V Kopru? V Tušu, eno naprej od mehiške, ne vem več kaj je bilo prej tam. V LJ pa v BTC, se mi zdi.

Restavracije/lokali - dobre in slabe kritike
Posted 26 January 2013 - 08:55 PM
Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.
Posted 26 January 2013 - 08:57 PM
Prvič slišim.
Pablo Picasso
Posted 26 January 2013 - 09:00 PM
Ja no, zdaj ni več tako novo, par mesecev je že. Špageterija Puccini.
Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.
Posted 26 January 2013 - 10:48 PM
V NM smo imeli pred leti restavracijo Puccini, dokler je ni nadomestila LaStoria. Verjetno gre za istega lastnika, vsaj koncept mi deluje podoben (sodeč po spletni strani). Anyway, meni so imeli v Pucciniju ful dobro hrano.
Posted 26 January 2013 - 11:59 PM

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.
Posted 27 January 2013 - 10:02 AM
Jaz sem včeraj v Casi Nostri nasproti Koloseja, spet jedla domače njoke z jurčki, mocarelo, česnom ter parmezanom, in belim vinom.
Odlično, moja naj jed tam. Priporočam. Njoki so domači, res, udušila bi se v njih, tako so mi bili dobri.
---------------------------------------------------------------------------------------------
When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.
Posted 27 January 2013 - 10:29 AM
Meni je tam super solata s pečeno zelenjavo. Pa tudi nasploh imajo dobro hrano.
Posted 27 January 2013 - 10:37 AM
Kakšna se vam zdi tajska restavracija v city parku (Bangkok street) ? Kaj se splača naročit? Razmišljam, da bi šla enkrat poskusit.
Yes, it can happen so quickly. Life as we know it can change in a blink of an eye. Unlikely friendships can blossom, important careers can be tossed aside, a long lost hope can be rekindled. Still, we should be grateful for whatever changes life throws at us. Because all too soon, the day will come when there are no changes left.
Posted 27 January 2013 - 10:51 AM
@Emily: mislim, da ke hodi jest moj frend in da mi jo stalno priporoča. Glede na to, da sva bila ob v Ameriki, kjer je dobre tajske hrane na pretek, mislim, da ve, kaj govori.
Dolgujem vam poročilo o prekmurski restavraciji Gujžina na Mestnem trgu v Ljubljani. Restavracija ima svojo internetno stran, na kateri oznanja svojo ponudbo, zraven pa niso pripisali cen. Restavracija nudi izključno prekmursko kulinariko. Prostor je majhen, mize za štiri so postavljene vzdolž stene, na cesto je veliko "izložbeno" okno.
Na večerji sem bil gost. Jedel sem pečenega fazana, priloga so bili dodoli, poleg pa še solata in buteljka rdečega vina, takisto prekmurskega. Gostitelj je tudi naročil fazana, zraven pa ajdovo kašo. Hrana je bila pripravljena okusno, postrežba je bila korektna. Predjed je bila sestavljena iz bogato mastnih paštet, zasek in salam. Pravim, da je lokal z etnično kulinariko nadvse dobrodošla reč, sploh v centru mesta in še na walking distance. Za sladico sem naročil nek sladoled z bučnim oljem.
Cene so kar solidne. Za divjačino odštejemo 30-35 EUR per capita, drugo je vse ceneje, recimo jedi na žlico npr. bograč. V restavracijo grejo lahko jesti tudi vegetarijanci. Vino in bučno olje je tudi naprodaj. Ne vem, koliko stane liter, pa tudi na domači strani halas to ni razvidno. Sladice kot gibanico in štrudelj delajo tudi po naročilu in lahko odnesemo domov. Priporočam.
ESTOY FLOR DE ATORRANTE
UN CONTURSI MALEANTE
Posted 27 January 2013 - 05:28 PM
Jaz bi še enkrat bučno pohvalila restavracijo DaBuda! Danes sem šla tja jest, sama ( ) ... imam že tam svojo najljubšo mizo in me
kelnar že pozna. Jedla sem pa ekstremno dobro jed in sicer piščanca z zelenjavo in indijskimi oreščki. Kaj tako okusnega pa še ne! Redko
se zgodi, da vse pojem, kar dobim ... tokrat pa je šlo brez problema! Piščanec je bil narejen na nek poseben način, ne simpl popečen, ampak
mariniran in ovit v hrustljavo skorjo, slastno. Pa v fini omaki. Bolj lahki, nenasitni obrok (zraven dobiš še riž). Kasneje sem si privoščila Panna Cotto
z zelenim čajem, prelito z omako iz granatnega jabolka, pa njihov domač ledeni čaj. Za vse skupaj sem plačala 16€, kar se mi zdi skorajda že
poceni. Omenim naj zelo prijazno osebje (sva se še s čistilko malo pomenili in zašimfali sušilce rok), sploh tale moj kelnar je neverjetno simpatičen.
