Jump to content

Photo

Pudri

• Please log in to reply
3354 replies to this topic

• Guests

Posted 12 January 2008 - 02:53 PM

Po moje, ja Izabela. Ma sej taka razlika med temi čopiči ne more bit.
  • 0

• Guests

Posted 12 January 2008 - 06:19 PM

Hvala wink.gif
  • 0

#1663 babsi

babsi

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 105 posts

Posted 12 January 2008 - 09:16 PM

QUOTE(ciara @ 12. 1. 2008 - 11:32) View Post

Se pravi...najprej tekoči puder, potem s čopičem puder v prahu? Ker jaz namesto v prahu nanašam v kamnu. Nekako mi je bolj všeč.

Ciara midve bova pa mogli narediti en "šnel kurz" o čopičih in nanašanju wink.gif
Tekoča podlaga (puder) - nanos s prsti, gobicami, čopiči, "pištola..
Fixing (puder v prahu) nanos s vatko, čopičem..
Puder v kamnu - nanos s vatko, suho gobico (za nanos pudra v prahu s čopičem pa žal ne vem).
Če želiš prfect/obstojen MU čez puder daš fixing, če pa smatraš da ni potrebno pa nič, potem pa samo puder v kamnu po T coni. smile.gif
Kvaliteta in oblika čopičev je pa zelo pomembna !
  • 0

• Guests

Posted 12 January 2008 - 09:27 PM

Nanašajo s čopičem tudi puder v kamnu. Sem se šla pozanimat na youtube wink.gif

Jaz ga itak skor rajši z gobico, se mi zdi, da se boljš prime. Bom pa tudi z vatko poskusila, da vidim, če mi bo bolj všeč.

Sem ugotovila, da vse prav nanašam, ko sem prebrala, kako nanašanje priporočaš. smile.gif

To itak, da je kvaliteta in oblika čopičev zelo pomembna...tega noben ni zanikal.

Se pa strinjam z Izabelo, da je puder boljš nanašat s kvalitetnim čopičem za blush, kot s slabim za puder.

• 0

#1665 babsi

babsi

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 105 posts

Posted 13 January 2008 - 12:57 PM

QUOTE(ciara @ 12. 1. 2008 - 21:27) View Post

Nanašajo s čopičem tudi puder v kamnu. Sem se šla pozanimat na youtube wink.gif

Jaz ga itak skor rajši z gobico, se mi zdi, da se boljš prime. Bom pa tudi z vatko poskusila, da vidim, če mi bo bolj všeč.

Sem ugotovila, da vse prav nanašam, ko sem prebrala, kako nanašanje priporočaš. smile.gif

To itak, da je kvaliteta in oblika čopičev zelo pomembna...tega noben ni zanikal.

Se pa strinjam z Izabelo, da je puder boljš nanašat s kvalitetnim čopičem za blush, kot s slabim za puder.

Ja saj ciara, so pravila, da ni pravil, če pogruntaš da ti kaj bolj ustreza in dobiš zadovoljiv rezultat, delaj s tistim kar ti ustreza. Samo da je MU lep !

Si pa postala prava "strokovnjakinja", kar se tiče čopičev in nanosov ! thumbup.gif
  • 0

• Guests

Posted 13 January 2008 - 01:02 PM

Looool. Še deeelč od tega sem. smile.gif
  • 0

#1667 Baby

Baby

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3833 posts

Posted 14 January 2008 - 09:30 PM

mene me zanima kako naj vem kateri odtenek pudra vzet pri Lancome Teint Idole Ultra. Sem zelo zelo bela in rabim takega za rožnat podton. Kjri bi bil bolši 01 Beige Albatre ali 010 Porcelaine?
  • 0

#1668 Anya

Anya

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 2582 posts

Posted 15 January 2008 - 09:30 AM

Jaz imam ta star Teint Idole, odtenek 010, ki je za rumen podton. Če se niso spremenili(kar dvomim) raje poglej za 01.

