Jump to content

Photo

Spovednica

• Please log in to reply
19531 replies to this topic

#16721 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts
  • Interests:krompir

Posted 10 September 2010 - 08:53 AM

QUOTE(Braunkopf @ 10. 9. 2010 - 9:46) View Post

O bože, še več veleumnih prevodov in knjig. down.gif

FOR THE LOVE OF GOD . . . .

NOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO!!!!!

IPB Image
  • 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.

• Guests

Posted 10 September 2010 - 09:12 AM

Matej Bogataj, "najslavnejsi" slovenski knjizevni kritik, je enkrat razglabljal o tem, kolk pisateljic zenske literature mamo pri nas. Pa jih nasteje enih par, naredi dramaticno pavzo in doda, no, pa seveda Luka Novak. Mi smo se rolali od smeha. biggrin.gif
  • 0

#16723 sade

sade

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 10098 posts

Posted 10 September 2010 - 09:26 AM

Kinky, če te kaj tolaži... jaz sem 86 letnik in nimam NIČ za napisat v CV. Aja, tri leta dela v gostilni štejejo? biggrin.gif Sem dobla absolventa podaljšanega do 31.3. Mam še tri izpite za naret pa diplomo. Če bom takrat vsaj začela nekaj mrdat za diplomo sem zmagala (glede na mojo delovne navade). Potem pa tudi ne vem, kaj bom. Pripravništvo? Po možnosti volontersko in bom od zraka živela huh.gif . V glavnem, nisi edina. Jaz se zadnje čase počutim kot totalno nesposoben luzer in se všisnem v hlače (včasih dobesedno laugh.gif ) vsakič, ko pomislim, da bom mogla it enkrat učit. Noja, saj se lahko tolažim s tem, da nem službe dobla... wacko.gif
  • 0
"It's impossible." said pride. "It's risky." said experience. "It's
pointless." said reason. "Give it a try." whispered the heart.

#16724 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46057 posts

Posted 10 September 2010 - 09:55 AM

sade, si potem dobila opravičilo? Kaj si napisala v prošnjo? Lahko tud na zs.

• 0

#16725 sade

sade

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 10098 posts

Posted 10 September 2010 - 10:23 AM

Sem dobila. Zdravnici sem vse povedala po resnici in mi je napisala, da imam "migrenske glavobole". Najbolj očitno zmišljen razlog, ampak očitno rabijo oni samo črno na belem opravičilo od zdravnika. Kaj piše, pa ni tolko važno.
Zdaj si glih na netu berem o pripravništvu in mi je kar slabo zraven... ni šans, da dobim plačanega, ker mam slabo povprečje. Štejejo pa samo izpiti, brez diplome sad.gif .
Kalypso, sem se že večkrat spraševala... kaj ti zdaj delaš v Švici? Pišeš diplomo ali še delaš kje? Kaj za vedno nameravata ostat?

• 0

#16726 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14264 posts

Posted 10 September 2010 - 10:25 AM

Pripravništvo tudi ni več nujno. država baje itak špara že nekaj let in ga je na splošno težko dobit če nisi pripravljen zastonj delat
  • 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#16727 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46057 posts

Posted 10 September 2010 - 10:31 AM

Hvala za odgovor. Mah, jaz nimam šans da dobim zdravniško potrdilo, ne kako drugo potrdilo, ki ga zahtevajo. Pišem diplomo ja oz se jo trudim pisat, ampak žal mi primanjkuje motivacije.
Pripravništvo je jebeno ja. Zastonj si jim deklica za vse. Kaj je še vedno obvezno, da ga opraviš preden se prijaviš na neko delovno mesto?

• 0

#16728 SaRcHiiQaa

SaRcHiiQaa

gobezdalo

• Člani
  • PipPip
  • 821 posts
  • Interests:...

