Jump to content

Photo

Krema / serum za obraz

• Please log in to reply
3499 replies to this topic

#1641 _Planet_

_Planet_

human search engine of cudovita.si

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27675 posts

Posted 05 July 2010 - 10:40 PM

^^

Se strinjam, sej verjetno je pri vecini podobno; ce ne prej takrat, ko se pokazejo prvi znaki staranja. ;)

Sem pa ravno danes brala v tistem clanku, ki ga je par strani nazaj prilepila Baby, da so antioksidatni bolj ucinkoviti (oz. sploh ucinkoviti), ce jih zauzijemo, kot ce jih nanasamo na kozo (odgovor na Olivijino vprasanje par strani nazaj ;)). Sploh vitamin C, ki je zelo nestabilen + ne prodira dobro v kozo:

"So do antioxidants work to prevent skin ageing? They certainly soak up free radicals when added to
cells in the test tube, but just how effective they are in a cream applied to skin is another matter. For
example, vitamin C is unstable and not very good at penetrating skin. According to Monash University's
Finnin, "there's a much more reliable way to get vitamins to the skin: just eat them"."

Pa se to:

"Refurbishing the skin's mattress is another key goal of cosmeceuticals. Yesterday's creams contained
collagen, elastin and hyaluronic acid, and marketing led the consumer to believe that these gigantic
molecules could somehow penetrate the surface of skin, find their way into the dermal mattress, and
weave themselves into the fabric. Hardly likely, according to Finnin. More likely they exert their effects
at the surface, where their water-absorbing properties create a filling effect, "like Spakfilla" – a
product used to smooth out cracks in walls – he says.""

... itd. Zanimivo branje. ;)

OK, hvala za vse info!

smile.gif
  • 0
Rape of the mind is a social disorder...

#1642 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 06 July 2010 - 08:08 AM

QUOTE(_Planet_ @ 5. 7. 2010 - 12:16) View Post

Pa je Superdefense res komedogena kot pise v oceni?

Ne vem.
  • 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#1643 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17285 posts

Posted 06 July 2010 - 08:26 AM

Planet, Clinique-ova je K (5. sestavina zelo, alge...). Poleg tega filtri ne spadajo med najbolj zanesljive.
  • 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#1644 Plain Jane

Plain Jane

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 13529 posts

Posted 06 July 2010 - 09:31 AM

Men je Superdefense odlična krema, najboljša za pozimi. Men ni nič naredila na obrazu, pa sem tud precej občutljiva na to. Jo mam pa še mal v lončku, ti lahko dam za probat!
  • 0

#1645 _Planet_

_Planet_

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27675 posts

Posted 09 July 2010 - 04:37 PM

Hvala, Podgana! Precenjena krema ocitno.
  • 0

#1646 Neytiri

Neytiri

djevuška kraužlova

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19982 posts

Posted 09 July 2010 - 10:58 PM

Znorela bi cry.gif . Smo bili zdele 6 dni nekje in mi je sestra rekla, naj bom magar nenamazana medtem, kao, da imam verjetno bedno kožo zarad mazanja z vsem mogočim. No, in sem jo ful pridno ubogala in se 5 dni nič mazala, nobene kozmetike sploh, samo z vodo umila zjutraj in zvečer. Rezultat: morda celo malo več mozoljev, ful izsušena povrhnjica (probam dat danes puder gor, se mi je koža kar luščila in puder se mi je potem tko čudno vpil po teh luskinicah), morda clo še bolj enakomerna polt (pa že tko sem resa cela lisasta in rdeča po faci). Šit sad.gif . Sem si rekla, ej, magar da mam za par let mal več problemov z mozolji, pa mam potem mir, samo prosim ne bi imela to kožo kot zdaj, skoz vso rdečkasto, tega se pa ne da rešt tko kot mozoljev cry.gif .
  • 0
Svet je tak, kot si ga pripravljen videti

#1647 november.rain

november.rain

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4554 posts

Posted 10 July 2010 - 02:07 PM

Mladoletna i feel you, jaz nimam sicer čisto nič mozoljev ampak imam rdečkasto kožo. Zelo prosojno kožo in hitro pordi, jaz sem že razmišljala, da bi glede tega šla k zdravnici, das nekaj ukrenema, meni osebno se to zdi gromozanski problem. sad.gif
  • 0

#1648 SaRcHiiQaa

SaRcHiiQaa

gobezdalo

• Člani
  • PipPip
  • 821 posts
  • Interests:...