• 0
I`m not afraid of happy endings.
I`m just afraid my life won`t work that way.

#1669 Asha

Asha

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1658 posts

Posted 17 January 2008 - 11:48 AM

Je katera že probala pudre firme NVEY, ki se pri nas dobi le v ljubljanskem Maximarketu? Je pa to neka naravna firma iz Avstralije. Preseneča me to, da je to zaenkrat edini puder (poleg mineralnih seveda), ki sem ga opazila in ne vsebuje talca, čeprav pa naj bi bil kar drag...
Tole so še sestavine kompaktnega pudra:

Corn Silk, Zinc Stearate, Jojoba Oil, Caprylic Capric Triglyceride, Natural Vitamin E, Vitamin C, Vitamin A, Carrot Oil, Chamomile Extract. May Contain: Ci77109 (Mica); Ci77491, Ci77492, Ci77499, Ci77007 (Iron Oxide); Ci77891 (Titanium Dioxide).
  • 0
Contented rest, beloved heart's desire,
you are not found in the sins of hell,
but only in heavenly concord;
you alone fortify the feeble heart.
therefore none but the gifts of virtue
shall have their abode in my heart.
(Simon Jones)

• Guests

Posted 18 January 2008 - 08:06 PM

A so mineralni pudri vredu za normalno do suho kozo? Al prevec susijo..? Povsod berem, da so idealni za mastno kozo, nikjer pa ne pise kaj o suhi..
  • 0

#1671 laLa°

laLa°

posting bitch

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 7182 posts

Posted 18 January 2008 - 08:51 PM

Za kaj se mineralni uporabljajo ? oops.gif
  • 0

#1672 Eli

Eli

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 6799 posts

Posted 18 January 2008 - 09:07 PM

Isto kot vsak puder=) s tem, da je v prahu. Nekaterim je dovolj samostojen, drugi ga dajo navrh tekočega.
  • 0
With all the paradoxes in life...i could be mango and not know it!

• Guests

Posted 19 January 2008 - 12:09 PM

Ni res, mineralni puder se uporablja kot podlaga, da tak rezultat in tut ne matira. Je pa v prahu, ampak se ne uporablja isto.
  • 0

#1674 Eli

Eli

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 6799 posts

Posted 19 January 2008 - 12:12 PM

LAhko ga uporabiš tudi na vrh, dosti puncam ni dovolj samo kot podlaga.

Uporablja se pa za isti namen kot vsak puder, ne? smile.gif Samo da, ga nanašaš s kabuki čopičem, in ga s krožnimi gibi vmasiraš na obraz.
  • 0

• Guests

Posted 19 January 2008 - 12:29 PM

Ja, samo ne uporabljas vsakega pudra enako. Tekocega ne bos dal navrh pudra v prahu. Prvi se uporablja kot podlaga in drugi kot fiksir. Lahko da mineralni puder kaka punca uporablja cez tekoci puder, samo njegova primarna funkcija je, da se uporablja kot podlaga, ce ti ni dost, das pa cez se fiksir.
Sam pa itak lahk uporabljas kakor ti pac pase. Lahko si das tut najprej fiksir, cez podlago, nazadnje pa kremo cez namazes smile.gif Sam ne vem kak rezultat bo iz tega nastal.
  • 0

