Jump to content

Photo

Komentarji / naše recenzije FILMOV

• Please log in to reply
3892 replies to this topic

#1661 Plain Jane

Plain Jane

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 13529 posts

Posted 21 April 2009 - 09:45 PM

Jaz sem ga tud že gledala! thumbup.gif
QUOTE(Plain Jane @ 28. 2. 2009 - 0:33) View Post

IPB Image
Definitivno film tedna! thumbup.gif Pocukrano, smešno s Tilom Schweigerjem (wub.gif) v glavni vlogi.
Ludo je novinar, ki po spletu okoliščin za kazen pristane kot prostovolc v vrtcu. Tam sreča svojo staro znanko Anno, s katero se poznata še iz otroštva (no, ona nima lih lepih spominov na to), se zaljubita itd. Najboljša je scena na koncu. laugh.gif

• 0

#1662 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46187 posts

Posted 21 April 2009 - 10:05 PM

Ja Coco, nemška zadeva je. Angleški naslov je, če boš kaj iskala "Rabbit without ears". wink.gif

Plain Jane, ravno tvoja ocena me je spodbudila, da sem ga pogledala. smile.gif

Še Trailer: KLIK
  • 0

#1663 Immortelle

Immortelle

Božanska

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12251 posts

Posted 22 April 2009 - 09:05 AM

Slumdog Millionaire mene ni navdušil. Vsaj iz plati same zgodbe ne.
Toliko so ga hvalili, jaz pa sem imela obupen občutek, da zapravljam čas, ko sem ga gledala. Tudi po koncu mi je ta občutek ostal. Film me je pustil totalno hladno. ermm.gif
  • 0

ॐ Be a voice, not an echo. 

#1664 Dragica

Dragica

prismojena učiteljica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 15809 posts

Posted 22 April 2009 - 09:15 AM

Men je bil tut tak-tak. Sem že veliko boljše gledala.
  • 0
Če hočeš nekaj, česar še nimaš in nisi nikoli imel, naredi nekaj, česar nisi še nikoli naredil.

#1665 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46187 posts

Posted 22 April 2009 - 11:55 PM

Valkyrie
IPB Image
Film o zaroti v nacističnem vrhu, z namenom atentata na Hitlerja. V vlogi glavnega atentatorja najdemo "herojskega" Toma Cruisea, v stranskih vlogah pa kopico bolj ali manj znanih igralskih imen: Terence Stamp, Kenneth Branagh, Bill Nighy, Thomas Kretschmann, Matthias Schweighöfer, Bernard Hill idr. Film ni slab, je ok. Lepo prikaže zaroto, od načrtovanja do izvedbe in klavrnega konca. Kljub temu pa mi film sploh ni bil tako všeč, kot bi mi lahko bil. Razlog je Tom Cruise. Že na samem začetku, ko prikaže kako je bil ranjen, ima na obrazu junaški izraz žrtvenega jagnjeta, enak kot se ga spomnim že iz Poslednjega samuraja. Je že ranjen, ampak on še vedno stoji in celo pomaga drugemu ranjenemu vojaku. O, ja. Pravi ameriški heroj. Stauffenberga upodobi kot popolnega junaka, brez napak - ni nacist, ljubi domovino, samo zaradi domovine je v nacistični vojski, to da je prfekten oče in mož je samo pikica na i. Že kar malce osladno. In roko na srce Stauffenberg ni bil zaman oficir v vojski. Za to da je prilezel do tega položaja, se je že mogel vsaj delno strinjati z nacizmom. Mah, hollywood pač... No, če odmislim Toma, je film dober. Začetek je sicer malce dolgočasen, ampak napetost se lepo stopnjuje in kasneje odvije. Po moje bi bil film, če bi bil posnet v nemškem jeziku in če bi namesto Toma Stauffenberga zaigral kak drug igralec, ki bi znal ime Stauffenberg izgovoriti tako kot ga izgovarjajo Nemci, veliko boljši.
6,5/10
  • 0

