Jump to content

Photo

hujšaj z mano:)

• Please log in to reply
2378 replies to this topic

#1621 *simoncy*

*simoncy*

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1694 posts

Posted 05 July 2011 - 09:59 AM

Meni tudi da motivacijo, če vidim kakšne "prej-potem" fotografije, ali pa še bolje, če kar svoje slike pogledam izpred parih let, ko me je bilo manj skup smile.gif

No jaz sem trenutno pri -7 kg, kar sem dosegla tako, da sem se odrekla sladkemu, vse "belo" zamenjala za polnozrnato (recimo polnozrnat kruh, polnozrnate testenine, rafineriran riž...), izogibala sem se krompirju, pila sem zelo veliko vode in sem bila tako tudi manj lačna, skušala sem jesti več obrokov na dan (tudi če nisem bila tako lačna), da ni bilo kakšnih napadov volčje lakote.. Aja pa dopoldne sem si ponavadi privoščila par oreškov (za eno do dve pesti lešnikov, orehov, mandeljnov...), ker pospešujejo presnovo.. in izgleda da deluje. Zahvala gre bratcu, ki mi je mal svetoval kaj je dobro, kaj ne.. smile.gif

Aja pa najpomembneje - kilogrami se mi po parih mesecih niso povrnili; pa sem jedla vse - sladkarije, krompir, itd..

Sedaj pa sem na hitri dieti z zelenjavno juho, ki se je držim že 3. dan - nameravam pa zdržati en teden (več ne, ker kljub temu, da se je same zdrave stvari, se mi zdi da bi blo več kot en teden pretirano). No, za kakšen kilogramček dol zbit pred morjem bo zihr vredu.. Po morju pa zoper prva varjanta, ki je bolj dolgoročna.. smile.gif
Gre za tole dieto: http://www.mojrecept...zelenjavno_juho

No, malo na dolgo sem vse skupaj napisala, ampak morda pa komu prav pride. Pri meni je problem le še rekreacija, moja kondicija je namreč na nuli.. nekaj sicer delam preko enega programa "Fitnes Yourself", super zadeva, samo bi rada še laufat začela, pa vedno najdem nek izgovor down.gif

Eno vprašanje: a se vam med menstruacijo teža kaj poveča? Meni se zdi, da mi je šel zaradi tega kilogram gor, če ne celo več, glede na to, da sem v fazi hujšanja..
  • 0
Veselje do življenja je, ženske, za nas najlepše ličilo!

• Guests

Posted 05 July 2011 - 11:42 AM

Meni se. Pred menstruacijo in prvih par dni. Pa tudi lačna sem bolj, napihnjena....itd. Jaz osebno imam ful rada občutek "praznega želodca" (vem, da ni zdravo, ampak s praznim želodcem se počutim bolj lahko, energično...inp.), česar pa pred menstruacijo nikakor ne morem doseč. Skoz mam občutek, da imam poln želodec...pa sem še vedno lačna. Ampak ne lačna za hrano...temveč za OH. down.gif

Jaz grem tudi na morje kmalu...in se držim ene diete, ki je mal bolj stroga. Dva tedna traja.

Simonchy...kok časa pa si rabila za 7 kg s takšnim načinom prehrajevanja? (kot si opisala v prvem delu posta).

Kar se pa motivacije tiče....enako. Ko vidim kake slike, kjer sem imela manj kg, me ful motivira, da ne posežem po sladkem. Mene namreč samo sladkarija nese... down.gif
  • 0

#1623 *simoncy*

*simoncy*

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1694 posts

Posted 05 July 2011 - 12:04 PM

Hm, mal sm že pozabila kolk časa je to trajalo, kakšen mesec tam nekje.. Sam jaz sem prej veliko kruha, krompirja, sladkarij in takih stvari jedla, tko da se je morda zato tolk poznalo, pa res sem kar pazila kaj jem; res da sem jedla polnozrnat kruh in podobno, vendar v omejenih količinah, recimo kos kruha na dan, če sem testenine jedla pa nisem tisti dan nič kruha ali kakšnih drugih ogljikovih hidratov.. Mogoče je bila ta moja dieta nekoliko podobna montignacovi, al kako se jih že reče - temelji na glikemičnem indeksu..

Ekaterina, na kakšni dieti si pa ti trenutno?

