Vitamini, minerali, dodatki k prehrani
Posted 12 September 2025 - 10:43 AM
Cink pa mogoce najdi v majhni dozi. Jaz ga imam v multivitaminu 11mg in mi ne dela tezav. Medtem ko mi Life extension povzroca cudne obcutke, omotico, slabost obcasno (mogoce tudi zaradi visoke doze niacina). Ce se spomnis, ga med obrokom vzemi.
Razmisljam, da bi probala glukozamin in seabuckthorn za vse v povezavi z menstruacijo/perimenopavzo. Odkar ne jem vec sladkarij, sira itd. vsaj ne rabim vec protibolecinskih na prvi dan. Kar nekako prezivim krce.
Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.
Posted 12 September 2025 - 10:47 AM
Tudi to sem imela, ampak to je bilo bolj za čez noč, da sem lahko koliko toliko spala, čez dan ali za zdravljenje mi ni kaj hasnilo.
Trenutno je v betaglukanu od NutriLAB pa mi je ok, vsake toliko ko to pojem pa nardim kako kuro samo s cinkom, ali ko sem bolana malo pojačam, tam moram potem pazit.
[Napoleon]
Posted 12 September 2025 - 09:15 PM
Cink je treba vzeti po jedi, drugace boli.
Jaz dodatke vedno jem po zajtrku, enkrat pa sem spila za zajtrk samo deci kefirja in potem vzela vse, tudi cink. Ene 4 ure sem bila out, tok me je bolel zelodec, da nisem funkcionirala sploh. Sem pol googlala in nasla, da naj bi cink to povzrocil ja. Noro. Nisem vedla, po tem ful bolj pazim, da res dost pojem. Mam pa od Now 50mg.
After all this time?
Always.
Posted 12 September 2025 - 09:20 PM
Posted 13 September 2025 - 07:15 AM
Meni tole ful pomaga:
https://www.dm.si/mi...8172936999.html
Ze leta vsa dopolnila kupim v drogerijah/lekarnah, pa ful manj zapravim. Ne vem, kaksna je kvaliteta, ampak res bolna nisem bila ze 2 leti.
Jina, a to se vzame s kapsulo vred 🙈😵💫
Posted 13 September 2025 - 07:43 AM
Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
Posted 26 September 2025 - 08:26 AM
After all this time?
Always.
Posted 05 November 2025 - 10:13 PM
https://vitaminklini...man-40-complex/
Posted 02 December 2025 - 12:30 AM
Jaz sem *danes* dojela, da imam težave z zobmi (ker sem že tedne v survival modu in samo bezljam od ene zadeve k drugi in absolutno nisem v stiku s telesom), tak res čuden občutek, kot da bi imela razžrto sklenino, če prislonim zobe skupaj, je občutek kot da bi krede tiščala skupaj. Ali pa umila zobe s pasto za tem, ko sem jedla citruse, sploh ne znam opisat. A je imela katera podobne težave? Po prvem porodu nisem imela nobenih tegob, razen izpadanja las.
Pablo Picasso
Posted 02 December 2025 - 07:08 AM
Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.
Posted 02 December 2025 - 07:34 AM
Jemljem samo tisti postpartum Femibion z omega3, železo in vitamin D. Med vsem je razmak par ur.
Je pa res, da je prehrana grozljiva in jem prvo, kar mi pride pod roke, ko utegnem.
Pablo Picasso
Posted 02 December 2025 - 08:08 AM
Posted 02 December 2025 - 09:01 AM
Pablo Picasso
Posted 02 December 2025 - 01:13 PM
Pravkar odkrito v dm-u: Mivolis Prehransko dopolnilo Kalcij + Vitamin D3 + Vitamin K (https://www.dm.si/ap...steilen.laufend)
Pravkar odkrito v dm-u: elmex Ustna voda Sensitive (https://www.dm.si/ap...steilen.laufend)
After all this time?
Always.
Posted 02 December 2025 - 03:38 PM
Super, hvala za link. A so ti DM dodatki proper stvar? :') Jaz sem do takih stvari, ki se ne prodajajo v lekarni, kar malo skeptična, sploh odkar je bila tista betteryou afera z vitaminom D pred leti. Pa na netu je toliko kontradiktorni informacij, nekje piše ne smeš uživat Ca in Mg skupaj, nekje da moraš skupaj, pazi na vnos Na (jaz si zadnje čase precej solim, ker imam nizek pritisk), pazi na fitate, tisoč in ena stvar.
Pablo Picasso
Posted 02 December 2025 - 09:58 PM
What. Ravno naslednji teden sem mislila skočit do nje zaradi otroka, bom prosila, če me lahko vzame čimprej (to bo v najboljšem primeru februarja, unlol). Kolegica je rekla, da so njeni sestrični po tretjem porodu trije zobje kar padli ven.
Holy moly, to je moja stara fobija, za katero si že leta govorim, da je nemogoča
There are no limits to what you can accomplish when you are supposed to be doing something else.
Posted 02 December 2025 - 10:44 PM
Moji mami sta se po porodu spodnji enki zasukali za 90 stopinj in ji tut vec let zvezdic ni mogl poravnat, skos sta se ji nazaj obracala. Pol ju je dala pobrusit in ma zdej zobni kroni.
After all this time?
Always.
Posted 02 December 2025 - 11:25 PM
Svašta.
Sem že slišala za težave v ustni votlini med nosečnostjo/po porodu in potem v menopavzi (se mi zdi, da se je meni pojavila povečana nagnjenost h kariesu, ki sem jo že imela, pa sem jo nekako omilila, sedaj je ponovno na tapeti).
Posted 03 December 2025 - 05:17 AM
Posted 03 December 2025 - 12:57 PM
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users