Jump to content

Photo

Restavracije/lokali - dobre in slabe kritike

• Please log in to reply
2878 replies to this topic

#1721 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27428 posts
  • Interests:kaj te briga :O

Posted 27 January 2013 - 06:02 PM

V centru, pri Drami/Maksiju.

• 0
Everything you can imagine is real.
Pablo Picasso

#1722 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27428 posts

Posted 27 January 2013 - 06:03 PM

jap tut jaz sm jedla že identično jed v kitajski.

Jaz mislim, da okus ni isti zaradi začimb in marinade.

Jaz sem pričakovala kaj bolj čopsujastega, pa je dosti bolj blag in neizrazit okus.

• 0
Pablo Picasso

#1723 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23277 posts

Posted 27 January 2013 - 06:06 PM

V NM smo imeli pred leti restavracijo Puccini, dokler je ni nadomestila LaStoria. Verjetno gre za istega lastnika, vsaj koncept mi deluje podoben (sodeč po spletni strani). Anyway, meni so imeli v Pucciniju ful dobro hrano.

Tudi v Celju je bil Puccini, preden je tja prišla La Storia. Enkrat sem bila tam na kosilu in mi je bilo zelo dobro. Je pa najbrž razlika od kraja do kraja. Jedla pa sem takrat raviole z neko sirno omako, gratinirane v lončeni posodi, fant pa peresnike s piščancem, gobami in svežo papriko.

Ste me prepričale, da grem enkrat probat Caso Nostro, v Oljki tudi še nisem bila, v DaBudi tudi ne.

• 0

"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."

#1724 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27428 posts

Posted 27 January 2013 - 06:10 PM

V Oljki zraven dobiš tudi fuuul dober domač kruh z olivnim oljem, njaaaam. :wub: 

V Casa Nostri sicer nisem bila že od oktobra, ampak je edina restavracija, kjer sem v zadnjih nekaj letih jedla dobro mesno lazanjo. Upam, da se niso poslabšali.

• 0
Pablo Picasso

#1725 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 27 January 2013 - 06:18 PM

Coco hvala, sem si zdaj pogledala, na Šubičevi. Sem zdaj gledala tudi menu na internetu, a ta jed je prav piščanec z zelenjavo in indijskimi oreščki? Ne vidim ga, ampak bom že našla, ko bom tam. Si želim prav tega poskusit, ker vas ga je že več hvalilo tukaj. In pad thai.

• 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#1726 Nincha

Nincha

HP freak

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18599 posts

Posted 27 January 2013 - 06:29 PM

Jaa, v moji srednji šoli je DaBuda.. :wub2:

To mi je ap tut edini plus. :lol:

• 0

After all this time?

Always.

#1727 sade

sade

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 10098 posts

Posted 28 January 2013 - 11:27 AM

Jaz sem bila samo enkrat v DaBudi in sem jedla zelenjavni Pad Thai. Meni je bilo zelo okusno. Zraven sem pila en njihov zeleni čaj in še kaj tako dobrega nisem nikoli pila, meni je bil resnično izjemnega okusa :). Ambient je tudi nadvse privlačen in kelnarji so tudi do nas bili nadvse prijazni. Je pa Azijska restavracija, ker imajo kitajske, japonske in tajske jedi.

• 0
"It's impossible." said pride. "It's risky." said experience. "It's
pointless." said reason. "Give it a try." whispered the heart.

#1728 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32276 posts

Posted 28 January 2013 - 06:17 PM

Pri šefu je že bil kdo?

• 0

#1729 Freya_

Freya_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 6695 posts

Posted 29 January 2013 - 03:15 PM

To je kitajska restavracija? Ker točno tako izgleda piščanec z zelenjavo in oreščki v kitajski Zlati ribici v Retečah pri Škofji Loki...

To je pa edina kitajska, ki mi je bila do zdaj všeč (bila sem že v ene 6h po mojem, ker res ne razumem navdušenja nad kitajsko). :D

Ja, v Dabudo so res FUL prijazni do študentov. Enega moram še posebej pohvalit, temne lase ima, v splošnem je bolj temen, pa bolj drobne postave, srednje velikosti. Noro prijazen in simpatičen. Sem bila danes spet tam, sem jedla pad thai s piščancem, odlično kot vedno.

