Jump to content

Photo

Svetovalnica

• Please log in to reply
1808 replies to this topic

#1721 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11860 posts

Posted 22 November 2021 - 08:34 PM

Ojej :( Sem mislila, da je bil starejši. Moja bo januarja 8.

• 0

#1722 Olivija

Olivija

Banana Bro

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 15173 posts
  • Interests:illustration, architecture, trees, cats, cats on trees...

Posted 23 November 2021 - 07:44 PM

Ajoj :( 

Ne vem kak robot moraš biti, da te to ne gane in da si ob tem čisto miren. Tudi, če razumsko sprejemaš, da je to pač fiziološko stanje/proces..

A je imela katera izkušnje pri mačkah (FIV pozitivna), da se prehlad/zabasan smrček vleče nekaj časa, pri naši skoraj že 2 tedna, herpes se ji je najprej naredil, ko se je krasta naredila in odtrgala, ko sem ji mazala s Tobrexom, se ji pa sploh ne zaceli, razširilo se ji je na spodnji del smrčka nad ustnico/zgornjimi zobki. Imam kak dan občutek, da gre na bolje, potem pa naslednje jutro kiha vsa zabasana, pa naslednji dan spet malo bolje, in tako je pingpong iz boljšega na slabše cca 10 dni. Včasih se ji je samo herpes naredil, vztrajal kake 2 tedna, potem pa izginil. 

• 0

Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.

#1723 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11860 posts

Posted 24 November 2021 - 10:05 PM

Olivija, treba je ostat miren ob psu, ko se to dogaja, da ni še večje panike. Vsakič, ko zaspi, me je strah, na obroke.

Za muco pa ne vem kaj naj ti rečem, mačkam s tem virusom najboljše pomagaš s ful kvalitetno hrano. Pa veterinar bo vedel... Bošček :(

• 0

#1724 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11860 posts

Posted 03 December 2021 - 10:51 AM

Zdele smo še s kardiološkega pregleda prišli. Njen srček je okej, problem nastane zaradi dihanja, ki je tako otežkočeno. Mi je ful odleglo, da ni epilepsija.

• 0

#1725 Olivija

Olivija

Banana Bro

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 15173 posts
  • Interests:illustration, architecture, trees, cats, cats on trees...

Posted 03 December 2021 - 12:22 PM

O, dobra novica, pa da veste kje je vzrok.
Nas muci se je tudi sestavil skup, smrcek je ze 95% pozdravljen ☺
Malo se kiha, ampak je nazaj, taka kot mora bit. Aleluja.
  • 0

Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.

#1726 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85935 posts

Posted 03 December 2021 - 12:52 PM

Super novice! ❤
  • 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#1727 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11860 posts

Posted 03 December 2021 - 05:07 PM

Ja, sem vesela. Sem mislila, da ima srce poškodovano, pa ni grozno. Ima pa čuden utrip, vmes kar neha bit in je ravna črta, prav cigumigu je bil njen ekg. Važno, da nam bo še naprej vesela nosila žogice in tako naprej :)

• 0

#1728 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85935 posts

Posted 03 December 2021 - 05:08 PM

:)
  • 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#1729 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16807 posts

Posted 20 August 2023 - 06:56 PM

Cela sem prec kaj je z naso mackico. Jutri klicem veterinarja.
Izgleda se je nekaj zgodilo v hotelu, ceprav oskrbnica pravi da ni videla nic. Nekaj ni ok s sprednjo desno tacko. Ko sedi jo drzi v luftu in ko hodi, sepa. Iz kuhinje v dnevno imamo stopnico in stopi tako cez, da te tacke ne polozi na tla.druga tezava so pa zadnje tacke. Ona ze leta ne mara da jo sploh cohas po hrbtu, pac to se ji zmesa in te se savsne lahko. Ampak smo se navadili in jo pac cohamo po glavi in trebuhu.
Samo zdej pa vse skupaj opazam da postaja malo cudno pa tudi ta v hotelu mi je rekla. Izgleda kot da ji zadnje tacke malo zanasa, suha je v zadnji del - v noge, kot da bi ji pocasi atrofirale misice :cry:
Ko lezi in jo bozam postane zelo alert in zacne z repom opletat ce se dotikam zadnjih tack.
Ima katera kaksen nasvet, izkusnjo? Stara je 10 let. Se mi kar srce trga ce pomislim, da je kaj resnega...
  • 0
Včasih, redkokdaj se fino ti zdi, da si živ, da te nič ne boli, da je najlepši žarek, ki tebe zbudi, ko si ga odgrneš z oči.