Posted 10 September 2010 - 10:37 AM

Ma jebe nej se ta marketing in prodaja nekam, pouhn klinac mam tega, jutr mam razgovor za delo v lokalu in tam bom tut ostala!
Pa kdo sem jst tle da bom delala zastonj 3 tedne, ce nic ne prodam? Po moznosti se en beden sesalc za 2 tisoc eur, kot da kdo to rab. Usakic znova probam v trzenju in usakic znorim nakonc skor, prekleti kapitalisti.
  • 0

In veš da hočem te še bolj
ko gledam tvoj obraz
nikdar mi ni dovolj
sem to sploh še jaz?
Ko grizem tvoje dlani
ne čutiš bolečin
držim te med zobmi
nikdar te ne spustim.

#16729 Buggy

Buggy

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 5194 posts

Posted 10 September 2010 - 11:53 AM

QUOTE(Frčica @ 10. 9. 2010 - 8:49) View Post

Šokiral me dons k sem prebrala da je založbo vale novak kupila mladinska knjiga ohmy.gif

Mladinska je tak podn od podna. Naj omenim, da včer niso mel niti enga planerja od moleskina. Ja halo, a ne znate 2 dni prej naročit?!? Ostalga itak rajš ne bi komentirala.

Pripravništvo ni več obvezno, vsaj ne za profesorje, za ostale ne vem.
  • 0
Seduce my mind and you can have my body.
Find my soul and I'm yours forever.

#16730 sade

sade

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 10098 posts

Posted 10 September 2010 - 12:07 PM

QUOTE(Kalypso @ 10. 9. 2010 - 11:31) View Post

Hvala za odgovor. Mah, jaz nimam šans da dobim zdravniško potrdilo, ne kako drugo potrdilo, ki ga zahtevajo. Pišem diplomo ja oz se jo trudim pisat, ampak žal mi primanjkuje motivacije.
Pripravništvo je jebeno ja. Zastonj si jim deklica za vse. Kaj je še vedno obvezno, da ga opraviš preden se prijaviš na neko delovno mesto?

Zakaj bi blo nemogoče? Jaz sem tudi kar na blef šla do zdravnice, ki je drugač ful zajebana in "baje", da ni šans, da od nje dobiš zdravniško potrdilo, pa sem ga.
Ne, pripravništvo ni obezno, samo jaz bi ga šla delat, da se malo vpeljem, preden grem "zares" delat. Volontersko je pa bed, ja, ker te res ponucajo baje za vse najbolj bedne stvari, vsem (najbolj seveda mentorju) si odveč, pa čeprav so dodatno plačani, ker te imajo na grbi. Sem prebrala, da dobi mentor skupaj okrog 450€ za deset mesecev tvojega pipravništva.
Ostala vprašanja pa kar ignoriraš, ne? tongue.gif

• 0

#16731 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46057 posts

Posted 10 September 2010 - 12:42 PM

tongue.gif ignoriram, ker ti ne znam odgovorit. Ne vem ali bodo fantu po pripravništvu ponudili redno službo ali ne, ne vem ali bom se jaz tukaj vpisala na magisterij ali kje drugje... vse je v zraku.
Nemogoče je zato, ker pridem domov šele ko že poteče rok za oddajo prošenj, tako da bi moral nekdo od moje familije okoli lazit in prosit za ta potrdila, meni pa je noro, da bi njih pošiljala. Ne vem.. vse kar vem je, da...

IPB Image
  • 0

#16732 krneki

krneki

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11455 posts

Posted 10 September 2010 - 12:50 PM

Kalypso, dele vsa pa na isti valovni.

Glede grown up-anja biggrin.gif
  • 0
"If it's meant to be, it will find a way."

#16733 Braunkopf

Braunkopf

Little Miss Greedy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 21767 posts
  • Interests:sevanje anti-mojo občutij

Posted 10 September 2010 - 12:57 PM

QUOTE(izabela @ 10. 9. 2010 - 10:12) View Post

Matej Bogataj, "najslavnejsi" slovenski knjizevni kritik, je enkrat razglabljal o tem, kolk pisateljic zenske literature mamo pri nas. Pa jih nasteje enih par, naredi dramaticno pavzo in doda, no, pa seveda Luka Novak. Mi smo se rolali od smeha. biggrin.gif

thumbup.gif thumbup.gif

Kar je res, je res. biggrin.gif

Meni je pa Mladinska ok, pač ogromno ponudbo knjig imajo, da se lepo naročat iz tujine, če česa nimajo, ni da ni.
  • 0
Vuelvo al Sur,
como se vuelve siempre al amor,
vuelvo a vos,
con mi deseo, con mi temor.

