Jump to content

Photo

MATURA

• Please log in to reply
4072 replies to this topic

#1681 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 26034 posts

Posted 10 June 2008 - 07:08 PM

baby, eno je učni načrt kao, pol je pa še "skrajšana verzija" - ene 2 al 3 strani, mislim da poševni tisk. tist išči v katalogu.

js se pisno lažje in bolj sproščeno izražam - lepše oblikujem misli, če se mi kje ustavi se "najdem" ... mi pomaga, da nima noben vpogleda "direkt" v moje misli, če kej v napačni smeri razmišljam al kaj js vem. sej morem enkrat prit čez tole tremo, k to ni ničemur podobno. sem probala z debaterstvom, sam ni šlo skoz. se lahko prej ful pripravim pa se sprostim, ampak ko pridem gor pa začnem govorit ... katastrofa.
  • 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#1682 redkvica

redkvica

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 2250 posts

Posted 10 June 2008 - 10:01 PM

Baby del je več kot 53. Ampak jih je 90% kombiniranih. Torej zvlečeš listek in se lahko odločiš za enega od dveh. Ne splača se ti učit vseh del, ampak samo enega iz kombinacije (so podane vnaprej). Npr. zvlečeš listek Sofoklej: Antigona ali Kralj Ojdip.
Eko tukaj imaš: klik!
  • 0
If sometimes you feel yourself little useless, offended and depressed, always remember that you were once the fastest and most victorious sperm in your group!

#1683 Baby

Baby

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3833 posts

Posted 11 June 2008 - 08:52 PM

Najlepša hvala. happy.gif
  • 0

#1684 Sanies

Sanies

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1113 posts

Posted 12 June 2008 - 12:39 PM

Kako izgleda MA ustno? Ti dobiš samo eno vprašanje izmed vseh unih stotih, al kolko jih je? Al dobiš enega iz množic, enega iz funkcije, pa še enga iz geometrije, npr?
  • 0
Do We Need Distance To Get Close?IPB Image

#1685 eve

eve

trance chick

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 10431 posts

Posted 12 June 2008 - 12:48 PM

Dobiš 3 vprašanja in pomojem ta 3 vprašanja sigurno niso iz istih, ampak iz različnih snovi. Kaj dobiš je pa itak loterija. smile.gif
  • 0
Never allow someone to be your priority while you're just their option.

#1686 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17095 posts

Posted 12 June 2008 - 01:38 PM

Primer ene ustne mature:

1. Kdaj je množica konveksna, kaj lahko poveste o preseku konveksnih množic in nevedite nekaj primerov konveksnih množic.
2. Navedi pravila za računanje z logaritmi. Zapiši logaritem log a + 2log b - 3log c kot en izraz.
3. Povejte geometrijsko def. krožnice. zapiši enačbo krožnice, ki ima središče v točki T(p,q) in polmer r. Zapišite središče in polmer krožnice z enačbo: x^2 + y^2 + 6x - 4y - 3 = 0.

• 0
Če že delaš bedarije naj se ti vsaj posrečijo!

[Napoleon]

#1687 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17095 posts

Posted 12 June 2008 - 03:23 PM

Zdele sem ugotovila, da je Petrarca obvezen na ustnem, če ga potegneš seveda. Skoz sem mislila, da je na izbiro. Sploh se ne spomnim, da bi mi to kdaj obravnavali in nimam pojma o čem se gre. wacko.gif
  • 0

[Napoleon]

#1688 DiLeMa

DiLeMa

undercover peroksidna crna luknja

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts
  • Interests:Zanimive Stvari

Posted 12 June 2008 - 05:08 PM

Js mam v soboto že ustno matematiko, zmešal se mi bo. wacko.gif
  • 0
Ljubezen ni odraz enega samega dogodka, enega samega pogleda ali dotika. Ljubezen se v človeka prikrade počasi in potiho ... in potem se enkrat enostavno zaveš, da imaš nekoga neskončno rad. Zaradi množice vseh njegovih dejanj, pogledov, besed, dotikov, čutenj ... ki ga delajo takšnega, kot je. Mogoče se tega zaveš medtem, ko misliš nanj in ga neskončno pogrešaš, ali pa ko ga pogledaš v oči in v njih najdeš vse, kar obožuješ.

