Jump to content

Photo

Kontracepcijske tablete

• Please log in to reply
4119 replies to this topic

#1661 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32529 posts

Posted 19 May 2008 - 07:03 PM

sonchika, tudi jaz sem jih...
Ampak v tistem letu, ko jih nisem, pri meni prav res ni bilo nobene spremembe na boljše, da bi lahko rekla, da se zaradi tega splača nehat jemat. In priznam, da je tudi najbolj komot tongue.gif
Ne vem, očitno sem jih dobro prenašala... Ko jih nisem jedla, je bilo en kup problemov z mastno kožo in lasmi, počutila se pa tudi nisem nič drugače (jaz se kr nekak vedno OK počutim ali pa se ne znam tako dobro opazovat, da bi zamerkala kaka razpoloženjska nihanja, poželenje tudi OK...)
Tako da jaz sem pred nekaj meseci nazaj začela z jemanjem, mi je pa gin. dal druge tabletke.
  • 0

• Guests

Posted 19 May 2008 - 08:45 PM

Ej, pr men tut ni slabega vpliva. Misliom, dobla sm katastrofalno kolicino celulita, ampak ga mam tut dedno se kr, tk da mogoce bi bil kljub temu. Pa recimo, skoz priblizno enako jem, ampak se skoz po malem redim. Mi je en prijatlca iz medicine rekla, da je lahko od tabletk, ker se ti pac ta kolicina hormonov vedno veca in nalaga v telo. Ka js vem. Ko sm jih zacela jest, sm mela 56kg, zdaj jih mam pa 62. Skoz isto jem, se isto gibljem... ne vem. Ampak to me niti ne moti tolk no.
Psihicnih posledic pa nobenih. Mal ti ze libido pade, temu se pac ne da izognit, sam da bi mela pa mood swings alpa kaj podobnega, pa nikol. Bomo vidli, kaj bo zdaj, ker preden da sm jedla tabletke nism nikol mela redne menstruacije. No, sm jo mela, ampak vsake 2 mesca. smile.gif
  • 0

#1663 rea

rea

I'll never be maria magdalena

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 20446 posts
  • Interests:Only an open heart will allow you to float equally between everyone.

Posted 20 May 2008 - 10:10 AM

Jz sm občutla negativne in pozitivne posledice s prenehanjem KT.
Že v prvem mescu so se ful močni glavoboli nehal, ni me vse tok hitr psihično čist sesul, negativne so pa poslabšanje kože (mozolji) in se še zdj po skor 8 mescih ni nč izboljšal, pa mastni lasje.
  • 0

There are some things I may not know                  

There are some places, dear Lord, I may not go.

But there's one thing of which I'm sure

My God is real for I can feel him in my soul.

I have found a way to live  

in the presence of the Lord Hare Ram, Ram, Ram

Hare Ram, Ram, Ram, Sita Ram, Ram, Ram

#1664 reddish ancha

reddish ancha

gobezdalo

• Člani
  • PipPip
  • 786 posts
  • Interests:branje knjig, pisanje za revijo, pilates

Posted 20 May 2008 - 02:13 PM

Ok, zdaj sem se spomnila, da je bila edina pozitivna posledica, ko sem jemala tablete Femoden, da sem imela ful boljše lase ... Ne vem zakaj, ampak pol ko sem jih nehala, so čez 3 mesce ratali nazaj suhi in nikol nisem več mela tako kvalitetnih kot takrat.
  • 0

#1665 Zoey

Zoey

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 10197 posts

Posted 24 May 2008 - 04:58 PM

mene zanima če katera jemlje tabletke lindynette 20. danes smo se s frendico pogovarjale pa mi je rekla da so ji dobre, da vsebujejo najmanjšo vsebnost hormonov, da ji teža ne niha, mozoljev nima, in da so vredu. v kratkem bom šla k ginekologinji pa ne vem al lahko sama rečem ktere bi mela al mi jih mora samo ona predpisat? najraj bi mela pa te.
  • 0

Ne, ona nima žametnih oči in niti kodrov mehkih kakor svila, 
če sneg je bel, ga v njenih nedrih ni in usta bi se od koral ločila.
Sem videl rože bele in rdeče, na njenih licih take ne cveto
in so dišave, ki so bolj dehteče, kot vonj, ki diha njeno ga telo. 
Njen glas poslušam rad, četudi vem da zvoki strun prijetneje zvene, 
kako boginje hodijo ne vem; ko ona hodi, stopa kot ljudje.
Pa vendar se mi zdi bolj očarljiva kot vse, ki pesem jih slavi lažniva.