Posted 10 July 2010 - 04:46 PM

Ja, enako!!! Kar zakuham v faco in sem pol cist rdeca, oz. mam kar skos tako rdeckasto polt, ampak to sele od takrat, ko jemljem tabletke .. Mi je rekla ginekologinja, da je potem tko kot v menopavzi, ko zenskam kar malo kuha v glavo. biggrin.gif Ampak je pa ful neprijetno ja, jst sm mela prou komplekse zarad tega, zdj sem se pa ze sprijaznila .. kaj pa nej! smile.gif
  • 0

In veš da hočem te še bolj
ko gledam tvoj obraz
nikdar mi ni dovolj
sem to sploh še jaz?
Ko grizem tvoje dlani
ne čutiš bolečin
držim te med zobmi
nikdar te ne spustim.

#1649 november.rain

november.rain

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4554 posts

Posted 10 July 2010 - 05:11 PM

Pa za to ni nikakršne pomoči? Krema, tablete, kapsule ipd? cry.gif
  • 0

#1650 Neytiri

Neytiri

djevuška kraužlova

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19982 posts

Posted 10 July 2010 - 08:33 PM

Jst se pa nisem prijaznila, ker sem s pudrom stokrat boljš in se potem skoz pudram cry.gif
  • 0
Svet je tak, kot si ga pripravljen videti

#1651 SaRcHiiQaa

SaRcHiiQaa

gobezdalo

• Člani
  • PipPip
  • 821 posts
  • Interests:...

Posted 12 July 2010 - 09:00 PM

Ma nevem, pr men je boljs ko grem na morje pa sm zagorela, ker pol se ne vidi .. Pozim je pa obup! Bom kt une ćefurke ratala, k so use oranzne od solarija, pol se pa nau vidl. biggrin.gif
  • 0

In veš da hočem te še bolj
ko gledam tvoj obraz
nikdar mi ni dovolj
sem to sploh še jaz?
Ko grizem tvoje dlani
ne čutiš bolečin
držim te med zobmi
nikdar te ne spustim.

#1652 november.rain

november.rain

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4554 posts

Posted 13 July 2010 - 04:48 AM

Ja, jaz tudi opažam, daje boljše zdej, ko sem mal bol rjava, zato se bom tud čez celo zimo z samoporjavitveno kremo mazala, malce prikrijeto to rdečico plus tega da še lep ten pa ne škoduje ipd. kot npr. solarij.
  • 0

#1653 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 15 July 2010 - 11:00 PM

Nuxe Fluide Prodigieux - se to še sploh dobi?
Meni je danes ena v lekarni rekla, da bi naj šlo ven iz prodaje. Ö

• 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>

#1654 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85948 posts

Posted 15 July 2010 - 11:05 PM

Ne me J! blink.gif

• 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#1655 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 15 July 2010 - 11:07 PM

Te ne (žal). Upam, da se je motila. Delovala je že nerazgledano in kot da nima pojma o ničemer.
V glavnem, mislila sem kupiti (Clinique DDMG zmanjkuje, pa bi zdaj tega kupila tak malo za spremembo),
a ga niso imeli in mi je ponujala vse kaj drugega.

• 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>

#1656 _Planet_

_Planet_

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27675 posts

Posted 15 July 2010 - 11:11 PM

QUOTE(Fluffy The Stud Eater @ 16. 7. 2010 - 0:07) View Post

Delovala je že nerazgledano.

biggrin.gif
  • 0

#1657 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85948 posts

Posted 15 July 2010 - 11:12 PM

Meni DDMG ne odgovarja preveč, ko sem ga porabila, sem takoj spet Nuxe kupila. Super, res. cry.gif
Je pa res, da imajo prodajalke v drogerijah / lekarnah včasih toliko pojma o stvareh, kot da bi spraševal mesarja.

• 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#1658 morettina

morettina

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3056 posts

Posted 16 July 2010 - 07:40 AM

meni tudi DDMG pozimi ni odgovarjala, nekajkrat sem jo uporabila pa potem nisem več in sem jo hotela podarit komu, ker je še v velilki pakungi in mi je bilo jaoo. zdej pa hvala bogu, da sem jo obdržala:) začela sem jo uporabljat spet zdaj poleti in mi ful leži ta krema, naredi mi mehko, žametno kožo in lep, enakomeren ten tongue.gif
  • 0

#1659 Jeannette

Jeannette

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1241 posts

Posted 16 July 2010 - 08:43 AM

Pa ne moj Nuxe Fluide sad.gif ...Mah, po miljon poskušanjih vsega mogočega človek končno dobi nekaj zase, pol pa to. Upam, da je bila res le nerazgledana. biggrin.gif
  • 0
500-krat ti lahko povem....

#1660 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 16 July 2010 - 03:45 PM

Jaz bi veliko stavila na to, da je bila nerazgledana, ker ni zdaj prvič, ko so mi v tej lekarni za sveto prav
pametno trdile tudi, da nekaj sploh ne obstaja, kar sem brez problema dobila v drugi lekarni.

• 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users