Novice po SVETU
Posted 13 January 2025 - 10:47 AM
Je grozno, da so ljudje izgubili svoje premozenje in hise kjer so si ustvarili spomine, ampak si ne morem kaj, da si ob porocanju kateri zveznik vse je izgubil hiso, ne bi mislila, da se bodo vsi tile zvezdniki in bogatasi bodo pac preselili v eno od svojih drugih domovanj, medtem ko bodo tole pogorelo s svojim premozenjem hitro obnovili. Medtem so naravne katastrofe v drugih delih sveta v katerih je izgubilo premozenje in zivljenje veliko vec ljudi kot v teh pozarih, ful slabse pokrite. Edina razlika je, da slednji niso slavni in bogati, zato o tem ni vredno porocat in objavljat njihovih izjav in quotat njihovih Instagram objav.
Posted 13 January 2025 - 11:27 AM
Mi je pa zanimivo sosledje določenih ukrepov/stanj pred temi požari, od tega da naj bi županja zmanjšala sredstva gasilcem, da so zavarovalnice skenslale številne protipožarne police zaradi prevelikega rizika; do tega da dežja zelo dolgo ni bilo in so bili hidranti za vodo prazni. Nekako je bilo v nebo vpijajoče kakšna je nevarnost požara pa niso bili na to niti najmanj pripravljeni.
"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."
Bill Bullard
Posted 13 January 2025 - 11:29 AM
Samo holivudske bogataše se omenja, ostalih pa ne. Saj je grozno res, ampak tako kot sta napisali, ostali svet ob katastrofah ostaja nezanimiv za poročanje.
Posted 13 January 2025 - 12:24 PM
Podpis.
So pa vsaj dobili servirane podnebne sremembe tudi oni.
Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)
Posted 13 January 2025 - 12:30 PM
Tok nakljucij kot se je tu zvrstilo je prakticno nemogoce.
A je kdo gledal Zuckeberga na Roganu, haha kar mal sem zadoscenja dobila, ko se je tam nekaj opraviceval, govoril da so mel navodila da svobodni govor in vse k so bli proti covid 19 cepivom utisajo - ter tudi vsem ostalim, kar ni bilo v skladu s propagando in trenutno agendo, zdaj bi pa tampone z moskih wcjev umikal pa vse te lgbtq++234 zadeve dissa.. Zdej pa ze Trumpu leze v gate. A lahko bruham.
Posted 13 January 2025 - 12:35 PM
Zuckerberg naj se neha smešit, govoril je tako, kot da so ga v vse prisilili (itak je lutka odločevalcev), govoril je pa na način, da se nam mora zasmilit.
Meni je žal, da se je Russellu Brandu odpeljalo, nekaj malega je vseeno omenil ta intervju sicer.
Posted 13 January 2025 - 12:38 PM

Posted 15 January 2025 - 08:12 AM
Pisatelja Neila Gaimana je še več žensk obtožilo spolnih napadov - RTV SLO
Očitno sem jaz nora, al kaj; po prvem incidentu greš na policijo in naslednji dan pač ne prideš nazaj v službo.
Tista z maslom mi je pa sploh . Ne razumem ZAKAJ, pa da me ubiješ
Put A Kilt On It!
Everybody knows how to raise children, except the people who have them.
Posted 15 January 2025 - 10:30 AM
Pa da je vmes šel v hladilnik po putrček, ona ga je pa kar čakala. LOL Al ga je mel mogoče na nočni omarici?
Posted 15 January 2025 - 11:02 AM
Posted 17 January 2025 - 09:34 AM
Put A Kilt On It!
Everybody knows how to raise children, except the people who have them.
Posted 17 January 2025 - 09:38 AM
Pa to je noro kok je en folk zabit.
Edit: ceprav, ce gledam tasco, tudi njo bi vsak prek spleta nategnil. Zadnjic glih tok da ni vseh podatkov nekam poslala, pa je zenska delala na banki celo zivljenje.
Tako da mogoce sem pregroba.
Se mi pa smili zenska, ker jo tok vlacijo po medijih se bo se res fentala :/
Posted 17 January 2025 - 10:27 AM
Mene je tega groza, ker B. se je kar poprek javljal na vse klice iz neznanih številk in se s temi ljudmi kar pogovarjal dokler jaz nisem vzela telefona in tistega na drugi strani napizdila. En mi je nazaj rekel da ni mene klical in naj vrnem telefon možu?! Sem še bolj popizdila in vse po vrsti blokirala.
“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)
“Point of view is everything.“ (Kathleen Winter: Annabel.)
LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.
Posted 17 January 2025 - 02:04 PM
Posted 17 January 2025 - 02:15 PM
Drugače je pa spletnih prevarantov in telefonskih vedno več in sploh starejših ljudi, malo manj veščih tehnologije ni težko nategniti žal.
"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."
Bill Bullard
Posted 17 January 2025 - 02:15 PM
Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.
Posted 21 January 2025 - 07:13 PM
Posted 23 January 2025 - 01:32 PM
Jaz iskreno nimam pojma, imam premalo znanja, dvomim da kdo res ve, kaj se bo zgodilo v naslednjih letih.
Poslušala sem par intervjujev s Piersom Morganom, intervju z Jordanom Petersonom, Petrom Thielom...
Eden od njiju je izjavil, da je zanimivo, kako se v politiko k Trumpu silijo ljudje, ki imajo že tako vsega dovolj in ogromen vpliv v svetu brez politike.
Posted 23 January 2025 - 02:17 PM
A jordan Peterson še ni passe?
Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)
Posted 23 January 2025 - 04:06 PM
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users