#1666 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26160 posts

Posted 24 May 2008 - 05:01 PM

Lahko ji predlagaš katere...potem se bosta pa že dogovorili kako in kaj. Pa če ti bo kaj drugega rekla, jo kar vprašaj zakaj. Zato je tam ,da ti pove.
  • 0

#1667 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46099 posts

Posted 24 May 2008 - 05:28 PM

Antibiotiki in zanesljivost tabletk? Slišala sem oz. nekje v spominu imam, da naj bi nekateri zmanjševali zanesljivost? A je to res?
  • 0

#1668 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 24 May 2008 - 05:46 PM

Načeloma ja.
  • 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#1669 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26160 posts

Posted 24 May 2008 - 07:51 PM

Kjer je, bi moralo pisat v navodilih (tako kot recimo pri canestenu piše, da ni dobr seksat s kondomom, če se mažeš s kremo).
  • 0

#1670 TiTa

TiTa

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3327 posts

Posted 24 May 2008 - 11:11 PM

No jaz sem se pa po 9 letih neprestalnega jemanja Cilest odločla dapreneham s tabletkami. Razlog je da se kao sčistim,oziroma me daje firbec če bo kaj drugače, zdaj ko bom brez.Stranskih učinkov sicer nisem imela ali pa jih po 9 letih ne zaznavam.No edino suhost nožnice je občasno oteča, za kar naj bi ble krive KT.no bom vidla in poročala čez kak mesec. Eden izmed razlogov je tudi ta da čez kako leto načrtujem bebico biggrin.gif pa se bojim da bi teh 9 let kaj vplivalo....Načeloma naj ne bi smelo, ginelokinja rećče da ne, nekatere punce da ja.....kaj pa vem hmm.gif
  • 0

#1671 Braunkopf

Braunkopf

Little Miss Greedy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 21767 posts
  • Interests:sevanje anti-mojo občutij

Posted 25 May 2008 - 12:45 AM

Že bebica? Ne mislim v povezavi z leti, ampak s tipom. Moje mnenje je da bi otroka načrtovala šele po res trajnejšem razmerju (govorimo o letih). Kolkor vem sta vidva precej na friški skupaj. No offence ne.
  • 0
Vuelvo al Sur,
como se vuelve siempre al amor,
vuelvo a vos,
con mi deseo, con mi temor.

#1672 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32529 posts

Posted 25 May 2008 - 08:36 AM

jst sm tud malce presnečena tongue.gif , TiTa.
Sem pa že razmišljala, da se ta vzorec pogosto pojavlja pri ljudeh, ki so zaključili daljšo vezo z nekom približno v teh letih (25-30), da imajo potem hitro drugega partnerja in še prej otroka s tem drugim.
V moji bližini jih je kar nekaj. wink.gif

TiTa, a potem bosta na kondomih?
  • 0

#1673 TiTa

TiTa

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3327 posts

Posted 25 May 2008 - 10:56 AM

no midva se n poznava od včeraj,temveč se poznava 5 let, v teh 5 letih sva si bla bliže kot s katerokoli prijateljco,z bivšim pa sploh. Sva imela obdobja ko sva cele noči previsela na telefonu. In to je tisti če se katera spomni ko sem pisala, da se privlačiva od prvič ko sva se vidla......No zdaj sva končno skup
In btw jaz sem bla brez fanta pol leta, ko sem začela s tem, pa napisala sem da planiram čez kako leto....
Lol se počutim kot da se moram zagovarjat
v bistvu pa sem presenetila samo sebe, lani niti za trenutek nisem pomislila na otroka...ne vem kot da se je v meni prebudil tisti materinski čut...

