Jump to content

Photo

MATURA

• Please log in to reply
4072 replies to this topic

#1661 Princeska

Princeska

drama queen

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16360 posts

Posted 09 June 2008 - 04:59 PM

http://www.ric.si/za...006062311584674

pa tole tudi.

Ja, do 24. je pa res še dovolj časa, sej to se hitro naučiš.
  • 0
"First make it in your head. And then you can make it anywhere."

#1662 DiLeMa

DiLeMa

undercover peroksidna crna luknja

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts
  • Interests:Zanimive Stvari

Posted 09 June 2008 - 05:00 PM

QUOTE(Hevea @ 9. 6. 2008 - 17:57) View Post

Ohohohoh, I love you! Sem jo zdle ta moment naročila.

Ja, do 24. je še več kot dovolj časa, itak se bom najbolj učila zadnje dva dni, ampak pač literaturo mi je fajn imet prej, da sem pomirjena. tongue.gif
  • 0
Ljubezen ni odraz enega samega dogodka, enega samega pogleda ali dotika. Ljubezen se v človeka prikrade počasi in potiho ... in potem se enkrat enostavno zaveš, da imaš nekoga neskončno rad. Zaradi množice vseh njegovih dejanj, pogledov, besed, dotikov, čutenj ... ki ga delajo takšnega, kot je. Mogoče se tega zaveš medtem, ko misliš nanj in ga neskončno pogrešaš, ali pa ko ga pogledaš v oči in v njih najdeš vse, kar obožuješ.

#1663 Sanies

Sanies

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1113 posts

Posted 09 June 2008 - 05:08 PM

Mi smo tako ali tako mogl znat slo vsa 4 leta, vse-književnost in slovnico, skos(pa ne samo tako, približno, vsako fakin' podrobnost). Ampak se bo obrestovalo zej, upam. tongue.gif

Edit: V teh knjigah je ogromno napak. Naša foksa kr zelena rata, če jo omeniš.
  • 0
Do We Need Distance To Get Close?IPB Image

#1664 eve

eve

trance chick

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 10431 posts

Posted 09 June 2008 - 06:38 PM

Jst se bom učila kar iz Stezic, ki smo jih tud pr pouku uporabljal in to je to. Upam, da mi bo zneslo do ponedeljka. rolleyes.gif
  • 0
Never allow someone to be your priority while you're just their option.

#1665 Rafinesse

Rafinesse

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 304 posts

Posted 09 June 2008 - 07:51 PM

Že v ponedeljek imas slovenščino?
mene pa zanima, kako je to z listki. Ko mas na enem listku lahko napisano nvem Proust ali kafka.Se sam odločiš katerega lahko vzames?
mi je pa se ena, ko je imela lani maturpo rekla, da se lahko na listkih znajde samo eno besedilo in ne ali-ali.je to mozno ker jst sm cist zmedena. hmm.gif

Dilema, drugače pa imamo seznam vprašanj oz del, ker smo jih dobili pri pouku v 3 letniku.lahko ti skeniram če rabiš. cool.gif
  • 0

#1666 eve

eve

trance chick

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 10431 posts

Posted 09 June 2008 - 08:44 PM

Ja, že v ponedeljek. Bom pa zato prej fertik. biggrin.gif

Glede tega, da lahko izbiraš. Tam na tistih listih od rica, kjer so zbrana vs ta dela, ki jih mormo znat, piše, da kjer so navedene izbire, so potem tako napisane (kot izbira) tud na listku.
  • 0
Never allow someone to be your priority while you're just their option.

#1667 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46112 posts

Posted 09 June 2008 - 09:39 PM

QUOTE(Baby @ 9. 6. 2008 - 17:38) View Post

A ni na maturi pr slovi tko, da prvo dobiš eno besedilo, ki ga morš pravilno prebrat, pol eno besedilo, ki ga morš interpretirat in pol še eno izmed vprašanj?
Izvlečeš en listek, na njem imaš natisnjeno besedilo, ki ga prebereš. Nato poveš nekaj o tem besedilu. Npr, jaz sem izvlekla Prešernov Sonetni venec. Drugo vprašanje je pač nekaj iz knjiženvnosti ali pa tistih par iz slovnice. Jaz sem dobila eno obdobje, se ne spomnim katero. In to je to. Na enem listku lahko dobiš tudi dve besedili (tisti, ki sta bili v učnem programu izbirni in se je prof. sam odločil katero bo obravnaval). Med tema dvema potem lahko izbiraš katerega boš izbral. Sicer je vedno na listku samo eno besedilo. Nekje pa mora obstajat ta seznam katera besedila vse morate znat. Mi smo ga dobili v šoli.
No upam, da sem malo razjasnila zadeve. Tako je bilo ko sem jaz pred tremi leti delala maturo. Če se je kaj spremenilo me popravite.

