vprašanja (zanima me, ...)
Posted 18 March 2010 - 03:59 PM
Posted 18 March 2010 - 04:36 PM
Pozdravljene...
imam eno vprašanje s katerim se ukvarjam že 1 dan in mi živce para. Včer sem si naložila 1 komad na tel.(imam NOKIO) preko bluetooth in seveda ta komad shrani pod sporočila. Jaz pa bi sedaj rada predstavila ta komad v galerijo pod skladbe pa bi si lahko naštimala ta komad za zvonenje vendar ne morem. Vem, da se to že delala ampak se ne morem spomniti kako?? Ko sem pod sporočili pa dam predavanje in potem shrani mi napiše da posnetka ni možno predvajati (kr neki) premaknem lahko samo v moje mape in v mapo katero lahko sama naredim, vendar tudi od tam ne morem naštimati komada za zvonenje....
Upam da ste me razumele kaj želim vprašati in če mogoče katera ve bi bila vesela pomoči
Uživajte
A mogoč kera ve kako prestaviti???
Posted 18 March 2010 - 09:17 PM
A tree too big to embrace ... is born from a slender shoot. A nine-story tower ... rises from a pile of earth. A thousand-mile journey ... begins with a single step.
(taoistična modrost)
Posted 18 March 2010 - 09:40 PM
Posted 19 March 2010 - 01:46 PM
Mi je jasno, da sem verjetno edina, ki berem bedarije na ekranih v busih, ampak tole sem že tolikorat videla, da moram vprašat.
In tudi kristalno jasno mi je, da me EMŠO daje in nimam pojma o tem najstniškem slengu
še en dokaz .... ta teden se mi je že drugič zgodilo, da mi je mulc odstopil sedež na avtobusu
Put A Kilt On It!
Everybody knows how to raise children, except the people who have them.
Posted 19 March 2010 - 01:54 PM
Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.
Posted 19 March 2010 - 01:54 PM
Posted 19 March 2010 - 02:06 PM
Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.
Posted 20 March 2010 - 01:07 PM
Kami
Najlepša vsem za razlago!
mislim, da bom postala redna stranka v tejle temi
imho?
Put A Kilt On It!
Everybody knows how to raise children, except the people who have them.
Posted 20 March 2010 - 01:09 PM
Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.
Posted 20 March 2010 - 01:16 PM
Posted 20 March 2010 - 01:31 PM
No, men pa naj kdo pojasni, kaj pomeni ftw. Fuch the world?
Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.
Posted 20 March 2010 - 01:55 PM
A mi lahko nekdo razloži kdaj pomeni >3 al <3 al kar koli že v tem smislu.
Mi je jasno, da sem verjetno edina, ki berem bedarije na ekranih v busih, ampak tole sem že tolikorat videla, da moram vprašat.
In tudi kristalno jasno mi je, da me EMŠO daje in nimam pojma o tem najstniškem slengu
še en dokaz .... ta teden se mi je že drugič zgodilo, da mi je mulc odstopil sedež na avtobusu
Js tega res nikol ne preberem kot srček, ampak vedno da je nekaj manjše od tri... Sj potem se spomnim- aja srček... Prvi hip pa gledam z matematičnega vidika
Drugače pa, Kami... tudi js nimam pojma o teh kraticah... klasične vem, sam kaj k jih je vedno več
Posted 20 March 2010 - 06:01 PM
Posted 20 March 2010 - 06:03 PM
After all this time?
Always.
Posted 20 March 2010 - 07:21 PM
Posted 20 March 2010 - 07:31 PM
A katera pozna koga, ki ima izkušnje z urejevalci vrtov? Pač da pridejo in ti v skladu z željami uredijo okolico hiše... No, zanima me, kako se kaj gibljejo cene tu, če kdo ve?
Tukaj ni nekih fiksnih cen. Vse je odvisno od terena, velikosti, ureditve in seveda rastlin, ki jih želiš imeti. Jaz ti predlagam, da se odpraviš ali pa pokličeš čim več teh podjetij in se potem dogovorite, ker cene so zelo različne.
