Posted 11 September 2007 - 09:30 AM
Adriane, ti si imela pa res nesrečo pri izbiri Tigi proizvodov. Itak ni nobena firma all good, so dobre in slabe stvari, ampak v splošnem se mi zdi Tigi kar visoko kvaliteten. Najbolj od vsega sta me sestavinsko verjetno razočarala ravno Curls Rock šampon in regenerator, ker sta za kodraste lase popolnoma neprimerna. Kodrasti lasje so že po naravi precej suhi in občutljivi, zato potrebujejo dobro hranljivo (naravna olja), proteinsko in vitaminsko nego, tale šampon in balzam pa sta popolnoma povprečna, ne pretirano vlažilna, hranljiva sploh ne, popolnoma kemična in brezvezna. Tle so res usekali mimo. Tudi pri frizerki vidim, da na (skodranih) strankah nikoli ne uporablja Curls Rock šampona in regeneratorja.
Fashionista Smooth & Shine pride do izraza res najbolj takrat, ko lase likamo, za to je tudi prvotno namenjen. Tle se krasno obnese, lase čudovito zaščiti, olajša likanje, lasje pa ostanejo dlje časa ravni in predvsem lepše stojijo. Pri uporabnicah, ki las ne ravnajo, nekak izgubi svojo primarno funkcijo, je pa še vedno dober kot zaščita pri feniranju, meni las čisto nič ne obteži (itak je ful voden) in lepo diši, vonj je tudi obstojen. Jaz sem porabila dve pakungi, tretja pa je romala v roke Dragici, ker las ne likam in tudi fenam ne več, ampak jih vedno posušim na zraku in proizvod zame nima več taprave vrednosti.
Glede Root Boosta , jaz sem ga porabila eno pakungo, se naveličala in sedaj mi druga pakunga skoraj popolnoma nedotaknjena stoji doma. Mislim, da je tole sicer ful učinkovita pena, zato je primerna bolj za tiste, ki imajo redkejše in vidno 'polizane' lase, kjer potem res pokaže svoj pravi učinek. Jaz s tem glih nimam problemov in zato sprememba ni tako očitna, da bi se mi jo dalo nanašat, sploh zato, ker las že nekaj časa sploh ne fenam. Je pa res, da se da drugače s to peno ob malo večjem nanosu naredit pravo levjo grivo, kar pride bolj prav ob kakšnih extra večernih izhodih (beri: žuri) kot pa za vsak dan.
Najbolj od vseh Tigi proizvodov sta name naredila vtis Oatmeal & Honey šampon in regenerator, ki sta za moje pojme še vedno ultimativna negovalna proizvoda za poškodovane, izsušene, lomljive, scepljene, skratka uničene lase. Tako dobrih sestavin nisem videla še nikjer drugje in glede na to, da je tudi dolgoročni učinek naravnost breath taking fenomenalen, sta po mojem mnenju vredna svoje sicer zelo zasoljene cene. Podobno menim tudi o dvojčku Dumb Blonde , ki ima enako sky high vsebnost proteinov kot O&H in se prav tako super obnese, pogrešam pa vsebnost naravnih ekstraktov in olj, kjer ga O&H dvojček gladko naščije.
Všeč mi je tudi Treat Me Right maska, ki ima super osvežilen vonj, je fajn gosta in mazljiva, tudi lepo vlažilna in hranljiva, lase naredi krasne, zamerim ji edino sumljivo majhno vsebnost proteinov in ceno. Tudi After Party krema za zgladitev, navlažitev in razelektritev las je super učinkovit in zelo dišeč proizvod, sestavinsko nič posebnega, ampak po učinku enkraten. Spet zamerim previsoko ceno, ki se mi zdi itak glavni problem pri Tigiju nasploh. Aja pa da ne pozabim Dream Drops negovalnega koncentrata za konice, gre pa za super silikon z visoko vsebnostjo avokadovega in jojobinega olja ter riževih proteinov. Za suhe in scepljene konice je to enkratna nega, a spet z zasoljeno ceno. Je pa res, da količina traja v nedogled. Jaz ga imam že ene pol leta in mi ga je ob precej redni uporabi uspelo porabit 1/3.
Ljubezen ni odraz enega samega dogodka, enega samega pogleda ali dotika. Ljubezen se v človeka prikrade počasi in potiho ... in potem se enkrat enostavno zaveš, da imaš nekoga neskončno rad. Zaradi množice vseh njegovih dejanj, pogledov, besed, dotikov, čutenj ... ki ga delajo takšnega, kot je. Mogoče se tega zaveš medtem, ko misliš nanj in ga neskončno pogrešaš, ali pa ko ga pogledaš v oči in v njih najdeš vse, kar obožuješ.