Jump to content

Photo

Komentarji / naše recenzije FILMOV

• Please log in to reply
3892 replies to this topic

#1681 freak

freak

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1552 posts

Posted 07 May 2009 - 03:06 PM

IPB Image
Taken (Trailer)

Taken govori o 17-letnem dekletu Kim (Maggie Grace), ki se s svojo dve leti starejšo prijateljico Amando (Katie Cassidy) odloči obiskati evropsko turnejo skupine U2. Njun načrt pa se dokaj hitro izjalovi, ko že ob pristanku v Parizu nasedeta turistu, ki ju spremlja do njunega stanovanja. Ob tem mu dekleti naivno zaupata, da bosta v stanovanju popolnoma sami. Ne mine niti ura, ko se Kim po telefonu pogovarja s svojim očetom, bivšim agentom Cie (Liam Neeson), in na drugi strani stanovanja zagleda neznance, kako ugrabljajo njeno prijateljico. Trenutek kasneje je tudi sama žrtev albanskih ugrabiteljev, katerih cilj je preprodaja deklet za bele sužnje.
Bryan Mills (Liam Neeson) se nato poda na iskanje za svojo hčero in na lov za zločinci.

Vglavnem meni je bil zelo všeč, film se mi ni vleku, kar se mi zadnje čase dostikrat zgodi. 9/10

• 0
''I have a great imaginary world, but sometimes I need things to happen for real.'' (A.M.)

#1682 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 26078 posts

Posted 08 May 2009 - 06:51 AM

QUOTE(Kalypso @ 6. 5. 2009 - 11:43) View Post

Lars and the real girl

ta film je tudi mene pozitivno presenetil (mislim - kaj lahko pričakuješ od filma, v katerem ima lutka eno izmed vidnejših vlog? turn out quite a lot smile.gif). priporočam.
9/10

Die Welle
je tud super must-see zadeva.
10/10

Little Manhattan
ljubezenska zgodba enga mulčka pa njegove prijateljice/partnerke pri karateju, luštno za pogledat smile.gif
7,5/10

mimgrede, kako citiraš več postov/tekst iz več postov? vem, da sem to nekoč davno že znala/mi je uspelo, ampak se sploh ne morem spomnit, kako blink.gif
  • 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#1683 Sinnaia

Sinnaia

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18898 posts

Posted 08 May 2009 - 07:07 AM

QUOTE(sahara @ 4. 5. 2009 - 10:55) View Post

in kakšen je Jensen? a se vsaj zarad njega spalča gledat?

Ja Jensen je pač Jensen: pofukljiv do amena ;).
Za njega gledat se pa itak tud slab film potrpi=).
  • 0

#1684 sahara

sahara

bailarina apasionada

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 9109 posts
  • Interests:ples

Posted 08 May 2009 - 10:07 AM

hvala ;)
  • 0
¡Que viva la salsa cubana!

IPB Image

#1685 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46187 posts

Posted 10 May 2009 - 09:58 PM

Monsters vs. Aliens
IPB Image
Prijazna Susan na poročni dan doživi strmoglavljenje meteorja, ki jo spremeni v velikanko. Odpeljejo jo na poseben oddelek za pošasti, kjer ji družbo delajo nori znanstvenik v žuželčjem telesu, samovšečni manjkajoči člen med ribo in sesalcem, brezmožganski želatinasti stvor in gigantska žuželka. Čeprav se zdi, da človeštvo zavrača nenavadne spake, je prav Susan s svojimi novimi prijatelji edina, ki lahko Zemljo reši pred invazijo zlobnega Nezemljana in njegove vojske klonov.
Pričakovala sem, da bo ta risanka vsaj malo smešna. Izkazalo se je, da ni. V uri in 34 min, koliko traja, sem se nasmejala le enemu samemu prizoru. Sama zgodba tudi ni baš nekaj. Za odrasle se mi zdi preotročja, za otroke preresna. Sicer zgodba lepo teče, nima nekih lukenj, ampak pričakovala sem več smešnih prizorov kot so bili v drugih risankah iste produkcijske hiše. Liki so lepo narejeni, animacija je dobra. Risanka ni tako hudo slaba, da ne bi bila za pogledat. Je za pogledat, ampak sama sem res pričakovala več kot sem dobila.
5/10
  • 0

#1686 Immortelle

Immortelle

Božanska

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12251 posts

Posted 11 May 2009 - 08:11 AM

Lars and the real girl - tega tudi jaz priporočam! biggrin.gif

• 0

ॐ Be a voice, not an echo. 

