Jump to content

Photo

Vitamini, minerali, dodatki k prehrani

• Please log in to reply
1659 replies to this topic

#1641 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18027 posts

Posted 12 September 2025 - 10:43 AM

Kaj pa Panatus tableti?
Cink pa mogoce najdi v majhni dozi. Jaz ga imam v multivitaminu 11mg in mi ne dela tezav. Medtem ko mi Life extension povzroca cudne obcutke, omotico, slabost obcasno (mogoce tudi zaradi visoke doze niacina). Ce se spomnis, ga med obrokom vzemi.

Razmisljam, da bi probala glukozamin in seabuckthorn za vse v povezavi z menstruacijo/perimenopavzo. Odkar ne jem vec sladkarij, sira itd. vsaj ne rabim vec protibolecinskih na prvi dan. Kar nekako prezivim krce.
  • 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#1642 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17435 posts

Posted 12 September 2025 - 10:47 AM

Tudi to sem imela, ampak to je bilo bolj za čez noč, da sem lahko koliko toliko spala, čez dan ali za zdravljenje mi ni kaj hasnilo. 

Trenutno je v betaglukanu od NutriLAB pa mi je ok, vsake toliko ko to pojem pa nardim kako kuro samo s cinkom, ali ko sem bolana malo pojačam, tam moram potem pazit. 

• 0
Če že delaš bedarije naj se ti vsaj posrečijo!

[Napoleon]

#1643 Nincha

Nincha

HP freak

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18823 posts

Posted 12 September 2025 - 09:15 PM

Cink je treba vzeti po jedi, drugace boli.

Jaz dodatke vedno jem po zajtrku, enkrat pa sem spila za zajtrk samo deci kefirja in potem vzela vse, tudi cink. Ene 4 ure sem bila out, tok me je bolel zelodec, da nisem funkcionirala sploh. Sem pol googlala in nasla, da naj bi cink to povzrocil ja. Noro. Nisem vedla, po tem ful bolj pazim, da res dost pojem. Mam pa od Now 50mg.
  • 0

After all this time?

Always.

#1644 _Planet_

_Planet_

human search engine of cudovita.si

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 28957 posts

Posted 12 September 2025 - 09:20 PM

Jaz nikoli ničesar ne jemljem na prazen želodec, po določenih železovih tabletah bi lahko tudi bruhala.
  • 0
Rape of the mind is a social disorder...

#1645 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 33286 posts

Posted 13 September 2025 - 07:15 AM

Meni tole ful pomaga:
https://www.dm.si/mi...8172936999.html

Ze leta vsa dopolnila kupim v drogerijah/lekarnah, pa ful manj zapravim. Ne vem, kaksna je kvaliteta, ampak res bolna nisem bila ze 2 leti.

Jina, a to se vzame s kapsulo vred 🙈😵‍💫
  • 0

#1646 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 88436 posts

Posted 13 September 2025 - 07:43 AM

Ja.
  • 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#1647 Nincha

Nincha

HP freak

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18823 posts

Posted 26 September 2025 - 08:26 AM

iHerb ma 29% popusta, ce kera rabi. :)
  • 0

After all this time?

Always.

#1648 _Planet_

_Planet_

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 28957 posts

Posted 05 November 2025 - 10:13 PM

Podarim, če bi katera imela. Pol stekleničke je zagotovo še. Mi ne ustreza, ne vem zakaj (se mi zdi, da je spanec še slabši, kot sicer).

https://vitaminklini...man-40-complex/
  • 0

#1649 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27828 posts
  • Interests:kaj te briga :O

Posted 02 December 2025 - 12:30 AM

Nincha, kateri kalcij jemlješ?

Jaz sem *danes* dojela, da imam težave z zobmi (ker sem že tedne v survival modu in samo bezljam od ene zadeve k drugi in absolutno nisem v stiku s telesom), tak res čuden občutek, kot da bi imela razžrto sklenino, če prislonim zobe skupaj, je občutek kot da bi krede tiščala skupaj. Ali pa umila zobe s pasto za tem, ko sem jedla citruse, sploh ne znam opisat. A je imela katera podobne težave? Po prvem porodu nisem imela nobenih tegob, razen izpadanja las.
  • 0
Everything you can imagine is real.
Pablo Picasso

#1650 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18027 posts

Posted 02 December 2025 - 07:08 AM

A D s Kjem jemljes? Magnezij?
  • 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#1651 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27828 posts

Posted 02 December 2025 - 07:34 AM

Kaj so te šifre? :D
Jemljem samo tisti postpartum Femibion z omega3, železo in vitamin D. Med vsem je razmak par ur.
Je pa res, da je prehrana grozljiva in jem prvo, kar mi pride pod roke, ko utegnem.
  • 0
Pablo Picasso