Tudi ambient mi je super, čist ... občutek, da se diha. To je dejansko moja najljubša restavracija, ko grem sama ven jest. Resnično ne najdem
niti ene same kritike. In to je tudi ena izmed redkih restavracij, kjer pustim napitnino (imam namreč svoje mnenje o le-teh). Prilagam slikovno
gradivo (da, čudakinja, ki je sama za mizo, slika svojo hrano!)
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>
Posted 27 January 2013 - 05:36 PM
Podpis pod čisto vse, sem pela hvalnico DaBudi že v večih temah na forumu, tako da se ne bom ponavljala. V mojem srcu nosi posebno mesto. ^^
Posted 27 January 2013 - 05:39 PM
Zelo spoštljivi so tudi do študentov (še ko sem bila sama in na podlagi opažanj).
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
Posted 27 January 2013 - 05:42 PM
Nisem še bila tam, ampak si me prepričala.
---------------------------------------------------------------------------------------------
When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.
Posted 27 January 2013 - 05:44 PM
Od brezmesnih jedi sem sprobala pad thai rezance (s tofujem). Fantastični! Jaz mislim,
da obstaja ZELO majhna verjetnost, da ti ne bi bilo dobro! In da nasploh ne bi bila zadovoljna.
Posted 27 January 2013 - 05:45 PM
Meni je pa grozno. Ful sem bila razočarana , ker sem res 500 let izbirala in iskala nekaj brez zelenjave, in potem po priporočilu natakarja vzela neke rezance, in notri miljarda kalčkov (več kot rezancev no!). In sem itak vse pustila, brezveze.
After all this time?
Always.
Posted 27 January 2013 - 05:54 PM
Meni je edina pogojno sprejemljiva jed v Dabudi ta piščanec z oreščki. Jedla sem tudi te rezance in meni so, brez pretiravanja, imeli okus po bruhanju, tisto je bilo najbolj travmatično kosilo v mojem življenju, nekaj krat sem si jih nesla v usta, ker sem se prepričevala, da bo z vsakim naslednjim okušanjem boljše, pa res nisem mogla. Še zdaj imam tisti okus nekje v podzavesti, enkrat sem zjutraj pomislila na ta okus in mi je tako obrnilo želodec, da sem mislila, dabom pobruhala sobo, če se premaknem. Solate so tudi vedno bile v slabem stanju (plastični paradižnik, ki je razpadal, zelena solata z gnijočimi robovi na listkih, ipd). Da sladice ne omenjam! Ok, enkrat sem imela srečo in smo dobili ful dobre čokoladne sladolede v kornetu, ampak vse ostalo, kar sem probala, fuj. Sploh neka zdrizdsta sadna zadeva, spet z okusom po bruhanju.
Pablo Picasso
Posted 27 January 2013 - 05:57 PM
To je kitajska restavracija? Ker točno tako izgleda piščanec z zelenjavo in oreščki v kitajski Zlati ribici v Retečah pri Škofji Loki...
Posted 27 January 2013 - 05:59 PM
Tajska.
Case nostre pa tudi jaz ne morem prehvalit, vse, kar sem probala (pa sem jedla samo na bone) je bilo zelo dobro, vsakič, ko sem v Btcju zavijem tja ali v Oljko v Cityparku (najboljši ombolo s praženim krompirjem na svetu).
Pablo Picasso
Posted 27 January 2013 - 06:00 PM
Fluffy super fotke, sploh panna cotta! Jaz tudi še nisem bila, a si že dalj časa želim - zdaj si me prepričala. Samo še malo si moram ogledat kje to je sploh.
Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.
Posted 27 January 2013 - 06:01 PM
jap tut jaz sm jedla že identično jed v kitajski.
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users