Jump to content

Photo

LUSH

• Please log in to reply
2636 replies to this topic

#1641 Klavdija27

Klavdija27

gobezdalo

• Člani
  • PipPip
  • 504 posts

Posted 26 July 2008 - 12:32 PM

Haha, Lush obsedenost spet udarja biggrin.gif Ne skrbi, sej čez čas mine. Jst sem včasih čist vsak dan valjala po rokah katalog in izbirala kaj bi mela. Noro.

Sem se spomnila, meni pa plastenke rade počijo. Od American cream in Happy hippy, sicer mini embalaže 100 ml, so mi počile v sredini (najprej se izmaličeno zmečkale, da niso več zavzele prvotne oblike) in je teklo ven. Verjetno sem preveč stiskala proti koncu, samo vseeno.

Zdej mam pa jst eno vprašanje, če ktera ve pomagat. Že kako dobro leto nazaj sem v trgovinici probala eno kremo za obraz, samo na roki, a je tooook dišala, da še zdej ne morem pozabit. Če ktera ve kaj bi to lahk bilo....bila je karamelno rjavkasto bež barve, dišala je nežno po karameli, kakavu, mandljih, tak slastno...bila je bolj mastna (tut na roki se ni hitro vpila) in tam je bila v plastenki na pumpico, ne v škatlici. Ampak tak vem, da so včasih pomešani, da so testerji v drugačnih embalažah kot originali (včasih), pa zdej ne morem pogruntat katera bi to lahko bila...Zagotovo ni Mirror mirror ali Cosmetic Lad, za ostalo pa ne vem...

• 0

#1642 DiLeMa

DiLeMa

undercover peroksidna crna luknja

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts
  • Interests:Zanimive Stvari

Posted 26 July 2008 - 04:46 PM

QUOTE(Klavdija27 @ 26. 7. 2008 - 13:32) View Post

Zdej mam pa jst eno vprašanje, če ktera ve pomagat. Že kako dobro leto nazaj sem v trgovinici probala eno kremo za obraz, samo na roki, a je tooook dišala, da še zdej ne morem pozabit. Če ktera ve kaj bi to lahk bilo....bila je karamelno rjavkasto bež barve, dišala je nežno po karameli, kakavu, mandljih, tak slastno...bila je bolj mastna (tut na roki se ni hitro vpila) in tam je bila v plastenki na pumpico, ne v škatlici. Ampak tak vem, da so včasih pomešani, da so testerji v drugačnih embalažah kot originali (včasih), pa zdej ne morem pogruntat katera bi to lahko bila...Zagotovo ni Mirror mirror ali Cosmetic Lad, za ostalo pa ne vem...

Take barve in slastno kakavasto lešnikovega vonja z enim zanimivim twistom, je krema Afterlife. Sej sem jo opisovala ene par dni nazaj:

QUOTE(DiLeMa @ 22. 7. 2008 - 11:13) View Post

Afterlife krema diši booooožansko, je take barve, kot kremen lešnikov sladoled in ima vonj po kakavu, malo po vaniliji in z neko ful posebno primesjo.

• 0
Ljubezen ni odraz enega samega dogodka, enega samega pogleda ali dotika. Ljubezen se v človeka prikrade počasi in potiho ... in potem se enkrat enostavno zaveš, da imaš nekoga neskončno rad. Zaradi množice vseh njegovih dejanj, pogledov, besed, dotikov, čutenj ... ki ga delajo takšnega, kot je. Mogoče se tega zaveš medtem, ko misliš nanj in ga neskončno pogrešaš, ali pa ko ga pogledaš v oči in v njih najdeš vse, kar obožuješ.