#1687 eve

eve

trance chick

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 10431 posts

Posted 16 May 2009 - 09:47 AM

Tud jst sm pred kratkim pogledala Bride wars in se pridružujem mnenju večine. Film je ok, ampak drugače nič posebnega. Fore niso ravno izvirne, vse že videno, konec predvidljiv.
Igralki sta mi ful všeč, že nasploh rada gledam filme, v katerih igrata in sem tud film gledala predvsem zaradi njiju.
  • 0
Never allow someone to be your priority while you're just their option.

#1688 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17154 posts

Posted 17 May 2009 - 08:40 PM

Angeli in Demoni[b]

Zaradi kakšnega grozljivega odkritja bi Vatikan zaprosil za pomoč Roberta Langdona, moškega, ki je razvozlal eno najbolj kontroverznih šifer v zgodovini? Ko Langdon odkrije dokaze o ponovni obuditvi starodavne skrivne bratovščine Illuminatov – najbolj mogočne skrite organizacije v zgodovini – se sooči tudi s smrtno grožnjo, da bo prišlo do uničenja najbolj preziranega sovražnika tajne organizacije: katoliške cerkve. Ko izve, da ura tiktaka na neustavljivi tempirani bombi Illimunatov, se Langdon odpravi v Rim, kjer združi moči z Vittorio Vetra, prelepo in skrivnostno italijansko znanstvenico. Podata se na akcije poln pregona po zapečatenih kriptah, nevarnih katakombah, zapuščenih katedralah in celo po osrčju najbolj tajne kleti na svetu. Langdon in Vetra sledita 400 let stari poti Illuminatov, ki označuje edino upanje Vatikana za preživetje.

Vsem dobro poznana zgodba, saj je bilo veliko pompa tako okoli knjige, kot tudi okoli filma. Film mi je bil kar všeč, skoz neko napeto dogajanje, umori kardinalov so precej slikovito prikazani. Že precej časa nazaj sem brala knjigo, tako da se nekih podrobnosti nisem spomnila in nebi mogla zanesljivo trdit koliko so spreminjali film.
  • 0
Če že delaš bedarije naj se ti vsaj posrečijo!

[Napoleon]

#1689 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts
  • Interests:krompir

Posted 19 May 2009 - 10:37 PM

GNAW (2009)

IPB Image

Gledala sem enega najbolj bednih in dolgočasnih filmov, grozljivko Gnaw. Popravek: prisilili so me, da sem jo gledala.

Film je obupen, zgodba poznana in predvidljiva, obupno na kvadrat, igralci sploh ne znajo igrati. . .

Ocena: -14/10. down.gif down.gif down.gif
  • 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.

#1690 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts
  • Interests:krompir

Posted 24 May 2009 - 09:53 PM

Yes, man (2008)

IPB Image

Hja, dokaj prijetna komedija, ki mine precej hitro. Zgodba se vrti o človeku (Jimu Carreyu), ki ima precej dolgočasno življenje - zaposen je v banki, ločen, nič se mu ne da . . . nekega dne gre na seminar, in tam ga nekako prepričajo v to, da bo od takrat naprej za vsako stavar, ki se mu v življenju ponudi, rekel DA! Življenje se mu začne obračati v drugo smer.

Dober film, še zdaleč pa ne gre za kakšen presežek. Ocenjujem s 7/10.
  • 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.

#1691 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46187 posts

Posted 25 May 2009 - 07:59 AM

The Chronicles of Narnia: Prince Caspian
IPB Image
Štirje iznajdljivi in pogumni otroci družine Pevensie se vrnejo v pravljično deželo Narnijo, kjer je od njihovega odhoda minilo že 1300 let. Deželi so zavladali okrutni Telmarinci in uničili kraljestvo pravljičnih bitij, zato morajo mladi junaki združiti moči z vročekrvnim princem Kaspijanom, toda zmago v številnih divjih bitkah jim lahko prinese le popolno medsebojno zaupanje.