#1689 eve

eve

trance chick

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 10431 posts

Posted 12 June 2008 - 06:32 PM

Matematke je ful ja in ene definicije so tko bedne, da ne vem, kdo si jih lahko zapomni. wacko.gif

Jst mam pa v soboto latinščino. Komaj čakam, da dam to ćez.
  • 0

#1690 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17095 posts

Posted 12 June 2008 - 07:55 PM

A vi se šalite. Prav v soboto mate ustne. huh.gif
  • 0

[Napoleon]

#1691 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26162 posts

Posted 12 June 2008 - 08:00 PM

Kot da je kakšna razlika, če bi blo recimo v petek. Znat je treba tud ob vikendih tongue.gif
  • 0

#1692 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17095 posts

Posted 12 June 2008 - 08:04 PM

True. smile.gif Zadnje čase itak ne občutim razlike med soboto in nedeljo ter ostalimi dnevi v tednu.
  • 0

[Napoleon]

#1693 Princeska

Princeska

drama queen

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16360 posts

Posted 12 June 2008 - 08:27 PM

Jst se pomoje sploh ne bom učila za ustne. Ne morm se. Čist sm na tleh in se sploh ne morm več zbrat.
  • 0
"First make it in your head. And then you can make it anywhere."

#1694 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 26034 posts

Posted 12 June 2008 - 08:30 PM

princess, kaj pa je?

js sm že ene 3 dni nervozna zarad ustnih - posebej slovenščine. začnem brat in ratam totalno živčna - in pol ne gre več nikamor. pol pa samo še jem cel dan :S.
  • 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#1695 Princeska

Princeska

drama queen

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16360 posts

Posted 12 June 2008 - 08:38 PM

Mah ne vem. Kr vse je narobe. In pol sploh nimam volje do ničesar. Ful stvari me je prizadelo v tem zadnjem času.
  • 0

#1696 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26162 posts

Posted 12 June 2008 - 08:44 PM

Prihaja za tabo. Dej zdrži še teh nekaj dni, potem pa imaš počitnice do oktobra!

• 0

#1697 eve

eve

trance chick

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 10431 posts

Posted 12 June 2008 - 09:23 PM

Ja, Princess, še malo zdrži, res, ni več veliko. Pol boš pa vidla, do oktobra boš frej, uživala boš. Res, ne obupat. console.gif

Sam to je pa res, tolkrat smo že mel ob sobotah to maturo, da je prav vseeno al je vikend ali sred tedna... verymad.gif Kar več ne ločim, kater dan je.
  • 0

#1698 Rafinesse

Rafinesse

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 304 posts

Posted 12 June 2008 - 10:17 PM

Jaz sem si pa ravno zdaj sprintala iz kataloga na ricu matematiko-za ustni del.pa bom jutri mal pogledala.

me pa zanima za slovenščino na maturi.ta bralni del-tam v katalogu piše da če bereš trubarja ga bereš prevedenega v sodobni jezik. A to pomeni, da ga moras sam sproti prevajati?
Pa še to- a ti dobiš za brat odlomek dela, ki ga moraš potem razložit ali je ta odlomek kar eden?In če moraš ta dotični odlomek razložit-imaš podan naslov in avtor dela, katerega odlomek je to?
nam glede teh ustnih namreč niso nič povedali verymad.gif
  • 0

#1699 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 86488 posts

Posted 12 June 2008 - 11:08 PM

QUOTE(eve @ 12. 6. 2008 - 20:23) View Post

Ja, Princess, še malo zdrži, res, ni več veliko. Pol boš pa vidla, do oktobra boš frej, uživala boš. Res, ne obupat. console.gif

Podpis. Meni se je tut mešalo med pisnimi in ustnimi, ampak sem se nakako prisilila bit še teh par dni pred knjigami. Je pa res grozno, ker so na ustnih pri vseh redmetih čisto druge stvari, kot pri pisnih, in je treba vse jovo na novo. Se mi zdi, da potem vse, kar si se prej naučil, pozabiš. Tle res ne vem, kje je smisel.
Anyway, matura je itak v celoti bolana, ampak jo je pač treba narest, ane. Drži se! console.gif
  • 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#1700 Princeska

Princeska

drama queen

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16360 posts

Posted 12 June 2008 - 11:10 PM

Hvala, čeprov ni vzrok matura, ampak druge stvari, ki so me pahnile v tak čuden mood.

Je pa res, da mogoče tud malo zaradi tega.
  • 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users