Jump to content

Photo

Kontracepcijske tablete

• Please log in to reply
4119 replies to this topic

• Guests

Posted 26 May 2008 - 04:14 PM

Ka pa vem. Sexala sma v bani, pa sm se js pol umila, in sem mela sumljivo vlko "sluzi" noter v vagini. Lahk bi bla tut moja, sam js je nikol nimam tk vlko, razen ce je to od tega tut, ko sm nehala s tabletkami. Medtem si je pa on kondom ze dol dal in je bla sperma povsod, tk da pol nisma vedla...

Sem se odlocla, da bom vzela za vsak slucaj 2 zdaj, zve zjutraj, pa mogoc se dve jutr zvecer.
  • 0

#1702 DiLeMa

DiLeMa

undercover peroksidna crna luknja

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts
  • Interests:Zanimive Stvari

Posted 26 May 2008 - 04:20 PM

QUOTE(izabela @ 26. 5. 2008 - 17:14) View Post

Medtem si je pa on kondom ze dol dal in je bla sperma povsod, tk da pol nisma vedla...

Ne kapiram - kak pa si dol jemlje kondom? Moj fant ga tak dol vzame, da popolnoma vsaj sperma ostane v kondomu in se nikamor ne izlije.
  • 0
Ljubezen ni odraz enega samega dogodka, enega samega pogleda ali dotika. Ljubezen se v človeka prikrade počasi in potiho ... in potem se enkrat enostavno zaveš, da imaš nekoga neskončno rad. Zaradi množice vseh njegovih dejanj, pogledov, besed, dotikov, čutenj ... ki ga delajo takšnega, kot je. Mogoče se tega zaveš medtem, ko misliš nanj in ga neskončno pogrešaš, ali pa ko ga pogledaš v oči in v njih najdeš vse, kar obožuješ.

• Guests

Posted 26 May 2008 - 04:28 PM

Nisem gledla zravn kk si ga je dol dal, ponavadi tut pr njem ostane not, zdaj pac ni. Je pa bil neroden z vozlanjem, ker je mel mokre roke.. I don't know.
Sicer pa neki ziher ostane na penisu, ne?

Stvar je v tem, da sem se js umila s toplo vodo in ko je prisla v stik s kondomom in njim, je sperma zakrknila in se je pac vidla povsod. In to je tut problem, ker pol ne mors vedet, a si si jo prenesel z rokami, a je malo ostalo na penisu, al je pac hin bil kondom.

• 0

#1704 reddish ancha

reddish ancha

gobezdalo

• Člani
  • PipPip
  • 786 posts
  • Interests:branje knjig, pisanje za revijo, pilates

Posted 26 May 2008 - 04:28 PM

Tipu je kajpak treba pojasnjevati in dopovedati, da si suha zarad KT - če ne, ga takoj začnejo mučiti dvomi in takoj misli, da je on kriv, da nisi vlažna biggrin.gif.
  • 0

#1705 redkvica

redkvica

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 2250 posts

Posted 26 May 2008 - 04:30 PM

Ja ne zdej kr neki narest! Ali vzemi 5 + 5, kot ti je rekla ali pa ne vzet nič (oz 1 redno)!!
Jaz bi vzela 5 + 5, ker želim bit 100%, da se ni nič prijelo....
  • 0
If sometimes you feel yourself little useless, offended and depressed, always remember that you were once the fastest and most victorious sperm in your group!

• Guests

Posted 26 May 2008 - 04:31 PM

1 redno ne bom, ker jih ne jem vec.
  • 0

#1707 redkvica

redkvica

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 2250 posts

Posted 26 May 2008 - 04:39 PM

Aja, sej je logično oops.gif Če 100% nočeš otroka, vzemi pač 5 + 5. Ta vmesna varjanta je brezveze, ker ni nujno da bo delovala.
  • 0
If sometimes you feel yourself little useless, offended and depressed, always remember that you were once the fastest and most victorious sperm in your group!

#1708 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32529 posts

Posted 26 May 2008 - 04:48 PM

SE strinjam; ziher je pač ziher, razen če si pripravljena tud nosit posledice.
Se mi ne zdi nič tako groznega, če se enkrat poslužiš te postkoitalne kontracepcije.
Važn, da to ne pride preveč v navado.

