRns?si=QfIP08B9OC-Q9mIs
Otroci so bili tam. Kaka svinarija je ta Hollywood, res.
Posted 04 March 2025 - 08:45 PM
Evropa je zaspala na večih področjih in se je dolga desetletja šlepala na ZDA, zdaj pa ko je Trump naredil kar je napovedal, se vsi delajo šokirane.
"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."
Bill Bullard
Posted 04 March 2025 - 08:49 PM
Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.
Posted 05 March 2025 - 07:17 AM
Ocitno zalaganje ne pelje nikamor, razen v podaljsevanje vojne, ane.
Poleg tega naj ta kes rajsi uporabi za to, da bo doma izboljsal razmere na vseh podrocjih.
Eveopa pa je, kar se mene tice, potopljena.
Gospodarsko, politicno, pa nasplosno. Posledice Merklove "Alle willkomen" politike se ze vidijo povsod, v cc 20 letih jih bomo pa cutili vsi. Putin bo tu se najmanjsi problem.
Posted 05 March 2025 - 07:55 AM
Jap, se kar strinjam z Podgano.
Predvsem to kar se zdaj z Ukrajino počne, kako so EU odrezali pri pogajanjih, Ukrajini tudi dali ultimate skorajda, brez nekih varnostnih zagotovil. Bogisgavedi kaki dogovori z v ozadju z Rusijo. Smilijo se mi ukrajinci, za dosti stranja pa sta tako odgovorni EU in USA, z širjenjem Nata, pa čeprav je bil pred leti dogovor da se ne bo širil proti Rusiji, potem pa so vsi zaprepadeni, ko so šli kontra.
EU pa nima za burek.
[Napoleon]
Posted 05 March 2025 - 09:47 AM
A v šolah nam nonstop težijo z ničelno toleranco do nasilja, kaki dvoličneži. Enkrat bi najraje rekla, otroci, sedaj se še ne smete pretepati, malo počakajte, da zrastete, potem pa se boste lahko pobijali. Za bruhat, kam gre ta svet.
Posted 05 March 2025 - 10:39 AM
Fiona, Alle willkommen politika je bila peljana zato, da se sploh pokriva manjko kadra v gospodarstvu, ker Evropa ful stara. Tako da ne vem, kaj ima to kakršnokoli zvezo s trenutnim dogajanjem?
"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."
Bill Bullard
Posted 05 March 2025 - 11:02 AM
Ocitno je bila torej peljana narobe. Se pravi, to ima vezo s tem kako stoji Evropa. Predvsem pa s tem, kako bo stala v prihodnosti.
Res pa nima zveze z Ukrajino in Rusijo, to pa res ne. Ampak kot receno, mene ta konflikt niti slucajno ne skrbi.
Poljska mi ni vsec glede pravic do splava ampak ta drzava je cista - tako glede smeti, kot glede kriminala kot glede vsehlha drugega. In dobro jim gre. Varna pa je tudi, zelo. Nemcija, Francija, Anglija? Smehi...
Kolegica sina vozi v solo, ker je sel kriminal tako gor, da ni vec varno da do sole gre sam, z javnim prevozom. Pa je star 16. Zivijo v predmestju Londona. Streljanje je na dnevnem redu, pravi.
Posted 05 March 2025 - 11:44 AM
Ampak ne mešati jabolk in hrušk. Evropa je na mnogih področjih zavozila, kar se tiče zunanje varnosti in vojske, pa se že 70 let tudi šlepajo na ZDA.
Bill Bullard
Posted 05 March 2025 - 12:06 PM
To glede priseljencev mene tudi precej moti politika. Asimilacija se pogosto pelje zelo površno in narobe, v prvi vrsti so problematični že tako nizki zahtevani pogoji glede znanja jezika za tujce, kar za sabo potegne celo vrsto težav. Imam občutek, da pomanjkanju kadra botruje tudi slaba politika oz planiranje držav, pa tudi z brezposelnimi bi se dalo kaj pokrit, sam tja noben ne dreza.