#1666 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46187 posts

Posted 25 April 2009 - 09:09 PM

The Hunting Party
IPB Image
Za novinarja Simona (Richard Gere) in snemalca Ducka (Terrence Howard) je poročanje iz najbolje nevarnih vojnih območij postala prava rutina, a med konfliktom v Bosni Simon doživi živčni zlom. Pet let po koncu vojne se prijatelja znova srečata v Sarajevu in se na Simonov predlog podata na lov za najbolj iskanim vojnim zločincem. Iskanje sledi začne jeziti brezbrižne uradnike Združenih narodov in druge vplivne ljudi, ki ne želijo, da bi neprijetna resnica prišla na dan.
Film se mi zdi kritika na polžje počasno iskanje zločincev vojn, ki so se v devedesetih letih odvile na Balkanu. Obrne se na lov za enim zločincem, ki vizualno zelo spominja na Radovana Karadžića. V času, ko je bil film posnet ga namerč še niso ujeli. Sicer pa, zgodba je zanimiva in napeta. Dogajanje lepo teče, dogodki si jasno sledijo in pojasnjujejo motive glavnih junakot. Te igralci po mojem mnenju dobro upodobijo. Nimam pripomb. Priporočam ogled. Je fajn film.
7,5/10
  • 0

#1667 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46187 posts

Posted 27 April 2009 - 01:08 PM

Fast & Furious
IPB Image
Dom in Brian, morata znova združiti moči v boju proti skupnemu sovražniku. Neusmiljenemu preprodajalcu drog, ki za zaslužek ne izbira sredstev, se po robu postavita s svojim najmočnejšim orožjem - hitrimi avtomobili, s katerimi premikata meje zmožnega, in poskrbita za številne vratolomne dirke po Los Angelesu ter mehiških puščavah.
Včeraj sem si pogledala to četrto nadaljevanje dirkaške akcije. Gledala sem samo prvi del, ki mi je bil všeč. Tudi ta četrti del mi je bil všeč. Konča se nekje tam, kjer se prvi del konča. Igralska zasedba je bolj ali manj enaka kot v prvem delu, kar mi je zelo všeč. Ne maram namreč nadaljevanj, ki jih posnamejo in imajo s prvim delom skupen le naslov. Liki se sicer ne razvijejo kaj prida, ampak tega niti nisem pričakovala. Dobrih avtomobilov, dobrih bejb, avtomobiljskih dirk in akcije je spet na pretek. Paul Walker je spet freakin' hot. Skratka, meni je bil film všeč. Za sproščujoče popoldne,ko se želiš naslajat nad Paulom Walkerjem ali Vinom Dieslom (nad katerim prepuščam vsaki posameznici posebej).
7/10
  • 0

#1668 Immortelle

Immortelle

Božanska

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12251 posts

Posted 29 April 2009 - 09:00 PM

IPB Image

Bride Wars

Moram priznati, da sem pričakovala več. Film ima ogromno potenciala, da bi bil res dober in smešen, a je vselej ostajal nekje na robu tega. Ves čas sem čakala, da bo končno prišlo do tistega, pa ni...

Tudi sam konec je bil brezvezen. Sicer rahlo presenetljiv, a ne dovolj, da bi se odkupil za celotno mlačno zgodbo.

Škoda, sem razočarana... ermm.gif
  • 0

ॐ Be a voice, not an echo. 

#1669 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46187 posts

Posted 29 April 2009 - 09:32 PM

The Curious Case of Benjamin Button
IPB Image
Včeraj sem pogledala ta film in imam mešane občutke. Po vseh pohvalah ki sem jih slišala na njegov račun in po vseh prejetih nominacijah sem pričakovala malce več. Sicer ne morm rečt, da mi film ni bil všeč. Zgodba govori o Benjaminu Buttonu, ki se rodi kot starec in umre kot dojenček in se mi zdi zanimiva. Na trenutke se je le rahlo vlekla, sicer pa je lepo predstavila Benjaminovo življenje. Pred ogledom sem bila radovedna kako bodo vse skupaj prikazali. Morm rečt, da so svoje delo prepričljivo opravili, čeprav sem si Brada kot starčka predstavljala popolnoma drugače. Glede igralcev... Cate mi je bila všeč, ampak ona mi je že tako zelo ljuba igralka. Brad pa... ni slab v svoji vlogi, ampak nopminacije za oskarja pa si po mojem mnenju vseeno ni zaslužil. Sam lik je po mojem mnenju tak kot je, bolj zaradi dobre maske, kot zaradi njegove igre.
7/10
  • 0

#1670 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts
  • Interests:krompir

Posted 29 April 2009 - 09:40 PM

Boys Don't Cry

IPB Image

Vceraj sem prvic gledala ta film oops.gif , o zgodbi sem ze predhodno veliko slisala, le konec me je malo presenetil, tako kot tudi podatek, da je film bil posnet po resnicni zgodbi.

