Jump to content

Photo

Svetovalnica

• Please log in to reply
1808 replies to this topic

#1701 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16981 posts

Posted 10 December 2020 - 07:28 PM

A to mladicka ali starejsega psa?
  • 0
Če že delaš bedarije naj se ti vsaj posrečijo!

[Napoleon]

#1702 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85935 posts

Posted 10 December 2020 - 07:33 PM

Verjetno starejsi, pri mladicu bi tezko prislo do displazije.
Meni se zdi realna cena, zal. :/ Odvisno od stopnje displazije in tudi od pasme, pa katere preiskave so pred tem opravili in od zdravil po op.
  • 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#1703 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17282 posts

Posted 10 December 2020 - 07:48 PM

Aha, ok. Potem jima je samo glupo predstavil ceno. Se mi zdi res nepostena komunikacija, no.
Ni prav stara. Malo vec kot leto in pol. Ni pa pasemska (zgleda pa zelo eksoticno).
  • 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#1704 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11860 posts

Posted 10 December 2020 - 08:36 PM

Kam je pa šel? 

Določene veterine imajo še posebej navite cene. Mi smo našo bostonko peljali k Zaninoviču, ker smo hotli najboljše zanjo. Dve operaciji za izboljšanje dihanja sta prišli 2500€. Najprej so ji operirali smrček, kjer so ji razširili nosnice, ker pa ni bilo boljše, so ji operirali še mehko nebo. Cene so, da te kap.

• 0

#1705 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85935 posts

Posted 10 December 2020 - 08:41 PM

Ta nas je itak najdrazji v LJ pomoje, ampak je res dober, midva sva ze Argisha vozila k njemu. Pa on je bil zaradi epilepsije in na koncu poskodovane hrbtenice res pogosto tam. Lars pa se zdaj ni sel na operacijo, kar odlasava za brezveze. Malo se bojiva, da se bo spremenil po K.
  • 0

― V. Van Gogh

#1706 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27337 posts

Posted 10 December 2020 - 08:42 PM

Meni se sicer ne zdi prav da te kap odstopanje. Rabi vec anestezije, traja kaj vec casa, kaksna kontrola krvi vec pa je 500€... Butast mi je izgovor, da je kao brez davka govoril. Mi smo sli tudi na prvo kliniko, ampak tudi zato, ker kolega tam dela in smo vedeli, da bodo lepo poskrbeli :)
  • 0

#1707 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17282 posts

Posted 10 December 2020 - 08:43 PM

Tristokosmatih.
To je Prva klinika, ane? Tle tudi jaz peljem po vasih priporocilih. Pri nasi lokalni so isto visoke cene. Pri eni drugi je pa ceneje, ampak so mi bolj tako za rejne zivali. Ne bi tja psa ali macka vozila ali kaj drugega domacega.
  • 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#1708 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85935 posts

Posted 10 December 2020 - 08:46 PM

Ja. Meni so prinasali kavo in za brat, ko sem bila tam dva dni, ko je bil Lars na infuziji. 😭
  • 0

― V. Van Gogh

#1709 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11860 posts

Posted 10 December 2020 - 09:58 PM

Meni je bilo tudi vseeno za denar, ker hočem najboljše. Ko sem videla, kako se veterinar na samem pogovarja z mojo kuziko, jo boza in lupčka, sem se pa stopila. 

Tristokosmatih mi gre pa ornk na jetra, dr. Ines je tok šarf, da ni za nikamor. Da za kliniko fakultete na govorim, nikol več ne grem tja, nazadnje sem se tam skregala na recepciji, ker mi pol ure pred začetkom dežurstva ni hotela prodat tablet proti trakulji in me je nadrla baba. Sem napisala lepo pismo takoj, ko sem prišla domov. Fuj.

Ja še to moram napisat, če bo slučajno katera kdaj rabila... Pred enim letom sem se odločila, da je čas, da moja maca odide in sem hotela to narest doma v dnevni sobi in da smo vsi zraven. Poklicala sem HALOVET na Dolenjski cesti. Prišel je dr. Miha in cel dogodek je bil izpeljan tako lepo, nisem mogla verjet. Dal ji je tri injekcije in za vsako si je vzel čas, me vprašal za dovoljenje in vsakič sem jaz rekla, kdaj naj ji da. Potem smo vsi še malo posedeli ob njej, on je povedal še par verzov iz ene Kosovelove pesmi... Mislim... Nimam besed.

• 1

#1710 Hevea

Hevea

Chocolate desintegrator

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12155 posts

Posted 25 April 2021 - 01:26 PM

Pomoč prosim  :cry:

Naši mucki so diagnosticirali kronično odpoved ledvic. Zaenkrat se še dobro drži, razen tega, da noče jest in je nikakor ne morem pripravit do tega, da bi kaj konkretnega dala vase. Poliže omakico od hrane, koščke pa pusti. Vsaketoliko poje kakšen briket ali priboljšek, ampak tega ji nočem preveč dajat, ker ni dietna hrana za ledvice - te se pa sploh ne pritakne. Je pa že od nekdaj zelo izbirčne sorte ... Ima kdo kakšno idejo, kako naj preprečim, da mi shira? 

• 0

There are no limits to what you can accomplish when you are supposed to be doing something else.

#1711 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11860 posts

Posted 25 April 2021 - 01:28 PM

Shit. Kaj pa pravi veterinar? Mogoče ji ponudi mleko za mucke... Koliko je pa stara? Bošček mali. 