• 0

#1709 krneki

krneki

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11455 posts

Posted 31 May 2008 - 09:12 AM

Jaz tule zgleda še nisem napisala moje izkušnje z logestom in zdaj z Yarino. In zdaj mi je res počlo.

Logest je bil kul dolgo časa, potem pa zadnje pol leta jemanja pa štala. Ogromno stranskih učinkov,nobeden v telesni obliki, samo psihični. Jaz sem bila konstantno tako živčna,da sem se tresla,da sem mogla večkrat zajemati sapo,preden sem kaj rekla,ker sem se na ljudi avtomatsko živčno drla. žalostna in zamorjena sem ibla 3/4 meseca, ogromno sem jokala kar tako malo,brez da bi me kaj užalostilo... Grozno je bilo. Ves čas sem razmišljala o tem da je vseeno če umrem,da je vseeno če fant gre in me pusti,ker mi je vseeno. No ja, libido je bil kar v redu. Pravzaprav je bil fonemenalen proti zdaj.

Potem sem težave opisala ginekologinji, pa je zagnala alarm da pač logest ni več kul. Povedala mi je tudi to,da Logest ne blokirajo ovulacije (a je ne kao vse tabletke?A ni to point tabletk?) in da mi bo dala Yarino, ki slednje stori.

Prvi mesec sem bila kot prerojena,vsi uni psihični učinki so izginili. Pri logestu sem opažala,da je bila nožnica zelo vlažna,praktično se je cedilo od nje en teden pred menstruacijo en teden po je bila suha,potem pa nekaj srednjega.

Yarina mi je nožnico izsušila do zadnje pike,ko seksava sploh nimam občutka da seksam s fantom ampak z neko mehansko zadevo,ki mi jo nekdo na silo tišči not. Suho v nulo. poraba lubrikantov je taka,da boli glava.

Moj libido ne obstaja. Izgleda kot padajoča eksponetna funkcija. Ob seksu mi gre na bruhanje,če se me fant dotika me moti, pobude z moje strani ni nobene, ko seksam čakam da bo čimprej konec in si mislim "no,pa bom mela zdaj spet en teden mir". Naj povem da sem blazno vesela ker imam trenutno tole z glivicami,ker mi ni treba seksat.Oziroma so fajn izgovor zato da mi ni treba. V postelji sem bila včasih razigrana,zdaj sem pa kot hlod ali crknejna riba. Da ne bi o orgazmih,ker jih ni.Mogoče eden,pa še za tega se moram matrat dolgo časa. Prej je bila čisto druga pesem z logestom tukaj ni blo problema.

Pušenjak mi je napisal da bi on poskusil s temi tabletami: ...bi vam predlagal menjavo za starejše z levonorgestrelom, npr. Stediril-m, Microgynone ali Rigevidon, kar so vse paralele istega preparata.

Moja mami je imela stediril -d in te se dandes uporabljajo za tabletko "po".Stediril-m vem da so blažje kot d.Microgynone pa je imela moja babica (!) ki je danes stara okrog 64.

zdej ne vem kaj je mislil s tem,a niso to neke hudo hormonske tablete, ali katera ve?
Jaz sem pripravljena spet menjat,ampak ne pa prav dolgo,ker mam ves čas občutek,da na tabletah sploh nisem jaz.

Če neham me skrbi da se bodo vrnile daljše,obilnejše in boleče menstruacije,da bo ciklus totalno zmešan...
Druga stvar, ki me pa moti je pa glede fanta. In sicer da VZTRAJA na tabletkah IN kondomu, in mi je rekel celo to, da samo s kondomom sploh ne bo seksal! Ker je paranoičen in naj to ne bi bila dovoljšna zaščita. Razloge zakaj je paranoičen poznam,in jih tukaj ne bi izpostavljala, ampak z mano nimajo nobene zveze.
Moti me tudi to,da očitno sploh ne razume,kako se počutim in bi rada njega videla na tabletkah, ali pa videla kako bi bilo njemu fajn,če bi se mu začelo bruhat, če bi pomislil da bi moral z mano seksat. Da se ne bi več samozadovoljeval in da bi ob temi kot je seks ensotavno postal totalno nezainterisiran za karkol, skratka...bil impotenten,frigiden,woteva.

