Jump to content

Photo

Veganska in vegetarijanska prehrana

• Please log in to reply
3252 replies to this topic

#1641 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 02 April 2013 - 09:38 PM

Poskusi Hoferjevo mešano riž - soja :D

• 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#1642 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 02 April 2013 - 09:39 PM

Eh ... na koncu bom kar na ovsenem ostala. : ) Riževo in sojino me ne zanimata, jaz sem hotela morda

samo malo pestrosti pri okusih, česar pa očitno ne bom deležna.

• 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>

#1643 Immortelle

Immortelle

Božanska

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12251 posts

Posted 02 April 2013 - 09:42 PM

Kaj pa Kamutovo? Jaz ga še sicer nisem pila, pa ne vem... 

• 0

ॐ Be a voice, not an echo. 

#1644 Hevea

Hevea

Chocolate desintegrator

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12155 posts

Posted 02 April 2013 - 09:46 PM

Jaz sem ga ravno danes probala. Meni je precej podobno ovsenemu, nevtralnega okusa, mogoče potegne malenkost bolj na kislo.

• 0

There are no limits to what you can accomplish when you are supposed to be doing something else.

#1645 Eli

Eli

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 6789 posts

Posted 03 April 2013 - 03:42 PM

Danes sem delala vege bolonjsko, pa mi ni uspela. Delala sem s sojinimi kosmiči. Grozno je bilo.

Mojadva sta sicer pojedla, K. je rekel, da mu je boljša kot z mesom, meni pa ni bilo. Nevem kaj sem naredila narobe, okus mi nikakor ni štimal. Po moje sem imela porušena razmerja, in preveč kosmičev. 

Kinky, ti jih prej namočiš? V glavnem moram izpopolnit recept. 

Mi smo nekako preški zdaj na povprečno 3-4 brezmesna kosila na teden, fant tudi precej fizično dela in pravi, da se super počuti, da ni utrujen, kvečjemu obratno, da ima več energije. 

• 0
With all the paradoxes in life...i could be mango and not know it!

#1646 Dragica

Dragica

prismojena učiteljica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 15728 posts

Posted 03 April 2013 - 04:40 PM

Eli, kosmiče je potrebno prej namočit v vreli vodi, pač poliješ jih in pustiš stat ene 5 min. Potem pa jaz fajn čebule prepražim na olivnem olju, lahko tudi papriko, mlado čebulo, pa potem proti koncu še česen. Potem dodam kosmiče, jih malo popražim, zalijem z alnaturino bio paradajz omako, pa še kako kocko alnaturino bio gemuze =) lahko daš. Meni je ta omaka ful dobra. Včasih dam še malo sojine omake zraven.

• 0
Če hočeš nekaj, česar še nimaš in nisi nikoli imel, naredi nekaj, česar nisi še nikoli naredil.

#1647 Eli

Eli

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 6789 posts

Posted 03 April 2013 - 04:49 PM

Ja, saj sem tako naredila, ampak nevem, ful so se sojini kosmiči čutili, tak plastičen okus. Sem jih pa dala približno polovico paketa, in nato količino 2 konzervi omake, pa ni bilo OK. Mogoče bi mogla dati sojino omako, za močnejši okus. 

• 0

#1648 Dragica

Dragica

prismojena učiteljica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 15728 posts

Posted 03 April 2013 - 04:50 PM

Polovico tistega paketa iz tiste natur vrečke? Jst dam po moje nekje tretjino, ker se ful napihnejo. Preveč si jih dala. =)

• 0
Če hočeš nekaj, česar še nimaš in nisi nikoli imel, naredi nekaj, česar nisi še nikoli naredil.

