Inkheart
Luškan domišlijski film v stilu filmov Stardust, Zgodb iz Narnije in podobnih. Zgodba govori o možakarju, ki pravljice pripoveduje tako zelo dobro, da liki oživijo tudi v resnici... No, da se vse skupaj zaplete, pa po njegovih pripovedovanjih ne oživijo samo dobri liki, temveč tudi negatici...
Meni je bil film všeč. Sicer mi je bil slabši kot nekateri drugi te zvrsti, ampak je bil vseeno dober. Mogoče je bil končni razvoj dogodkov res malce preveč klišejski in mogoče res malce preveč na silo narejen, ampak mu to odpustim. Glede na to, da je film posnet po romanu, me resnično zanima koliko so spreminjali dogajanje.
Glede igralcev pa...Brendana Fraiserja sem že navajena v tovrstnih vlogah, se mi zdi, da vedno enako odigra svoje like, pa ok. Ostali igralci so mi bili všeč. Sploh Paul Bettany in njegov good/bad guy lik mi je bil všeč. Pa Arabec iz Zgodb 1001 noči je bil prikupen.
7/10
Beverly Hills Chihuahua
Prikupen, a na trenutke malce neumen film o razvajeni čivavi z Beverly Hillsa, ki se po spletu naključij znajde v Mehiki, stran od luksuznega življenja, kjer jo lastnica oblači v oblačila znanih kreatorjev, jo parfumira s Chanel no. 5 parfumom,... No ta mala razvajena čivavica se znajde v ringu pasjih borb, a ji s pomočjo nemškega ovčarja uspe pobegniti, vendar so jima prireditelji pasjih borb, ki v čivavici vidijo možnost zaslužka, takoj za petami...
Filmu se vidi, da je namenjen mlajši populaciji, saj je na trenutke za odraslega gledalca res preveč privlečen za lase. Meni je bil kljub temu prikupen. Pasji liki, vključno z glavno čivavico so mi bili všeč. Sploh glavni čivavek, ki dvori razvajeni čivavi. Mali veliki ljubimec.

Mogoče sta bila legvan in podgana malce odveč, pa ok. Mislim, da so kar dobro zadeli glasove glavnih živalskih junakov. Andy Garcia je nemški ovčar, Drew Barrymoore razvajena čivava, Glavni človeški junaki, Piper Perabo, Jamie Lee Curtis in Manolo Cardona so bili solidni, v takem filmu igralske sposobnosti pač res ne morjo priti do izraza.
Včasih paše pogledat kak tak film, za sprostitev možgančkov. Pač, če bo kdo pogledal ta film, naj vseeno ne pričakuje preveč.
6,5/10