#1652 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18027 posts

Posted 02 December 2025 - 08:08 AM

Vitamin D z vitaminom K :D Mogoce so cisto premajhne vrednosti se za kosti in zobe za tako izcrpano telo. Magnezij naj bi bil tudi kljucen za distribucijo kalcija v zobe.
  • 0

Tumblr

#1653 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27828 posts

Posted 02 December 2025 - 09:01 AM

Omg, točno, vitamin K. Že vidim, da bom doktorirala iz tega. :butl:
  • 0
Pablo Picasso

#1654 Nincha

Nincha

HP freak

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18823 posts

Posted 02 December 2025 - 01:13 PM

Jaz jemljem kar od dm-a, Mivolis al kaj je tista firma. Pejt k zobarju, jaz sem bila glih prejsnji teden in je rekla, da se mi je zarad hormonov rahlo umaknila dlesen in me zato zobje skelijo za popizdit. Medu sploh ne morem vec jest na kosmicih recimo. Ne vem, ce je to isti filing k ti opisujes, ampak meni je zdaj mal boljse, ko mi je kamen spucala. Pa ustno vodico za obcutljive zobe sm nabavla tut v dm-u. 🙃

Pravkar odkrito v dm-u: Mivolis Prehransko dopolnilo Kalcij + Vitamin D3 + Vitamin K (https://www.dm.si/ap...steilen.laufend)
Pravkar odkrito v dm-u: elmex Ustna voda Sensitive (https://www.dm.si/ap...steilen.laufend)
  • 0

After all this time?

Always.

#1655 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27828 posts

Posted 02 December 2025 - 03:38 PM

🤯 What. Ravno naslednji teden sem mislila skočit do nje zaradi otroka, bom prosila, če me lahko vzame čimprej (to bo v najboljšem primeru februarja, unlol). Kolegica je rekla, da so njeni sestrični po tretjem porodu trije zobje kar padli ven.

Super, hvala za link. A so ti DM dodatki proper stvar? :') Jaz sem do takih stvari, ki se ne prodajajo v lekarni, kar malo skeptična, sploh odkar je bila tista betteryou afera z vitaminom D pred leti. Pa na netu je toliko kontradiktorni informacij, nekje piše ne smeš uživat Ca in Mg skupaj, nekje da moraš skupaj, pazi na vnos Na (jaz si zadnje čase precej solim, ker imam nizek pritisk), pazi na fitate, tisoč in ena stvar. :butl:
  • 0
Pablo Picasso

#1656 Hevea

Hevea

Chocolate desintegrator

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12179 posts

Posted 02 December 2025 - 09:58 PM

What. Ravno naslednji teden sem mislila skočit do nje zaradi otroka, bom prosila, če me lahko vzame čimprej (to bo v najboljšem primeru februarja, unlol). Kolegica je rekla, da so njeni sestrični po tretjem porodu trije zobje kar padli ven.

Holy moly, to je moja stara fobija, za katero si že leta govorim, da je nemogoča  :cry1:  

• 0

There are no limits to what you can accomplish when you are supposed to be doing something else.

#1657 Nincha

Nincha

HP freak

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18823 posts

Posted 02 December 2025 - 10:44 PM

A ves da ne vem glede teh njihovih dopolnil, glede vseh ostalih dodatkov sem ful bolj raziskovala, to sem pa bolj mimogrede enkrat zagrabila in zdaj kar kupujem. Se mi boljse kot nic, ma ok % dnevnega vnosa, drugega pa nisem gledala. Jaz tut fix ne jemljem vsega prav, ker vzamem vse tablete naenkrat (sem kar ponosna, da loh vse vrzem v usta in pogoltnem 😂). Zelezo sem posebi edino, dokler sem ga jedla. Se ti je ze kaj izboljsalo?

Moji mami sta se po porodu spodnji enki zasukali za 90 stopinj in ji tut vec let zvezdic ni mogl poravnat, skos sta se ji nazaj obracala. Pol ju je dala pobrusit in ma zdej zobni kroni. :butl:
  • 0

After all this time?

Always.

#1658 _Planet_

_Planet_

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 28957 posts

Posted 02 December 2025 - 11:25 PM

^^
Svašta.

Sem že slišala za težave v ustni votlini med nosečnostjo/po porodu in potem v menopavzi (se mi zdi, da se je meni pojavila povečana nagnjenost h kariesu, ki sem jo že imela, pa sem jo nekako omilila, sedaj je ponovno na tapeti).
  • 0

#1659 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 33286 posts

Posted 03 December 2025 - 05:17 AM

Jaz se pa spomnim, da smo v soli za starše pred porodom temu namenili eno celo srečanje. So opozarjali, da je treba biti pozoren na spremembe in še posebej dosleden pri higieni med nosecnostjo.
  • 0

#1660 _Planet_

_Planet_

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 28957 posts

Posted 03 December 2025 - 12:57 PM

Meni ni uspelo priti do šole za starše, sem prej končala v porodnišnici. : ))
  • 0

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users