#1649 Eli

Eli

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 6789 posts

Posted 03 April 2013 - 05:14 PM

Ja, vem. Ostanka niti pes ni hotel pojest :lol:

• 0

#1650 Špela

Špela

čajna žlička

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 29703 posts
  • Interests:making it happen. :)

Posted 03 April 2013 - 05:21 PM

Eli, probi s tofujem delat namesto s kosmiči, meni je full boljša. Še sploh, če tofu malo pomariniraš v balzamičnem kisu in sojini omaki z dodatkom česna.

• 0

“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)

Point of view is everything.(Kathleen Winter: Annabel.)

LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.

#1651 Kami

Kami

Ginger Mrs. Darcy / Fraser

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24513 posts

Posted 03 April 2013 - 05:43 PM

Attached File  VEGANSKI-RECEPTI.pdf   4.03MB   4 downloads

no, pa mi je le uspelo tudi tu dodat ... če komu pride prav.

• 1

Put A Kilt On It!

Everybody knows how to raise children, except the people who have them.

#1652 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts
  • Interests:krompir

Posted 03 April 2013 - 06:25 PM

Kinky, ti jih prej namočiš? 

Katere si pa uporabila? Jaz sem te: http://www.zito.si/index.php?id=233 (tretji po vrsti). Prelijem jih z vrelo vodo in pustim 10 minut, da nabreknejo.

Pomembno: pazi, da jih ne daš preveč, kar je najbrž bila tvoja napaka. Kot ste že ugotovile. ;) Jaz dam ponavadi 2 pesti, paradižnikovi omaki jih dodam šele na koncu.

Recept:

Torej, potrebovala boš:

• paradižnikovo mezgo po izbiri (najboljša je seveda domača)
  • nekaj zelenjave (jaz dam ponavadi gobice na majhno narezane, in korenček ... enako narezan na majhne koščke; ostale opcije so še bučke, ali grah .. ampak ga dodaj prav na koncu, da se ne prekuha)
  • začimbe oziroma karkoli iz vrta, po želji :)
  • testenine 
  • sojine koščke (glej sliko, tretji po vrsti: http://www.zito.si/index.php?id=233; mislim, da bi jih moral držati skoraj vsak malo večji Mercator); koščki so boljši kot kosmiči, ker so manjši, in dejansko tudi izgledajo kot mleto meso :)

Jaz najprej pogrejem olje, dodam čebulo in česen, popražim, dodam najprej korenje, da se malo zmehča, na koncu pa za nekaj minut še gobe. Posebej prelijem nekaj soje z vrelo vodo (pusti 10 minut, da se malo napihnejo), ne pozabi jih še splahniti pod vodo. Nato dodaj paradižnikovo mezgo, sojine kosmiče, malo premešaj in pokuhaj. :)

16ib0c9.jpg

• 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.

#1653 Eli

Eli

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 6789 posts

Posted 03 April 2013 - 06:35 PM

Hvala vsem za nasvete :)

Kinky, sem naredila točno tako, ampak očitno v napačnem razmerju, torej 2 pesti kosmičev, 1 pločevinka mezge? Imam pa iste te tretje od žita, sem dala nekje polovico paketa + 2 pločevinki mezge. 

Koliko časa pa kuhaš vse skupaj?

• 0

#1654 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts

Posted 03 April 2013 - 06:40 PM

Zelo malo, zato je ta jed super, ker je poleg tega, da je dobra, še hitro narejena. ;)

Najprej na olju ali pač na neki maščobi popraži čebulo in česen = cca 5 minut.

Dodaj korenček = to boš morala malo več pražiti, oziroma dodaj vodo, da se malo pokuha = recimo da 15 minut.

Dodaj gobice = ne rabijo dosti, še 5 minut.

Dodaj paradižnikovo omako in potenstaj še nekaj minut, recimo 5. Nato dodaj sojine kosmiče (ki si jih predhodno namočila), pomešaj, pokuhaj še kakšno minuto.

Skupaj: pol ure. :)

Če boš dala še bučke ali grah iz konzerve, dodajaj omaki proti koncu.