• 0

#1712 Hevea

Hevea

Chocolate desintegrator

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12155 posts

Posted 25 April 2021 - 01:33 PM

Veterinar pravi, da ne more nič rečt, koliko dolgo še ima, ker mačke različno prenašajo. Stanje je nepopravljivo, se ga da pa z dieto in nekaj sreče precej upočasnit, če bi le mačka sodelovala  :cry1:  Stara je pa 8 let in zelo trmasta, pomojem rajši pogine od lakote, kot da bi jedla tiste veterinarjeve paštetke. Mogoče res probam še z mlekom.

• 0

There are no limits to what you can accomplish when you are supposed to be doing something else.

#1713 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11860 posts

Posted 25 April 2021 - 01:38 PM

Vem, in je tudi ne boš pripravila do tega, da bo jedla. Moja je bila ista. Kaj pa če bi poskusila še z ribo ali pravim mesom in ga skuhaš brez soli, samo z malo zelišči recimo, speštaš.  Ali pa mogoče razžvrkljaš jajce in skuhaš nad paro, da popije? Skušah samo toliko, da ni surovo, moja mačka je imela to ful rada.

A je muca lahko zunaj in tudi ulovi kakšno miško? To je super hrana za njih.

• 0

#1714 Hevea

Hevea

Chocolate desintegrator

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12155 posts

Posted 25 April 2021 - 04:30 PM

Samo notranja je. Hvala za ideje, bom malo poskusila ponudit, čeprav nisem ravno optimistična.

• 0

#1715 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11860 posts

Posted 25 April 2021 - 09:23 PM

Joj, držim pesti res. :(

• 0

#1716 Olivija

Olivija

Banana Bro

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 15173 posts
  • Interests:illustration, architecture, trees, cats, cats on trees...

Posted 08 May 2021 - 12:50 PM

Ah Hevea :/ 

Se strinjam s Frido. Naša je bila tudi zelo izbirčna in ji je sestra kupovala razne zadeve, pa je bil pri vsake toliko uspeh, čisto naključno. 

Mislim, da je to nekako še največ, kar lahko narediš, ji ponudiš različno, več kot to ne moreš. Sem že večkrat slišala, da je muc zavračal hrano in se na nek način 'postil' - in da se je po tem odbodju izboljšalo stanje, kot da gre v neko 'samozdravljenje' v tem obdobju.. 

Moj muc tu v Lj mora zaradi vnetij mehurja jest posebne brikete proti kristalom - pa ji mal cirkuliram te priporočene veterinarske, začuda jih kar je... Pa vsake toliko dobi priboljšek. Meso ima rada surovo, piščanca. Kuhanega ne je. (: 

Mačje mleko je šlo v promet pri obeh, pa obe sta izbirčni, ampak v majhnih količinah. Vseeno bolje, kot nič. 

• 0

Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.

#1717 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11860 posts

Posted 22 November 2021 - 07:23 PM

Jina, a vajin Argish je imel epileptične napade? A sem si prav zapomnila? Kako so pri njemu izgledali napadi, kako ste ga zdravili?

Moja kužika je začela padat skupaj, ko se zbudi iz globokega spanca, pretegne se in usloči, potem pa pade dol, parkrat se je tudi polulala. V nekaj sekundah je nazaj pri zavesti, potem rabi še kakšnih pet minut, da se umiri, pol pa akcija z lupčkanjem in prinašanjem žogice. Emir je rekel, da gre verjetno za epilepsijo, ampak on je ne bo pregledal, ker se ukvarja samo s kirurgijo, gremo na prvo klinikona pregled v naslednjih dneh... Meni se kar trga, ko vidim to in mi gre na jok vsakič, ko pomislim, da se ji bo življenje skrajšalo zaradi tega, naša je najbolj zakon kuža jooj.

• 0

#1718 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85935 posts

Posted 22 November 2021 - 07:31 PM

:( Ja, pri njem so se epilepticni napadi zaceli ze ko je imel eno leto, potem je bil do konca zivljenja na vsakodnevni terapiji pomirjeval, ob napadih pa je dobil se ekstra dozo. Ti napadi so bili grozni, mene srh spreleti in na jok mi gre se zdaj … Tresel se je, opotekal, cisto nenadzorovani gibi, polulal se je, slinil okrog gobca, potem pa se je nekaj casa ves apaticen vrtel v krogih. Grozno je bilo. Srecno v vsakem primeru! ❤ Emir pa vem da se zdaj ne ukvarja z vsemi stanji, ja, ampak je Prva K next best thing.
  • 0

― V. Van Gogh

#1719 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11860 posts

Posted 22 November 2021 - 07:53 PM

O si hitra! Hvala.

Ja, obupno je to gledat, čeprav pri moji ni niti malo tako, kot ti opisuješ, pa vseeno je težko. Upam, da se napadi ne bojo stopnjevali v jakosti, že tako je tak revček, ker ima potlačen gobček in se matra pri dihanju. Težko je ostat miren ob psu, ko se to dogaja, jaz se ful trudim in jo mirim, notri v sebi me pa razžira. 

Koliko časa je živel?

Aja, a je imel kakšne stranske učinke zaradi zdravil? Sta spremenila prehrano?

• 0

#1720 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85935 posts

Posted 22 November 2021 - 08:26 PM

Ja, verjamem, saj se verjetno pri vsakem drugace to odraza.
Pri 7. letih sva ga morala peljat uspavat, ampak ne zaradi tega, imel je nepopravljivo okvaro hrbtenice. Mislim, da ni imel nobenih stranskih ucinkov zaradi zdravil, je imel pa stalno neke probleme s prebavo in prilagojeno prehrano. Moz je ogromno placeval za njegovo hrano, pa Argish je bil itak cela mrcina.
  • 0

― V. Van Gogh

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users