Jump to content

Photo

SPLOŠNA RAZPRAVA o FILMIH in priporočila

• Please log in to reply
3344 replies to this topic

#1721 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85996 posts

Posted 02 March 2013 - 06:34 PM

Je kdo gledal? Lov 2012

Mami ga je šla gledat v Kinodvor in je bila navdušena.

• 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#1722 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts
  • Interests:krompir

Posted 02 March 2013 - 06:35 PM

Ta film vsi full hvalijo. Špela ga je tudi ocenila (a nič ne berete??). 

• 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.

#1723 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14264 posts

Posted 02 March 2013 - 11:12 PM

Mene je ravno včeraj sodelavec okregal, ker ga še nisem videla. Pravi, da je fantastičen.

• 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#1724 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17001 posts

Posted 04 March 2013 - 09:05 AM

Včeraj sem pogledala Djangota, in bila precej razočarana. Di Caprio in Waltz sta bila odlična, sploh Waltzev karakter je bil dobro izdelal. Motil pa je je Fox, oz Django. Na začetku ga vidimo kot trpinčenega sužnja, nepismenega, neizobraženega, potem pa kar naenkrat postane glavni jebač, samozavesten, pretkan, in nosi vse v riti. To me je ful zmotilo pri filmu in pokarilo celoten vtis. 

• 0
Če že delaš bedarije naj se ti vsaj posrečijo!

[Napoleon]

#1725 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 04 March 2013 - 11:22 AM

Jaz sem si tole razlagala tako, da je bil pač zatiran, kasneje pa mu je bila dana možnost, da se je

razživel, pokazal svoje talente oz. preprosto povedano - da vsem j. mater.

• 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>

#1726 sade

sade

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 10098 posts

Posted 04 March 2013 - 02:58 PM

Jaz tudi. Moram rečt, da mi je bila preobrazba zelo všeč. :njam:

• 0
"It's impossible." said pride. "It's risky." said experience. "It's
pointless." said reason. "Give it a try." whispered the heart.

#1727 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17001 posts

Posted 04 March 2013 - 03:57 PM

Ma sej mi je jasna ta preobrazba, ampak mi je šel na trenutke malo na živce, ne morem si pomagat. 

• 0
Če že delaš bedarije naj se ti vsaj posrečijo!

[Napoleon]

#1728 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17631 posts

Posted 05 March 2013 - 08:43 AM

Super :)

Pol napiši kakšen se ti je zdel, prav? ;)

Torej, žalosten, čustven film, čudovita kamera. Čisti dokaz, da film ne rabi imeti specialnih efektov, ampak samo dobro zgodbo in igranje, da je odličen.

Nisem si mogla pomagat, da ne bi pri prizoru v cerkvi zajokala.. Pa nekje okoli sebe sem tudi slišala šmrkanje, tako da pomojem nisem bila edina :D

Fant je komentiral, da mu je bil film sicer všeč, ampak da morda ni ravno za v kino. Se deloma strinjam... Iz dvorane sem odšla kar malo pretresena.

Za gledat v kino se po mojem mnenju še najbolj obnesejo npr. kaki akcijski / ZF trilerji.

• 1

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#1729 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11876 posts

Posted 05 March 2013 - 09:57 AM

Torej, žalosten, čustven film, čudovita kamera. Čisti dokaz, da film ne rabi imeti specialnih efektov, ampak samo dobro zgodbo in igranje, da je odličen.

Za gledat v kino se po mojem mnenju še najbolj obnesejo npr. kaki akcijski / ZF trilerji.

Podpis pod prvi stavek.

Mislim, da to velja za vse filme. Gledat film v kinu je nekaj posebnega, jaz uživam v dramah v kinu. Januarja je bila retrospektiva Tarkovskega v Kinoteki in si teh filmov sploh ne predstavljam gledat doma, ni isto.

Dober Mads a? ;)

• 1

#1730 Špela

Špela

čajna žlička

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 29725 posts
  • Interests:making it happen. :)

Posted 05 March 2013 - 10:14 AM

Jaz filmov na računalniku sploh ne gledam, mi pokvari ves čar. Kar se mene tiče, je kino zakon! -_-

• 0

“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)

Point of view is everything.(Kathleen Winter: Annabel.)

LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.

#1731 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts

Posted 05 March 2013 - 10:15 AM

Ja, saj to je čisto res, ampak če bi šla vse filme gledat v kino, lahko samo rečem, da naj mi pol plače tja nakažejo.

Je pa res čisto drugi občutek. 

