Jump to content

Photo

vprašanja (zanima me, ...)

• Please log in to reply
36431 replies to this topic

#16681 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 26474 posts

Posted 18 March 2010 - 03:59 PM

odlično, hvala. če bojo kej težil, me boš zastopal? biggrin.gif
  • 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#16682 žabica

žabica

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1227 posts

Posted 18 March 2010 - 04:36 PM

QUOTE(žabica @ 18. 3. 2010 - 10:43) View Post

Pozdravljene...

imam eno vprašanje s katerim se ukvarjam že 1 dan in mi živce para. Včer sem si naložila 1 komad na tel.(imam NOKIO) preko bluetooth in seveda ta komad shrani pod sporočila. Jaz pa bi sedaj rada predstavila ta komad v galerijo pod skladbe pa bi si lahko naštimala ta komad za zvonenje vendar ne morem. Vem, da se to že delala ampak se ne morem spomniti kako?? Ko sem pod sporočili pa dam predavanje in potem shrani mi napiše da posnetka ni možno predvajati (kr neki) premaknem lahko samo v moje mape in v mapo katero lahko sama naredim, vendar tudi od tam ne morem naštimati komada za zvonenje....

Upam da ste me razumele kaj želim vprašati in če mogoče katera ve bi bila vesela pomoči

Uživajte

A mogoč kera ve kako prestaviti???
  • 0
"Raje bi imela en cvet in lepo besedo od prijatelja dokler sem živa, kot pa polni tovornjak cvetja ko umrem!"

#16683 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26407 posts

Posted 18 March 2010 - 09:13 PM

QUOTE(Kami @ 18. 3. 2010 - 15:59) View Post

Anča - si ti mogoče iz Ribnice oz. okolice? Imam sodelovko, ki nekako tako "zavija" oops.gif

Ne, sem Novomeščanka smile.gif
Drugače so pa Ribničani/ke še malo bolj "orto", kar se tiče zavijanja v primerjavi z nami smile.gif

• 0

#16684 fifa

fifa

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 5418 posts
  • Interests:Finding out how the world works ... :)

Posted 18 March 2010 - 09:17 PM

Žabica, jaz dam možnosti, uporabi podrobnosti sporočila ali pa mogoče probaj: shrani vsebino (mogoče moraš ti prej še prikaži vsebino). Tako je pri moji Nokii. Malo probavaj. Možno da uspe kakšna varianta. wink.gif
  • 0

A tree too big to embrace ... is born from a slender shoot. A nine-story tower ... rises from a pile of earth. A thousand-mile journey ... begins with a single step.

(taoistična modrost)

#16685 šMinka*

šMinka*

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 230 posts

Posted 18 March 2010 - 09:40 PM

a kdo ve kaj pomeni inicializiranje USIM? to mi napiše na telefonu ko odprem imenik, pred tem se mi je telefon ugasnil in kod da bi se nekako resertiral, saj mi je kazalo kod da bi ga uporabljala prvič. nastavitve so se ponastavile, imenik imam prazen, večina smsov je izbrisanih, čudno mi je pa da so moje fotogafije ki so shranjene na telefonu ostale. aja pa ko hočem kakšno telefonsko številko shranit mi napiše pomnilik telefona poun, čeprau sploh ni. hmm.gif blink.gif
  • 0
"Life changes with the right pair of shoes." Cinderella ♡

#16686 Kami

Kami

Ginger Mrs. Darcy / Fraser

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25790 posts

Posted 19 March 2010 - 01:46 PM

A mi lahko nekdo razloži kdaj pomeni >3 al <3 al kar koli že v tem smislu.
Mi je jasno, da sem verjetno edina, ki berem bedarije na ekranih v busih, ampak tole sem že tolikorat videla, da moram vprašat.
In tudi kristalno jasno mi je, da me EMŠO daje in nimam pojma o tem najstniškem slengu
še en dokaz .... ta teden se mi je že drugič zgodilo, da mi je mulc odstopil sedež na avtobusu mad.gif mad.gif (nisem vedela ali naj ga pritisnem okoli kepe ali ga pohvalim za lepo vzgojo!)
  • 0

Put A Kilt On It!

Everybody knows how to raise children, except the people who have them.

#16687 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 19 March 2010 - 01:54 PM

<3 - srček
  • 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#16688 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26407 posts

Posted 19 March 2010 - 01:54 PM

<3 = srček (obrni glavo v desno in ti bo kao jasno)
  • 0

#16689 Olivija

Olivija

Banana Bro

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 15666 posts
  • Interests:illustration, architecture, trees, cats, cats on trees...