In res, če pogledaš mojo sliko ... sploh ni tako zelo ogromno teh kosmičev, ne smejo prevladati. :)

• 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

#1655 Eli

Eli

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 6789 posts

Posted 03 April 2013 - 06:46 PM

OK, hvala :)

Poročam kako bo šlo v drugo. 

Jutri delam pasulj z dimljenim tofujem, upam, da mi boljše uspe kot tole danes. 

• 0

#1656 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts

Posted 03 April 2013 - 06:49 PM

Ne obupat. :) Se pač še učiš, jaz tudi probam, dodajam stvari, dokler pač ne najdeš idealno kombinacijo in okus zate. :)

Še ena opcija je tudi sejtanov drobljenec, ampam natreniraj najprej tega s kosmiči. :D Pa ne pozabi na začimbe, baziliko lahko daš, majaron, peteršilj, ipd.

Pasulja ne delam, obožujem pa prebranec. No, nasploh sem ena fižolarka, non stop bi ga jedla. :D

• 0

#1657 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17269 posts

Posted 03 April 2013 - 07:13 PM

FIŽOL! :eat:  Meni je noro dober še refried beans. Na malo olivnega olja popražim nasekljano čebulo, dodam konzervo rdečega ali rjavega fižola, en pljunek vode, kakšen peteršilj, malo solim in pokrijem, da se pokuha (kakšnih 10 minut). Nato narahlo pretlačim in dam v ognjevarno posodo in zapečem v pečici (ponavadi dam v dve majhni, da sta dve porciji). H kakšnemu mehiškemu kosilu gre odlično pa še nasitno je.

Eli, za pasulj... Ne vem kako se obnaša tofu (ne vem kako dolgo ga je treba kuhati).

Takole ga jaz naredim (sicer z mesom):

- polovico velike nasekljane čebule dam v lonec na malo olivnega olja (pol jo prihranim), popražim

- dodam na drobno nasekljan koren (lahko tudi papriko itd.), popražim

- dodam fižol iz konzerve

- zalijem z vodo (malo več, kot da samo pokrije fižol, ampak ne preveč, ker bo preredko)

- tu ne vem, ampak mogoče je zdaj čas, da dodaš koščke tofuja :D

- dodam peteršilj, lovorjev (lovorov?) list (jaz vedno vržem vsake začimbe po malo)

- v ponvi segrejem olivno olje, dodam drugo polovico čebule, malo nasekljanega česna, popražim, dodam nezvrhano žlico paprike in žlico moke (to mora biti drugače je pasulj redek)

- stresem v lonec, premešam, probam, če je dovolj slano, pokrijem in kuham še kakšne pol ure (s fižolom iz konzerve je tako, da se zelo rad razkuha in razpade, zato ga je treba nadzorovati)

Je pa vedno boljši naslednji dan, ko ga pogreješ :P

Edit: Pozabila dopisati, ampak enkrat vmes stisnem še malo paradižnikovega koncentrata (v tubi).

• 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#1658 Eli

Eli

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 6789 posts

Posted 03 April 2013 - 07:23 PM

Podgana, hvala :w00t2: Jaz sem obsedena s pasuljem, ampak mi še ga nikoli ni uspelo (OK, no...sem ga delala res samo enkrat) zares dobro naredit. 

• 0

#1659 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts

Posted 03 April 2013 - 08:23 PM

Kar se tofuja tiče: jaz ga v joto, recimo, dejansko dam prav na koncu, saj ga uporabljam samo zaradi vonja. :) Itak ga pojem, ampak želim reči, da ga ne kuham preveč.

Lahko pa daš tudi prej, ja, po želji.

Ta pasulj bom pa tudi jaz jutri delala, hvala Podgana. :)  :eat:

• 0

#1660 Immortelle

Immortelle

Božanska

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12251 posts

Posted 04 April 2013 - 08:46 AM

Čičerikine palačinke
  • 0

ॐ Be a voice, not an echo. 

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users