Dobrih 12 € mesečno za Standard Plus pri Triglavu.

Svetovalnica
Posted 05 March 2018 - 07:34 PM
Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
Posted 05 March 2018 - 07:45 PM
Hvala!
Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.
Posted 11 March 2018 - 07:05 PM
Frčica, kako je z maco?
Posted 11 March 2018 - 09:54 PM
Muca je šla včeraj k tašči. Kot kaže nas je povezala, da sodimo skupaj, ker se ni pretirano bala-le na začetku, ker je verjetno mislila, da jo neseva ven. Je že precej pogumna, jo je že prosila za hrano, edino lulanje le v wc še ni čisto osvojila. V glavnem, razpletlo se je po skoraj idealni poti zaenkrat
Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)
Posted 11 March 2018 - 10:18 PM
Ful dobr! Dej jo enkrat slikaj, da jo vidimo.
Posted 12 March 2018 - 11:48 AM
Bom
Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)
Posted 12 March 2018 - 03:58 PM
Suuuuuper! Kako fajn.
Naša tu v stanovanju je potrebovala cca 3 mesece, da je pogruntala wc in da ni razkopavala vsebine wc-ja po celi predsobi. Zdaj ima pokrit wc, v kopalnici, sicer še letijo kamenčki ven, ko se ji zalušta besno prekopavat, ampak lula pa končno lepo not in celo kakce zakopava. Prej je bila čisti divjak. Lulala je izven (a not je skopala luknjo) in ko se je pokakala, sploh ni zagrnila, kopala je na drugi strani škatle. Nama se je mešalo. Nisem verjela, da ji bo uspelo osvojit.
Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.
Posted 18 March 2018 - 09:46 PM
Našo kužiko bomo peljali na operacijo, da bo lažje dihala, ker imajo boston terierji probleme s tem.
A priporočate kakšno kliniko še posebej? Drugače hodimo v Tristokosmatih, ampak bi rada zvedla za izkušnje kje drugje.
A kaj veste o bolnici za živali v Postojni? Strah me je zanjo, zato bi rada, da gre k najboljšim.
Posted 18 March 2018 - 10:04 PM
Drzim pesti!!
― V. Van Gogh
Posted 18 March 2018 - 10:13 PM
Ja, v to kliniko sva z bivšim hodila in so se ful zavzeli, ko je bil en od kužkov ful bolan. Iz legla je prišel bolan in tega ni noben vedel, dokler ni bilo prepozno. Tam je bila ena zdravnica, ki se je z nami ukvarjala dvakrat na dan, tudi čez vikend.
Tristokosmatih je meni všeč, ker je zdravnica znana, da obvlada mačke. Mojo je pozdravila na hitrco, na veterinarski fakulteti so bili pa polomija in so samo denar scuzali, naredili pa nič.
Mene je strah zarad anestezije, ker majo te pasme potlačen smrček in ne vem točno kaj je drugače na mehkem nebu... Bom rajši nehala, jinx pa to.
Posted 20 March 2018 - 05:28 PM
Kar naenkrat je pes (junior) postal manj ješč. Tudi npr. jabolko, ki ga je prej oboževal, ga najprej spusti, šele potem poje. Brikete sem zdaj neke druge hladno stiskane kupila, ker nisem naročala iz zoohita in mu sploh ne gredo, prej je pa vse požrl. Skrbi me bolj to, ker je z vsako hrano tako previden postal. Ga mogoče kaj v trebuhu zvija? Ali pa če ima zabasano črevo, čeprav normalno opravlja potrebo. Kakšen teden je že tak... Nočem takoj zganjati panike in klicati veterinarja, ker ne vem a je to muhasto najstniško obdobje ali je res kaj narobe. Je prvi pes. Ko se ukvarjaš z njim, igra, sprehodi, skrivanje, je enako živahen, naspidiran. Ima pa navadno da pogosto žveči lesene palčke na sprehodu, pa ga motivraš z igro, žogico, pa je zvečenje palic kdaj še vedno boljša zabava.
Posted 20 March 2018 - 05:50 PM
Posted 20 March 2018 - 06:14 PM
Jaz pa ne, to je pomoje izbirčnost, če ima normalno prebavo in si mu ravno menjala hrano. To je normalno.
Imam termita, ki se je prej zakadil v hrano, zdaj pa iste suhe hrane noče več jesti, tudi v hladno vodo namočene se ne loti takoj. Pa kar naenkrat se je odločil, da ne mara več pomaranč in jih pljuva ven, prej jih je pa skos jedel.
Palic pa jaz ne pustim več grizti, ker je večkrat bruhal zaradi tega. To grejo celi kosi ven in je nevarno.
― V. Van Gogh
Posted 20 March 2018 - 10:14 PM
Jaz sem pa bolj ziheraš (in paničar) pri živalih, res pa je, da vsak pozna svojo žival.
Posted 20 March 2018 - 10:21 PM

― V. Van Gogh
Posted 21 March 2018 - 10:43 AM
Jinadaze, si me malo potolažila Se bom še bolj trudila, da neha gristi palice, bruhal jih še ni, sem jih pa v iztrebku večkrat videla.
Kot kaže je res to izbirčnost, ko je pa zvečer videl, da stara mama je poli salamo, je pa kot utrgan okoli nje skakal in vse kar zna pokazal, samo da je izprosil košček. Kcal vnos ima dovolj velik, poje skoraj vso dnevno dozo briket in sumim da od stare mame še kar nekaj zraven izprosi, samo ga je treba motivirati, da jih dobi kot nagrado, iz posodice jih ne bo pojedel. Če je užaljen (npr. če ga pripneš na vrvico, ko vidiš psa, ki ga še ne poznaš) ne vzame niti priboljška.
Posted 21 March 2018 - 07:14 PM
Če je užaljen (npr. če ga pripneš na vrvico, ko vidiš psa, ki ga še ne poznaš) ne vzame niti priboljška.
Jaz sem mu pa včeraj za spremembo dala mokro hrano (junk iz konzerve) in je s takim veseljem pomlatil, danes pa spet v svojo hrano sprva gledal kot lipov bog.
Nisva pa še menjala hrane, ker je šla ravno tista, ki sem jo izbrala iz prodaje in sem spet na začetku. Po vsej verjetnosti bova kupila Taste of the wild.
Težav s težo pa na srečo nima, verjetno zaradi aktivnosti. Zlati prinašalec ali labradorec s primerno težo je res neverjetna redkost, tega zlepa ne vidiš.
― V. Van Gogh
Posted 21 March 2018 - 08:34 PM
Posted 21 March 2018 - 09:16 PM

― V. Van Gogh
Posted 21 March 2018 - 09:36 PM
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users