Posted 19 March 2010 - 02:06 PM

Kami laugh.gif nič ni narobe s tabo, tudi emšo te ne daje, samo kids nowadays ne znajo normalno pisat sms-ov in se normalno izražat brez cyber simbolov, ker napol živijo v cyber svetu. imho. ˘˘
  • 0

Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.

#16690 Kami

Kami

Ginger Mrs. Darcy / Fraser

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25790 posts

Posted 20 March 2010 - 01:07 PM

QUOTE(Olivija @ 19. 3. 2010 - 14:06) View Post

Kami laugh.gif nič ni narobe s tabo, tudi emšo te ne daje, samo kids nowadays ne znajo normalno pisat sms-ov in se normalno izražat brez cyber simbolov, ker napol živijo v cyber svetu. imho. ˘˘

Najlepša vsem za razlago!
mislim, da bom postala redna stranka v tejle temi ermm.gif

imho? cry.gif (kar zjokala se bom ... kot da ne govorim istega jezika)
  • 0

Put A Kilt On It!

Everybody knows how to raise children, except the people who have them.

#16691 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 20 March 2010 - 01:09 PM

In My Humble Opinion biggrin.gif
  • 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#16692 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 28755 posts

Posted 20 March 2010 - 01:16 PM

Heh tega tud jaz ful dolgo nisem vedela smile.gif
  • 0

#16693 Olivija

Olivija

Banana Bro

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 15666 posts

Posted 20 March 2010 - 01:31 PM

laugh.gif Sorry, sej se mi je zdelo, da ne bi smela tega natipkat.

No, men pa naj kdo pojasni, kaj pomeni ftw. Fuch the world?
  • 0

Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.

#16694 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26407 posts

Posted 20 March 2010 - 01:36 PM

Lahko tud smile.gif
http://www.urbandict...ne.php?term=ftw
  • 0

#16695 ananas

ananas

pharma tropicana

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 8041 posts

Posted 20 March 2010 - 01:55 PM

QUOTE(Kami @ 19. 3. 2010 - 13:46) View Post

A mi lahko nekdo razloži kdaj pomeni >3 al <3 al kar koli že v tem smislu.
Mi je jasno, da sem verjetno edina, ki berem bedarije na ekranih v busih, ampak tole sem že tolikorat videla, da moram vprašat.
In tudi kristalno jasno mi je, da me EMŠO daje in nimam pojma o tem najstniškem slengu
še en dokaz .... ta teden se mi je že drugič zgodilo, da mi je mulc odstopil sedež na avtobusu mad.gif mad.gif (nisem vedela ali naj ga pritisnem okoli kepe ali ga pohvalim za lepo vzgojo!)

Js tega res nikol ne preberem kot srček, ampak vedno da je nekaj manjše od tri... Sj potem se spomnim- aja srček... Prvi hip pa gledam z matematičnega vidika laugh.gif

Drugače pa, Kami... tudi js nimam pojma o teh kraticah... klasične vem, sam kaj k jih je vedno več

• 0

#16696 *simoncy*

*simoncy*

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1694 posts

Posted 20 March 2010 - 06:01 PM

A katera pozna koga, ki ima izkušnje z urejevalci vrtov? Pač da pridejo in ti v skladu z željami uredijo okolico hiše... No, zanima me, kako se kaj gibljejo cene tu, če kdo ve?
  • 0
Veselje do življenja je, ženske, za nas najlepše ličilo!

#16697 Nincha

Nincha

HP freak

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19002 posts

Posted 20 March 2010 - 06:03 PM

Glede na to da Olivija študira krajinsko arhitekturo predvidevam, da ona ve kaj o tem smile.gif
  • 0

After all this time?

Always.

#16698 _Planet_

_Planet_

human search engine of cudovita.si

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30046 posts

Posted 20 March 2010 - 07:21 PM

Glede simbolov in raznih okrajsav: Kami imam se kaksno leto vec kot ti, ampak, ker sem ze od srednje sole veliko v virtuali mi je vse to domace, tako da nisi se za v staro saro, samo prakse ti manjka. ;)
  • 0
Rape of the mind is a social disorder...

#16699 bellini

bellini

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4838 posts

Posted 20 March 2010 - 07:31 PM

QUOTE(*simoncy* @ 20. 3. 2010 - 18:01) View Post

A katera pozna koga, ki ima izkušnje z urejevalci vrtov? Pač da pridejo in ti v skladu z željami uredijo okolico hiše... No, zanima me, kako se kaj gibljejo cene tu, če kdo ve?