• 0

#1668 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 86487 posts

Posted 09 June 2008 - 09:49 PM

QUOTE(Baby @ 9. 6. 2008 - 15:38) View Post

Meni ni jasno kako so lahko ustni težji, da imaš 9345krat več podatkov za vnest v glavo. down.gif

Podpis. huh.gif
  • 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#1669 Princeska

Princeska

drama queen

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16360 posts

Posted 09 June 2008 - 10:06 PM

Men so pa ustni 10000x manjši stres.
  • 0

#1670 DiLeMa

DiLeMa

undercover peroksidna crna luknja

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts
  • Interests:Zanimive Stvari

Posted 10 June 2008 - 09:46 AM

QUOTE(Rafinesse @ 9. 6. 2008 - 20:51) View Post

Dilema, drugače pa imamo seznam vprašanj oz del, ker smo jih dobili pri pouku v 3 letniku.lahko ti skeniram če rabiš. cool.gif

Refinesse, hvala za ponudbo!

Zdej sm naročila knjigo, ki bi morala vse to vsebovat, bomo vidli ko dobim. Če kej ne bo kul, te pa kontaktiram.

• 0
Ljubezen ni odraz enega samega dogodka, enega samega pogleda ali dotika. Ljubezen se v človeka prikrade počasi in potiho ... in potem se enkrat enostavno zaveš, da imaš nekoga neskončno rad. Zaradi množice vseh njegovih dejanj, pogledov, besed, dotikov, čutenj ... ki ga delajo takšnega, kot je. Mogoče se tega zaveš medtem, ko misliš nanj in ga neskončno pogrešaš, ali pa ko ga pogledaš v oči in v njih najdeš vse, kar obožuješ.

#1671 Sanies

Sanies

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1113 posts

Posted 10 June 2008 - 03:00 PM

QUOTE(Rafinesse @ 9. 6. 2008 - 20:51) View Post

Jaz bi to, če lahko. smile.gif
  • 0

#1672 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 26034 posts

Posted 10 June 2008 - 03:30 PM

meni so ustni skoraj večji stres - že pred tablo sem se vedno tresla, kar nekaj začnem jecljat, živčna sem, ne spomnim se kšne besede ... je pa res, da manj prispeva h končni oceni kot pisni del.
  • 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#1673 Princeska

Princeska

drama queen

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16360 posts

Posted 10 June 2008 - 03:45 PM

Ja, manj prispeva pa še prof. poznaš smile.gif in ti lahko malo pomagajo.
  • 0

#1674 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 26034 posts

Posted 10 June 2008 - 03:50 PM

lahko, sam ... naša prof. za slovo je ... no comment. šus od babe, no. pa še komisija pa vse, kaj vem. ni glih najboljši občutek na svetu.
  • 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#1675 Princeska

Princeska

drama queen

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16360 posts

Posted 10 June 2008 - 04:02 PM

Ja, to pa res. Komisija. Pa ker tko nastopaš. Ampak gledano, da šteje manj in da traja manj časa, meni psihično ful pomaga.
  • 0

#1676 Olivija

Olivija

Banana Bro

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 15251 posts
  • Interests:illustration, architecture, trees, cats, cats on trees...

Posted 10 June 2008 - 04:08 PM

Sej komisija so sam profesorji s šole? Mi smo mel prof. za nemščino pa za psih, pa sta bla sam za okras zraven pa se vljudno smehljala, kej prpomnla mogoč kdaj. Tkda to ni tak bavbav. Ono čakanje pa feeling ko listek zvlečeš pa.. : ) Jst sem imela pa kafko. Hooray. happy.gif
  • 0

Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.

#1677 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46112 posts

Posted 10 June 2008 - 05:10 PM

Mene je bilo najbolj na maturi strah ustnega matematike, ker sem v vseh 4 letih razen enkrat vedno hakl dobila pri spraševanju. Ampak matura je bila popolno nasprotje. Ful je bila prof. ki sem se je sicer prav bala in imela pred njo blackout prijazna in skratka popolnoma drugače kot sicer. Bila sem lepo sproščena in rezultat je tudi bil veliko boljši kot pri običajnem spraševanju. Isto fajn mi je bilo pri ostalih ustnih. Morte gledat tudi na to, da je profesorjem v interesu, da njihovi učenci čim bolje naredijo maturo, tako da ne vem kakšen zabit profesor mora bit, da bi te šel tam zafrkavat. Tako da lepo sproščeno z veliko znanja. smile.gif In sreče pri vleki listkov. wink.gif
  • 0

#1678 Sanies

Sanies

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1113 posts

Posted 10 June 2008 - 05:18 PM

Nam je rekla za slo, da se ji najbol blesavi zdijo tisti foxi, ki dajo 20pik sam, da se pokažeš na ustnem. Nam je obljubila, da nas bo konkretno izsprašala in ne bo popuščala. rolleyes.gif
  • 0

#1679 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46112 posts

Posted 10 June 2008 - 05:22 PM

Ma valda da morš nekaj znanja pokazat, to je pri nas tudi bilo. Niso nam dali vseh procentov samo na lepe oči. Hotela sem povedat, da sem jaz doživela ustnedele mature veliko manj stresno kot pa kakšna spraševanja. wink.gif
  • 0

#1680 Baby

Baby

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3833 posts

Posted 10 June 2008 - 07:03 PM

del je res samo 53? Na ricu je podanih ogromno več. V šoli pa smo tudi dobili možna vprašanja in jih je več kot 53.
  • 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users