#1643 Klavdija27

Klavdija27

gobezdalo

• Člani
  • PipPip
  • 504 posts

Posted 26 July 2008 - 05:06 PM

Pa res. Prebrala in pozabila cry.gif Hvala.
  • 0

#1644 Plain Jane

Plain Jane

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 13529 posts

Posted 27 July 2008 - 07:28 PM

DiLeMa, v eni drugi sem zasledila, da uporabljaš Lushevo čistilno masko. Pa me zanima, a to je samo ena al jih je več vrst? Kakšna je pa kej cena?
  • 0

#1645 DiLeMa

DiLeMa

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts

Posted 27 July 2008 - 07:50 PM

Večina Lushevih mask vsebuje glino in zato se prištevajo med čistilne. Jaz sem imela do sedaj dve, Mask Of Magnaminty in Love Lettuce, sem ju tudi opisala in primerjala v tej temi:

QUOTE(DiLeMa @ 13. 7. 2008 - 15:53) View Post

Oprosti za pozen reply. Uglavnem, meni je Love Lettuce zelo všeč. Vonj mi je naravnost božanski, tak pristno zeliščen, kot kakšni zeliščni bomboni, včasih jo vzamem iz hladilnika samo zato, da jo povoham. oops.gif Nanaša se lepo, jaz jo pustim 15 minut in v tem času se čisto strdi. Zelo, zelo temeljito razmasti kožo, a ob enem ni tistega zoprnega občutka izsušenosti. Jaz po uporabi nego zaključim samo s tonikom in je koža krasna, nič izsušena, čeprav nimam zelo mastne oz. je masten samo T predel, nanašam pa jo tudi po licih in je tudi tam vse OK. Posebej naj poudarim, da maska ful povleče umazanijo iz kože, jaz sem po prvih dveh uporabah čez noč dobila 4 ogromne gnojne mozolje, ampak se je potem vse spucalo v roku enga tedna in je zdej koža krasna. Uporabljam jo pa skoraj vsak drug dan, ker mi ful paše in po njej koža kar zadiha. Edino kar me moti je to, da se zelo težko spira, je pač treba malo drgnit po koži, ampak mi je po drugi strani to kul, ker naredim ob enem še piling in je potem koža res kot nova.

QUOTE(DiLeMa @ 24. 7. 2008 - 20:30) View Post

Mask Of Magnaminty odlično razmasti, ampak ne izsuši in ne potrebujem potem kakšne hardcore kreme, samo posprejam z novim Akamuti tonikom v spreju. Enako, kot Love Lettuce, tudi MOM potegne nečistoče iz kože, moram pa posebej omenit, da ne bo za občutljivo kožo. Ima namreč močno hladilni učinek, ki je meni sicer še prijeten, ampak samo zdej poleti, ker je občutek res zeeeeelo osvežilen. Pozimi mi bo preveč, na začetku prav malo žge, zadeva očitno vsebuje precejšnjo koncentracijo olja poprove mete.

QUOTE(DiLeMa @ 26. 7. 2008 - 11:34) View Post

Matilda, če nimaš občutljive kože, si namesto Love Lettuce raje vzemi Mask Of Magnaminty, ker je je količinsko neprimerljivo več, mislim da ene 4x več, cena pa je skor enaka in obe izredno dobro očistita, samo da MOM zraven še konkretno hladi in se veliko lažje spira z obraza.

Obstaja še veliko drugih - Cosmetic Warrior, Ayesha, Coolie-O, Cupcake, Catastrophe Cosmetic, Brazened Honey, A Crash Course in Skincare, itd. Vse imajo glino ali kakšno čistilno blato in so zato tudi čistilne, s tem da so nekatere bolj in nekatere manj oz. imajo nekatere malo manj gline in potem dodanih več olj in so bolj negovalne. Te dve, ki ju imam jaz, sta obe konkretno čistilni, takšni bolj globinski sta menda tudi Cosmetic Warrior in Cupcake - ta zadnja nima gline, ampak rhassoul blato, meni se zdijo za extra čiščenje tiste z glino boljše. Zelo hvaljena je tudi Catastrophe Cosmetic z glino in česnom. Aja, cene mask so različne, v grobem pa nekje med 10 in 15€.
  • 0
Ljubezen ni odraz enega samega dogodka, enega samega pogleda ali dotika. Ljubezen se v človeka prikrade počasi in potiho ... in potem se enkrat enostavno zaveš, da imaš nekoga neskončno rad. Zaradi množice vseh njegovih dejanj, pogledov, besed, dotikov, čutenj ... ki ga delajo takšnega, kot je. Mogoče se tega zaveš medtem, ko misliš nanj in ga neskončno pogrešaš, ali pa ko ga pogledaš v oči in v njih najdeš vse, kar obožuješ.