M. to je sranje ja, da mi preostanejo kondomi.Saj bom vidla mogoče bom že čez kak mesec nazaj na tabletkah. P...zda če jih jemljem že celo večnost
  • 0

#1674 bellini

bellini

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4265 posts

Posted 25 May 2008 - 12:02 PM

QUOTE(TiTa @ 25. 5. 2008 - 11:56) View Post

v bistvu pa sem presenetila samo sebe, lani niti za trenutek nisem pomislila na otroka...ne vem kot da se je v meni prebudil tisti materinski čut...

Mene je bolj kot "sveža zveza" zmotilo to dejstvo. Se spomnim teme o otrocih in si bila ena izmed gorečih zagovornic, da si ne predstavljaš imeti otroka ever. Je pa lepa sprememba moram rečt, še posebej, če si pripravljena na tak korak. wink.gif

• 0

#1675 reddish ancha

reddish ancha

gobezdalo

• Člani
  • PipPip
  • 786 posts
  • Interests:branje knjig, pisanje za revijo, pilates

Posted 25 May 2008 - 02:55 PM

Suhost nožnice ... med časom jemanja KT sem imela take probleme s suhostjo nožnice, da so bili spolni odnosi zame zelo boleči ... oops.gif Glavni razlog zakaj sem jih nehala jemat.
  • 0

#1676 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26160 posts

Posted 25 May 2008 - 02:56 PM

A potem sem zato jaz tako hudo suha?!?!?! Kriza... no sej ne bom več dolgo na tabletkah. Največ kakšno leto ali dve...

Na kondome midva ne pristaneva...ne pašejo ne njemu ne meni. Zato so tabletke "nujno zlo".
  • 0

#1677 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46099 posts

Posted 25 May 2008 - 03:50 PM

Hvala za odgovor na moje vprašanje. Če ne piše v navodilih, pol bo najbrž ok. Bom še na kontroli raje povprašala o tem. smile.gif
  • 0

• Guests

Posted 25 May 2008 - 03:58 PM

Tabletke niso nujno zlo. Je se diafragma, hormonski oblizi, konc koncev pa tut tabletke za moske. Sam bi rada vidla tistega junaka, ki bi sou jemat tabletke. Da jih zenske jemo, je pa cist normalno. hmm.gif

Js sm v glavnem ze priblizno dva tedna brez tabletk, zaenkrat se ni nc spremembe od prej. Bomo vidli, a bo menstruacija prisla normalno al ne. Sma si pa kupla v Leclercu en kup kondomov, razlicnih vrst itd., tk da sma zdaj zalozena, da jih ne bi zmanjkalo ravno ob nepravem trenutku. Trideset kondomov bo pa menda ja drzalo dokler grem naslednjic v trgovino? smile.gif
  • 0

#1679 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26160 posts

Posted 25 May 2008 - 04:04 PM

Če sem prav zasledila Ciaro, je diafragmo praktično nemogoče dobit. Me pa zanimajo tile hormonski obliži...a ima katera kakšne izkušnje z njimi? Sej po moje je to čist isto, kot bi jemal tabletke - pač vnašaš hormone v telo (ne oralno ampak prek kože) in po moje povzročajo čist iste stranske učinke kot tabletke.

Ja ej...moškim je to čist samoumevno. Matr so komot... Zadnč vpraša moj dragi svojega brata, če ma kondome (pač je bolj proste narave tamal) pa mu un reče: ah ne, je una na tabletkah. A to pomen, da mu ne more dat kakšne super bolezni? Matr je mladina neodogovorna. Ne rečem, če imaš stalnega partnerja, kateremu lahko zaupaš. Ampak če maš pa skor vsak teden drugo pa lahko marsikaj fašeš....
  • 0

#1680 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14271 posts

Posted 25 May 2008 - 04:18 PM

ja obliži so isti k****
  • 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users