vprašanja (zanima me, ...)
Posted 31 March 2010 - 08:41 PM
Posted 31 March 2010 - 09:05 PM
Posted 31 March 2010 - 09:54 PM
Posted 01 April 2010 - 03:24 PM
“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)
“Point of view is everything.“ (Kathleen Winter: Annabel.)
LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.
Posted 01 April 2010 - 03:26 PM
Posted 01 April 2010 - 03:52 PM
Posted 01 April 2010 - 04:44 PM
kaj pravzaprav pomeni upravni spor? če ti v odločbi piše, da pritožba ni mogoča, lahko pa se sproži upravni spor? ali lahko dvetniki kljub temu, da kao pritožba zoper odločitev ni mogoča, najdejo kakšne 'luknje'? a pri upravnem sporu stranko zastopa izbrani odvetnik - v smislu, da odvetnik pelje postopek in stranko 'samo' obvešča, še sploh, če je stranka tuji državljan ali si mora stranka priskrbeti tolmača? (neki sem sicer našla na netu, bom prebrala, ne vem pa, ali si bom znala vse prebrano pravilno tolmačit .... )
Ok bom poskusla razložit, čeprav sem izpit iz upavnega prava že dolgo nazaj delala. Do upravnega spora pride takrat, ko so izčrpana vsa sredstva v postopkih pred državnimi organi. Ti maš potem mislim da 30 dnevni rok, da vložiš tožbo na upravno sodišče, ki se nahaj v Lj ali na zunanjih oddelkih (CE, NG, MB), kjer bo ustavno sodišče presojalo o zakonitosti upravnega akta ( odločba ali sklep). Tožbo mislim, da lahko sama vložiš brez odvetnika, v kolikor pa pride do pritožbe na sobo ali uveljavljaš kakšno izredno pravno sredstvo (revizija, obnova postopka) pa jo mora vložit osebam ki ima pravniški državni izpit. Lahko pa vse predaš odvetniku in on ureja vse namesto tebe...ne rabiš bit prisotna. Če pa gre za tujca, pa sodišče po uradni dolžnosti postavi tolmača na glavni obravnavi. Pisanja pa bo moral vložiti v slovenskem jeziku.
Posted 01 April 2010 - 04:45 PM
iščem nekaj takega:
KLIK
se pravi bidon z vgrajenim filtrom, fajn je, če se ga da dokupit in menjat, da lahko piješ vodo od praktično koderkoli (da sfiltrira pesticide, težke kovine, razne klice in podobno žvau
Posted 01 April 2010 - 04:48 PM
Posted 01 April 2010 - 05:01 PM
edit našla tega, ampak še iščem alternative, če ma kdo kakšno idejo.
Posted 01 April 2010 - 06:33 PM
“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)
“Point of view is everything.“ (Kathleen Winter: Annabel.)
LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.
Posted 01 April 2010 - 08:26 PM
Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.
Posted 01 April 2010 - 08:48 PM
Posted 01 April 2010 - 09:18 PM
Jaz pa ponoči nimam težav, podnevi pa dobesedno lulam na kapljice, pa ko "začutim" morem takoj tečt.
Sarah, nocem strasit, ampak znanka je imela taksno tezavo zaradi ciste - ce se prav spomnim - na jajcniku. Je komaj izprosila pri ginekologinji UZ, kjer so odkrili kot pomaranco veliko cisto. Operacija, kemoterapija, sedaj je ze nekaj let od tega, she's fine.
Posted 01 April 2010 - 10:07 PM
Jup. Razen, če ima blago napako.
Na voljo so tele možnosti (smo danes delal pr civilnem
lahko zahtevaš popravilo ali popolnoma novo, brezhibno stvar (zamenjava), lahko zahtevaš zmanjšanje kupnine, lahko pa zahtevaš odškodnino, torej da ti vrnejo denar.
No, slučajno, če koga zanima, jaz sem si sam mal ponovila.
Aja, pa tole si je tud za zapomnit, a veste k skor povsod piše, za vaše stvari ne odgovarjamo? Ne vem, restavracoje, lokali, hoteli? No, ni čis res, so do neke mere odgovorni (741. člen Obligacijskega zakonika, se reče gostinec kot shranjevalec-to še iznevemkerga leta obstaja, da "gostinec" odgovarja za poškodovano ali izginulo stvar, ki si jo ti prinesel s seboj (jakne, plašči, torbe, ...) oz. si upravičen do odškodnine, ampak samo do enega zneska (včasih je bilo to 50.000 SIT), če daš pa stvar v hrambo (npr. rečeš na recepciji, če ti spravijo zlato uro), pa lahko zahtevaš popoln znesek. Kjer je pa ponujena nastanitev, pa to kar s sabo prineseš izgine ali se poškuduje pa isto dobiš neki nazaj, včasih je bilo 150k.
Sori za OT, men je bilo to ful zanimivo.
Samo jaz sem že večkrat zahtevala denar nazaj pa samo ZPS omeniš pa prec dajo (ker v enih trgovinah, tud če ma blago napako, ti rečejo da lahko zamenjajo oz. ti dajo dobropis). Reči, da si dobila za darilo.
Posted 02 April 2010 - 07:37 AM
kjer so odkrili kot pomaranco veliko cisto.
Sem nekaj dni pila koprivov in brusnični čaj in težav ni več. Na UZ pa sem pri ginekologu bla ravno mesec nazaj, morda malo več, tako da pomoje ni to.
Plain Jane, blago nima napake. Sem tam kupila kavojke, pol sem pa drugje našla lepše, in mi te od Bershe nesla nazaj.
Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.
Posted 02 April 2010 - 07:39 AM
Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users