Jump to content

Photo

Kontracepcijske tablete

• Please log in to reply
4119 replies to this topic

#1741 Emily

Emily

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11537 posts

Posted 29 June 2008 - 10:31 PM

Aja?! MA joj laugh.gif

No ja kakorkoli potem odgovarjam na to: pri meni se ni nič spremenilo, vse je okay, enako kot prej. smile.gif Je pa imela prijateljica težave (samo jemlje yarino) pri prvih treh škatlicah, ampak se ji je potem kasneje tud to uredilo.
  • 0

Yes, it can happen so quickly. Life as we know it can change in a blink of an eye. Unlikely friendships can blossom, important careers can be tossed aside, a long lost hope can be rekindled. Still, we should be grateful for whatever changes life throws at us. Because all too soon, the day will come when there are no changes left.

#1742 SaRcHiiQaa

SaRcHiiQaa

gobezdalo

• Člani
  • PipPip
  • 821 posts
  • Interests:...

Posted 30 June 2008 - 10:03 AM

QUOTE(Ancka Pomarancka @ 29. 6. 2008 - 17:35) View Post

Kaj pa tebe suhost briga? Itak (kakor sem zasledila, lahko pa se motim) še ne seksaš tongue.gif tongue.gif tongue.gif

Hehe, to mene dolgorocno gledano zanima! twisted.gif

Hvala za odgovore wink.gif

• 0

In veš da hočem te še bolj
ko gledam tvoj obraz
nikdar mi ni dovolj
sem to sploh še jaz?
Ko grizem tvoje dlani
ne čutiš bolečin
držim te med zobmi
nikdar te ne spustim.

#1743 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26160 posts

Posted 30 June 2008 - 11:06 AM

Danes sem mela redni pregled.

Zaradi stresa (ful izpitov v zadnjih 2 tednih) imam močnejši beli tok, zato mi je rekla, da zna to vplivati na rezultate PAP testa. Ni panike smile.gif

Zamenjala mi je tabletke, ker imam po Yarini ene smotane glavobole pa tud ful suha sem. Dala mi je Yasminelle (testno samo eno škatlico). Potem bomo pa videli za naprej. Rekla mi je, da je priporočljivo narediti 3-mesečno pavzo pri takšnih problemih. Samo nisem bila za smile.gif (sej pravi, da večina ni za).

Upam, da mi bodo tele Yasminelle OK, ker drugače šaltam nazaj na Diane35.
  • 0

#1744 SaRcHiiQaa

SaRcHiiQaa

gobezdalo

• Člani
  • PipPip
  • 821 posts
  • Interests:...

Posted 08 July 2008 - 11:52 AM

Ancka, po koliko casa jemanja tabletk se je tebi zrihtala koza?

Zdaj sem pojedla ze ene 8 tabletk, use kul, samo menstro imam se zmeraj, sicer cis malo, ampak krvavim se vseeno. Koliko casa naj bi tole se trajalo?!
  • 0

In veš da hočem te še bolj
ko gledam tvoj obraz
nikdar mi ni dovolj
sem to sploh še jaz?
Ko grizem tvoje dlani
ne čutiš bolečin
držim te med zobmi
nikdar te ne spustim.

#1745 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26160 posts

Posted 08 July 2008 - 11:57 AM

Sej piše v navodilih, da se zrihta v roku 3 mesecev. Oz., da se takrat lahko šele začne rihtat. Jaz sem mela ful srečo in se je že po prvi škatlici ful poznalo.
  • 0

#1746 reddish ancha

reddish ancha

gobezdalo

• Člani
  • PipPip
  • 786 posts
  • Interests:branje knjig, pisanje za revijo, pilates

Posted 08 July 2008 - 12:13 PM

Danes sem bila pri ginekologinji zarad nožničnega vnetja - hvalabogu ni nč hujšega. Poleg tega pa sem se vseeno odločila, da spet začnem s kontracepcijskimi ter ji razložila svoj problem z nihanjem teže. Predpisala mi je yasminelle. Upam, da bojo vredu in mi teža ne bo navzgor nihala tako kot mi je pr Femodenu. Če se res super zrihta koža in če se ne zrediš od njih, je to vzpodbudno.
  • 0