#16734 Špela

Špela

čajna žlička

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 29732 posts
  • Interests:making it happen. :)

Posted 10 September 2010 - 01:28 PM

Buggy, v Konzorciju jih majo malo morje - ti ga kupim in pošljem?. Mene full trga, da bi si še kakšnega unga mejhnega barvnega z mehko platnico kupila, ker so mi tko kul. Pa še onega politega od zadnjič sem nekak posušila in nadalje usposobila, me happy, me proud.
  • 0

“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)

Point of view is everything.(Kathleen Winter: Annabel.)

LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.

#16735 Buggy

Buggy

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 5194 posts

Posted 10 September 2010 - 01:50 PM

^Hvala, zlata si, ampak upam, da se bom v torek sama sprehodila do tja in enga vzela (nisem se še odločla za barvo namreč ). Problem je samo v tem, da mam glih rojstni dan in si bom pol zihr kupla še kako knjigo, pa nimam glih financ, ker bo že tko bolj na tight budget na eurotripu smile.gif

edit: plus to, da še nisem zihr, da mi ga ni že M. kupu, ker je včer neki motovilu okol tega

• 0
Seduce my mind and you can have my body.
Find my soul and I'm yours forever.

#16736 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25931 posts

Posted 10 September 2010 - 04:11 PM

QUOTE(Sally @ 10. 9. 2010 - 13:50) View Post

Kalypso, dele vsa pa na isti valovni.

Glede grown up-anja biggrin.gif

+1

Zdejle že nekaj časa nekej bluzim in se ubadam s stvarmi, ki so mi mimo (per aspera ad astra varjanta). Sam garancije ni pa nobene, da bo to dejansko se kaj na boljše obrnilo - čist možno, da pridejo drugi zapleti, in da se bo treba potem pač z nečem drugim brezveznim in duhamorečim ubadat. Včasih si želim nazaj v (vsaj) SŠ, ko je bla prihodnost & zaposlitev še takoooooo daleč ... and the sky was the limit. :/
  • 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#16737 Sinnaia

Sinnaia

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18898 posts

Posted 10 September 2010 - 04:22 PM

Odpisala izpit, šlo mi je dobro, definitivno bom naredila. Zdaj imam pa blažen mir nekaj časa. cool.gif
  • 0

#16738 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 10 September 2010 - 04:58 PM

^ IPB Image

• 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>

#16739 Chandra

Chandra

sunshine girl

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3400 posts

Posted 10 September 2010 - 05:09 PM

jaz sem že 2 dni super women laugh.gif , včeraj glancala kopalnico, pobrusila okno v koplanici in ga preštrihala, pospravila po hiši, naredila neke voščilnice..., danes pa oprala in obesila perilo, posesala stanovanje, obrisala po tleh, šla v Merkur peš, nabavila plafonjero za v spalnico (stara je crknila čist), nov odcejalnik za posodo in novo ročko za tuš, vse sem zamenjala, razen plafonjere, to bo moj, aja pa še štrudelj sem spekla, skutin in jabolčni builder.gif saj ne da sem zdaj zmatrana ko šus, ker sem se danes že zbudila čist čorava, z glavobolom in neko čudno slabostjo ermm.gif , ampak sem pa happy laugh.gif
  • 0
IPB Image

Namen življenja je življenje, prelivajoče se v vseh odtenkih... ( Elene Danel)

www.chandra.si

#16740 žabica

žabica

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1227 posts

Posted 10 September 2010 - 09:32 PM

Čudn je danes hmm.gif sad.gif
  • 0
"Raje bi imela en cvet in lepo besedo od prijatelja dokler sem živa, kot pa polni tovornjak cvetja ko umrem!"

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users