Jump to content

Photo

Kontracepcijske tablete

• Please log in to reply
4119 replies to this topic

#1641 Brokoli

Brokoli

Gaga's favorite monster

• Člani
  • PipPipPipPip
  • 4674 posts

Posted 20 April 2008 - 08:01 PM

O shit. Ful mi gre na K ta ginekologinja rolleyes.gif .
  • 0
I wanna just dance, but he took me home instead, uh oh!There was a monster in my bed.

#1642 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32529 posts

Posted 20 April 2008 - 08:12 PM

Po mojih izkušnjah ne, sem menjala že tri ginekologe, pa nikamor ni bilo treba prenašat kartoteke;
itak te vsak izpraša od A do Ž, tko da če je blo kej tazga, itak že sam poveš (težave, posebnosti itd...)
  • 0

#1643 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 26022 posts

Posted 20 April 2008 - 08:26 PM

js k sm gin. menjala, sem mogla it po staro kartoteko. oz. je šel celo oče ponjo, ker sm bla js takrat like parkrat na leto v lj.
  • 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#1644 pinga

pinga

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3804 posts

Posted 20 April 2008 - 08:51 PM

js sm tudi mogla skopirat kartoteko in jo poslat novi ginekologinji ter podpisat dokument. zdravnika potem ne smeš menjat vsaj eno leto.
  • 0
"Freedom is just another word for nothing left to loose" (J. Joplin)

#1645 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14271 posts

Posted 20 April 2008 - 09:01 PM

Meni ni bilo treba prenašat kartoteke, pa sem dvakrat menjala.
  • 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#1646 Brokoli

Brokoli

Gaga's favorite monster

• Člani
  • PipPipPipPip
  • 4674 posts

Posted 20 April 2008 - 09:22 PM

Ok, hvala punce. Bom si izbrala novo pa če bo kej rekla, bom pač šla do te ta tečne rolleyes.gif biggrin.gif .
  • 0
I wanna just dance, but he took me home instead, uh oh!There was a monster in my bed.

#1647 Buggy

Buggy

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 5203 posts

Posted 28 April 2008 - 08:36 AM

Zihr je zihr: une k ste menjale na Yasminelle zdej, a je kul, če pač enostavno pojem škatlo Logesta do konca, nardim normalen premor in namesto Logesta začnem pač jemat Yasminelle?

smile.gif
  • 0
Seduce my mind and you can have my body.
Find my soul and I'm yours forever.

#1648 Adriane

Adriane

Flesh for fantasy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 9883 posts

Posted 28 April 2008 - 08:51 AM

Ja, brez problema.
  • 0

Do not pray for an easy life, pray for the strength to endure a difficult one.
Bruce Lee

yru-vinyl5_thumb.giftr-untitl.jpg

d035.gif

icon-33-32.png opera_volgae_malek

• Guests

Posted 15 May 2008 - 06:55 PM

Ok. Mam vprasanje.
Ful dolgo se ze odlocam da bi nehala jest tabletke, ampak pol ko razmisljam, vedno pretehta tehnicna plat zadeve, se pravi, da je pac udobno da ni treba nic skrbet med sexom, ne rabis iskat kondoma, ne rabi te bit strah da bo pocil..., no zdaj bi jih pa dans mogla spet zacet jest, pa jih nimam, in jih najprej lahko dobim sele v soboto. Kar tut ni grozna kriza, ker pac bi v soboto vzela dve, pa v nedeljo dve pa bi bla back on track. Ampak zdaj nekako razmisljamk da bi jih res nehala jest, vsaj za neki casa. Konc koncev jih jem ze 6 let in tut ce ti recejo, da so tolk blage, da ni treba delat pavze vmes, se ti ta kemija vseeno nekje nalaga v telo.

Zdaj me pa zanima, kako vozite tiste, ki mate resno zvezo, zivite s fantom itd. in niste na tabletkah? Oziroma, se boljse, tiste ki ste ble, pa ste jih tut nehale jest? Kere kondome uporabljate? Kaj je treba nardit, ce poci kondom? (rajs vem prej kot da pol panicarim..smile.gif ) Saj preden se sla na tabletke sma s fantom sexala s kondomom, vcasih tut kr brez, pa se je nekak vedno vredu izteklo, zdaj si pa tega ne upam vec, sploh ker mi je od brata zena, ki je pediatrinja, rekla, da se zgodi fuuul fuul vlko nosecnosti v prvih treh mescih, ko zenska neha jest tabletke, ker se ti pac izlocajo jajceca za vsa leta nazaj, kolkr si jemal tabletke. To pomeni da se ti porusi tisto razmerje, da si ploden samo en dan na mesec in si dejansko ful ploden, ker pac mas tolk jajcec na zalogi. In mene je zaj svinjsko strah. smile.gif Prav grozno se mi zdi it nazaj na kondome, ampak ker sem se zaenkrat pac odlocla za to, bi zdaj rada kaj spodbudnih besed. Anyone? smile.gif
  • 0