• 0

• Guests

Posted 05 July 2011 - 12:12 PM

Joj, ne vem, kako se imenuje. Enkrat sm našla neke diete na spletu...in se mi je ta zdela ok, ker sem nevztrajna in hočem hitre rezultate (pri vseh stvareh....kar sploh ni dobro...). Če se prav spomnim, naj bi bila to ena dieta, ki jo uporabljajo v bolnišnicah, če mora pacient hitro izgubit kg. Jedilnik je zelo enoličen. Traja drugače 3 tedne, s tem, da med vikendom ješ "normalno". Lej...primer enega dneva:

Zajtrk: 1 pomaranča (ali v podobnem obsegu hruška, breskev, lubenica, melona… - ne banana), 2 prepečenca, skodelica kave ali čaja brez sladkorja

Kosilo: 1 pomaranča, 1 jajce, 1 kislo mleko, 2 prepečenca

Večerja: 125 g mlete govedine, 1 paradižnik (ali 1dcl mezge), 1 prepečenec, 1 skodelica čaja ali kave

En mesec samo? Uhhh...pol si najbrž tak tip, ki mu ni težko shujšat. Jaz, iskreno, nisem še nikoli shujšala lepo počasi...namerno. Ker enostavno ne znam jest. Kruha sploh ne jem. Na dan pojem samo en obrok...pa še to sam prazne kalorije (pudinge, mlečne riže..inp.). Shujšam pa zelo pogosto nenamerno. Če se mi v življenju kaj zgodi, kar prekine monotonost, me tok iz tira vrže, da ne morem jest. Tko da....v bitvu sploh ne znam lepo shujšat, no... sad.gif

• 0

#1625 *simoncy*

*simoncy*

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1694 posts

Posted 05 July 2011 - 12:24 PM

Jst tut nism preveč vztrajna, tko da še sama ne vem, kako mi je uspelo.. Sem res delala na motivaciji, gledala sm na mtv uno oddajo k je kazalo kolk je nekdo shujšal, potem sem se pa lotila tako, da sem šla teden za tednom.. Na začetku tedna sem si določila še nagrado, če mi uspe in sva šla tako recimo s fantom čez vikend na kakšen lep izlet, ali pa je bila nagrada preprosto čokolada ali kaj podobnega smile.gif Sem se vsakih toliko časa tudi pregrešila, ampak se mi zdi, da je tut to mal pripomoglo k temu, da se kilogrami niso vrnili..

Tko da, vse se da - če je meni uspelo, ki res nimam potrpljenja, bo tudi tebi smile.gif Sem prepričana, da boš veliko dosegla že s tem, če se prisiliš jesti večkrat na dan, ker potem ni takšne požrešnosti, manj poješ tudi bolj zdrave stvari ti nekako teknejo - vsaj pri meni je bilo tako.

Koliko kg pa nameravaš sploh izgubiti (če smem vprašat)?
  • 0

• Guests

Posted 05 July 2011 - 12:42 PM

Hm....ene 5. Mam to srečo, da mi gre vedno po celem telesu enakomerno dol (ne shujšam samo v en del ), tako da se mi že par kg fajn pozna. Sam ko se pa zredim, je pa enako....par kg se hitro pozna. Jaz bi sicer želela bit čist suhcena, ampak enostavno nimam take definicije telesa...plus, da me fant štopa pri hujšanju, ker ne mara suhic.

To mi je mal v tolažbo, da tud ti nisi vztrajna, pa ti je uspelo smile.gif Ko bom končala s to dieto bom poskusila, tko kot si ti rekla. Ker največ težav je itak pri vzdrževanju teže... mad.gif

Js si tud nagrade privoščim....ponavadi si rečem, da ne bom kupila kakih hlač (čevljev, oblekce...itd.), dokler ne shujšam 1 kg al pa 2. In mi dost pomaga to. smile.gif

Pa upam, da mi bo plavanje na morju doprineslo kej....ker to je edina rekreacija, v kateri dejansko uživam. Ostalo je vse ena prisila...in odneham slej al prej.
  • 0

• Guests

Posted 05 July 2011 - 02:30 PM

Meni se zdi pa 7kg v enem mesecu ful preveč. Razen, če bi v neverjetno hitrem času to pridelala, potem gre ponavadi tudi dol hitro. Jaz sem šla s tromesečno ločevalno dol 6kg, in ostajam pri tem tudi 3 mesece kasneje. Ampak moram pazit, mam postavo nagnjeno k okroglosti, tako da takoj, ko malo več jem, pijem pivo ali pa jem sladko, se mi naredi najprej trebuh, potem pa gre še drugam. Tako da če hočem držat težo, praktično nikoli ne morem jest toliko, kot druge punce. sad.gif Če za vikend grešim, kar je pogosto, rabim potem cel teden, da spravim nazaj dol, kar je šlo čez.
  • 0

#1628 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17000 posts

Posted 05 July 2011 - 03:21 PM

Meni pa se kile nikamor ne premaknejo. Kruha in testenin že tako ne jem tako dosti, sladkarij tut ne kaj preveč zadnje čase, sladoled tu pa tam. Športat probam čim več, mam pa precej zmešan bioritem zdaj ko je izpitno obdobje. ermm.gif
Bo očitno treba še bolj pri hrani pazit, pa kake kardio vadbe se bom lotila.
Pa naslednji teden grem že na morje. cry.gif
  • 0
Če že delaš bedarije naj se ti vsaj posrečijo!

