Hvala vsem! Jaz upam na Asado.

Restavracije/lokali - dobre in slabe kritike
Posted 17 December 2012 - 09:43 AM
Posted 29 December 2012 - 11:48 PM
Je že bil kdo v indijski restavraciji Namaste v LJ? Na meniju sicer vidim, da nimajo ravno poceni glavnih jedi, je v glavnem vse čez 10 €.
Ali pa če mi lahko priporočite katero kitajsko restavracijo ali kakšno drugo restavracijo s tujo hrano in da so normalne cene?
"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."
Posted 30 December 2012 - 03:48 AM
Sicer ti moja pripomba ne bo kaj dosti pomagala (ali pač), ampak meni se glavne jedi, ki stanejo nekaj čez 10€, zdijo v povprečnem
cenovnem rangu. Kar se pa kitajske tiče - meni je najboljša kitajska restavracija v Domžalah. Tudi v Kamniku je zelo dobra. V LJ mi ni
dobra niti ena sprobana. Tajska DaBuda je meni odlična, cene pa za moje pojme niso visoke oz. so mi v nekaterih primerih še nizke
(ker so porcije za moj želodec kar solidne). Pri DaBudi so me tudi vedno presenetili zelo prijazni in šegavi kelnarji, pa ambient mi
odgovarja. Velikokrat sem šla tudi sama tja jest in mi je to bila prav neke vrste sprostitev, zelo prijetno vzdušje, v glavnem.
No, nekaj sem vendarle spesnila.
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>
Posted 30 December 2012 - 08:23 PM
Je že bil kdo v indijski restavraciji Namaste v LJ? Na meniju sicer vidim, da nimajo ravno poceni glavnih jedi, je v glavnem vse čez 10 €.
Ali pa če mi lahko priporočite katero kitajsko restavracijo ali kakšno drugo restavracijo s tujo hrano in da so normalne cene?
Ne v Namaste. Jedi niso nič posebnega, porcije relativno majhne, cene pa zelo visoke. sestra mi ej rekla, da je bil od nečakinje curry njej zanič.
Sodelavec je bil v novi indijski, kjer je bil včasih Vegedrom, v stari Šiški. Vodnikova je tisto, če se ne motim. Imena restavracije žal ne poznam. Je pohvalil, opozoril je le, da je bilo precej polno, kar je pa glede na čas kar za pričakovati.
Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)
Posted 30 December 2012 - 08:38 PM
Meni v Namaste FUL NI blo dobro. Indijska mi je pri nas (poleg Tandoorija seveda) dobra še v Okarini na Bledu.
Ta nova indijska je pa Maharaja, vendar je mene tole totalno odbilo:
Tole moram napisat samo zato, da ne bo kdo, ki ne pozna Indijske hrane šel tja jest in mislil, da tako pač MORA biti.
Sama sem velik fan indijske kuhinje, zato sem bila čist navdušena, ko sem slišala, da se je odprla v LJ nova indijska restavracija (Maharaja).
Cela izkušnja je bila milo rečeno bizarna, ampak bi vse drugo zlahka pozabila, če bi bila hrana vsaj približno OK.
Na meniju imajo kakih 100 jedi (ogromno a ne vem točno koliko) ampak tud najbolj osnovnih ne znajo pripravit. Še slan lasi (v Indiji tako običajna pijača, kot je bil pri nas včasih malnovec) ki je samo z vodo razredčen jogurt, posoljen in z dodatkom začimb je bil tako slan, da ga nisi mogel pogoltnit. Začinjen pa sploh ni bil. Natakarjev komentar: "Ja, to vam pa verjamem, naš kuhar res nima občutka, koliko bi moral solit." :jaw
Natakar kot da bi z neba padel, pojma nima o strežbi, niti o indijski kuhinji, niti o osnovah komunikacije s človekom. Na vprašanje kaj priporoča je odgovoril:"Vse je dobro." Ko ga je moj vprašal glede neke piščanje jedi, ga je kar sredi stavka prekinil in z zabodenim pogledom rekel: "Ne vem, ne jem mesa." Sem mislila, da bom pod mizo padla od smeha (sama sicer ne jem mesa že vsaj 18 let).
