Jump to content

Photo

SPLOŠNA RAZPRAVA o FILMIH in priporočila

• Please log in to reply
3344 replies to this topic

#1661 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 08 February 2013 - 02:32 AM

da je Carrie srečala Aidana v Abu Dabiju, se mi je zdelo blazno posiljeno

ampak kar je pa sledilo potem, ko so bile same z domačinkami - COME ON.

Pa pogrešala sem malo Mirandinega cinizma.

:yes:

Lo imposible (2012) - je gledala katera? Prijateljica mi je omenila, da že dolgo ni gledala tako žalostnega filma.

Sem ga itak nameravala pogledati (Naomi Watts!), ampak zdaj se je znašel na prioritetni listi.

• 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>

#1662 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts
  • Interests:krompir

Posted 08 February 2013 - 08:51 AM

Sarah ga je ocenila, preveri. Emily je pa rekla, da jo je malo razočaral.

Jaz imam na disku, nisem pa še začela. So me TBBT malo okupirali. :D

• 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.

#1663 Emily

Emily

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11537 posts

Posted 08 February 2013 - 03:38 PM

Ja tako je. Jaz sem prebrala veliko zelo pozitivnih kritik o filmu The impossible in mogoče je bilo to krivo, da sem pričakovala kar nekaj več. Pa zaključek same zgodbe mi ni bil ravno pri srcu. Ni pa spet slab film, za pogledat je. :) Je pa Naomi odlična, jaz jo res rada gledam.

• 0

Yes, it can happen so quickly. Life as we know it can change in a blink of an eye. Unlikely friendships can blossom, important careers can be tossed aside, a long lost hope can be rekindled. Still, we should be grateful for whatever changes life throws at us. Because all too soon, the day will come when there are no changes left.

#1664 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 08 February 2013 - 03:39 PM

^^ zakljucek tudi meni ni bil, kot sem napisala v oceni, je to edina stvar, ki me je kar malo zmotila.

• 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#1665 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 08 February 2013 - 04:23 PM

Bom danes pogledala. Hvala še enkrat za odziv.

• 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>

#1666 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts

Posted 09 February 2013 - 12:04 AM

Jaz sem pa gledala Les Miserables, ki me - roko na srce - ni prevzel in navdušil. Ni slab, ni mi pa tudi bil nič posebnega. Malo sem presenečena nad tolikimi nominacijami,

Jackman je res odličen, Russel Crowe pa ne zna peti, in mi je bil nasploh zgrešena izbira za to vlogo. 

In predolg mi je bil, jaz bi ga vsaj za pol ure skrajšala. 

• 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

#1667 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17632 posts

Posted 09 February 2013 - 11:57 AM

Jaz pa za Cosmopolis. Je gledala katera? Se mi zdi da je tak love / hate film, ali ti je noro všeč, ali pa ti je noro dolgočasen. No, meni je prvo, eden izmed najboljših filmov, kar sem jih videla.

Jaz sem pogledala včeraj. Če boš videla tole, lahko prosim malo več napišeš o tem, kako si film razumela?

Tako brezzveznega filma že dolgo nisem videla. Dialogi in scene se asociativno in brez smisla spreminjajo.

Nisem dojela pointa kvazi filozofskih dialogov, še manj pa point zgodbe. Pa drugače cenim filme, ki niso na prvo žogo in mislim, da lahko tudi razmišljam "outside the box",

ampak tale film mi je pa res bil kar nekaj. Pattinson me tudi sploh ni prepričal, pa kako ima čudne zobe in usta.

• 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#1668 Freya_

Freya_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 6695 posts

Posted 09 February 2013 - 02:30 PM

Kinky, moj fant je tudi kritiziral Russella. Meni tudi ni bil nič posebnega, ampak film mi je bil pa res fantastičen, in niti malo predolg, mi je hitro minil.

Matilda, težko ti napišem, kako sem razumela sam film, ker sem od ogleda dalje prebrala tudi knjigo (avtor je Don DeLilo) in nekaj esejev in interpretativnih člankov (saj pravim, meni je bil res fenomenalen film in sem ful padla not, sem hotela analizirat vse možne vidike). Jaz sem ga razumela predvsem kot kritiko kapitalizma in sodobnega človeka oziroma celotne zahodne družbe. Predvsem pa najvišjega sloja, ki ga Eric kot multimilijonar predstavlja. Film odlično prikaže to absurdnost in izoliranost omenjenga sloja. Element podgane, ki se pojavi večkrat v filmu kot simbol razvrednotenja denarja, lahko apliciramo tudi na Erica samega - njegovo življenje je skorajda povsem brez smisla. Ne ve kaj bi sam s sabo, ko pa končno ugotovi, kaj želi (pričeska - spet en absurd), je zato pripravljen iti čez vse možne ovire (ki se mu tudi dejansko postavljajo na poti do cilja). Eden od vrhuncev, po mojem mnenju, je smrt Torvala - Eric ga ustreli samo zato, ker ga lahko (no, sicer je v knjigi še malce bolje argumentirano oz. je več vzrokov v ozadju, ampak v filmu se mi zdi ta interpretacija dobra), človeško življenje mu ne pomeni pravzaprav nič. Kar dokaže tudi s tem, ko se prostovoljno izpostavi svojemu morilcu. Se mi zdi, da se do tega trenutka film res dobro stopnjuje; njegovo bogastvo propada (zaradi jena), prav tako življenje in odnosi (z ženo). Pa skozi celoten film je prisotno to njegovo vlaganje v jen in posledična izguba bogastva, ki se prepleta s sočasnim propadom njegovega življenja (kar ni naključje). Toliko simbolizma je ne samo v celotni zgodbi, ampak tudi v nekaterih posameznih scenah, čeprav se mi zdi knjiga še bolj sporočilna (vseh prizorov iz knjige ne moreš stlačit v film :)). Pa dialogi so mi bili ful močni, ne vsi sicer. In vrhunec - pogovor med Bennom in Ericom - popoln zaključek. V glavnem, res dobra kritika kapitalizma, ta absurd moči kapitala in denarja je vseskozi prisoten in super upodobljen.

