Večina Lushevih mask vsebuje glino in zato se prištevajo med čistilne. Jaz sem imela do sedaj dve, Mask Of Magnaminty in Love Lettuce, sem ju tudi opisala in primerjala v tej temi:
QUOTE(DiLeMa @ 13. 7. 2008 - 15:53)

Oprosti za pozen reply. Uglavnem, meni je
Love Lettuce zelo všeč. Vonj mi je naravnost božanski, tak pristno zeliščen, kot kakšni zeliščni bomboni, včasih jo vzamem iz hladilnika samo zato, da jo povoham.

Nanaša se lepo, jaz jo pustim 15 minut in v tem času se čisto strdi. Zelo, zelo temeljito razmasti kožo, a ob enem ni tistega zoprnega občutka izsušenosti. Jaz po uporabi nego zaključim samo s tonikom in je koža krasna, nič izsušena, čeprav nimam zelo mastne oz. je masten samo T predel, nanašam pa jo tudi po licih in je tudi tam vse OK. Posebej naj poudarim, da maska ful povleče umazanijo iz kože, jaz sem po prvih dveh uporabah čez noč dobila 4 ogromne gnojne mozolje, ampak se je potem vse spucalo v roku enga tedna in je zdej koža krasna. Uporabljam jo pa skoraj vsak drug dan, ker mi ful paše in po njej koža kar zadiha. Edino kar me moti je to, da se zelo težko spira, je pač treba malo drgnit po koži, ampak mi je po drugi strani to kul, ker naredim ob enem še piling in je potem koža res kot nova.
QUOTE(DiLeMa @ 24. 7. 2008 - 20:30)

Mask Of Magnaminty odlično razmasti, ampak ne izsuši in ne potrebujem potem kakšne hardcore kreme, samo posprejam z novim Akamuti tonikom v spreju. Enako, kot Love Lettuce, tudi MOM potegne nečistoče iz kože, moram pa posebej omenit, da ne bo za občutljivo kožo. Ima namreč močno hladilni učinek, ki je meni sicer še prijeten, ampak samo zdej poleti, ker je občutek res zeeeeelo osvežilen. Pozimi mi bo preveč, na začetku prav malo žge, zadeva očitno vsebuje precejšnjo koncentracijo olja poprove mete.
QUOTE(DiLeMa @ 26. 7. 2008 - 11:34)

Matilda, če nimaš občutljive kože, si namesto Love Lettuce raje vzemi Mask Of Magnaminty, ker je je količinsko neprimerljivo več, mislim da ene 4x več, cena pa je skor enaka in obe izredno dobro očistita, samo da MOM zraven še konkretno hladi in se veliko lažje spira z obraza.
Obstaja še veliko drugih - Cosmetic Warrior, Ayesha, Coolie-O, Cupcake, Catastrophe Cosmetic, Brazened Honey, A Crash Course in Skincare, itd. Vse imajo glino ali kakšno čistilno blato in so zato tudi čistilne, s tem da so nekatere bolj in nekatere manj oz. imajo nekatere malo manj gline in potem dodanih več olj in so bolj negovalne. Te dve, ki ju imam jaz, sta obe konkretno čistilni, takšni bolj globinski sta menda tudi Cosmetic Warrior in Cupcake - ta zadnja nima gline, ampak rhassoul blato, meni se zdijo za extra čiščenje tiste z glino boljše. Zelo hvaljena je tudi Catastrophe Cosmetic z glino in česnom. Aja, cene mask so različne, v grobem pa nekje med 10 in 15€.