Restavracije/lokali - dobre in slabe kritike
Posted 31 August 2012 - 07:10 AM
Posted 31 August 2012 - 07:20 AM
Priporočam sendvič Popaj za naslednjič
A ima kaj mesnega notri, kar ni tunina, recimo pršut, panceto in/ali budžolo.

ESTOY FLOR DE ATORRANTE
UN CONTURSI MALEANTE
Posted 31 August 2012 - 07:22 AM
Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)
Posted 31 August 2012 - 07:35 AM
zagrizen ljubitelj mesa.

ESTOY FLOR DE ATORRANTE
UN CONTURSI MALEANTE
Posted 17 September 2012 - 01:21 PM

Posted 17 September 2012 - 07:21 PM

Posted 17 September 2012 - 09:26 PM
Posted 17 September 2012 - 09:28 PM
Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.
Posted 17 September 2012 - 09:31 PM
Posted 28 September 2012 - 02:11 PM
pojma nimam, koliko sva plačala (po moje več kot 50€), popila sva vsak 3 angune, satay sva si razdelila za predjed (piščančji ražnjiči z arašidovo omako in kumarice, paradajz in čebula kot solatna priloga), js sm pojedla pad thai s piščancem, N. pa steak s čilijem s prilogo (krompirjevi kroketi). steak je nezemeljsko okusen, pad thai mi je bil mal preveč prirejen. za sladico sva vzela čokoladni mousse z wasabijem in mangovo zmrzlino. žal mi je, da imajo samo en curry, se mi je full luštalo zelenega - bo treba v Thai Inn.
“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)
“Point of view is everything.“ (Kathleen Winter: Annabel.)
LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.
Posted 30 September 2012 - 10:37 AM

Kakorkoli, prišla sem napisat še en slavospev.

Kakorkoli, to je postala ena izmed mojih najljubših restavracij za kake posebne priložnosti, osebje je prijazno (oz. vsaj naš natakar je bil res ustrežljiv in dobrovoljen), ambient res prijeten, hrana pa en sam presežek.
Aja, spada pa ta restavracija v Kaval Group (ki ima par odličnih restavracij tudi v LJ - npr. Favola, Kavalino, itd., pa Lolita je njihova).
Posted 30 September 2012 - 10:47 AM
zadnjič sem se pol spravila v Thai Inn na zeleni curry,

“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)
“Point of view is everything.“ (Kathleen Winter: Annabel.)
LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.
Posted 01 October 2012 - 12:51 AM
Posted 08 October 2012 - 07:59 AM
V soboto mi je le uspelo priti do te pizzerie!
Že spomlad mi jo je hvalil sodelavec, brala sem tudi dobre kritike v Mladini.
Ime je zavajajoče, ravno tako lokacija.
Ne strežejo namreč le pic, ampak kar lepo število sezonskih(se mi zdi) predjedi, juh in glavnih jedi.
Locirani so v bloku, blizu občine. Nič kaj lepa lokacija sicer.
Ok, k hrani.
Mene je mamila pica- Iščem približek tiste z juga Italije in našla sem jo!
Jedla sem jesensko pico s svežimi gobami in svežim sirom stracchino ter rukolo. Pohvalno, da uporabljajo mocarello, ne navaden sir! Prebrala sem si, da za testo uporabljajo polnozrnato moko in, da vzhaja počasi in dolgo.
Bila je sočna, ravno prav obložena, testo pa hrustljavo.
Fant je jedel piščanca pečenega na lavi s pivom, tašča pa karameliziranega mladega prašička z radičem. Zraven sta imela pečen krompir in mešano solato. Vse zelo dobro.
Sladice! fantastične!
Vzelo smo torto z belo čokolado in pasijonko, karamelno torto z mandljevim piškotom ter domače sladolede(ananas, limona z olivnim oljem in božanska malina z baziliko).
Pili smo jabolčni sok.
Račun je znašal 54 evrov.
Sladice so po 4 evre, pica je bila 8, mesni jedi pa 11 in 13. Na koncu smo dobili še odličen liker iz smrekovih vršičkov, na začetku pa kruhove bombice.
Nedvomno se še vrnem!
Ocena 5
Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)
Posted 08 October 2012 - 08:22 AM

5
There are no limits to what you can accomplish when you are supposed to be doing something else.
Posted 08 October 2012 - 08:32 AM

Posted 08 October 2012 - 08:34 AM

There are no limits to what you can accomplish when you are supposed to be doing something else.
Posted 08 October 2012 - 08:35 AM
Posted 08 October 2012 - 12:31 PM
Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
Posted 08 October 2012 - 12:32 PM
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users