• 0

#1669 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts

Posted 09 February 2013 - 02:46 PM

Kinky, moj fant je tudi kritiziral Russella. Meni tudi ni bil nič posebnega, ampak film mi je bil pa res fantastičen, in niti malo predolg, mi je hitro minil.

;)

Sem še vedno razočarana, pričakovala sem, da me bo odpihnilo, ker obožujem mjuzikle. Pa me ni. Daleč od tega, da je slab, ni pa: OMFG WOW TOP SHIT film. :D

• 0

#1670 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27462 posts
  • Interests:kaj te briga :O

Posted 09 February 2013 - 02:49 PM

Mjuzikl že sam po sebi ne more biti OMFG WOW TOP SHIT film. :P

Freya, sem morala prebrat spoiler, zdaj me film ful zanima. :woot: :woot:

Ne vem, če je to samo tista fama okoli filma, kot je bila pri Slumdog milijonarju, ampak jaz še kar razmišljam o Djangu, naslednji teden si ga poberem in spet pogledam.

• 0
Everything you can imagine is real.
Pablo Picasso

#1671 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts

Posted 09 February 2013 - 02:51 PM

Ma ne bluzi, Coco. :P

Ja, ta fama je mene že večkrat 'peljala žejno čez vodo', Slumdog milijonar ter The Hurt Locker, če pomislim. 

• 0

#1672 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27462 posts
  • Interests:kaj te briga :O

Posted 09 February 2013 - 02:53 PM

:yes: Se spomnim, kako sem bila navdušena nad Slumdogom, in bila malce razočarana, ko sem ga pogledala čez eno leto ali dve in videla, da ni bil tako nadfantastičen, kot se mi je zdel, ko sem ga gledala v kinu. Je zelo dober film, definitivno, ampak ni bil, kot bi ti rekla, OMFG WOW TOP SHIT material. :)

• 0
Everything you can imagine is real.
Pablo Picasso

#1673 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts

Posted 09 February 2013 - 02:54 PM

Ja, popolnoma isto sem doživela tudi jaz. :) 

• 0

#1674 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85996 posts

Posted 09 February 2013 - 03:36 PM

Mjuzikl že sam po sebi ne more biti OMFG WOW TOP SHIT film. :P

Res. :D

• 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#1675 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts

Posted 09 February 2013 - 03:49 PM

bender_haters,gonna_hate_gif.gif

• 0

#1676 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17632 posts

Posted 09 February 2013 - 08:12 PM

Freya, najlepša hvala, si me malo razsvetlila.

Sem žal ostala po ogledu ful razočarana, čeprav imam rada bolj posebne filme.

Moram se pa lotit knjige, obvezno, in potem pogledat film še enkrat.

• 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#1677 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16840 posts

Posted 10 February 2013 - 10:55 AM

Jaz imam tudi precej rada mjuzikle in sem se Les miserables ful veselila, potem pa mi je bil izredno brezvezen....

1.) Nisem ga niti pogledala do konca

2.) Prvič me je minilo že na začetku, ko Russel Crowe "poje"

3.) vsekakor je Jackman fenomenalen in si zasluži kakšno nagrado

drugače pa nimam mnenja, živ dolgčas mi je bil.

Zdajle se spravljam do konca pogledat Red lights s Sigourney Weaver v glavni vlogi. Klik

Včeraj sem gledala Life of Pi aka Pijevo življenje in mi je zelo žal, da ga nisem šla gledat v kino v 3d.

Zelo zelo lep film (btw, knjige nisem brala)...Je tak magičen in niti malo dolgočasen, čeprav se 3/4 filma odvija v čolnu sredi oceana. Skratka, priporočam ogled, pa tudi druge kaj pokomentirajte, če ste ga že gledale Klik

• 0
Včasih, redkokdaj se fino ti zdi, da si živ, da te nič ne boli, da je najlepši žarek, ki tebe zbudi, ko si ga odgrneš z oči.

#1678 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16840 posts

Posted 10 February 2013 - 11:11 AM

Aja, zaenkrat upam da oskarja dobi Life of Pi ali pa Amour. Bolj ga privoščim prvemu.

• 0
Včasih, redkokdaj se fino ti zdi, da si živ, da te nič ne boli, da je najlepši žarek, ki tebe zbudi, ko si ga odgrneš z oči.

#1679 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17308 posts

Posted 10 February 2013 - 11:24 AM

Meni je bil pa drugi veliko boljši pa Pi v 3D ni bil prav nič posebnega, nisi nič zamudila. Niso se potrudili. Število nominacij je pretirano.

• 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#1680 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts

Posted 10 February 2013 - 11:57 AM

Life of Pi še nisem gledala, nisem še našla nobenega pametnega torrenta na Partisu. Čakam. Bom pa danes pogledala The Impossible. :)

• 0

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users