vseeno mu je pa nekaj manjkalo v mojih očeh.
Posted 04 February 2013 - 03:11 PM
vseeno mu je pa nekaj manjkalo v mojih očeh.
Posted 04 February 2013 - 06:38 PM
No, lepo, se strinjava. Drugače pa super zadeva, se strinjam, če zadel oz. prevzel me ni tako zelo kot recimo kakšen drugi. Je pa ta film bil precej spregledan,
nikjer se ga ni posebej omenjalo, vsaj jaz se ne spomnim.
V istem stilu priporočam še The Fountain, in The Fall.
---------------------------------------------------------------------------------------------
When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.
Posted 04 February 2013 - 06:43 PM
Že vlečem! The Fall in The Fountain sta mi ful lepa filma.
"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."
Bill Bullard
Posted 04 February 2013 - 06:47 PM
Ne maram Tarantinovega sloga, ne krvošprica ki je prisotno v njegovih filmih in sem skorajda prepričana, da mi film ne bo všeč, kljub temu pa sem radovedna čemu ves hrup. Ampak zaenkrat še ne dovolj, da bi bila pripravljena zapraviti tri ure svojega življenja za ogled.
Posted 04 February 2013 - 07:06 PM
Kalypso, jaz ti ga odsvetujem. Krvspric/creva cez plot, vse od bicanja, streljanja, razstreljevanja, scuvanja psov nad suznje in njihovo raztelesenje Bistvo bi se dalo pokazat tudi s precej manj pogostimi eksplicitnimi scenami. Jaz sem res polovico filma gledala stran z ekrana in si tiscala prste v usesa. Gravz. Pa se enkrat na tem mestu priporocam film Amazing Grace.
Posted 04 February 2013 - 07:08 PM
A res? No, jaz sem očitno vajena vsega, meni ni bil film nič posebnega. Razen tisti prizor s psi, tisto je bilo precej moteče, se strinjam.
---------------------------------------------------------------------------------------------
Posted 04 February 2013 - 07:14 PM
Mnja, meni je razkazovanje notranjih organov, ki je samo sebi namen, res ugh, se posebej, ce je pospremljeno s tezko zgodbo in predirnimi kriki (asociacije press). Sem se mogla po koncu filma se za par ur zamotit z xy stvarmi, da sem lahko sla spat sploh.
Posted 04 February 2013 - 07:15 PM
Meni je bilo malce pretiravanja v tej smeri, ampak to je pač Tarantino, je pokol skoraj v vsakem filmu.
"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."
Bill Bullard
Posted 04 February 2013 - 07:15 PM
Ja, Tarantino stil, pač, Humor, koljačina, ogromno krvi. Boš vedela za drugič, Anouk.
Posted 04 February 2013 - 07:21 PM
Aha, si bom zapomnila, da gre Tarantino pri meni skozi samo trikrat: prvic, zadnjic in nikoli vec. Modre Rdece besede!
Posted 04 February 2013 - 07:24 PM
Meni tudi, kot sem zapisala prej v oceni, niti približno ni bilo preveč. Bilo je, ampak ni pa bilo nekaj groznega zdaj, daleč od tega.
Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.
Posted 04 February 2013 - 07:27 PM
Dalec najbolj motece so mi bile scene z bicanjem in tisto s psi. Ostalo mi je bilo pac neokusno pretiravanje, ki je, po mojem mnenju, da je zgodbi prej nekaj vzelo kot dalo. 'Pimpeka' sem pa tudi zamudila ocitno, tako da ni moglo odtehtat .
Posted 04 February 2013 - 07:27 PM
Meni se tudi ni zdelo nič posebnega, sploh za Tarantina.
Približno tako, kot če greš gledat Dictatorja in se pritožuješ nad bizarnostjo.
Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
Posted 04 February 2013 - 07:29 PM
^^ Ja, to se je meni zgodilo. HAHA, nikoli več.
Posted 04 February 2013 - 07:55 PM
Je katera gledala na pop tv včeraj Life as a house oz. Hiša na pečini?
Zelo dober film. Ga imam v svoji domači zbirki na DVDju že od leta 2001, ko je sploh prvič prišel v kinematografe. Osebno mislim, da dandanes primanjkuje takih filmov.
Ne vem zakaj se Tarantino sili nastopati v svojih filmih, ker ne zna igrat.
Tisto vlogo bi lahko dal komu drugemu, no.
Nikoli nisem maral njegovih filmov. Ne kot režisera in ne kot igralca. Edini njegov film, ki sem si ga ogledal je bil Reservoir Dogs. Čist povprečen film. Ocena na imdbju je prav smešna.
Včeraj pogledal Dog Day Afternoon(1975) in The Last Detail(1973). Al Pacino in Jack Nicholson sta najboljša igralca kar sta kdarkoli hodila na zemlji. Kdor ima rad filme tipa Let nad kukavičjim gnezdom sta ta dva filma obvezno za pogledat!
Posted 04 February 2013 - 08:03 PM
Meni je pa stil Tarantina zelo blizu. Kri, nasilje, glasba, sporočilnost. Zelo všeč. Ampak jaz nasploh v filmih zelo
cenim estetsko klanje (malo se kontradiktorno to sliši, ampak mislim, da se bo našel kdo, ki bo vedel, kaj mislim),
krvošprice, prav tako (kvalitetne!) ostudne bizarnosti (če ne vključujejo živali).
Posted 04 February 2013 - 08:04 PM
opa, pol pa res moram pogledat...OFOTCN je meni ful dober film.
Posted 04 February 2013 - 08:33 PM
Meni je pa stil Tarantina zelo blizu. Kri, nasilje, glasba, sporočilnost. Zelo všeč. Ampak jaz nasploh v filmih zelo
cenim estetsko klanje (malo se kontradiktorno to sliši, ampak mislim, da se bo našel kdo, ki bo vedel, kaj mislim),
krvošprice, prav tako (kvalitetne!) ostudne bizarnosti (če ne vključujejo živali).
Enako. Prvi njegov film je pa zame bil Pulp Fiction, ki je nič manj kot mojstrovina.
Poudarila bi še odlične dialoge v vseh njegovih filmih.
Posted 04 February 2013 - 11:35 PM
Ne maram Tarantinovega sloga, ne krvošprica ki je prisotno v njegovih filmih in sem skorajda prepričana, da mi film ne bo všeč, kljub temu pa sem radovedna čemu ves hrup. Ampak zaenkrat še ne dovolj, da bi bila pripravljena zapraviti tri ure svojega življenja za ogled.
Podpis, pa sem ga danes vseeno šla gledat. Je prvi Tarantinov film, ki sem ga sploh pogledala od začetka do konca (je pa veliko k temu prispevala tematika, ker me zelo zanima ta gnusen del ameriške zgodovine), pri drugih nisem mogla, ker me delajo živčno. Pričakovala sem še en tak film in sem se pripravila na to, da mi ful ne bo všeč in sem šla z rezervo v kino, ampak je okej (ja, fant me je opozarjal na to, kdaj bojo tiste hardkor scene - je film že gledal in šel spet, pač Tarantino fan , tako da sem se potem pravočasno obračala i ntiščala prste v ušesa). Če bi dal ven vse stoletne krvave prizore streljanja in mesarjenja, bi bil film ravno prav dolg XD (šalo na stran, v bistvu mi niti ni bil predolg, začuda se ni vlekel).
Posted 04 February 2013 - 11:37 PM
Zanimivo, meni je sicer glede mesarjenja in krvi precej nedolžen film v splošnem gledano oz. niti slučajno ne bi tega izpostavljala.
0 members, 0 guests, 0 anonymous users