#1747 reddish ancha

reddish ancha

gobezdalo

• Člani
  • PipPip
  • 786 posts

Posted 15 July 2008 - 08:40 PM

Ker bom kmalu začela s tabletkami Yasminelle (ker imam dost kondomov ter mozoljaste kože, kot da bi bla v puberteti) me zanima, kakšne negativne in pozitivne spremembe ste opazile vse, ki jih že vsaj nekaj časa jemljete? Ali so res tako dobre, kot obljubljajo (libido, koža itd.).

• 0

#1748 Nincha

Nincha

HP freak

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18621 posts

Posted 16 July 2008 - 11:09 AM

Jaz jih jemljem kakšne pol leta, mogoče mesec manj. Nisem pa opazla nobenih posebnih stranskih učinkov, koža se mi je dost poštimala še preden sem začela jemat tabletke, pa je še vedno ful lepa, skor nič mozoljčkov nimam več, nevem, mogoče je tut vpliv tabletk. Na slabše zihr ni šlo. Mi pa vedno dalj kot jemljem tabletke se povečajo joške biggrin.gif potem ko jih neham (tisti teden premora) se pa spet čist zmanjšajo. Velik večja razlika kot prej k nism jemala tabletk je no biggrin.gif teža mi zard tega tut nč ni nihala, am povečanja celulita pa nebi pripisvala tabletkom ampak moji lenobi laugh.gif no ne vem , men se ne zdei da bi name kej negativno vplivale smile.gif
  • 0

After all this time?

Always.

#1749 reddish ancha

reddish ancha

gobezdalo

• Člani
  • PipPip
  • 786 posts

Posted 16 July 2008 - 11:34 AM

Sama sem jemala 4 leta Femoden in po štirih letih se je moji teži zmešalo in sem se ful zredila kar naenkrat. libido pa je šel rakom žvižgat ... Upam, a mi bodo tele ustrezale.
  • 0

#1750 Asja87

Asja87

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 342 posts

Posted 22 July 2008 - 10:18 AM

js še danes pa sm končala 1.škatlico yarine...
stranskih učinkov...hmmm...
na začetku edino kr mi je malo krvavelo kot piše v navodilih..pol je nehalo...
in to da zmanšanje spolne sle...na začetko ko sm jih začela jemat ni se tolko poznalo zdej pa se mi avtomatsko ne da več seksat...joj kakšen grd občutek res...je imela ali ima še katera od vas tak problem???
ali se pol to s časom uredi...???

• 0
♥ Face To Face...Like I Am Imagining...That You're The One I'M Waiting For...Will You Be...Unmistakable ♥

#1751 Princeska

Princeska

drama queen

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16360 posts

Posted 04 August 2008 - 11:36 AM

QUOTE(Asja87 @ 22. 7. 2008 - 11:18) View Post

in to da zmanšanje spolne sle...na začetko ko sm jih začela jemat ni se tolko poznalo zdej pa se mi avtomatsko ne da več seksat...joj kakšen grd občutek res...je imela ali ima še katera od vas tak problem???

ej ne vem če, pri meni se ni uredilo, no hmm.gif lahko pa da se pri tebi bo, kaj pa vem...

a mi lahko ena pove, če res zaradi jemanja kontracepcijskih težje zanosiš? ohmy.gif
  • 0
"First make it in your head. And then you can make it anywhere."

#1752 Ančyka

Ančyka

sramežljivec

• Člani
  • 94 posts
  • Interests:sprhodi s psom, rolanje

Posted 04 August 2008 - 12:43 PM

QUOTE(Asja87 @ 22. 7. 2008 - 11:18) View Post

js še danes pa sm končala 1.škatlico yarine...
stranskih učinkov...hmmm...
na začetku edino kr mi je malo krvavelo kot piše v navodilih..pol je nehalo...