Hilary Swank je v svoji vlogi nadfantasticna, tako da Oskar dobro zasluzen, klanjam se tudi Cloe Chevigny, ki v filmu odigra Branonovo ljubimko.

Odlicen film z odlicno igralsko zasedbo, zgodba o krizi seksualne identitete, o odnosih, o prijateljstvu....priporocam, ce se niste gledali.

Ocena: 9 od 10. wink.gif
  • 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.

#1671 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17154 posts

Posted 01 May 2009 - 05:16 PM

I LOVE YOU, MAN

IPB Image

Uspešni nepremičninski agent Peter je našel ljubezensko srečo z lepo Zooey, toda pred poroko mora najti pravega prijatelja, ki bi bil lahko njegova priča. Zaročenka in njene prijateljice mu pripravijo številne spoznavne "zmenke" z zanimivimi moškimi, toda iskanje ustreznega prijatelja se spremeni v serijo katastrof. Na srečo naposled spozna zabavnega Sydneya, s katerim vzpostavi pristno prijateljstvo, toda to ogrozi poroko z Zooey.

Zelo simpatična komedija, ob kateri se pri nekaterih prizorih res nasmejiš. Peter si v stiski s časom začne iskati prijatelja na vse mogoče načine, pri tem se aktivno vključijo tudi mama in brat, ki je gej. Vsi ''zmenki'' se končajo porazno. Ko spozna Sydneya se vse spremeni in skoraj začne zapostavljat zaročenko. Ne moreš mimo Petrovega vsiljivega, in od solarija ožganega sodelavca in Petrovih čudnih, smešnih in malo gejiš izjav ki ga spravijo v zadrego. Konec je tipično hollywoodsko pocukran.
Prijetna sprostitev

8/10
  • 0
Če že delaš bedarije naj se ti vsaj posrečijo!

[Napoleon]

#1672 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17740 posts

Posted 02 May 2009 - 10:20 AM

Lucky Number Slevin (2006)

In New York, when the unlucky newcomer Slevin arrives in the apartment of his friend Nick Fisher for a leisure time, he is mistakenly taken as being his friend, who owes money to two powerful bosses of the criminal world. He is pressed by The Boss to kill the gay son of The Rabbi, as a payback for the death of The Boss's son. Nick's next door neighbor Lindsay, who works in the morgue, tries to help Slevin and they fall in love for each other. Meanwhile, the cold-blood killer Mr. Goodkat is mysteriously helping both crime lords, while Slevin is also pressed by Detective Brikowski, who is chasing The Boss and The Rabbi. In the end, revenge is a dish best served cold.

IPB Image

Tako dobrega filma že dolgo nisem videla thumbup.gif Gre za 109 minut dolgo kriminalno dramo z mnogo twisti, razpleta do zadnje minute ni mogoče predvideti. A must-see film za ljubitelje tega žanra, igralska zasedba je odlična, Josh Hartnett čudovit.

10/10
  • 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#1673 Dragica

Dragica

prismojena učiteljica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 15809 posts

Posted 02 May 2009 - 05:05 PM

Ja, men je ta film tut noro fajni. Sem ga že parkrat gledala. Včeraj je bil na popu in htvju. smile.gif
  • 0
Če hočeš nekaj, česar še nimaš in nisi nikoli imel, naredi nekaj, česar nisi še nikoli naredil.

#1674 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46187 posts

Posted 02 May 2009 - 08:59 PM

She's the Man
IPB Image
Ta film me je prijetno presenetil. Je lahkoten, zabaven in je enkraten za preganjanje dolgčasa. Govori o dekletu, ki se zaradi svoje želje po igranju nogometa preobleče v svojega brata dvojčka ter prevzame njegovo mesto v novi šoli. Je neke vrste Shakespearova Dvanajsta noč ali kar hočete v moderni preobleki. Film mene malce spominja na 10 things I hate about you, je podobna romantična zgodba. Verjetno bi se komu zdel film preveč pocukran, zgodba za lase prevlečena, ampak meni je bila všeč. Igralci, z Amando Bynes na čelu so všečni. Amanda se prelevi v sicer nežnega dečka, a kljub temu dokaj prepričljivega dečka. Skratka, priporočam ogled, če želite pogledat lahkotno romantično komedijo v stilu 10 things I hate about you.
8,5/10
  • 0