Pri 21 bi pa menda ja morala imeti željo po seksu, razen če sem čudna ker tako mislim.
Poleg tega sem 100% da so glivice posledice Yarine. Prej nisem imela nikoli nič,zakaj ravno zdaj? Tudi Pušenjak je rekel da je možno.
tega pa ne mislim prenašat.Da bi se mi vračale.
  • 0
"If it's meant to be, it will find a way."

#1710 Nincha

Nincha

HP freak

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18621 posts

Posted 31 May 2008 - 09:45 AM

A mi lahko prosm nujno poveste kaj nej nardim. Včeri zvečer ob 11h bi mogla vzet tabletko. Ker sem bila zuni sem jo hotla ob pol dveh. Ampak štor kakršen sm, mi je tabletka padla iz škatlce neznano kam. Zdej je ne najdem. Glihkar sem vzela tisto tabletko ki bi jo mogla včeri zvečer (je glih približno 12 ur ermm.gif ). Ampak vseen zdej to pomen da mam eno tabletko v škatlci premal. Jz pa nebi rada spreminjala dneva začetka menstruacije. A mi lahko poveste če bi blo fejst narobe če bi naprimer predzadnji dan ko bi mogla vzet tabletko to preskočila, zadnji dan pa vzela. Verjetno bi potem dobila M isto kot prej? Pa a bi to fejst zmanjšal zaščito? jooj kok sm smotana kako mi je to ratal mad.gif rolleyes.gif
  • 0

After all this time?

Always.

#1711 redkvica

redkvica

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 2250 posts

Posted 31 May 2008 - 09:48 AM

Sally: Podobno se je zgodilo tudi meni. Šla sem z Logest na Yasminelle. Od decembra dalje sem brez tablet. Libido počasi raste, če ima srečo seksava en krat na teden. Fulkrat me poskuša vzburjat, a ostanem hladna. Potem se počutim kot kup dreka, se smilim sama sebi in zvijem v klopčič. In mi da mir.
Menstruacija ni pretirano redna, je daljša, ni pa boleča (nikoli ni bila).
Fantu povej za težave in opiši kaj se ti dogaja. Mogoče bo dojel, da s tabletkami ne gre več.

Nincha: Jaz bi odprla novo škatlo in od tam vzela izgubljeno tabletko. Ostalih 20 neporabljenih bi prišparala za podobne situacije in prestavljanje menstruacije naprej.
  • 0

#1712 vrana

vrana

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 2547 posts

Posted 31 May 2008 - 10:04 AM

Nincha: a kkšnga rezervnega ovitka tablet pa nimaš, da bi iz tam vzela? Ker jst mam zmeri en rezerven ovojček s katerim si potem pomagam.
Drugače pa mislim, da ne bi bilo nič narobe, če ZADNJI dan (ne predzadnji) ene tabletke ne bi vzela.
  • 0

#1713 krneki

krneki

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11455 posts

Posted 31 May 2008 - 10:04 AM

ma ja.Morala sem napisat da se malo izpovem.
Drugače sem pa brala po raznih forumih, takih žensk ki sploh nimajo libida zaradi KT je en ogromen procent, ker v bistvu ta problem navedejo skoraj vse.

ne vem še točno kaj bom storila, ampak dejansko; če ne bo boljše,oziroma bom videla kaj mi bo ginekologinja rekla...V tretje še poskusim z menjavo,potem pa sigurno več ne. Drugače pa dolgoročno gledano me to,kaj misli fant sploh ne zanima.pa pač ne bo seksal,kaj me briga. Ne bom se jaz slabo počutila zato da bom on imel mirno vest. Jaz se HOČEM počutit najbolje kot se lahko,ker vem da sem bom na stara leta slabo in da bodo morda prišle dzravstvene težave,take in drugačne in bi sedaj rada čimmanj stresno živela.
  • 0
"If it's meant to be, it will find a way."

