Jump to content

Photo

Razna vprašanja glede prehranjevanja!

• Please log in to reply
5052 replies to this topic

#1621 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26100 posts

Posted 08 September 2011 - 01:52 PM

po kisu smrdijo, ker so vložene v kis laugh.gif

Lahko...dobro jih speri. Še vedno bo imela omaka malo kiselkast okus, če te to ne moti.
  • 0

#1622 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14254 posts

Posted 08 September 2011 - 01:53 PM

po moje bo zanič ermm.gif nisem še slišala da bi kdo iz vloženih gob delal omako, iz slanice pa gre
  • 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#1623 Špela

Špela

čajna žlička

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 29712 posts
  • Interests:making it happen. :)

Posted 08 September 2011 - 01:56 PM

to sem te hotla že prej vprašat. lahko jih opereš pod tekočo vodo, če bo šlo kej kisa dol.
sam ne vem, kok mam kej prav glede kuhanja, glede na to, da nimam pojma. laugh.gif

• 0

“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)

Point of view is everything.(Kathleen Winter: Annabel.)

LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.

#1624 Nincha

Nincha

HP freak

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18602 posts

Posted 08 September 2011 - 02:03 PM

Ooooh. sad.gif Pol pa nič, moti me. Pa ja vem da smrdijo zato ker so vložene v kis, ampak sem mislila, da se to potem ne čuti. laugh.gif

Jao, amaterja spustit kuhat. laugh.gif
  • 0

After all this time?

Always.

#1625 _vrtnca_

_vrtnca_

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1372 posts

Posted 08 September 2011 - 02:05 PM

Pogosto delam omako iz vloženih gob in ni nič narobe. Jih sperem, v omako dodam še malo kisle smetane in ni nič kaj kisla.
  • 0
Earth provides enough to satisfy every man's need, but not every man's greed.

Mahatma Gandhi

#1626 Nincha

Nincha

HP freak

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18602 posts

Posted 08 September 2011 - 02:37 PM

Sem rajš naredila gobovo juho.. Iz vrečke. ph34r.gif
  • 0

After all this time?

Always.

#1627 Olivija

Olivija

Banana Bro

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 15167 posts
  • Interests:illustration, architecture, trees, cats, cats on trees...

Posted 08 September 2011 - 02:57 PM

laugh.gif

Oni narezani sampijoni, ki so ponavadi za na pico so popolnoma izpravni za omake - naslednjic lahko s tem probas.
  • 0

Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.

#1628 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26100 posts

Posted 08 September 2011 - 03:04 PM

ja, zato ker so v slanici smile.gif
  • 0

#1629 *simoncy*

*simoncy*

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1694 posts

Posted 08 September 2011 - 04:20 PM

Jaz sploh ne maram drugačnih gob kakor svežih za razne juhe, omake, pice.. V slanici so mi sploh zanič, se mi zdi, da sploh nimajo tistega pravega okusa, vložene v kisu uporabljam pa samo kot "prilogo" k narezku.. Sem že probala iz obojih nardit tut omako, pa ni to to. Vsaj meni ne. Pred kratkim sem ugotovila, da tudi suhe gobe kar malo "pokvarijo" okus svežih gob, če se jih doda v omako, ker se zelo čuti tisti zlo "skoncentriran" okus, prav po okusu prepoznaš, da gobe niso sveže.
  • 0
Veselje do življenja je, ženske, za nas najlepše ličilo!

#1630 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 08 September 2011 - 04:45 PM

Ja seveda je najboljše sveže (kaj pa ni), ampak če pač trenutno nimaš, nimaš.

Meni so te kisle gobe dobre kot v eni solati - malo soli, popra in bučnega olja gor.