Glede vojske pa tudi jok. Smo se ravno včeraj pogovarjali, da bi današnja mladina morala služit obvezni vojaški rok, bi jih najbrž več kot polovica obupalo ali pa bilo zatravmiranih.
[Napoleon]
Posted 05 March 2025 - 12:19 PM
Sicer pa dvomim da se bodo vojne se dolgo operirale "na fronti". Bo vecina preko dronov in bombic.
Posted 05 March 2025 - 12:51 PM
V SV bodo delali moze iz mladine? Poznate koga ali vec njih v nasi vojski?

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.
Posted 05 March 2025 - 01:07 PM
Nedolzni ljudje tukaj nimajo nobene vloge, s tem se nihce ne ukvarja.
Bom spet omenila knjigo Kennetha Galbraitha Ekonomika nedolzne prevare, v tej knjigi je razlozeno bistvo vsake vojne v 20.stoletju, kako potekajo, kaj je sploh fora, res priporocam za branje. Razlozi cene jekla, porabo starega orozja itn itn.
Pa vceraj sem prvic slisala za psyop, kako je bil covid ena vecjih psyop operacij...
Ampak cim razmisljas drugace kot pravijo na rtvslo, si ze hitro teoretik zarote.
Posted 05 March 2025 - 02:11 PM
Zaro jaz svojih razmisljanj ne pisem vec, ampak hecno je to, da se je velika vecina izkazala za resnico, ne za teorijo zarote.
Podgana, jaz poznam nekoga v SV. Trenutno je na sestmesecni misiji na Kosovu. Ima tri otroke.
Ne vem no, saj se jaz tudi ne bi sla borit za domovino, ampak da pa nimamo cist nobenega domovinskega cuta vec, da zastave izobesava za praznike samo dve hisi v naselju (v asih smo jih vse) meni je to zalostno. Vojska je iz fantov vsaj moske naredila. Jih je.
Sicer pa, imamo poklicne vojake al ne?
V krizi pa pac tud je fajn da ostala populacija zna prijet za orozje, al kako? Nikoli ne ves. Leta 1991 se nihce ni tako upiral kot bi se danes.
Prerezala tisto popkovino, katere se nekateri vztrajno drzijo se dalec po 18 letu....Eno disciplino jim je zabila v rit, ki jim je danes moderna vzgoja zal ne (vsaj vecini).
Posted 05 March 2025 - 02:35 PM
Meni se pa to zdi prelaganje odgovornosti na faile v vzgoji. Ni od sistema odvisno, če bo tip postal razvajen mamin sinček s čustveno inteligenco amebe, ki se hkrati ne pritakne ničesar v gospodinjstvu, ker je to "delo partnerke".
Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
Posted 05 March 2025 - 02:40 PM
Seveda, do neke mere, hkrati pa sistem marsikaj dopušča/tolerira. Posledice permisivne vzgoje bodo pa še kar nekaj časa prisotne, mogoče bi rok lahko bil en tak quick reset, vsaj do neke mere. Če pa slučajno pride do kake orng vojne (ne daj bože), bo pa tako hardcore reality check za vse nas.
Cez vikend sem poslusala razne podcaste in analitike, kdo vse Zelenskemu daje denar, ki ga bo vrnil z ukrajinskimi naravnimi bogastvi, glih par dni nazaj se je javno zahvalil JP Morganu in Black Rocku. Black Rock je pa danes kupil vecinski delez nad nadzorom Panamskega prekopa.
Nedolzni ljudje tukaj nimajo nobene vloge, s tem se nihce ne ukvarja.
Bom spet omenila knjigo Kennetha Galbraitha Ekonomika nedolzne prevare, v tej knjigi je razlozeno bistvo vsake vojne v 20.stoletju, kako potekajo, kaj je sploh fora, res priporocam za branje. Razlozi cene jekla, porabo starega orozja itn itn.
Pa vceraj sem prvic slisala za psyop, kako je bil covid ena vecjih psyop operacij...
Ampak cim razmisljas drugace kot pravijo na rtvslo, si ze hitro teoretik zarote.
Frida, kje si poslušala? Pa hvala za predlog, sem zabeležila knjigo.
[Napoleon]
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users