Tukaj ni nekih fiksnih cen. Vse je odvisno od terena, velikosti, ureditve in seveda rastlin, ki jih želiš imeti. Jaz ti predlagam, da se odpraviš ali pa pokličeš čim več teh podjetij in se potem dogovorite, ker cene so zelo različne.

Tule imaš eno takih podjetij: http://www.svilene-l...e.si/index.html
  • 0

#16700 Olivija

Olivija

Banana Bro

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 15666 posts

Posted 20 March 2010 - 08:55 PM

^nočem bit žleht, ampak da v isti sapi z urejanjem okolice ponujaš 'unikatne' izdelke.. O izvajalcih ne izveš nič, poleg tega, da sta sodelovala v urejanju najlepšega najbolj kičastega mesteca leta 2000 in še nekaj, ni nobenega pripisa strokovne usposobljenosti.

Odvisno je, za kakšen vrt gre in kaj želijo lastniki z njim počet. Lahko najameš enga orto vrtnarja/vrtnarsko družinsko podjetje, ki zasadi nekaj gredic, grmičev in japonsko češnjo pa skrivenčeno vrbo, lahko najameš kakšnega gradbinskega projektanta, ki bo zrihtal diletacije in drenažo v nulo, na strani dkas pa so navedeni vsi krajinski arhitekti v sloveniji, ki se ukvarjajo z individualnimi projekti in imajo dejansko licenco za opravljanje svojega dela.

A veš, da mi je prav nerodno, ker koliko stanejo projekti in projektiranje nas sploh niso učili. Pa ziher je odvisno, ali se greš eno simpl, površinsko rešitev, ali pa zajameš prostor celostno in narediš analize v katere vključiš uporabnika, talni profil, vegetacijo, dizajn, inženirske ukrepe in še vrsto drugih analiz. Delamo študenti velik enih honorarnih projektov pa delavnic, kjer te k sodelovanju povabi občina/posamezna ustanova; šole, vrtci, in pol oblikuješ neko idejno zasnovo. Tle mi recimo samo zrišemo in pojasnimo, zakaj take odločitve; kjer gre za odziv na teren, uporabnika, sporočilo, ki ga projekt daje. Če gre pa dalje do konkretnega projektiranja in izdelave zasaditvenih shem in izvedbenega projekta ki pa že vključuje popis vseh inženirskih in zasaditvenih del za izvajalce, je pa to že en konkreten projekt, ki se ga pač ne lotiš z low budgetom in te pride po več 1000€. Tle so pol vključeni stroški materiala, del, sadik (recimo sadike dreves so lahko od 100, 200 do 1500 in več tisoč €)

Moje mnenje:
Jaz ne bi klicarila po raznoraznih podjetjih, ki se ukvarjajo s 'celovitimi' rešitvami in izvedbami, ampak bi pač logično zaupala naši stroki, se pravi inženirjem krajinske arhitekture, ki imajo licenco in opravljajo svoje delo najbrž malo bolj kvalitetno kot neki samouki/vrtnarji s končano srednjo vrtnarsko šolo, ker če se gre za en konkreten bivalen prostor, v katerem želite kvalitetno preživljati čas (pa zdej ne flancam enih neumnosti, ker ena cipresca ki raste iz organsko oblikovane s prodniki obložene zaplatice sredi ničesar pač ni urejanje vrta ampak eno nabijanje osnovnih znanj in osebne estetike posameznika, za katerega dober vrt pomeni najmanj 230 različnih sort trajnic, polgrmov in cvetočih dvoletnic in pod njimi malo lubja in potke iz skrilastih kamnov vgreznjenih v tla. V času našega študija se učimo še kaj drugega kot o tem, v kakšna tla sadit te trajnice in v katerem letnem času cvetijo ti grmi, ampak se učiš, kaj ima uporabnik od tega okolja, kako ga vključit v bivanje in mu upravičeno pridet pridevnik kvalitetno, kjer se uporabnik dobro počuti in ga nima samo za gledanje in hvalisanje pred sorodniki in sosedi, kako mu je njegov vrtnar zrihtal eno tropsko drevesce in katere vse eksote mu je not naštepal, lol. Mah, a veš, v meni je velik enga gneva nad odnosom do oblikovanja zunanjih površin, ker se zmeraj vse jemlje z levo roko do it yourself, pol pa vidiš raznorazne kozlarije po vrtovih in mestnih ureditvah, kjer neusposobljeni ljudje najamejo še manj usposobljene izvajalce in načrtovalce. Mjo. Tako je in vedno bo, dokler bo pri raznoraznih občinskih razpisih in natečajih važen priimek&veze over kvaliteta&pomen dela.
  • 0

4 user(s) are reading this topic

0 members, 4 guests, 0 anonymous users