#1730 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46023 posts

Posted 20 August 2023 - 07:17 PM

Nimam drugega predloga kot da jo pelji k veterinarju. Pa srecno! Drzim pesti, da ni kaj hujsega. 🤞
  • 0

#1731 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16807 posts

Posted 20 August 2023 - 08:31 PM

Hvaoa, porocam!
  • 0
Včasih, redkokdaj se fino ti zdi, da si živ, da te nič ne boli, da je najlepši žarek, ki tebe zbudi, ko si ga odgrneš z oči.

#1732 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11860 posts

Posted 21 August 2023 - 06:20 AM

Fiona, jaz tudi nimam pojma.
Moja pokojna maca je enkrat padla z visine in se ni ujela. Sepala je vec tednov, ker ji na vet fakulteti niso pravilno pomagali, potem sem jo peljala v Tristokosmatih in je bila v nekaj dneh v redu. Je bila pa vedno obcutljiva na zadnji del hrbta pri repu, tam se je nikdar nismo smeli dotakniti, se je najezila in postala agresivna. Ko je bila mala, jo je napadel en macek in je imela vnete rane. Po tem padcu je bilo pa samo se slabse, veterinarka je rekla, da se je najezila in tresla tudi med anestezijo, ko ji je delala rentgen hrbta...
Sporoci kaj se dogaja, drzim pesti za muco maco.
  • 0

#1733 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16807 posts

Posted 21 August 2023 - 09:21 AM

Nekaj je s komolcem, rekla je da gre po vsej verjetnosti za artriticne spremembe.
Lahko bi jo slikali, a karkoli je, kaksne druge variante kot to ki jo je predlagala ni. Dala mi je sirup za par dni, da vidim ce bo boljse. Ce bo boljse in po prenehanju slabse, potem je varianta bioloska zdravila, injekcija vsak mesec. Ta sirup ima stranske ucinke na ledvice, zato pravi da ni za dolgorocno rabo. Injekcije naj bi bile brez stranskih. Tako da, bomo vidli....
Ce bo pomagalo jo bom vozila na injekcije.
  • 0

#1734 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11860 posts

Posted 21 August 2023 - 09:43 AM

Cudno, da ni slikala.
Upam, da prime zdravilo.
  • 0

#1735 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16807 posts

Posted 23 August 2023 - 06:34 PM

Minnie je cist druga :cry: taka kot je bla prej.
Ocitno bo res nekaj na tem....
Se dva dni ji bom dala sirup potem pa bom videla ali se ji bo poslabsalo nazaj.
Ce se ji bo, greva po injekcije.
Tok mi je hudo k ne znajo povedati pa sploh ne ves da jih boli dokler ni nekaj fejst ocitno narobe :cry:
  • 0

#1736 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11860 posts

Posted 01 September 2023 - 05:46 PM

Fiona, kako je zdaj z maco?

• 0

#1737 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16807 posts

Posted 01 September 2023 - 09:47 PM

Zdej je totalno druga. Tiste 5 dni je jedla sirup in zdaj ga 10 dni ne in se ni nic poslabsalo (ful je boljse, druga energija, apetit ful vecji in sprednja tacka ok). Upam da se ne poslabsa nazaj, karkoli je bilo je sirup pomagal!
  • 0

#1738 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11860 posts

Posted 02 January 2024 - 03:41 PM

Katere ampule za bolhe priporočate in so res učinkovite?

Meni se bo odpeljalo en dan. Na mački sem našla bolhe in jajčeca so povsod. Obe sem 2x skopala z insekticidnim šamponom, dala Frontline in se še vedno praskata. Sesam vsak dan, vsa ležišča vsak dan čistim. 

• 0

#1739 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16807 posts

Posted 02 January 2024 - 04:36 PM

Nasa ma Foresto ovratnico in super drzi za bolhe, klope in vse drugo.
  • 0

#1740 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11860 posts

Posted 02 January 2024 - 07:15 PM

Ne morem ji dat ovratnice, ker se ji zmeša. Še ko dobi ampulo, nori kot bi bila na drogi.

• 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users