Jump to content

Photo

vprašanja (zanima me, ...)

• Please log in to reply
36523 replies to this topic

#16801 Plain Jane

Plain Jane

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 13529 posts

Posted 30 March 2010 - 10:31 AM

Ja, prosim! smile.gif
  • 0

#16802 Špela

Špela

čajna žlička

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30745 posts
  • Interests:making it happen. :)

Posted 30 March 2010 - 10:46 AM

Kinky, a se nisi ti glihkar selila? hmm.gif Sicer se glih ne spoznam kej velik, smo pa v službi sodelovali z Metropolo in Stojo (sam Stoja ima, kolikor sem seznanjena, precej high end zadeve na spisku).
  • 0

“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)

Point of view is everything.(Kathleen Winter: Annabel.)

LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.

#16803 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts
  • Interests:krompir

Posted 30 March 2010 - 10:50 AM

Ja, Špela . . . . ampak gre za to staro stanovanje, kjer sem bila.

Hvala, vseeno, sem že našla nepremičnine.net, deluje kul. Pač usluga bivši stanodajalki. wink.gif
  • 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.

#16804 Špela

Špela

čajna žlička

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30745 posts

Posted 30 March 2010 - 11:11 AM

aja, saj se mi je zdelo. pa tut študentje raje zagrabijo, če vidijo, da je stanovanje objavljeno pod 'zasebna ponudba' in ne preko agencije. boš pa šla na sistem, kdor prej pride, prej melje al kako? ker ena moja frendica bi s septembrom rabila, razen, če ji rečem, naj se prej seli? lohk mi tut na zs razložiš, ker bi me potemtakem zanimala tut cena pa vse.
  • 0

“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)

#16805 Braunkopf

Braunkopf

Little Miss Greedy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 21767 posts
  • Interests:sevanje anti-mojo občutij

Posted 30 March 2010 - 11:15 AM

Mene pa zanima, če katera pozna kolkor tolko dober suh šampon???

Oh pa še nekaj - če kdo pozna kako agencijo za prodajo rabljenih avtov, oz. je preko njih že prodajal/a? Ker bi rada počasi prodala avto, pa NIMAM BLAGE, kako vse skup poteka...
  • 0
Vuelvo al Sur,
como se vuelve siempre al amor,
vuelvo a vos,
con mi deseo, con mi temor.

#16806 Špela

Špela

čajna žlička

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30745 posts

Posted 30 March 2010 - 11:22 AM

BK, mogoče bi ga dala v prodajo v kako avtohišo? najprej ti ga ocenijo in ga prodajajo. kolikor sem brala, se ti to bolj splača kot pa, če bi ga prodajala sama, ker naj bi bil davek (davek od prodaje avta? ne vem hmm.gif) višji od provizije, ki jo plačaš avtohiši za posredovanje pri prodaji.
za suhe šampone pa DiLeMo počaki. smile.gif

• 0

#16807 Plain Jane

Plain Jane

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 13529 posts

Posted 30 March 2010 - 11:25 AM

QUOTE(Braunkopf @ 30. 3. 2010 - 12:15) View Post

Ja, mene tud to zanima! Mam kdaj frko s časom pa se mi ne da cele procedure z lasmi delat.
  • 0

#16808 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46817 posts

Posted 30 March 2010 - 11:34 AM

QUOTE(Špela @ 30. 3. 2010 - 12:22) View Post

BK, mogoče bi ga dala v prodajo v kako avtohišo? najprej ti ga ocenijo in ga prodajajo. kolikor sem brala, se ti to bolj splača kot pa, če bi ga prodajala sama, ker naj bi bil davek (davek od prodaje avta? ne vem hmm.gif) višji od provizije, ki jo plačaš avtohiši za posredovanje pri prodaji.

Meni se pa zdi, da je ravno kontra. Če prodaš sam lahko iztržiš več, ker v teh hišah radi zelo nizko ocenijo vrednost avtomobila. Je pa tud res, da je zdaj toliko rabljenih avtomobilov na tržišču, da morš imet tud malo sreče, da prodaš avto.

Mene zanima kak je z javnim prevozom od Letališča Jožeta Pučnika do centra Ljubljane? Vem, da so ena opcija taksiji, samo se mi dozdeva, da bi znali bit kar precej dragi. Kaj pa avtobusi? Ima katera izkušnje s tem?
  • 0

#16809 Braunkopf

Braunkopf

Little Miss Greedy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 21767 posts

Posted 30 March 2010 - 11:47 AM

Tudi avtobus pelje do JP iz Ljubljane, kar precej pogosto.