• 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

#1732 Kami

Kami

Ginger Mrs. Darcy / Fraser

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24577 posts

Posted 05 March 2013 - 10:30 AM

Jaz filmov na računalniku sploh ne gledam, mi pokvari ves čar. Kar se mene tiče, je kino zakon! -_-

jaz bi jih tudi več hodila, če bi za ceno vstopnice dobila tudi mir ali vsaj kulturni nivo gledalcev. Tako pa grem v kino gledat izključno "streljačine" ali ZF, drame pa v miru doma pogledam.

• 0

Put A Kilt On It!

Everybody knows how to raise children, except the people who have them.

#1733 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 05 March 2013 - 09:42 PM

A Good Day to Die Hard - danes sem ga v kinu gledala in sem se zabavala. Na internetu krožijo precej slabe ocene,

saj ne, da mi je to glih relevantno, pa vendar menim, da gre za dobro akcijo, ljubiteljem tovrstnih efektov priporočam

ogled v kinu. Zgodba je površna in brez neke globine ... kot akcijam pritiče. Bruce Willis je še vedno car! In Yuliya Snigir

je zelo lepa!

• 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>

#1734 Immortelle

Immortelle

Božanska

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12251 posts

Posted 08 March 2013 - 06:32 PM

les_miserables_ver11.jpg

O tem filmu nisem vedela nič, predvsem pa ne to, da je musical. Žal. 
Čeprav so mi takšni filmi načeloma všeč, mi v tej izvedbi ni bilo. Boljše bi bilo, če bi bil to normalen film, brez vsega petja.

Zdi se mi škoda, da so ga pokvarili. Not impressed. 

• 0

ॐ Be a voice, not an echo. 

#1735 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts

Posted 10 March 2013 - 08:12 AM

Jaz sem tudi pogledala Lov v Kinu Dvor, in mi je bil všeč. :) Dejansko lepo prikaže lov na čarovnice, ki je bolj ali manj prisoten v vsaki vasi (pač ne točno tak, kot je lepo prikazano v filmu,

ampak saj razumete). ;) Priporočam. Niti za sekundo nisem podvomila, da je Lucas kriv. Deklica Klara se je pač počutila na stranskem tiru s strani staršev, in je hrepenela

po pozornosti ... no, v končni fazi jo je tudi dobila. Res dobra drama.

• 0

#1736 luci

luci

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3943 posts

Posted 10 March 2013 - 12:10 PM

Djangota sem tudi js pogledala in bila precej razočarana, sem si obetala več od filma. Kot prvič so zgodbo (za moj okus) čist preveč razvlekli, na cajte mi je bil film dobesedno dolgočasen, konec mi je bil totalno beden in patetičen. Vmesni deli so bili pa precej smešni, moram priznat. Na splošno bi ga zelo povprečno ocenila.

Veliko si pa obetam od filma Hitchcock. Ga bom danes gledala. Upam, da ne bom razočarana.

• 0

#1737 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85996 posts

Posted 10 March 2013 - 03:04 PM

Jaz sem pa končno pogledala Argo. No, nič ne bi zamudila, če ga sploh ne bi. Meni je bil (pod)povprečen film, eden tistih, katerih vsebino lahko strneš v enem stavku. 

Ne razumem, čemu tak cirkus okrog njega in toliko nominacij. Tudi igralci so mi bili prav antipatični.

• 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#1738 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts

Posted 11 March 2013 - 08:24 AM

^^ Letos se mi zdi, da sploh niso bili tako zelo 'močni' filmi nominirani za Oskarje. Pa ni mi všeč, da je 10 kandidatov za naj film, bi bilo dovolj 5, kot včasih.

No, jaz sem pa včeraj tudi končno pogledala Lincolna. :) Daniel Day Lewis je res neverjeten, pa saj to ni presenečenje, kajne? Tako da je Oskar šel ZASLUŽENO v njegove roke.

Tudi Sally Field me je navdušila, v stranski ženski vlogi njegove žene. Nasploh je vrhunska igralska zasedba.

Prvi del filma je zelo počasen, in se malo vleče, v drugem se pa začne dogajati. Film mi je bil všeč, mislim tudi, da je take stvari vedno dobro pogledati,

če ne drugega zaradi splošne razgledanosti. Torej, Lewis fenomenalen, film dober, ampak nikakor ne WOOOOOOW v mojih očeh. :)

• 0

#1739 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23303 posts

Posted 15 March 2013 - 07:41 PM

Kje se dobi The hunt (Jagten) dobre kvalitete s slovenskimi podnapisi? Na Partisu ga še ni, na Isohuntu so tudi sami fake in na podnapisi.net tudi še ni nobenega podnapisa.

• 0

"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."

#1740 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts

Posted 15 March 2013 - 07:42 PM

Jaz ga nisem nikjer našla prejšnji teden. Zato sem šla v kino. :)

• 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users