• 0

#1730 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32276 posts

Posted 29 January 2013 - 03:35 PM

Meni je kitajska nekaj srednjega, zdaj sva preizkusila že precej jedi in približno vem, kaj mi bo všeč. Pride pa kakšno obdobje, ko nimam nobene želje po obisku kitajske restavracije, potem pa lahko čez nekaj časa jem tam 1x tedensko, pa se ne bom naveličala. Greva pa vedno samo še v Zlato ribico, dvakrat sem bila na Brezovici in enkrat nekje v Lj, pa mi ni bilo všeč.

• 0

#1731 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17274 posts

Posted 31 January 2013 - 04:00 PM

Jaz sem včeraj v Casi Nostri nasproti Koloseja, spet jedla domače njoke z jurčki, mocarelo, česnom ter parmezanom, in belim vinom.

Odlično, moja naj jed tam. :) Priporočam. Njoki so domači, res, udušila bi se v njih, tako so mi bili dobri.

Meni je veliko boljše na drugem koncu BTCja - San Martino (pri Siti teatru). Sicer je zelo podobno, tudi lastnik je isti, ampak je meni hrana boljša pa ambient je ful bolj prijeten, da o osebju sploh ne govorim. Pa pice so neprimerljivo bolj okusne.

Pa super so tisti kruhki, ki jih vedno dobiš zraven :D

Jaz sicer ne jem na bone, jesta pa fant in brat in sta tu hrana in postrežba daleč najboljši.

V Pucciniju so bratu vzeli žlico iz krožnika juhe (ko jo je pojedel) in jo dali na mizo, da bo še za testenine :cry: Stavim, da neštudentom tega ne delajo. Poleg tega so porcije smešno majhne (pa itak ne pojem dosti, ampak to je pa prav hec), hrana pa nič posebnega.

• 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#1732 Neytiri

Neytiri

djevuška kraužlova

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19979 posts

Posted 01 February 2013 - 09:35 PM

OMG, to z žlico :o.

• 0
Svet je tak, kot si ga pripravljen videti

#1733 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts
  • Interests:krompir

Posted 01 March 2013 - 09:29 AM

MAHARAJA / HIMALAJA

Restavracija se nahaja na Vodnikovi v Šiški, in ponuja indijsko in nepalsko hrano (tudi na študentske bone, ali dnevna kosila, ter all you can eat).

Ambient je prijeten, lahko jeste tudi na majhnih mizicah, sede na tleh, če se odločite za to, se morate sezuti, in na vhodu dobite posebne copate.

Za predjed sem jedla momo, neke vrste cmoki, polnjeni z zelenjavo, špinačo, itd. Seveda lahko vzamete tudi mesno opcijo. Za glavno jed sem pa jedla nekaj s krompirjem. :D (iz

nepalskega menija), zraven pa BOŽANSKI česnov naan.

Zelo priporočam, hrana je okusna, pa veliko izbire za vegetarijance, ter tudi vegane (kar precej jedi). :)

Edit: Tudi natakarica je bila ZELO prijazna, pripravljena pomagati in razložiti stvari. :)

Edited by Kinky, 01 March 2013 - 09:31 AM.

• 1
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.

#1734 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32276 posts

Posted 13 March 2013 - 05:29 PM

Danes sem bila prvič v  gostilnici in piceriji Kašča Mrlačnik na Brezovici.

Prijateljica mi jo je že večkrat priporočila, saj ve, da imava oba rada testenine.

Izbira se mi je zdela pestra (špageti, rezanci, peresniki, ravioli, njoki, pice!!!, rižote, predjedi in tudi za mesojede je bilo videti kar precej izbire), poleg jedi z menija imajo tudi dnevne malice in kosila.

Izbrala sva eno jed z menija (rezance) in eno malico - tortiljo s piščancem, zelenjavo, nacho sirom in omakami, poleg je bil pečen krompir in še solata (za  5 €), na koncu še eno sladico in skupaj s pijačo je sva plačala 23 €, nekaj srednjega pač, ampak splošni vtis je zelo dober, sigurno še bova še kdaj ustavila.