Sama sem velika ljubiteljica domišljisko-fantazijskih filmov v stilu Gospodarja prstanov in ta drugi del Zgodb iz Narnije s podnaslovom Princ Kaspijan je prav tak film kot mi je všeč. Zelo všečna mešanica, fantazije in akcije z zanimivo zgodbo.
9/10
  • 0

#1692 Dragica

Dragica

prismojena učiteljica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 15809 posts

Posted 25 May 2009 - 11:08 AM

IPB Image

In Ohio, Priscilla Chase is the VP of a company that works bringing new business to Cleveland. She has been married for more than ten years with Jack Chase, the biology teacher from the local public school. Priscilla is successful in her career but is frigid and has never reached an orgasm, hurting her frustrated husband. When Priscilla decides to buy a vibrator, Jack is seduced by his teenage student Kristen Taylor and recovers his self-esteem, working out, losing weight and dressing adequately. Priscilla has new sexual experiences and becomes closer to Wayne the Pool Guy, the constructor of swimming pools in her neighborhood since she was a child. The new relationships upgrade the personal and professional lives of Priscilla and Jack.

Zelo simpatičen film. thumbup.gif
  • 0
Če hočeš nekaj, česar še nimaš in nisi nikoli imel, naredi nekaj, česar nisi še nikoli naredil.

#1693 Dragica

Dragica

prismojena učiteljica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 15809 posts

Posted 25 May 2009 - 01:21 PM

IPB Image

Shawn Colfax (Nicholas D'Agosto) and Nick Brady (Eric Christian Olsen), the stars of the Gerald R. Ford High School football team, are dreading the prospect of another summer at football camp. After Nick hatches a scheme for the two to join their schools cheerleaders at cheer camp instead, they find themselves awash in a sea of gorgeous young women. The guys are having the time of their lives until Shawn falls for Carly (Sarah Roemer), the beautiful head cheerleader who is very suspicious of their motives. To win Carly over, the boys must come up with some surprising new moves to prove Shawns intentions before the all-important cheer competition finals.

Taka lahkotna komedija, čist fajn za pogledat. Pa ta temn tipček je čiiiist kjut. wub.gif
  • 0
Če hočeš nekaj, česar še nimaš in nisi nikoli imel, naredi nekaj, česar nisi še nikoli naredil.

#1694 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46187 posts

Posted 30 May 2009 - 04:31 PM

Inkheart
IPB Image
Luškan domišlijski film v stilu filmov Stardust, Zgodb iz Narnije in podobnih. Zgodba govori o možakarju, ki pravljice pripoveduje tako zelo dobro, da liki oživijo tudi v resnici... No, da se vse skupaj zaplete, pa po njegovih pripovedovanjih ne oživijo samo dobri liki, temveč tudi negatici...
Meni je bil film všeč. Sicer mi je bil slabši kot nekateri drugi te zvrsti, ampak je bil vseeno dober. Mogoče je bil končni razvoj dogodkov res malce preveč klišejski in mogoče res malce preveč na silo narejen, ampak mu to odpustim. Glede na to, da je film posnet po romanu, me resnično zanima koliko so spreminjali dogajanje.
Glede igralcev pa...Brendana Fraiserja sem že navajena v tovrstnih vlogah, se mi zdi, da vedno enako odigra svoje like, pa ok. Ostali igralci so mi bili všeč. Sploh Paul Bettany in njegov good/bad guy lik mi je bil všeč. Pa Arabec iz Zgodb 1001 noči je bil prikupen.
7/10

Beverly Hills Chihuahua

IPB Image
Prikupen, a na trenutke malce neumen film o razvajeni čivavi z Beverly Hillsa, ki se po spletu naključij znajde v Mehiki, stran od luksuznega življenja, kjer jo lastnica oblači v oblačila znanih kreatorjev, jo parfumira s Chanel no. 5 parfumom,... No ta mala razvajena čivavica se znajde v ringu pasjih borb, a ji s pomočjo nemškega ovčarja uspe pobegniti, vendar so jima prireditelji pasjih borb, ki v čivavici vidijo možnost zaslužka, takoj za petami...
Filmu se vidi, da je namenjen mlajši populaciji, saj je na trenutke za odraslega gledalca res preveč privlečen za lase. Meni je bil kljub temu prikupen. Pasji liki, vključno z glavno čivavico so mi bili všeč. Sploh glavni čivavek, ki dvori razvajeni čivavi. Mali veliki ljubimec. smile.gif Mogoče sta bila legvan in podgana malce odveč, pa ok. Mislim, da so kar dobro zadeli glasove glavnih živalskih junakov. Andy Garcia je nemški ovčar, Drew Barrymoore razvajena čivava, Glavni človeški junaki, Piper Perabo, Jamie Lee Curtis in Manolo Cardona so bili solidni, v takem filmu igralske sposobnosti pač res ne morjo priti do izraza.
Včasih paše pogledat kak tak film, za sprostitev možgančkov. Pač, če bo kdo pogledal ta film, naj vseeno ne pričakuje preveč.
6,5/10
  • 0