#1650 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 26022 posts

Posted 15 May 2008 - 07:27 PM

Lifestyles so zakon, piči v Leclerca wink.gif siva pakunga. če poči obstaja postkoitalna kontracepcija (močno koncentrirana hormonska zadeva v obliki tablet), mislim da 4 v 24urah poješ in nej bi blo to to.

kako - da bi se jajčeca izločala za nazaj? valda si mela menstruacijo zdej teh 6 let, a ni to fora tega, da se neoplojena jajčeca izločijo iz telesa?

je pa res, da po nekih študijah nej bi ble ženske pol bolj plodne, vzrokov pa ne poznam. pomoje bolj kej s porušenimi hormoni, ja.

na tvojem mestu bi šla kolkor mogoče daleč stran od hormonskih zadev wink.gif.
  • 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

• Guests

Posted 15 May 2008 - 08:40 PM

Ne, baje se jajceca ne izlocajo. Ne vem a je pri vseh isto, ampak najbrz da ja. Js sm sicr jedla Logest.
  • 0

#1652 pinga

pinga

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3804 posts

Posted 15 May 2008 - 08:41 PM

4 v 12 urah. najbolje takoj po odnosu 2 in čez 12 ur dve. prvi dve se lahko vzame najkasneje 3 dni po dogodku, ampak tist ni več tok zihr.
  • 0
"Freedom is just another word for nothing left to loose" (J. Joplin)

#1653 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 26022 posts

Posted 15 May 2008 - 09:35 PM

QUOTE(izabela @ 15. 5. 2008 - 21:40) View Post

Ne, baje se jajceca ne izlocajo. Ne vem a je pri vseh isto, ampak najbrz da ja. Js sm sicr jedla Logest.

Kako deluje kontracepcija?

Da zanosite, mora priti v telesu do različnih sprememb. Poleg tega da morate imeti ovulacijo in zdrava jajčeca, se mora spremeniti tudi kemična sestava tekočine v nožnici, tako da lahko semenska tekočina potuje proti maternici in se ena od semenčic združi z jajčecem. Maternična sluznica mora biti odebeljena, da se oplojeno jajčece lahko ugnezdi. Kontracepcija deluje tako, da prepreči vsaj eno od naštetih sprememb.

sem šla mal googlat.

js se ne bi hecala s tabletami, no. sem jih jemala eno leto in jih ne nameravam nikol več. nardi preveliko sranje v telesu, ponavadi vidiš šele, ko jih nehaš jemat.
  • 0

#1654 Princeska

Princeska

drama queen

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16360 posts

Posted 15 May 2008 - 09:48 PM

Jst bom pa mogla pritisk zrihtat rolleyes.gif ermm.gif
  • 0
"First make it in your head. And then you can make it anywhere."

#1655 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 26022 posts

Posted 15 May 2008 - 09:52 PM

previsok pritisk? crap.
  • 0

• Guests

Posted 15 May 2008 - 10:16 PM

A pa to pol pojes 2x2 navadni kontracepcijski tabletki? Al so posebne, pa a jih dobim sam pri ginekologu al pr navadnem zdravniku tut?
Pac, zanima me, ker sem v lj, ginekogoginjo mam pa v Slovenj radcu, pa mi ni glih lahko it gor, ce se mi kaj tajga nardi. A lahk mas to kr vnaprej doma? smile.gif
  • 0

#1657 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 26022 posts

Posted 15 May 2008 - 10:21 PM

ne ne, posebne. dobiš tud pri dežurnem zdravniku. menda lahko tud obične kontracepcijske uporabiš, ampak jih moraš vzet več hkrati. ne vem točno.
  • 0

#1658 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14271 posts

Posted 15 May 2008 - 10:22 PM

Baje to dobiš lahko tudi na urgenci, tko sem slišala.
Meni ko se je to zgodilo, em jih dobila pri osebni zdravnici, naslednjič ko sem jih rabila(ne zase, ....dolga štorija rolleyes.gif ) pa mi je rekla naj grem h ginekologu, da ona to raje ne bi predpisala ker gre za take količine hormonov.

Drugač pa se je treba navadit na kondome(lifestyle so res kul pa meni zeleni durex tud niso slabi), ni tak filing-itak. So pa pozitivne in negativne strani.
  • 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#1659 reddish ancha

reddish ancha

gobezdalo

• Člani
  • PipPip
  • 786 posts
  • Interests:branje knjig, pisanje za revijo, pilates

Posted 19 May 2008 - 11:10 AM

Jaz se ne bom več zafrkavala s temi kontracepcijskimi ... Mi samo zjebejo razpoloženje, pokvarijo sicer lepo kožo in teža mi niha ... Že nekaj časa uporabljam samo kondome ... Bogsigavedi, če je to mojemu všeč ali ne, ampak s tabletami se res ne bom več zafrkavala.
  • 0

#1660 sonchika

sonchika

Lučka

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 18483 posts

Posted 19 May 2008 - 12:30 PM

Jaz jih bom tudi poskusno ukinila po poletju. Me zanima kako je brez njih. Zdaj jih jemljem že kakšnih 8 let neprekinjeno.
  • 0
Z ljubeznijo je kakor s pečenko: čim starejši so zobje, tem mlajša mora biti jagnjetina.

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users