QUOTE(Špela @ 30. 3. 2010 - 12:22) View Post

Ne vem kako je z davki, samo ga tako in tako nimam opcije prodajat sama. Mislim, starša ne moreta dežurat vsak dan zaradi morebitnih kupcev, mene pa itak po cele dneve ni.

Bolj simpl je, če se pač nekdo drug ukvarja s prodajo namesto tebe.

Za cenitev me ne skrbi toliko, ker približno vem, koliko bi se dalo iztržiti, zde 100€ gor dol je meni precej vseeno. Ipak odtehta vse stroške, ki bi jih še naprej imela z avtom.

Zanima me bolj, kako poteka ves postopek. Je treba avto najprej peljat k mehaniku na pregled, pa v kemično čistilnico (malce je nečist znotraj oops.gif), itd, al to vse zrihtajo na agenciji, po prepisu vozila na njih?
  • 0
Vuelvo al Sur,
vuelvo a vos,

#16810 Nincha

Nincha

HP freak

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19021 posts

Posted 30 March 2010 - 12:33 PM

QUOTE(Braunkopf @ 30. 3. 2010 - 12:15) View Post

Oh pa še nekaj - če kdo pozna kako agencijo za prodajo rabljenih avtov, oz. je preko njih že prodajal/a? Ker bi rada počasi prodala avto, pa NIMAM BLAGE, kako vse skup poteka...

BK, glede avta- avto.net. MI smo do zdaj že 2 avta tam kupili, enega prodali in motor prodajamo, pa je ful fajn zadeva, pa dost na izi narejena, j zna še moj fotr uporabljat (totalen antitalent za računalnike). Jst bi ti to priporočala no, pač objaviš vse podatke o avtu, daš slikico pa telefonsko, pol te pa kliče kdor je zainteresiran. Pa še ostale ponudbe istih avtoh lahko pogledaš, da mal sčekiraš konkurenco tongue.gif

Glede suhega šampona dobrega pa ne vem- jst sem kupila enega v Mullerju, bel z modrim pokrovčkom, in sem mela po njem took grozne alergije po vratu in tilniku, NIKOLI VEČ ohmy.gif Lahko pa namesto suhega šampona uporabiš malo baby pudra, jst sem to ful rada delala in ful pomaga, je pa res da mam sama blond lase, za rjave mogoče ni tok uporabno.
  • 0

After all this time?

Always.

#16811 Errol

Errol

Sugga daddy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19026 posts

Posted 30 March 2010 - 12:44 PM

BK, glede prodaje starega avta je vprašanje, koliko je star, ker avtohiše ne jemljejo prav starih. Avto ocenijo po evropski lestvici, kar je za prodajalca jako neugodno, pol si pa zaračunajo stroške. Če je avto prestar, ga ne vzamejo, ker summa summarum ne morjeo iztržiti fičnika. Zapreži kakega frenda z natreniranim telescem i.e. mišicami in tako eskortirana pejd na sejem prodajat. Razmisli pa, ali bi za avto dobila kaj denarja, ker se zna zgodit, da se zdaj voziš praktično brez stroškov, zato ga sfuraj do konca in fukni na smeti. Itak boš morala takrat plačat uničenje artefakta. Ne vem, ene 10€/kg vehiklja. Razmisli.
  • 0

ESTOY FLOR DE ATORRANTE

UN CONTURSI MALEANTE

#16812 Braunkopf

Braunkopf

Little Miss Greedy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 21767 posts

Posted 30 March 2010 - 01:49 PM

Kako ga vozim brez stroška? Lih zato ga prodajam, ker je preveč odvečnih stroškov z registracijo pa takimi zadevami, glede na to, da ga skoraj nič ne rabim.

Osebna ga ful težko prodajala, ker pač nimam časa.

Ja kurac vse skup.
  • 0
Vuelvo al Sur,
vuelvo a vos,

#16813 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 30 March 2010 - 01:54 PM

Haha hvala Braunkopf in Piki za izčrpne informacije! =) A res je gotovinski popust, kok pa? (cene so drugače tisto ki so na spletni strani? Škoda da ne bom ulovila teh marčevih znižanj.)
  • 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#16814 Errol

Errol

Sugga daddy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19026 posts

Posted 30 March 2010 - 03:14 PM

QUOTE(Braunkopf @ 30. 3. 2010 - 14:49) View Post

Kako ga vozim brez stroška?

Ahaaaa, če ga voziš zelo malo, pol se ti ga res ne splača imeti. Brez stroška sem mislil to, da mu vrednost pada počasneje in manj kot novemu avtu in če nima večjih okvar, imaš relativno malo vzdrževalnih stroškov. Registraciji in vinjeti se pa človek ne more izogniti, razen, če ne rabi avta.
  • 0

ESTOY FLOR DE ATORRANTE

UN CONTURSI MALEANTE

#16815 sajk

sajk

Nebodigatreba :)

• Root Admin
  • PipPipPipPipPip
  • 5398 posts
  • Interests:Motorizem, fitness, tek, strelstvo, čedne forumašice :D itd.