#1646 Plain Jane

Plain Jane

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 13529 posts

Posted 27 July 2008 - 08:07 PM

^^Uf, hvala za tole! worship.gif
  • 0

#1647 DiLeMa

DiLeMa

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts

Posted 27 July 2008 - 08:23 PM

Ja, sem se potrudla. oops.gif
  • 0

#1648 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17616 posts

Posted 27 July 2008 - 08:25 PM

DiLeMa, hvala za nasvet! wink.gif sicer se pa tak verjetno ne bom še kak mesec spravila k nakupu... razen če ne bo kakih nepričakovanih financ laugh.gif
The Olive Branch mi zelo lepo diši, ampak spet ne tako, da bi me vonj totalno zasvojil... ga je pa strašno lepo zavohat na koži par ur po tuširanju, neki čisto posebnega wub.gif pa kako se že reče, če je vonj nekako za oba spola (moške/ženske) ... unisex? Ker se mi zdi odličen vonj za moške, pa spet ne toliko, da ne bi bil tudi za ženske.

• 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#1649 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32327 posts

Posted 05 August 2008 - 10:45 AM

A se vi s trdimi mili tud tuširate oz. z njimi umivate telo al jih imate zgolj za umivanje rok/obraza?

Jst sm naročila Porridge Soap:
"Najboljši način za začetek dneva: porcija ovsene kaše z obilico slastne sladkorne pene. Odlično za občutljivo kožo; ostali pa se mu ne bodo mogli upreti."
IPB Image

pa še The Olive Branch.

Pa že zdaj imam v uporabi dve trdi mili (no, eno uporablja moj fant biggrin.gif ) in mi mati stalno mori, naj že vendar umaknem tiste grde žajfe iz vidnega polja rolleyes.gif verymad.gif

edit: dobila paket in ta Porridge Soap ima božanski vonj, mmmmm dejansko me spominja na neko pecivo, za pojest, v glavnem njam.gif
  • 0

#1650 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17616 posts

Posted 06 August 2008 - 07:10 AM

Ne vem, kak da imate nakateri tako slabe izkušnje s prodajalkami... včeraj sem bila noter, so me pozdravile, resda mi niso zastavile tipičnega vprašanja "lahko kako pomagam" kar mi je čisto ustrezalo. Pa še zaposlene so bile. Ker sem iskala čistilne maske, sem lepo sama vprašala, povedala, da nisem še nobene uporabljala, pa mi je namazala na roko in čez nekaj minut sprala, da dobim vtis tongue.gif pol sm kr vzela Love Lettuce, sem se nekak točno vanjo zapičla biggrin.gif
Zanima pa me, kako ste to masko nanašale na obraz in v kakšni količini? Ter na suh ali moker obraz? Včeraj sem jo prvič probala in jo je blo ful nerodno packat s prsti na moker obraz. Naslednjič bom uporabila kako plastično žličko (tudi prodajalka jo je imela).
  • 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#1651 Špela

Špela

čajna žlička

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 29715 posts
  • Interests:making it happen. :)

Posted 06 August 2008 - 03:50 PM

včeraj še vedno niso imeli Sympathy for the Skin.

• 0

“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)

Point of view is everything.(Kathleen Winter: Annabel.)

LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.

#1652 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 06 August 2008 - 03:59 PM

QUOTE(Matilda @ 6. 8. 2008 - 8:10) View Post
Ne vem, kak da imate nakateri tako slabe izkušnje s prodajalkami...

Blagor tebi, da pač ne veš. Jaz pa vem, ker sem jih tudi sama imela, a to pred časom.
Sedaj so že lep čas umirjene... tako da bi se jaz temu tudi najbrž čudila, če ne bi imela izkušenj od prej.
  • 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>

#1653 Baby

Baby

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3833 posts

Posted 06 August 2008 - 08:30 PM

Lahko so dojeli, da tko ne gre. Če se prav spomnim sem jaz dobila na mail neko anketo od Lusha. Pa je blo tam tudi o prodajalkah, pa če so vsi napisal, da so tečne in ne dajo miru, pol je lahko to vplivalo. smile.gif
  • 0

#1654 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17616 posts

Posted 07 August 2008 - 08:31 AM

Nisem mislila tako, to sem napisala zato, ker se mi zdi, da je bilo tu še pred kratkim napisano nekaj čez njih wink.gif
  • 0

Bill Bullard

#1655 Asha

Asha

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1658 posts

Posted 07 August 2008 - 11:51 AM

Ja mogoče so se pa popravile. smile.gif Tudi jaz nimam negativnih izkušenj z njimi (se mi pa zdi, da sem to že napisala).

• 0
Contented rest, beloved heart's desire,
you are not found in the sins of hell,
but only in heavenly concord;
you alone fortify the feeble heart.
Contented rest, beloved heart's desire,
therefore none but the gifts of virtue
shall have their abode in my heart.
(Simon Jones)

#1656 Izgubljena

Izgubljena

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 2544 posts

Posted 07 August 2008 - 12:53 PM

Tudi meni so ful všeč. Vedno naletim na kšno primorko biggrin.gif. Še vedno do sedaj mi je vsaka prodajalka pokazala, kako stvar deluje, mi namazala na kožo itd. Neprimerljivo s kakšnimi starimi kokami v drogerijah, ki te najprej premerijo od glave do nog.
  • 0
Kdor hoče videti, mora gledati s srcem. Bistvo je očem nevidno.

#1657 DiLeMa

DiLeMa

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts

Posted 07 August 2008 - 02:41 PM

Ok, dečve. Jaz imam zdej že četrti lonček Retread regeneratorja in sem ga malo prejle nanesla, pa opažam da je drugačen. Vonj, barva, gostota - to je vse enako. No, ampak tale zdej ima notr ene take pikice, ki se jih ne vidi, jih pa čutim na dlaneh med nanašanjem, sploh če roki podrgnem skupaj. Ti delčki so čist drobni, ko da bi bilo notr vmešane malo grobo mlete moke. Sej ne morem rečt, da me moti, ampak vseen tega pri prejšnjih lončkih Retreada nisem zasledila in me zanima, če je to opazila še katera druga?
  • 0

#1658 Baby

Baby

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3833 posts

Posted 07 August 2008 - 02:55 PM

Jaz sem danes dobila Retread pa je popolnoma gladek.
  • 0

#1659 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11861 posts

Posted 07 August 2008 - 03:18 PM

Lusheve zadeve (seveda ne vse tekoče zadeve) rade spremenijo konsistenco, zato mam jest čisto vse v hladilniku.
  • 0

#1660 Špela

Špela

čajna žlička

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 29715 posts
  • Interests:making it happen. :)

Posted 07 August 2008 - 04:01 PM

pa glede na to, da je to narejeno na roke, se zna zgodit, da so včasih malo drugačna razmerja - recimo pri Happy Hippy gelu je več grenivkiniga soka notri, če je po konsistenci bolj moten.
  • 0

“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)

Point of view is everything.(Kathleen Winter: Annabel.)

LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users