#1714 Limona

Limona

gobezdalo

• Člani
  • PipPip
  • 899 posts

Posted 31 May 2008 - 10:30 AM

Sally,
če imaš take probleme, je res bolje da prenehaš z jemanjem. Drugače pa jaz že približno 2 meseca jemljem tabletke Lindynette 20 in moram reč, da so ful fajn, nobenih stranskih učinkov, no mogoče sem se za kakšnii 2 kili zredila, samo nevem če je to res posledica tabletk. Mogoče bi ti pa te odgovarjale? Mene je blo tud ful strah, da bom ratala tečna in da ne bom več hotla seksat laugh.gif , ampak se mi sploh ne pozna, da jih jemljem.
  • 0

#1715 vrana

vrana

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 2547 posts

Posted 31 May 2008 - 10:34 AM

Ja, jst mam tut Lindynette, sicer 30, ampak sem zelo zadovoljna. Sploh, ko berem kakšne težave imajo nekatere. Sem se malo zredila (3 kile) pa mogoče dobila malo celulita. Drugače pa nimam nobenih psihičnih problemov ali pa glavobolov. Jemljem jih pa že skoraj 1 leto.
  • 0

#1716 Buggy

Buggy

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 5203 posts

Posted 31 May 2008 - 10:46 AM

Jz sm pa šaltala na Yasminelle z Logesta (dons vzamem tazadno v prvem zavojčku) in mislm, da mi je šu libido ful gor. smile.gif Vsaj mislm, da od tega.

Tko da mogoče probi s temi, jz tud manj jokam in vse to. Vsaj zdi se mi, bom po kšnem mescu več bl poročala.
  • 0
Seduce my mind and you can have my body.
Find my soul and I'm yours forever.

#1717 ananas

ananas

pharma tropicana

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 8041 posts

Posted 31 May 2008 - 10:49 AM

OMB, Sally pr men je čist isto.
K si zdej omenila, da sumiš da so tabletke vzrok glivicam... če se prov spomnim sm js tud mela velike težave 1 mesec po začetku jemanja Yarine. Sam zdej je res vse v redu. Mela sm težave kakšen mesec, pa še to sm se skor navadla laugh.gif Zdej pa po 2letih pa nimam več problemov.

• 0

• Guests

Posted 31 May 2008 - 11:08 AM

Uf, koliko težav zaradi teh tablet. blink.gif Jaz bi znorela, če bi mi neka kemija spreminjala psihično počutje, pa še telesno in posledično zaradi tega spet psihično.
Sally, fantovo zavračanje seksanja samo s kondomom je rahlo egoistično. Se mi zdi, da imaš ti več težav zaradi tablet, on ima pa pač en strah (ki pa je lahko zelo močan, nič ne rečem).
Glivice se lahko pojavijo zaradi KT, ker postopoma s časom uničujejo črevesno floro in razrast glivic v telesu. Najprej se začne v črevesju, potem se pa pri ženskah pokaže tudi skozi težave v nožnici.

Sama nikoli nisem jemala tabletk, pa vseeno seksam. Sedaj imam že tretji mesec Persono in ko so nevarni dnevi, uporabljava kondom, drugače pa seksava brez. Zaenkrat še nobenih težav (trkam!). smile.gif

Naredi si seznam dobrih in slabih stvari, ki ti jih prinašajo KT. Končna odločitev mislim, da ne bi smela biti pretežka.
  • 0

#1719 Asja87

Asja87

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 342 posts

Posted 04 June 2008 - 07:25 PM

imam eno vprašanje..
torej jemljem KT yarina...
včeraj sm jo pozabla vzeti(ponavadi jo jemljem me 21h zvečer)
kako naj se danes ravnam???
prosim za čimhitrejši odgovor hvala smile.gif
  • 0
♥ Face To Face...Like I Am Imagining...That You're The One I'M Waiting For...Will You Be...Unmistakable ♥

#1720 Hevea

Hevea

Chocolate desintegrator

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12163 posts

Posted 04 June 2008 - 07:28 PM

V katerem tednu si?

Sicer pa poglej v navodila, tam vse piše!
  • 0

There are no limits to what you can accomplish when you are supposed to be doing something else.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users