[Napoleon]

#1629 *simoncy*

*simoncy*

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1694 posts

Posted 05 July 2011 - 07:41 PM

Izabela, res je kar precej za en mesec - ampak sem se vredu počutila, ni blo to neko stradanje al kaj podobnga..

Tasika, verjetno nimaš veliko odvečnih kilogramov, pa je zato verjetno več truda treba vložit in gre bolj po polžje, kakor recimo pri meni, ki imam odveč kar nekaj kg...
  • 0

#1630 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17000 posts

Posted 05 July 2011 - 08:22 PM

Ne nimam nekaj ful prevec, trenutno sem na 62/170, ampak se nad 60 ne počutim več dobro, tak, da bi se rada tega oklestila.
  • 0
Če že delaš bedarije naj se ti vsaj posrečijo!

[Napoleon]

#1631 Nincha

Nincha

HP freak

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18610 posts

Posted 13 July 2011 - 11:49 AM

Prvič po dveh letih vidim 55 na tehtnici thumbup.gif 55.9 sicer, ampak vseeno! biggrin.gif
  • 0

After all this time?

Always.

#1632 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85984 posts

Posted 13 July 2011 - 11:58 AM

Čestitam, Nincha! thumbup.gif

• 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#1633 Christianne

Christianne

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 6709 posts

Posted 13 July 2011 - 11:59 AM

Woow, zakon Nincha!!
  • 0

• Guests

Posted 13 July 2011 - 12:13 PM

Bravo, Nincha! thumbup.gif
  • 0

#1635 Sinnaia

Sinnaia

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18898 posts

Posted 13 July 2011 - 12:13 PM

Nincha, čestitam!
  • 0

#1636 Adriane

Adriane

Flesh for fantasy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 9883 posts

Posted 13 July 2011 - 12:18 PM

thumbup.gif
  • 0

Do not pray for an easy life, pray for the strength to endure a difficult one.
Bruce Lee

yru-vinyl5_thumb.giftr-untitl.jpg

d035.gif

icon-33-32.png opera_volgae_malek

#1637 Zoey

Zoey

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 10197 posts

Posted 13 July 2011 - 12:30 PM

jaz pa prvic v zivljenju 58 cry.gif
  • 0

Ne, ona nima žametnih oči in niti kodrov mehkih kakor svila, 
če sneg je bel, ga v njenih nedrih ni in usta bi se od koral ločila.
Sem videl rože bele in rdeče, na njenih licih take ne cveto
in so dišave, ki so bolj dehteče, kot vonj, ki diha njeno ga telo. 
Njen glas poslušam rad, četudi vem da zvoki strun prijetneje zvene, 
kako boginje hodijo ne vem; ko ona hodi, stopa kot ljudje.
Pa vendar se mi zdi bolj očarljiva kot vse, ki pesem jih slavi lažniva.

#1638 Sinnaia

Sinnaia

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18898 posts

Posted 13 July 2011 - 12:42 PM

Ti imaš itak vse v joških. tongue.gif
  • 0

#1639 Zoey

Zoey

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 10197 posts

Posted 13 July 2011 - 12:44 PM

Pizde ma*rne ;) okol trebuha pa salo ko svija biggrin.gif
  • 0

Ne, ona nima žametnih oči in niti kodrov mehkih kakor svila, 
če sneg je bel, ga v njenih nedrih ni in usta bi se od koral ločila.
Sem videl rože bele in rdeče, na njenih licih take ne cveto
in so dišave, ki so bolj dehteče, kot vonj, ki diha njeno ga telo. 
Njen glas poslušam rad, četudi vem da zvoki strun prijetneje zvene, 
kako boginje hodijo ne vem; ko ona hodi, stopa kot ljudje.
Pa vendar se mi zdi bolj očarljiva kot vse, ki pesem jih slavi lažniva.

#1640 Sinnaia

Sinnaia

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18898 posts

Posted 13 July 2011 - 12:48 PM

laugh.gif

Dvomim, da je res tako hudo.
  • 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users