Js pa jem Diane 35 že 4 mesece. predn sm jih začela jemat bi seksala vsak dan 100 na uro, zdej se mi pa tut sploh več ne da. S fantom se že kregama zarad tega, pa mi pravi da se mu že zdi da ga varam.
Morm pa rečt da se mi je koža že kr popravla, nimam več tolk mozoljev. biggrin.gif
  • 0

#1753 Zoey

Zoey

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 10197 posts

Posted 04 August 2008 - 04:57 PM

dans sem dobila tabletke yasminelle. zdravnica je rekla da so najnovejše, z najnižjo hormonsko vrednostjo, v navodilih piše da se telesna teža ne poveča, da je splošno dobro počutje, ugoden vpliv na kožo, skratka da so zelo vredu. mene pa zanima če katera od vas jemlje te tabletke in če so kake negativne posledice?
  • 0

Ne, ona nima žametnih oči in niti kodrov mehkih kakor svila, 
če sneg je bel, ga v njenih nedrih ni in usta bi se od koral ločila.
Sem videl rože bele in rdeče, na njenih licih take ne cveto
in so dišave, ki so bolj dehteče, kot vonj, ki diha njeno ga telo. 
Njen glas poslušam rad, četudi vem da zvoki strun prijetneje zvene, 
kako boginje hodijo ne vem; ko ona hodi, stopa kot ljudje.
Pa vendar se mi zdi bolj očarljiva kot vse, ki pesem jih slavi lažniva.

#1754 sonchika

sonchika

Lučka

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 18483 posts

Posted 04 August 2008 - 05:14 PM

QUOTE(Princeska @ 4. 8. 2008 - 10:36) View Post

a mi lahko ena pove, če res zaradi jemanja kontracepcijskih težje zanosiš? ohmy.gif

Baje da ne. Tudi naj ne bi bilo negativnih učinkov na plod.

• 0
Z ljubeznijo je kakor s pečenko: čim starejši so zobje, tem mlajša mora biti jagnjetina.

#1755 šMinka*

šMinka*

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 230 posts

Posted 04 August 2008 - 08:05 PM

kak so pa kj une urgentne tabletke po nezaščitenem spolnem odnosu.jst sm jih enkrat uzela in nikol več, bruhala sem celo noč, slabo mi je blo še 3 dni kasnei down.gif a je res da vplivajo ful negativno na telo? in da lahko celo preprečijo zanositeu če jih uporabiš večkrat?
  • 0
"Life changes with the right pair of shoes." Cinderella ♡

#1756 Asja87

Asja87

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 342 posts

Posted 04 August 2008 - 09:36 PM

evo lahko spet poročam...torej jemljem kt yarina že 2. škatlico...in sm pri 7 tabletki...prejšni teden se mi je zgodilo da sm v čet. pa pet. kr dobesedno popizdila..sm bla zelo živčna brez razloga...kr naenkrat se zjočem pol sm malo vredu pol pa spet...samo grde misli mi hodijo po glavi(vidim vse grdo-tudi če ni razloga)..itd...js resno upam da se bo to vse uredilo..kr čene se mi bo res zmešalo...

QUOTE(Ančyka @ 4. 8. 2008 - 13:43) View Post

Js pa jem Diane 35 že 4 mesece. predn sm jih začela jemat bi seksala vsak dan 100 na uro, zdej se mi pa tut sploh več ne da. S fantom se že kregama zarad tega, pa mi pravi da se mu že zdi da ga varam.
Morm pa rečt da se mi je koža že kr popravla, nimam več tolk mozoljev. biggrin.gif

evo pri meni isto...prvih 5-6 dni ko jih začnem jemat je vse uredu...semi full seksa..pol pa nevem...
res pa je da po 1 škatlici in pol se mi je tudi meni precej koža izboljšala...pridejo še tisti trdovratni mozolji ma to pomojem kr se telo čisti...ampak tiste brazgotine niso skoraj nič več tako vidne...
ma itak mi je reku dermatolog da pol oktobra mi bo predpisal se roccutane tko da upam da mi bo definitivno jih uničilo upam...ne pričakujem da imam pol kožo kot dojenčem,ma vsaj malo manj aken...
  • 0
♥ Face To Face...Like I Am Imagining...That You're The One I'M Waiting For...Will You Be...Unmistakable ♥

#1757 Princeska

Princeska

drama queen

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16360 posts

Posted 04 August 2008 - 09:50 PM

QUOTE(sonchika @ 4. 8. 2008 - 18:14) View Post

Baje da ne. Tudi naj ne bi bilo negativnih učinkov na plod.

