Pudri
Posted 12 January 2008 - 02:53 PM
Posted 12 January 2008 - 06:19 PM

Posted 12 January 2008 - 09:16 PM
Se pravi...najprej tekoči puder, potem s čopičem puder v prahu? Ker jaz namesto v prahu nanašam v kamnu. Nekako mi je bolj všeč.
Ciara midve bova pa mogli narediti en "šnel kurz" o čopičih in nanašanju

Tekoča podlaga (puder) - nanos s prsti, gobicami, čopiči, "pištola..
Fixing (puder v prahu) nanos s vatko, čopičem..
Puder v kamnu - nanos s vatko, suho gobico (za nanos pudra v prahu s čopičem pa žal ne vem).
Če želiš prfect/obstojen MU čez puder daš fixing, če pa smatraš da ni potrebno pa nič, potem pa samo puder v kamnu po T coni.

Kvaliteta in oblika čopičev je pa zelo pomembna !
Posted 12 January 2008 - 09:27 PM

Jaz ga itak skor rajši z gobico, se mi zdi, da se boljš prime. Bom pa tudi z vatko poskusila, da vidim, če mi bo bolj všeč.
Sem ugotovila, da vse prav nanašam, ko sem prebrala, kako nanašanje priporočaš.

To itak, da je kvaliteta in oblika čopičev zelo pomembna...tega noben ni zanikal.
Se pa strinjam z Izabelo, da je puder boljš nanašat s kvalitetnim čopičem za blush, kot s slabim za puder.
Posted 13 January 2008 - 12:57 PM
Nanašajo s čopičem tudi puder v kamnu. Sem se šla pozanimat na youtube

Jaz ga itak skor rajši z gobico, se mi zdi, da se boljš prime. Bom pa tudi z vatko poskusila, da vidim, če mi bo bolj všeč.
Sem ugotovila, da vse prav nanašam, ko sem prebrala, kako nanašanje priporočaš.

To itak, da je kvaliteta in oblika čopičev zelo pomembna...tega noben ni zanikal.
Se pa strinjam z Izabelo, da je puder boljš nanašat s kvalitetnim čopičem za blush, kot s slabim za puder.
Ja saj ciara, so pravila, da ni pravil, če pogruntaš da ti kaj bolj ustreza in dobiš zadovoljiv rezultat, delaj s tistim kar ti ustreza. Samo da je MU lep !
Si pa postala prava "strokovnjakinja", kar se tiče čopičev in nanosov !

Posted 13 January 2008 - 01:02 PM

Posted 14 January 2008 - 09:30 PM
Posted 15 January 2008 - 09:30 AM
I`m just afraid my life won`t work that way.
Posted 17 January 2008 - 11:48 AM
Je katera že probala pudre firme NVEY, ki se pri nas dobi le v ljubljanskem Maximarketu? Je pa to neka naravna firma iz Avstralije. Preseneča me to, da je to zaenkrat edini puder (poleg mineralnih seveda), ki sem ga opazila in ne vsebuje talca, čeprav pa naj bi bil kar drag...
Tole so še sestavine kompaktnega pudra:
Corn Silk, Zinc Stearate, Jojoba Oil, Caprylic Capric Triglyceride, Natural Vitamin E, Vitamin C, Vitamin A, Carrot Oil, Chamomile Extract. May Contain: Ci77109 (Mica); Ci77491, Ci77492, Ci77499, Ci77007 (Iron Oxide); Ci77891 (Titanium Dioxide).
you are not found in the sins of hell,
but only in heavenly concord;
you alone fortify the feeble heart.
Contented rest, beloved heart's desire,
therefore none but the gifts of virtue
shall have their abode in my heart.
(Simon Jones)
Posted 18 January 2008 - 08:06 PM
Posted 18 January 2008 - 08:51 PM

Posted 18 January 2008 - 09:07 PM
Posted 19 January 2008 - 12:09 PM
Posted 19 January 2008 - 12:12 PM
Uporablja se pa za isti namen kot vsak puder, ne?

Posted 19 January 2008 - 12:29 PM
Sam pa itak lahk uporabljas kakor ti pac pase. Lahko si das tut najprej fiksir, cez podlago, nazadnje pa kremo cez namazes

Posted 19 January 2008 - 12:40 PM
mineralni pudri so kljub svoji lahkotnosti dobro prekrivni in obstojni, nekateri trdijo, da se z njimi lahko tudi zaspi, po spancu pa bo izgled tak, kot da ste si puder ravno nanesli. mineralne pudre se nanasa s kabuki copicem, po nanosu vlazilne kreme, ki se mora dodobra vpiti v kozo. uporablja se samostojno, brez tekoce podlage ali dodatnih pudrov v prahu oz. kamnu.
Posted 19 January 2008 - 01:03 PM
Lahko si das tut najprej fiksir, cez podlago, nazadnje pa kremo cez namazes

Daj no

Lala je pa vprašala ZAKAJ se uporablja...uporablja se v isti NAMEN, kot vsak drug puder: prekrivanje, matiranje, izenačitev tena itd.
Posted 19 January 2008 - 01:16 PM
Ja, ta puder je ubistvu isti kot vsak kompaktni, samo da ne vsebuje talca. Obstajajo pa tudi mineralni pudri v prahu (npr. Inika, Bare Minerals...), ki se jih pa nanaša s kabuki čopičem.
Tega od Nvey sem pred kratkim zasledila in se mi je zdelo zanimivo da je eden redkih kompaktnih, ki nima škodljivega talca.
you are not found in the sins of hell,
but only in heavenly concord;
you alone fortify the feeble heart.
Contented rest, beloved heart's desire,
therefore none but the gifts of virtue
shall have their abode in my heart.
(Simon Jones)
Posted 19 January 2008 - 07:11 PM

Skratka, puder nardi ful lepo kozo, res zakrije nepravilnosti, izenaci ten, pa naraven finish da, tako da se ne vidi prevec, da si namazan. Bi rekla, da je nekje srednje prekriven, ne matira, ampak vsaj js zdaj cez ne rabim vec fiksira za mat, ker svetis se pa ne in mocno klejem, da sm si kupla setting powder za 20€

Posted 26 January 2008 - 09:20 PM
Danes sem v katalogu Lepota + zdravje videla reklamo za nov puder oz. kremno podlago Max Factor Miracle Touh Liquid Illusion. Zgleda zelo zanimivo in obetavno

"Kremna podlaga, ki se ob stiku s kožo spremeni v tekočo podlago. Čahkotna podlaga za do dvakrat naravnejši videz kot pri drugih podlagah."

LP
Zanimama kako obstojen je ta puder. A se hitro prenese na oblačila, naprimer na kak puli.
[Napoleon]
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users