Tega, kar sva dobila na mizo enostavno nisi mogel pogoltnit. Tako neverjetno zanič hrane (pa ne samo indijske temveč katerekoli) še v lajfu nisem poskusila. Iskreno se mi je zdelo, kot da sem v živo v Ramsey's Kitchen Nightmares.
Po nekaj jedeh nisva več zdržala in sva prosila za račun. Povedala sva zakaj in kaj ni bilo ok. Natakar prinese račun in reče: "Sem računal samo to, kar ste pojedli, ampak v kuhinji niso bili prav zadovoljni." :jaw :jaw :jaw :weep
Ambient je tudi porazen, cene pa občutno previsoke, glede na to, kaj ponujajo.
V Indiji sem sama preživela več mesecev vem, kakšen okus mora imeti Indijska hrana. Imam pa tudi zdravo pamet in mi je jasno, kdaj je jed tako zanič, da je ne moreš dol požret. Skratka... to ni to. :banghead
Posted 30 December 2012 - 10:11 PM
PJ, mission accomplished, si me odvrnila
Če naredijo preslan lassi, verjetno pri mango lassiju pa s slednjim škrtarijo.
Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)
Posted 30 December 2012 - 11:06 PM
Ja, za kitajske sem brala pohvale v glavnem res samo za tisto v Domžalah, Kamniku in Retečah pri Škofji Loki. Na koncu sva šla kar v Argentino v BTC-ju, ker sva bila ravno tam.
Moram pohvalit, ambient mi je zelo všeč, urejen in čist, osebje je bilo prijazno. Najprej je bil en starejši možakar, potem pa nama je stregla ena mlada punca. Parkrat je še vmes prišla vprašat, če je vse v redu, če nama je všeč itd.
Oba sva naročila dnevno kosilo. Najprej so nama prinesli sveže pečen kruh in 3 omakice. Za predjed sva imela vsak svoj lososov karpačo na rukoli, zraven sta bila 2 grisina. Za glavno jed sem jaz imela njoke z rukolo in skuto, fant pa telečjo kračo s pečenim krompirjem in dušeno zelenjavo. Oboje zelo okusno. Zraven sva dobila še vsak svojo majhno mešano solato in kozarec vina. Na koncu pa še sladico - nekakšna kakijeva krema, oziroma najbrž kar spasiran kaki v kozarcu s pecljem in malo stepene smetane. Za vse to skupaj sva dala 25 €, kar se mi zdi ugodno, glede na to, kaj vse sva dobila. Sicer pa je moja glavna jed stala nekaj čez 6 €, fantova pa nekaj čez 9 €, kar ni drago.
Priporočam.
Posted 30 December 2012 - 11:25 PM
Sem gledala njihov meni in imajo očitno samo zrezke tako drage. Me je prav zanimalo, ker sem do zdaj še od vseh slišala, da je drago (ampak dobro).
Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
Posted 31 December 2012 - 08:51 AM
tudi zrezki niso vsi zelo dragi. ko sem jaz enkrat peljala familijo jest v argentino (za rojstni dan), je moj ostareli dedek na priporočilo nakatkarja naročil zrezek za takrat 35, sedaj pa vidim ceno 47 € (bife lomo). zrezek je bil prav zanič. res je bila najbljša pljučna, mehka. ampak presuha in brez okusa. jaz ponavadi jem bife de chorizo in so mi top.
Posted 31 December 2012 - 09:15 AM
Jaz ne morem pozabit njihovega tuninega zrezka v omaki z rdečim poprom... omg.
Posted 31 December 2012 - 10:05 AM
Ja, ampak steaki so itak povsod dragi.
Posted 31 December 2012 - 10:07 AM
Ja, zrezki so cca 15 evrov, če so solidni. Nisem pa vedela, da sploh ne pride tako drago kosilo v Argentinu, hvala za idejo.