Upam no ermm.gif

Asja87, meni so kontracepcijske ful pomagale glede kože, imam ful uredu zdej pa tud masti se mi manj, nobenih aken... Pa sem jih dobila tudi po priporočilu dermatologa.
So pa stranski učinki zihr- glede seksa pri meni zagotovo, celulit sem dobila, zredila sem se... Samo nimam kej. Nočem pa imeti več take kože kot včasih ermm.gif samo, če zdej neham jemat, bo pa isti drek.
  • 0
"First make it in your head. And then you can make it anywhere."

#1758 ananas

ananas

pharma tropicana

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 8041 posts

Posted 04 August 2008 - 09:57 PM

QUOTE(šMinka* @ 4. 8. 2008 - 21:05) View Post

kak so pa kj une urgentne tabletke po nezaščitenem spolnem odnosu.jst sm jih enkrat uzela in nikol več, bruhala sem celo noč, slabo mi je blo še 3 dni kasnei down.gif a je res da vplivajo ful negativno na telo? in da lahko celo preprečijo zanositeu če jih uporabiš večkrat?

Ja itak da močno vplivajo na telo. Pri tem vneseš v telo visoko dozo hormonov, ki preprečijo ugnezditev jajčeca v sluznico. S tem se ti poruši ravn hormonov in zato se telo proti tem bojuje- slabosti, bruhanje, vročica... To so obrambni mehanizmi...
Urgentne tabletke se ne sme pogosto jemat, k ti po domač vse zje*e.

Kontracepcijske tabletke so podobne, vendar je ful manjša količina teh hormonov. Na začetku se pri večini žensk pravtako pojavijo slabosti in podobne stvari. Vendar se telo na njih navadi. Učinek je isti, samo ne reagira s takimi obrambnimi mehanizmi proti njimi.

• 0

#1759 Asja87

Asja87

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 342 posts

Posted 05 August 2008 - 09:29 AM

QUOTE(Princeska @ 4. 8. 2008 - 22:50) View Post

Upam no ermm.gif

Asja87, meni so kontracepcijske ful pomagale glede kože, imam ful uredu zdej pa tud masti se mi manj, nobenih aken... Pa sem jih dobila tudi po priporočilu dermatologa.
So pa stranski učinki zihr- glede seksa pri meni zagotovo, celulit sem dobila, zredila sem se... Samo nimam kej. Nočem pa imeti več take kože kot včasih ermm.gif samo, če zdej neham jemat, bo pa isti drek.

verjamem ja da nimaš več aken...koliko časa pa jih že jemlješ?
js pa se nism nič zredila...še zdi se mi da sm shujšala...
ma če ti povem po pravici tako kot se zdej počutim s tem razpoloženjem ki se mi zdi kot da se mi svet osuje...in to res depresivno...ki se jočem 100x na dan rajši si obdržim svoje mozolje in se počutim dobro..pa če me bo hotel kdo sprejet in brez in z mozolji..itak tako in tako enkrat bo tudi to minilo..
  • 0

#1760 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 26022 posts

Posted 05 August 2008 - 12:51 PM

QUOTE(Princeska @ 4. 8. 2008 - 12:36) View Post

ej ne vem če, pri meni se ni uredilo, no hmm.gif lahko pa da se pri tebi bo, kaj pa vem...

menda je ravno obratno. se mi zdi, da tud nek pri navodilih za uporabo piše (al sem pa na netu nek brala, nisem ziher).
  • 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users