• 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>

#1631 *simoncy*

*simoncy*

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1694 posts

Posted 09 September 2011 - 07:16 AM

No nekateri raje delajo z vloženimi gobami, sploh pri picah ali pa pri omakah. Je pa res več zagovornikov svežega smile.gif

Eno vprašanje glede sladke smetane - katero uporabljate za peciva? Rastlinsko ali živalsko? Jaz sem doslej uporabljala tisto, ki mi je pač prišla pod roke, samo baje je ena od teh boljša (po okusu in tudi strdi se bolje in hitreje ko zmiksaš), samo ne vem katera?
  • 0

#1632 Sinnaia

Sinnaia

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18898 posts

Posted 09 September 2011 - 07:33 AM

Meni osebno je rastlinska boljša, ker pač nima mlečnega priokusa. Kolikor se spomnim iz svojih gostinskih izkušenj, pa je tudi gostejša. Ne vem pa točno, kako je s pecivi, jaz sem jo imela za kave ipd. Verjetno isti šmorn.
  • 0

#1633 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25894 posts

Posted 09 September 2011 - 08:45 AM

Po mojih izkusnjah je tudi rastlinska gostejsa (tudi mami je vecinoma delala torte z rastlinsko, ker nam je bila nekako bolj vsec - taka belo-roza embalaza je, ni pa cisto ne-mlecna, tako da zdaj uporabljam tole:
IPB Image,
ki je se bolj gosta (in meni oseno boljsega okusa), mora pa biti v hladilniku nekaj casa pred uporabo, da se lepo stepe).
  • 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#1634 *simoncy*

*simoncy*

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1694 posts

Posted 10 September 2011 - 10:13 AM

O super, bom probala to - nisem je še nikjer zasledila, ampak predvidevam, da jo imajo v vseh večjih trgovinah?

No pa še eno vprašanje, odgovor pa bi potrebovala hitro, ker ravno kuham golaž in sem slišala, da je fajn, če se med čebulo doda naribano jabolko - je to katera že prakticirala? No jaz sem to res želela preizkusit, ampak sem pozabila, pa ne vem če bi jo kar sedaj dodala, ko že meso pražim? Samo najbrž zdej ne bo več to to, kaj pravte?
  • 0

#1635 Olivija

Olivija

Banana Bro

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 15167 posts
  • Interests:illustration, architecture, trees, cats, cats on trees...

Posted 10 September 2011 - 10:17 AM

Ma, jaz bi na tvojem mestu preskocila. Najbrz skodit ne bi moglo, ker se jabolka itak hitro zmehcajo, mogoce pa vseeno poskusi s cetrtinko jabolka, or so.
  • 0

Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.

#1636 *simoncy*

*simoncy*

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1694 posts

Posted 10 September 2011 - 10:27 AM

Hvala za hiter odgovor - sem upoštevala tvoj nasvet in zribala eno čist majhno jabolko, pa še to sem ga zribala skoraj v kašo.. Mogoče ne bo takšen efekt kot bi moral biti, ampak okus bo še vseeno malo drugačen, kakor moj običajni golaž, kar je tudi moj cilj smile.gif

Edit: šele zdaj sem ugotovila, da bi to vprašanje bolj ustrezalo temi "kuharske skrivnosti", tako da, če je tu moteče, bi prosila moderatorko, da ga prestavi tja. Zadnjič je tu tekla debata o kuhanju vloženih gob al nekaj takšnega, pa sem avtomatsko še to vprašanje uvrstila sem.. se pardoniram oops.gif
  • 0

#1637 Sinnaia

Sinnaia

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18898 posts

Posted 10 September 2011 - 05:02 PM

Je katera v zadnjih dneh v DM-u kupovala Alnaturin suh mango? Namreč, bila sem v 2 ali 3 različnih DM-ih, a ga nikjer niso imeli. Tudi prazne police ni bilo tam, kjer naj bi bil, ampak vse zafilano z drugimi stvarmi, kot da ga nikoli ni bilo in ne bo.

Seveda sem prodajalke vsakič pozabila povprašati, ker se mi je mudilo. AJEBES.jpg
  • 0

#1638 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 10 September 2011 - 05:07 PM

Jaz, precej pred kratkim, v KP.

• 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#1639 Sinnaia

Sinnaia

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18898 posts

Posted 10 September 2011 - 05:08 PM

Eh, svašta. Moja sreča, očitno. Hvala za info.
  • 0

#1640 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 10 September 2011 - 05:09 PM

V ponedeljek grem mimo, bom skočila pogledat.
  • 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users