#1676 piko*biko

piko*biko

**LeGeNdA**

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 5294 posts

Posted 19 January 2008 - 12:40 PM

posebnost mineralnih pudrov je njihova sestava. odsotnost talca, parfumov, konzervansov, alergenih sestavin, alkohola ipd. kozo "negujejo" in so primerni za takorekoc vsak tip koze. narejeni so iz finih mikro pigmentov, ki dobro prekrivajo nepravilnosti ampak kozi vseeno pustijo dihati in ustvarijo naraven finish. vendar pa vecina mineralnih pudrov vsebuje cinkov ali/in titanijev dioksid (uva, uvb zascita) ki utegne masiti pore.
mineralni pudri so kljub svoji lahkotnosti dobro prekrivni in obstojni, nekateri trdijo, da se z njimi lahko tudi zaspi, po spancu pa bo izgled tak, kot da ste si puder ravno nanesli. mineralne pudre se nanasa s kabuki copicem, po nanosu vlazilne kreme, ki se mora dodobra vpiti v kozo. uporablja se samostojno, brez tekoce podlage ali dodatnih pudrov v prahu oz. kamnu.
  • 0
Lazje je verjeti lazi, ki si jo slisal stokrat, kot pa resnici, ki je nisi se nikoli

#1677 Eli

Eli

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 6799 posts

Posted 19 January 2008 - 01:03 PM

QUOTE(izabela @ 19. 1. 2008 - 12:29) View Post

Lahko si das tut najprej fiksir, cez podlago, nazadnje pa kremo cez namazes smile.gif Sam ne vem kak rezultat bo iz tega nastal.

Daj no laugh.gif Jaz sem samo rekla, da ga lahko tudi uporabljaš preko tekočega, če ti ni dovolj. Nič druga.

Lala je pa vprašala ZAKAJ se uporablja...uporablja se v isti NAMEN, kot vsak drug puder: prekrivanje, matiranje, izenačitev tena itd.

• 0

#1678 Asha

Asha

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1658 posts

Posted 19 January 2008 - 01:16 PM

Ja, ta puder je ubistvu isti kot vsak kompaktni, samo da ne vsebuje talca. Obstajajo pa tudi mineralni pudri v prahu (npr. Inika, Bare Minerals...), ki se jih pa nanaša s kabuki čopičem.
Tega od Nvey sem pred kratkim zasledila in se mi je zdelo zanimivo da je eden redkih kompaktnih, ki nima škodljivega talca.
  • 0
you are not found in the sins of hell,
but only in heavenly concord;
you alone fortify the feeble heart.
therefore none but the gifts of virtue
shall have their abode in my heart.
(Simon Jones)

• Guests

Posted 19 January 2008 - 07:11 PM

No, kupla sem si tega lorealovega. Mal sem falila odtenek, ker so na voljo samo stirje in ona, ki bi naj bla najsvetlejsa sta vlekla ful na roza in ko sm jih primerjala pod lucjo sta bla oba temnejsa od golden sand, ki sm ga zdaj vzela. V bistvu se kar zlije s poltjo, tako da se ne vidi prevec, da je en odtenek pretemen. Sem se namazala pa vprasala fanta, kaj misli, pa sploh ni videl razlike (itak) smile.gif
Skratka, puder nardi ful lepo kozo, res zakrije nepravilnosti, izenaci ten, pa naraven finish da, tako da se ne vidi prevec, da si namazan. Bi rekla, da je nekje srednje prekriven, ne matira, ampak vsaj js zdaj cez ne rabim vec fiksira za mat, ker svetis se pa ne in mocno klejem, da sm si kupla setting powder za 20€ sad.gif

• 0

#1680 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17088 posts

Posted 26 January 2008 - 09:20 PM

QUOTE(vrana @ 7. 1. 2008 - 10:59) View Post

Danes sem v katalogu Lepota + zdravje videla reklamo za nov puder oz. kremno podlago Max Factor Miracle Touh Liquid Illusion. Zgleda zelo zanimivo in obetavno smile.gif. Ve morda katera kaj več o tem? Po internetu sem iskala sestavine, a nisem načla nič uporabnega...

"Kremna podlaga, ki se ob stiku s kožo spremeni v tekočo podlago. Čahkotna podlaga za do dvakrat naravnejši videz kot pri drugih podlagah."

IPB Image
IPB Image

LP

Zanimama kako obstojen je ta puder. A se hitro prenese na oblačila, naprimer na kak puli.
  • 0
Če že delaš bedarije naj se ti vsaj posrečijo!

[Napoleon]

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users