Tule imaš eno takih podjetij: http://www.svilene-l...e.si/index.html
Posted 20 March 2010 - 08:55 PM
Odvisno je, za kakšen vrt gre in kaj želijo lastniki z njim počet. Lahko najameš enga orto vrtnarja/vrtnarsko družinsko podjetje, ki zasadi nekaj gredic, grmičev in japonsko češnjo pa skrivenčeno vrbo, lahko najameš kakšnega gradbinskega projektanta, ki bo zrihtal diletacije in drenažo v nulo, na strani dkas pa so navedeni vsi krajinski arhitekti v sloveniji, ki se ukvarjajo z individualnimi projekti in imajo dejansko licenco za opravljanje svojega dela.
A veš, da mi je prav nerodno, ker koliko stanejo projekti in projektiranje nas sploh niso učili. Pa ziher je odvisno, ali se greš eno simpl, površinsko rešitev, ali pa zajameš prostor celostno in narediš analize v katere vključiš uporabnika, talni profil, vegetacijo, dizajn, inženirske ukrepe in še vrsto drugih analiz. Delamo študenti velik enih honorarnih projektov pa delavnic, kjer te k sodelovanju povabi občina/posamezna ustanova; šole, vrtci, in pol oblikuješ neko idejno zasnovo. Tle mi recimo samo zrišemo in pojasnimo, zakaj take odločitve; kjer gre za odziv na teren, uporabnika, sporočilo, ki ga projekt daje. Če gre pa dalje do konkretnega projektiranja in izdelave zasaditvenih shem in izvedbenega projekta ki pa že vključuje popis vseh inženirskih in zasaditvenih del za izvajalce, je pa to že en konkreten projekt, ki se ga pač ne lotiš z low budgetom in te pride po več 1000€. Tle so pol vključeni stroški materiala, del, sadik (recimo sadike dreves so lahko od 100, 200 do 1500 in več tisoč €)
Moje mnenje:
Jaz ne bi klicarila po raznoraznih podjetjih, ki se ukvarjajo s 'celovitimi' rešitvami in izvedbami, ampak bi pač logično zaupala naši stroki, se pravi inženirjem krajinske arhitekture, ki imajo licenco in opravljajo svoje delo najbrž malo bolj kvalitetno kot neki samouki/vrtnarji s končano srednjo vrtnarsko šolo, ker če se gre za en konkreten bivalen prostor, v katerem želite kvalitetno preživljati čas (pa zdej ne flancam enih neumnosti, ker ena cipresca ki raste iz organsko oblikovane s prodniki obložene zaplatice sredi ničesar pač ni urejanje vrta ampak eno nabijanje osnovnih znanj in osebne estetike posameznika, za katerega dober vrt pomeni najmanj 230 različnih sort trajnic, polgrmov in cvetočih dvoletnic in pod njimi malo lubja in potke iz skrilastih kamnov vgreznjenih v tla. V času našega študija se učimo še kaj drugega kot o tem, v kakšna tla sadit te trajnice in v katerem letnem času cvetijo ti grmi, ampak se učiš, kaj ima uporabnik od tega okolja, kako ga vključit v bivanje in mu upravičeno pridet pridevnik kvalitetno, kjer se uporabnik dobro počuti in ga nima samo za gledanje in hvalisanje pred sorodniki in sosedi, kako mu je njegov vrtnar zrihtal eno tropsko drevesce in katere vse eksote mu je not naštepal, lol. Mah, a veš, v meni je velik enga gneva nad odnosom do oblikovanja zunanjih površin, ker se zmeraj vse jemlje z levo roko do it yourself, pol pa vidiš raznorazne kozlarije po vrtovih in mestnih ureditvah, kjer neusposobljeni ljudje najamejo še manj usposobljene izvajalce in načrtovalce. Mjo. Tako je in vedno bo, dokler bo pri raznoraznih občinskih razpisih in natečajih važen priimek&veze over kvaliteta&pomen dela.
4 user(s) are reading this topic
0 members, 4 guests, 0 anonymous users