#1695 eve

eve

trance chick

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 10431 posts

Posted 31 May 2009 - 08:58 PM

ANGELI IN DEMONI

IPB Image

Meni je bil film super, dobra kriminalka. Vrjetn mi je bil še tok bolj všeč, ker nisem z ničemer primerjala, ker knjige nisem prebrala in je tud ne mislm. Igralci so super, obožujem Tom Hanksa, Ewan McGregor je tud dober. Zgodba je skos ful napeta, res ti ni dolgčas, v glavnem fajn. Mogoč komu sicer vsebina ne bo všeč, pač mal cerkevene zgodovine, njenih skrivnosti, meni je blo ful zanimivo, čeprav kolko je res, je tud vprašanje... Notri je tud ene par mal bolj krutih prizorov, vsaj men, ampak nič kej tko ful groznega. Sem mislna, da me bo pol ful strah doma zaspat, ampak sem bla tok zaspana, da je strah zginu.
No, v glavnem, priporočam.
8/10
  • 0
Never allow someone to be your priority while you're just their option.

#1696 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 03 June 2009 - 10:36 PM

Tudi jaz sem pogledala Twilight. Jezusmarijaundjožef, na podlagi česa takšen pomp okoli tega filma?!
Protagonista en bolj antipatičen kot drugi (tudi, če ne bi vedela od prej, bi kar vohala, da on sigurno velja za strašno hudega tipa), igra neprepričljiva (pač, na nivoju ene ljubiteljske igralske skupine iz Pršetincev), zgodba dolgočasna in nikjer nobene izvirnosti ... ničesar, kar bi osupnilo. Pravzaprav je film slaba komedija.

2/10
  • 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>

#1697 Sinnaia

Sinnaia

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18898 posts

Posted 03 June 2009 - 10:43 PM

Me veseli, da je še nekdo popolnoma enakega mnenja kot jaz. Povsod namreč ves čas poslušam vztrajno dopovedovanje, da kako je ta film pa res nadfantastičen in da sem jaz tista, ki nima pojma.
  • 0

#1698 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 03 June 2009 - 10:50 PM

Me zanimajo neki dobri argumenti za to nadfantastičnost, res.
Jaz jih nisem zasledila. Samo vzdihovanje, kako je mega in kako je ta glavni tip dober. Super argumenti.

• 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>

#1699 Sinnaia

Sinnaia

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18898 posts

Posted 03 June 2009 - 10:57 PM

Poleg tega sicer tudi vzdihovanja o tem, kako je menda tudi sam film odličen. Tukaj pa se vsa "argumentiranja" načeloma končajo, ja.
  • 0

#1700 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46187 posts

Posted 03 June 2009 - 11:15 PM

Meni je pri Twilight všeč zgodba. Sicer je mogoče butasto najstniško naivna, pa ok, saj še nisem čist odrasla. closedeyes.gif Film me je vzpodbudil, da sem šla brat knjige, ki roko na srce res niso višek literarnega ustvarjanja, ampak za svojo zvrst se mi pa zdijo kar solidne. Zdaj drugo je sama izvedba filma. Mislim, da filmu manjka tisto vzdušje, ki je v knjigi tako lepo prikazano. Trpeči pogledi glavnih igralcev pač niso dovolj. ... igralci ... ne vem če so ravno izbrali prave. Robert tudi meni ni niti malo seksi, niti malo privlačen. Samo za vampirje mislim, da vedno zberejo neke poženščene tipe, tako da nisem nekak presenečena, da je glavni igralec tak kot je. Tak so zbrali Brada Pitta in Toma Cruisa za glavna vampirja v Intervijiju z vampirjem ali tako kot so izbrali Stuarta Townsenda v Queen of the damned, pa še bi se našel kak tak film z tovrstnim tipom vampirja. Zdaj glavna junakinja. Meni je bila rahlo zoprna s svojim trpečim pogledom. Me zanima kako trpeč pogled bo šele imela v drugem filmskem nadaljevanju. Igra pa.. ja. Trpeči pogledi, trpeči pogledi.. tu se pa že konča.
Se strinjam, film nikakor ni odličen, ampak meni se tudi ni zdel tak hudo hud šrot, kot ga ocenjujeta vidve. Pač pred gledanjem morš imet v mislih, da je narejen za Mtv generacijo najstnic in z namenom, da bo prinesel v kina milijone, pa si mogoče malo bolj prizanesljiv.
  • 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users