Posted 30 March 2010 - 05:07 PM

QUOTE(Kalypso @ 30. 3. 2010 - 12:34) View Post

Meni se pa zdi, da je ravno kontra. Če prodaš sam lahko iztržiš več, ker v teh hišah radi zelo nizko ocenijo vrednost avtomobila. Je pa tud res, da je zdaj toliko rabljenih avtomobilov na tržišču, da morš imet tud malo sreče, da prodaš avto.

Ja, avtohiše te pri tem mastno oberejo. Ampak ni nujno slabo - morda je najbolje, da avtohiši da avto ocenit, potem ga pa poskusi prodat - kjer bo potrebovala zaradi nasičenega trga nekaj sreče. Če bo ratalo, bo ratalo, sicer lahko pa še vedno avto da v prodajo pri avtohiši ... s tem da je ta možnost še najboljša, ker ti gredo vsaj malo na roko, če potem pri njih avto kupiš. Sicer je to samo na videz - dobiček imajo pri tem vseeno, le da morda ne takoj (nasičen trg).

Če ima avto mamljivo malo kilometrov, servisiran pri uradnih servisih itd. itd., se bo verjetno vseeno brez težav prodal, če spada med kolikor toliko priljubljene modele. Sicer bo pa za čakat ...

QUOTE(Errol @ 30. 3. 2010 - 13:44) View Post

Itak boš morala takrat plačat uničenje artefakta. Ne vem, ene 10€/kg vehiklja. Razmisli.

10€/kg? laugh.gif Tole pa ne bo držalo.

• 0

#16816 Braunkopf

Braunkopf

Little Miss Greedy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 21767 posts

Posted 30 March 2010 - 06:26 PM

Jah, hmm, koliko pa bi recimo jaz imela besede pri postavitvi cene, oz. kolikšen delež pripade njim? Okvirno že približno vem kolikšna bi bila cena, meni je ok tudi prodat ga malo pod tem, samo na to, a se bo prodal al ne pa itak nimam vpliva...
Jaz novega avta itak ne bi kupovala, gre se samo zato, da se tega znebim, ker ga res ne rabim (več). Kilometrov ima malo več (pojma nimam koliko rolleyes.gif), je pa sicer registriran jeseni, ima nov akumulator, nove zavore, pa v tipi topi stanju je. Star kake 8 let (to je verjetno že "preveč" za marsikatero avtohišo se bojim).

Zoprno mi je, ker sem med tednom dosegljiva šele po 17h, oz. v petek sploh nisem cel dan... Ne vem no...
  • 0
Vuelvo al Sur,
vuelvo a vos,

#16817 Braunkopf

Braunkopf

Little Miss Greedy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 21767 posts

Posted 30 March 2010 - 06:49 PM

Hmmm ok, mogoče ga bi vseeno poskusila prodat na lastno pest, sam kaj ko nimam pojma katere papirje vse je treba ov tem uredit. Kinda sux. ermm.gif

Še eno vprašanje glede konjičkov - koliko stane menjava gum pri peciklu? Mislim, nakup dveh celih gum, ker je platišče luknjasto kot pajkova mreža biggrin.gif .
  • 0
Vuelvo al Sur,
vuelvo a vos,

#16818 Piquet

Piquet

Proud Argish owner

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4435 posts

Posted 30 March 2010 - 06:51 PM

Lahko veliko, lahko malo. Recimo 50eur za dve gumi in 9 za zracnici. Plus delo, če ne boš sama zamenjala.
  • 0

#16819 Braunkopf

Braunkopf

Little Miss Greedy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 21767 posts

Posted 30 March 2010 - 06:58 PM

Đabe, super. Itak nimam nekega mountainbajka, da bi me ful koštalo. Goodie. Samo še drži pesti, da bo v petek lepo vreme.
  • 0
Vuelvo al Sur,
vuelvo a vos,

#16820 Piquet

Piquet

Proud Argish owner

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4435 posts

Posted 30 March 2010 - 07:00 PM

Že delam cah v koledar.

Povej kakšno kolo imaš pa ti lahko pomagam zbrat. Če je običen ima 26 colska kolesa in imaš polhno gum. 29 so novotarije. Specjalke. Pri poniju ti pa ne morem pomagati.
  • 0

5 user(s) are reading this topic

0 members, 5 guests, 0 anonymous users