• 0

#1735 Špela

Špela

čajna žlička

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 29703 posts
  • Interests:making it happen. :)

Posted 14 April 2013 - 01:56 PM

Definitivno še ena ogromna pohvala Dabudi. Ravnokar sem s kosila tam in sem vsa srečna in zadovoljna, ker je blo zakon! Vzela sem turkey steak teriyaki: na trakove narezane puranje prsi z žara v teriyaki omaki, kot priloga cvrtki iz zelenjave in krompirja in ene 6 popečenih češnjevcev in koromač z začimbami in pride ravno prav pekoče, full dobro (cena: 9.80€). :njam: Po mesu sem si posula še dozo čilija in je blo božansko. Pila sem ledeni čaj z ingverjem in brusničnim sokom, noter dajo še polovico limete. Jedla sva z bonom 2za1, računali so nama cenejšo jed, kar sicer ni v navadi, je ravno obratno.

• 0

“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)

Point of view is everything.(Kathleen Winter: Annabel.)

LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.

#1736 jemina

jemina

gobezdalo

• Člani
  • PipPip
  • 581 posts

Posted 15 April 2013 - 06:17 PM

^^Kje pa si dobila te bone 2za1?

Meni ima v Dabudi drugače vse isti okus, je pa res, da sem probala 5 jedi.

• 0

#1737 Špela

Špela

čajna žlička

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 29703 posts
  • Interests:making it happen. :)

Posted 15 April 2013 - 06:25 PM

Moje finance vsako leto izdajo knjižico teh bonov 2za1 za restavracije, storitve, svašta. Veljavnost je do 31.5.. 2010 in 2011 sem koristila npr. kupon za eno zastonj steklo za očala v meni priljubljeni optiki. V prejšnji službi smo jo zastonj dobili, ker smo bili naročniki, zdaj sem jo pa isto v službi dobila, ker sodelujemo s Financami. 

• 0

“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)

Point of view is everything.(Kathleen Winter: Annabel.)

LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.

#1738 Immortelle

Immortelle

Božanska

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12251 posts

Posted 08 May 2013 - 09:06 AM

Včeraj sem končno obiskala Ajdovo Zrno.

Prijazna postrežba, hrana odlična, cene super (dnevno kosilo - juha, glavna jed, solata, sladica je €7.50, voda (0.33) je €1.40).

Tisti bolj lačni se mogoče ne bodo do sitega najedli, vegani in tisti, ki imajo radi "lažje" obroke, pa se bodo najedli ravno prav.

Proporočam. :)

• 0

ॐ Be a voice, not an echo. 

#1739 Errol

Errol

Sugga daddy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18453 posts

Posted 10 May 2013 - 08:31 AM

Včeraj sem (spet) šel na pico v Trto (na rivi Ljubljanice v smeri Prul). Na žalost moram dati negativno oceno in še zapisati, da se verjetno ne bom vrnil v ta lokal. Morda se še spomnite, da sem v eni mojih prejšnjih ocen zapisal, da sem  moral natakarju reči, da hočem bolj zapečeno. Včeraj sem na to pozabil in pica je bila slabo pečena. Natakar jo je nesel nazaj, rezultat pa je bil, da je bil pršut na vrhu pečen, spodaj pa je bilo slabo pečeno testo in napol surovi šampinjoni. K temu moram dodati, da je tisto, kar piše na jedilniku, da so pelati, imelo bolj podobo kečapa. Na srečo pice niso zalili s to rdečo substanco. Škoda, ker ima lokal dobro pozicijo na rivi in je iz strogega centra dosegljiv peš.

• 0

ESTOY FLOR DE ATORRANTE

UN CONTURSI MALEANTE

#1740 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27428 posts

Posted 10 May 2013 - 10:22 AM

Jaz sem jedla enkrat pri njih, ker ni bilo več bonov :lol: + vsi so jih ful hvalili, češ da imajo super pice. Vzela sem margerito, ker se mi ni dalo eksperimentirat. Pečena okej, okus okej, ampak reeees nič posebnega, taka povprečna pica, daleč od tega, da bi bila ful dobra.

• 0
Pablo Picasso

3 user(s) are reading this topic

0 members, 3 guests, 0 anonymous users