Pomarancni kus-kus z rozinami
Korenje in fizol s timijanom, cimetom, ingverjem in karijem
Suho prazene pinjole.
Posted 05 April 2013 - 07:23 PM
Pomarancni kus-kus z rozinami
Korenje in fizol s timijanom, cimetom, ingverjem in karijem
Suho prazene pinjole.
Posted 05 April 2013 - 08:31 PM
Pomarančni kuskus? Kako pa to narediš?
Danes sem jedla okro, in mi je zelo dobra.
---------------------------------------------------------------------------------------------
When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.
Posted 05 April 2013 - 08:49 PM
Easy peasy, R (nocojsnji kuhar : D) pravi, da pac zavres vodo, vmesas pomarancni sok, koscke pomarance, rozine, kus kus, malo cimeta in ingverja v prahu. In je v par minutah fertik (tisto gor na vrhu je svez timijan).
Okre ze 100 let nisem jedla - kje si jo dobila?
Posted 06 April 2013 - 06:49 AM
V nepalsko/indijski restavraciji sem jo naročila. Hvala za recept, zveni zanimivo.
---------------------------------------------------------------------------------------------
Posted 06 April 2013 - 08:12 PM
Če bo kateri pomagalo..
Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.
Posted 06 April 2013 - 09:13 PM
ॐ Be a voice, not an echo. ॐ
Posted 07 April 2013 - 07:46 AM
O zakon, sestavine imam, mogoče danes naredim.
Čez vikend, ko imam malo več časa, se lotim kakšnega ambicioznega kuharskega podviga, ki vzame malo več časa.
Še en vic za intro:
Knock, knock.
Who's there?
Moo.
Moo who?
MOO SAKA
Sestavljena je iz treh slojev:
Zložite po slojih, jaz sem dala 3 sloje krompirja, in tako dalje. Za na vrh sem skuhala cvetačo, jo malo potenstala na margarini ter dala še malo mletih lešnikov.
Slike:
Na krožniku (nisem servirala jaz, evo, kaj se zgodi).
Posted 07 April 2013 - 03:23 PM
Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
Posted 09 April 2013 - 07:58 PM
Ogromno odličnih receptov: http://www.findingvegan.com/
ॐ Be a voice, not an echo. ॐ
Posted 12 April 2013 - 11:24 AM
Hvala za zgornjo sliko o mlekih. Jaz sem prvič kupila rastlinsko mleko. Kupila pa sem riževega iz Mercatorjeve bio linije. Porabila pa sem ga za kosmiče. Meni je kot sladkana, obarvana voda. Vidim, da tudi na tej sliki piše, da je riževo vodeno. Še je upanje torej.
Naslednjič kupim ovsenega. Poskusila bom tudi mandljevega in lešnikovega, ampak meni se je že riževo zdelo precej sladko.
Kupila sem tudi Mercator bio tofu in sem ga popekla v ponvi, malo solila in poprala ter čez polila malo sojine omake in mi je bilo zelo dobro. Mogoče pa res sojina omaka naredi tako razliko. Sploh se mi ni zdel pust, kot nazadnje Spar Veggie dimljeni.
"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."
Posted 12 April 2013 - 01:12 PM
Ja, naredi ja, saj je zelo močnega okusa (no, spet odvisno katero vzameš, jih je več vrst).
Ravno v tem je poanta, da je tofu brez okusa, kar pomeni, da ga lahko začiniš prav kot si srce v tistem trenutku poželi. Jaz ga jem zelo malo, v joto ga pa vedno dam.
Posted 12 April 2013 - 02:36 PM
Dobra alternativa Sparovemu tofuju z olivami. Njam!
Posted 12 April 2013 - 07:31 PM
Zdajle sem si naredila tok dober sladoled, da sem mogla prit delit navdusenje.
Zmrznjena banana, par kosckov manga, zlica suhih brusnic, ingver, cimet, par zlic vanilijevega pudinga (alpro vanilija).
N J A M !!!
Posted 13 April 2013 - 11:16 AM
Sem kupila Bio Sola mleka - riž/kokos in riž/kakav. Oboje mi je zelo všeč, mešam 2/3 vode in 1/3 mleka
in mi ni presladko, pa glih prav začutim okus kokosa ali kakava! Še bom kupila ... malo za popestritev.
Posted 13 April 2013 - 12:46 PM
Ok, Kinky sorry za off topic v uni temi.
Bom tu nadaljevala.
Meni je zelenjava iz štacun ala Mercator ful bedna za jest Vedno razmišljam, da jo samo oprat z vodo ni dovolj, ampak dobro, pač, solata je kar je...jo jemo, samo k sreči bo zdaj tako počasi sezona...
Zato sem vprašala za brokoli, Kje nasploh kupujete sadje in zelenjavo. vem da se vse ne posložujete ekoloških zabojčkov, nekatere pa (tudi jaz nameravam)...Kje kupujete ostale?Na tržnici?
Ker meni gre zelenjava iz "velikih trgovcev" res na bruhanje - vsaj sveža.
se, pa nekje brala, mislim da je pisala una ženska ki ima čez "zeleni ponedeljek", da je baje največ vitaminov in vsega v uni zamrznjeni zelenajvi od naturete.
Sicer ne vem kaj od tega ostane ko to skuhaš - najbrž nič.
Posted 13 April 2013 - 12:52 PM
Mi imamo vso zelenjavo doma, razen pozimi. Takrat npr. kupujemo zmrznjen brokoli, ne svežega, ker je ta dostikrat čisto presušen. Hranilna vrednost zelenjave v vrečkah je dostikrat višja od sveže.
Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
Posted 13 April 2013 - 01:25 PM
Jaz kupujem: Hofer, Lidl, Mercator ... včasih tržnica (kakšno zelje, hokaido bučo, na primer). Bi rada vsak teden naročila zabojček (najbrž bi potrebovala 2), ampak bi me prišlo res preveč drago, zato sem se pač
primorana zatekati k alternativam.
V sezoni pa domače, ali od mojih, ali pa od stanodajalcev, ki imajo vrt, in mi dajo.
Posted 13 April 2013 - 01:27 PM
Sem kupila Bio Sola mleka - riž/kokos in riž/kakav. Oboje mi je zelo všeč, mešam 2/3 vode in 1/3 mleka
Isola Bio Sicer pa zanimivo, nisem še zapazila mešanice s kakavom, morda kupim.
Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.
Posted 13 April 2013 - 01:29 PM
LOL, sploh mi ni poštekalo, da je to mislila.
Tega s kakavom tudi jaz še nisem pila, kokos ti je pa najbolj sladko, Fluffy. Poskusi lešnik.
Posted 13 April 2013 - 10:53 PM
A se da bolognese omako pripraviti tudi iz ovsenih kosmičev, namesto sojinih?
The only thing standing between you and your goal
is the bullshit story you keep telling yourself
as to why you can't achieve it.
Jordan Belfort
0 members, 0 guests, 0 anonymous users