---------------------------------------------------------------------------------------------
When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.
Posted 31 December 2012 - 10:07 AM
Ja jaz tudi nisem vedela, zakon! Bom še kdaj fanta peljala, je bil nad-navdušen
Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.
Posted 31 December 2012 - 10:14 AM

After all this time?
Always.
Posted 02 January 2013 - 12:36 PM
Ja, kosilo res ni drago, sem bila presenečena, saj sem glede na cene ostalih jedi na meniju pričakovala višji račun. Če sem prav razumela, plačaš glavno jed iz dnevne ponudbe in če doplačaš še 5 €, dobiš celotno kosilo (torej še predjed, solato, sladico in pijačo). Moja glavna jed je bila 6, 40€, fantova pa 9 in nekaj.
Posted 17 January 2013 - 01:11 PM
Zna katera priporočit kakšno dobro restavracijo v Celju? Samo ne Restavracije Koper, ker sem tam že več krat bila. Je pa mi všeč drugače.
pointless." said reason. "Give it a try." whispered the heart.
Posted 17 January 2013 - 01:26 PM
Za Namaste se podpišem, da je grozna restavracija!
Ko sem sama tam nekajkrat jedla, se je lastnica restavracije *vsakokrat* kar pred mano drla na zaposlene. Hrana je bila zanič - krompir na pol surov in tako pekoč, da sem spila pol litra vode še preden sem pojedla polovico porcije. Je bil natakar tudi tu užaljen, zakaj sem skoraj vse pustila, pa sem mu povedala, da je pač vse skupaj preveč pekoče (čeprav ta jed v meniju sploh ni bila označena kot pekoča/začinjena!).
Nikoli nisem videla več kot 4-5 gostov naenkrat v restavraciji.
- neokusna hrana
- precej zasoljene cene glede na kvaliteto
- grozen odnos lastnice do zaposlenih
- natakarji nimajo nekega prijetnega/dobrega odnosa do strank
Ne priporočam.
ॐ Be a voice, not an echo. ॐ
Posted 19 January 2013 - 06:37 PM
Zna katera priporočit kakšno dobro restavracijo v Celju? Samo ne Restavracije Koper, ker sem tam že več krat bila. Je pa mi všeč drugače.
Je bilo ravno pred kratkim govora o tem. Če ti je ok, če je dražja, je zelo dobra restavracija v Hotelu Evropa. Sicer pa je meni zelo všeč Picikato v Teharjah. Malo izven Celja je zelo dobra tudi Asado v Levcu (so specializirani predvsem za morsko hrano), Grof v Vranskem, Pavus na gradu Tabor nad Laškim. So pa vse te tri dražje, no vsaj za Asado in Pavus vem.
Jaz pa sem danes končno šla v Tandoori. Jedla sem Naan vegeterjanski sendvič. Mi pa ni bil nič kaj tako posebnega, da bi me vrglo na rit. Seveda pa ni bil slab. Ko sem ponovno gledala meni, mi je bilo malo žal, da si nisem naročila raje Curry sendviča ali Silsila sendviča. Bom to naslednjič. Sicer pa je bil ravno prav velik, ne prevelika porcija. Je prijetno malo za spremembo eno drugačno hitro hrano pojest. Zraven sem naročila še Mango lassi napitek, ki je zelo dober.
Ambient je pa malo klošarski. Če ne bi tukaj brala toliko pohval, ne vem, če bi ob pogledu na lokal vstopila. Škoda tudi, da ni večji, da bi lahko bila še kakšna miza.
Posted 26 January 2013 - 08:45 PM
Je katera že bila v ŠPAGETERIJA & PIZZERIJA PUCCINI? Na novo se je odprla tukaj, pa me ful vleče it probat.
Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.
Posted 26 January 2013 - 08:50 PM
Kje je to?
Pablo Picasso
2 user(s) are reading this topic
0 members, 2 guests, 0 anonymous users