Bučno juho (hokaido) in palačinke z marmelado.

Danes kuham...
Posted 26 July 2013 - 10:55 AM
Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.
Posted 26 July 2013 - 11:00 AM
Kaj so že te buče? Moja mama jih ima na vrtu, samo so še rumene... verjetno je treba počakat, da postanejo oranžne, takrat dozorijo?
pointless." said reason. "Give it a try." whispered the heart.
Posted 26 July 2013 - 11:07 AM
Ja, oranžne barve so. Super pridejo za juhe, rižote...
Posted 26 July 2013 - 12:17 PM
Cipelj in dušeno zelje
Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.
Posted 26 July 2013 - 12:41 PM
Ančka, saj sem jo že jedla in kuhala iz nje, samo sem jo vedno kupila v trgovini in zdaj nisem vedela kdaj dozorijo
pointless." said reason. "Give it a try." whispered the heart.
Posted 26 July 2013 - 02:44 PM
Danes spet juha iz hokaido buče.
Mah, jaz sem prejšnjič utrgala, ko je bila še rumeno oranžna, danes pa eno, ki je bila že čisto oranžna, pa ni bilo neke razlike v okusu. Meni je ful dobra ta juha. Bom zagotovo naslednje leto spet nasejala. Moram probat tudi, kako pride, če jo popečeš.
"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."
Posted 27 July 2013 - 08:49 PM
Jaz delam juhe iz njih ko so rumene ali pa že oranžne, oboje pride enako dobro.
---------------------------------------------------------------------------------------------
When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.
Posted 27 July 2013 - 08:53 PM
Danes spet juha iz hokaido buče.
Mah, jaz sem prejšnjič utrgala, ko je bila še rumeno oranžna, danes pa eno, ki je bila že čisto oranžna, pa ni bilo neke razlike v okusu. Meni je ful dobra ta juha. Bom zagotovo naslednje leto spet nasejala. Moram probat tudi, kako pride, če jo popečeš.
Popecena je tudi super, das na kokosovo mascobo (recimo, ni pa nujno), gor pa potreses jusno zacimbo (vegeta style) in kaksne druge zacimbe (timijan je super).
Posted 27 July 2013 - 08:54 PM
^^ Zakon. To naredim jutri. Je ravno soseda prinesla 2 buči.
---------------------------------------------------------------------------------------------
Posted 28 July 2013 - 09:30 AM
Sprememba: juha iz hokaido buče + mlad pečen krompir v pečici + solata iz domače zelenjave
Posted 29 July 2013 - 10:17 AM
Bom sigurno poskusila tudi popečeno.
Tole nicer ni od danes:
Kaneloni s špinačo in skuto. Niso mi bili všeč, sem se morala prav siliti pojest, pa imam drugače ful rada tako špinačo, kot tudi skuto.
Paella z gamberi, tuno in zelenjavo, narejena v voku na žaru.
Posted 29 July 2013 - 10:43 AM
torteline s smetanovo omako + zelena solata. Mogoče pridenem še grahek v omako
Posted 29 July 2013 - 11:10 AM
Delam zloženko iz polente in mešane zelenjave (bučke + jajčevec).
Posted 29 July 2013 - 11:27 AM
Stročnati fižol!
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>
Posted 30 July 2013 - 10:39 AM
Fusille s paradižnikom in tuno, solata iz stročjega fižola in magdalene.
Moje so muffini, ker nimam pekača za njih.
Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.
Posted 30 July 2013 - 10:53 AM
zeleno solato, tortilje z nadevom (puran, por, paprika, paradižnikova mezga, omaka + začimbe)
Posted 30 July 2013 - 11:30 AM
Jaz sem pa danes spekla piškote iz 2 sestavin (ki so pri meni 4 ovseni kosmiči, 2 banani, grobo sesekljani orehi in koščki čokolade).
Pablo Picasso
Posted 30 July 2013 - 12:30 PM
Piščančje prsi z rižem in bambusom, paradajzova solata z rdečo čebulo.
Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.
Posted 30 July 2013 - 03:29 PM
Včeraj polnozrnati kus kus z jajčevcem, paradižnikom, malo paradižnokive mezge, svežo baziliko in mocarelo.
Posted 30 July 2013 - 06:04 PM
Zelenjavni riž z indijskimi oreščki
"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."
Bill Bullard
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users