Jump to content

Photo

Restavracije/lokali - dobre in slabe kritike

• Please log in to reply
2878 replies to this topic

#1641 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85852 posts

Posted 08 October 2012 - 12:35 PM

Meni imajo tukaj ful dobre pice, ene boljših v Lj.
  • 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#1642 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14253 posts

Posted 08 October 2012 - 12:42 PM

Nisem bila že ful let, ene 6 sigurno. So imeli pa takrat dobre ja :)
  • 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#1643 Errol

Errol

Sugga daddy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18453 posts

Posted 08 October 2012 - 01:27 PM

Etna v Podutiku. :? Še nikoli nisem slišal. A se splača jet tja, mi je full s poti, tudi če grem k mami v Koseze.
  • 0

ESTOY FLOR DE ATORRANTE

UN CONTURSI MALEANTE

#1644 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14253 posts

Posted 08 October 2012 - 01:37 PM

Ti bolj priporočam tisto v Divači, pa še delno na poti v Trst je :)
  • 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#1645 Errol

Errol

Sugga daddy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18453 posts

Posted 09 October 2012 - 08:50 AM

Z AC zavijem že pred Divačo. Vseeno bom enkrat reskiral. Morska soseda sta mi zadnjič hvalila pico v Trstu. Bog ve, da si nisem zapomnil imena picerije. Znam pa jet v četrtek po razstavi v Trto. Bom glih fertik do vaše otvoritve.
  • 0

ESTOY FLOR DE ATORRANTE

UN CONTURSI MALEANTE

#1646 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27428 posts
  • Interests:kaj te briga :O

Posted 09 October 2012 - 03:49 PM

Trta, Prule? Meni tam sploh nimajo ne vem kako dobrih pic, kvečjemu povprečje, ena ful izbirčna kolegica jih je hvalila in sem en večer šla tja, ker nisem imela kaj jesti, in sem ostala razočarana. Solidna, kaj več pa res ne.
  • 0
Everything you can imagine is real.
Pablo Picasso

#1647 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 09 October 2012 - 04:00 PM

Errol, v Trstu sta dobri Vulcania (na rivi, ob morju) in Spetic (Catinara, zraven bolnice tavelike). Poskusi ob priliki, če boš kje blizu.
Na naši Obali pa Primavera (meni najboljša), Capris in Buon Di' - ampak slednja ne vem če še obstaja sploh.

• 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#1648 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27428 posts
  • Interests:kaj te briga :O

Posted 09 October 2012 - 04:49 PM

Primavera ima ful dobro bolonjeze omako, pa porcija njokov je ful velikodušna. :njam:
  • 0
Everything you can imagine is real.
Pablo Picasso

#1649 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 09 October 2012 - 04:59 PM

Meni se zdi da je tam vse velikodušno, pice so ogromne, kalamarov dobiš zvrhan tavelik krožnik, testenine in rižote enako, etc.
  • 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#1650 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11847 posts

Posted 10 October 2012 - 06:27 PM

Po vaših hvalah sem bila danes v piceriji Etna v Divači. Mmmmm kako je bilo dobro.
Pico sva si razdelila, jedla sva eno izmed "gurmanskih" z rukolo, parmezanom in bresaolo. Super testo, ne predebelo, rukola popolnoma sveža, pica je bila pečena zelo hitro, ker imajo neko vrtljivo krušno peč. Najbolj sem se veselila sladic, jedla sva torto s pasijonkino kremo in strjenko iz pistacij in nekaj jagodne kreme polite zraven...
Stregla je ena zelo prijazna punca in še bom šla tja, sploh ker sem pogosto na tistem koncu.
Hvala za priporočila, 5.
  • 0

#1651 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23266 posts

Posted 10 October 2012 - 07:48 PM

Prvič slišim za Picerijo Etna. Moram nujno it, ko bo pot zanesla tja mimo.
  • 0

"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."

#1652 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14253 posts

Posted 11 October 2012 - 07:44 AM

Frida, me veseli, da ti je bilo všeč :)
  • 0

#1653 Errol

Errol

Sugga daddy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18453 posts

Posted 11 October 2012 - 08:23 AM

Trta, Prule? Meni tam sploh nimajo ne vem kako dobrih pic, kvečjemu povprečje, ena ful izbirčna kolegica jih je hvalila in sem en večer šla tja, ker nisem imela kaj jesti, in sem ostala razočarana. Solidna, kaj več pa res ne.