#1675 Sinnaia

Sinnaia

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18898 posts

Posted 03 May 2009 - 07:12 PM

MY BLOODY VALENTINE (2009)

IPB Image

Kretenizem in bedarija, ne morem drugače povedat. Film sam po sebi je samo brezvezno pobijanje z masivno količino krvi... Edina solidna stvar je konec. Kdor ga ne bo gledal, ne bo popolnoma nič zamudil.
Jz sm ga do konca pogledala izključno zaradi mojega prečudovitega Jensena Acklesa (njam njam) v glavni vlogi, sicer ga ne bi.
  • 0

#1676 sahara

sahara

bailarina apasionada

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 9109 posts
  • Interests:ples

Posted 04 May 2009 - 09:55 AM

in kakšen je Jensen? a se vsaj zarad njega spalča gledat?
  • 0
¡Que viva la salsa cubana!

IPB Image

#1677 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46187 posts

Posted 06 May 2009 - 10:43 AM

Lars and the real girl
IPB Image
Prikupen film o malce čudaškem, posebnem in zadržanem mladeniču Larsu. Nekega dne dobi plastično lutko, ki si jo predstavlja kot živo bitje in jo svoji okolici predstavi kot svojo punco. Zanj je namreč kot življenjska sopotnica brezhibna. Imenuje jo Bianca in ji pripiše vse lastnosti, ki jih želi pri svoji popolni ženski. Družina ga sicer sprva malce postrani gleda, vendar po posvetovanju z zdravnico sprejmejo igro... in lutko. Pravzaprav vso mestece v katerem živijo sprejme igro in se pretvarja, da je Bianca resnična živa. Z Biancino pomočjo, Lars postaja vse bolj komunikativen in družaben. Kako se konča poglejte sami. Je res lep film. Očarljiv, prikupen in zabaven. Sicer na trenutke teče malce počasi, nekateri prizori se malce vlečejo, kar me je morda na trenutke malce zmotilo, vendar se da to spregledat.
Ryan Gosling je v vlogi Larsa odličen. Je prepričljiv. Vsa čustva in navezanost na lutko prikaže tako prepričljivo, da te ne pusti hladnega.
Priporočam ogled, če ne zaradi drugega, zaradi Ryana.
8,5/10

• 0

#1678 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27611 posts
  • Interests:kaj te briga :O

Posted 06 May 2009 - 06:03 PM

Moj moooooj, tole bom mogla pogledat.
  • 0
Everything you can imagine is real.
Pablo Picasso

#1679 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46187 posts

Posted 06 May 2009 - 10:49 PM

Coco* tega tud si morš pogledat:

Die Welle
IPB Image
Die Welle aka. Val je še en odličen nemški film. Govori o srednješolskem učitelju, ki mora v projektnem tednu predavati o pojmu "avtokracija". Da bi učencem lažje prikazal pojem in jim dokazal, da se lahko podobna diktatura, kot sta bila fašizem in nacizem hitro spet ponovi, se odloči izvesti ekspiriment. V razredu uvede diktaturo. Učenci se za drugačen pristop hitro ogrejejo in kaj kmalu ekspiriment prerase vse meje...
Die Welle res lepo prikaže kako se da vplivat na (mlade) ljudi - na ene bolj, na druge manj. Lepo prikaže kako smo ljudje podvrženi črednemu nagonu. To je lepo prikazano s tem kako hitro se navdušanje nad novim združenjem razširi med dijaki celotne šole. Če ves "ekspiriment" povežeš z resničnim dogajanjem in razmerami v obdobju med obema vojnama, ti postane jasno zakaj so totalitarni režimi dosegli tolikšen uspeh. Hkrati se mi zdi film lepo opozorilo, da se tudi v današnjem času nismo varni pred totalitarizmi.
Film je soroden še enemu nemškemu filmskemu izdelku - filmu Das Expiriment. Težko bi se opredelila kateri mi je boljši, priporočam ogled obeh, pa sami presodite.
10/10
  • 0

#1680 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27611 posts
  • Interests:kaj te briga :O

Posted 07 May 2009 - 02:10 PM

Bom. smile.gif
  • 0