Solidne, ja. Se strinjam. Sicer pa si po delu človek želi korektno pripravljeno hrano. Presenečenje v obliki izredno okusne hrane je že presežek. Dobrodošel, to pa. Zmeraj jih opomnim, naj pico pustijo še minuto v roru, da se speče še tisto, kar je na vrhu. Natakar pravi, da klientela ne mara preveč zapečenih, ma za moje pojme tisto ni pečeno, temveč nekaj napol surovo. Dobim pa potem čisto dobro pico. Itak mi je najboljša v Ljubljani v Garaži na Dolenjski. Če si tam blizu doma, je čisto okej jet tja jesti, priporočam pa ti, da jim rečeš, naj pustijo, da je pica spečena. Morda se mi kmalu ponudi prilika zaviti v Divačo...
  • 0

ESTOY FLOR DE ATORRANTE

UN CONTURSI MALEANTE

#1654 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts
  • Interests:krompir

Posted 11 October 2012 - 08:31 AM

Ja, imam enak izkušnje. Pričakovanja preden sem šla v Trto so bila ogromna, ko sem odhajala sem pa bila samo delno potešena.
  • 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.

#1655 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11847 posts

Posted 11 October 2012 - 08:36 AM

Frida, me veseli, da ti je bilo všeč :)

Mmmm :njam:

Trta je tudi meni čisto povprečna, nič posebnega.
  • 0

#1656 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14253 posts

Posted 11 October 2012 - 09:16 AM

Ampak je bila leta nazaj boljša. Ali pa so se meni kriteriji dvignili.
  • 0

#1657 Errol

Errol

Sugga daddy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18453 posts

Posted 11 October 2012 - 09:35 AM

Ja, pred leti je bila boljša. Morda je zdaj drug pizzaiolo oliti picopek. Personalne menjave so lahko usodne.
  • 0

ESTOY FLOR DE ATORRANTE

UN CONTURSI MALEANTE

#1658 Špela

Špela

čajna žlička

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 29703 posts
  • Interests:making it happen. :)

Posted 22 October 2012 - 08:48 AM

OK, Etna ..... :wub:

postrežba hitra in prijazna, znajo svetovat, so full odzivni. tut WCji so snažni.
razdelila sva si jesensko pico, krompirjeve krokete in piščanca s kockami iz temnega piva, za sladici pa čoko souffle in neko torto z banano.
pica je bla dobra, kaj več meni ne, nisem ravno navdušenka nad njimi, piščančji file pa .... :njam: postrežen na rukoli, totalno mehko in sočmo meso, one kockice so pa kot žele iz piva in medu, meni tko tko, so bolj za okras, ampak valda sva jih probala. na pici obilno rukole, povsem frišna. :thumbup:
ona torta mi ni bila nič posebnega, medtem, ko sem pri souffleju mislila, da bom dušo spustila, odličen je! zraven postrežejo kanček marelične marmelade in kepico smetane. najbolj kjut od vsega je blo pa to, da sva dobila vsak kepico malinovega sorbeta s svežo baziliko (božanski je!) medtem, ko sva čakala na sladici. full dobra poteza. zapravila sva 34.80€, pustila sva napitnino.
definitivno vredno ponovnega obiska. hvala za priporočila.

v Portorožu sva šla na toast in tortice v Centrala, meni je blo všeč, prijazna in hitra postrežba. odlična mi je bila babičina torta, sladoledna z višnjami malo manj, ampak pač nisem ljubiteljica sladoleda. Arizona ledeni čaj z granatnim jabolkom je kar kul. tortice so drobiž čez 4€, midva sva dala za 2 tortici, en toast pa ledeni čaj 14 al 16€.
  • 0

“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)

Point of view is everything.(Kathleen Winter: Annabel.)

LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.

#1659 Sinnaia

Sinnaia

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18898 posts

Posted 22 October 2012 - 09:24 AM

Moram si najt nekoga z avtom, da ga/jo/jih angažiram za Etno. :lol:
  • 0

#1660 Errol

Errol

Sugga daddy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18453 posts

Posted 22 October 2012 - 11:12 AM

Tudi tokrat nisem šel do Divače, da bi mogel jet v Etno. Mogoče bi kazalo uprozoriti čudovito ekskurzijo ke. :eat: :hmm:
  • 0

ESTOY FLOR DE ATORRANTE

UN CONTURSI MALEANTE

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users