Jump to content

Photo

Vitamini, minerali, dodatki k prehrani

• Please log in to reply
1615 replies to this topic

#1601 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 86888 posts

Posted 06 August 2025 - 09:21 AM

Moja je tudi ful šparala s temi testi, vse ji je bilo težko predpisat, kot da je dajala iz lastnega žepa.

Mene jemanje Tardyferona doleti skoraj vsako leto, ne glede na prehrano. Prvo leto, ko sem spet začela jest meso, sem imela dovolj železa, od takrat pa spet na vsaki kontroli pod spodnjo mejo. Feritin in hemoglobin sta pa kar OK.

Druge razlage kot moja hipotiroza in s tem zmanjšana absorpcija, nimam.

• 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#1602 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17578 posts

Posted 06 August 2025 - 09:22 AM

Ja, jemljem Solgar Gentle Iron (2x na dan), ampak zihr ni tako dober. Ocitno pa nekaj ze pomaga. Bom prosila, ce mi cez cas spet pogleda.
Kolikor berem o svojem stanju (itak ni ful informacij), je to kar tipicno. Najbrz zre iz telesa vse po vrsti, tako da bom mogoce kar samoplacnisko pogledala vec stvari.
  • 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#1603 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19491 posts

Posted 06 August 2025 - 09:44 AM

Jaz sem tudi sama zatežila, če mi lahko pregleda železo, mi je kar v SMSu potem napisala, da so zaloge železa na spodnji meji, slabokrvna pa nisem, dobila sem Tardyferon za 2 meseca, potem pa spet lab. Zdaj od 15.7. jemljem železo in še neke za lase z biotinom in Biopixilin serum sem nabavila in se je zdaj izpadanje malo zmanjšalo, ravno včeraj sem to opazila pri pranju. Za celo dlan kepo las sem prej izčesala pri pranju. :(  

• 0

#1604 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27611 posts
  • Interests:kaj te briga :O

Posted 06 August 2025 - 10:16 AM

Mene najbolj živcira, ker moram paziti, kaj jem, kdaj jem, da je dovolj razmika zaradi absorbcije, itd. Zdaj jemljem magnezij, železo in Femibion, pa mi je čisto preveč komplicirano. :lol:
  • 0
Everything you can imagine is real.
Pablo Picasso

#1605 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17578 posts

Posted 06 August 2025 - 10:41 AM

Jaaa. To zelezo je res zahtevno. Pa s Cjem pa ne z mlekom... Cel dan lovim nek optimum. Jaz kavo pijem z mlekom pa zdaj kaksen sladoled obcasno pojem.
Enako, Barbarina :( Prav strasljivo je bilo.
  • 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#1606 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19491 posts

Posted 06 August 2025 - 10:53 AM

Coco*, ne rabiš odgovoriti, če ne želiš, a si v pričakovanju? 

• 0

#1607 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17276 posts

Posted 06 August 2025 - 11:30 AM

Pa kaj ce je hemoglobin 150 a to ne pomeni da sta zelezo in feritin v redu?
  • 0
Včasih, redkokdaj se fino ti zdi, da si živ, da te nič ne boli, da je najlepši žarek, ki tebe zbudi, ko si ga odgrneš z oči.

#1608 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17578 posts

Posted 06 August 2025 - 11:34 AM

Ne. Moj hemoglobin je 140, feritin pa 8.
  • 0

Tumblr

#1609 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17276 posts

Posted 06 August 2025 - 12:47 PM

Hah, fak.
Te se bom pa mal v adrialab zapeljala ko se sola zacne.
  • 0
Včasih, redkokdaj se fino ti zdi, da si živ, da te nič ne boli, da je najlepši žarek, ki tebe zbudi, ko si ga odgrneš z oči.

#1610 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17578 posts

Posted 06 August 2025 - 12:58 PM

Pa ko me je prvic videla zdravnica, je rekla, da mi vidi, da je zelezo problem. Da se v oceh in na kozi vidi. Potem je bila pa kri v redu, haha. Sele z naslednjim laboratorijem so tudi feritin pogledali.
  • 0

Tumblr

#1611 Christianne

Christianne

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 6798 posts

Posted 06 August 2025 - 01:20 PM

Kako pa naj bi se videlo po očeh in koži? 

• 0

#1612 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17578 posts

Posted 06 August 2025 - 02:14 PM

Pojma nimam. Bledica najbrz. I. ima tudi temne podocnjake in glede na njeno "dieto" bi rekla, da tudi ni v najboljsih stevilkah.
  • 0

Tumblr

#1613 Nincha

Nincha

HP freak

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18673 posts

Posted 06 August 2025 - 02:19 PM

Podgana, pa si dobila ti kaj proti bolecinam zdaj ali so ti samo postavili diagnozo (sori, sem sele zdaj sla brat za nazaj)? Si kaj bolje al zaenkrat se nic ne morejo, dokler ne das vseh preiskav cez? ♥
  • 0

After all this time?

Always.

#1614 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17578 posts

Posted 06 August 2025 - 02:29 PM

Zdaj so mi rekli, da to ne boli, tako da me je nehalo, hahaha :lol: Cutim obcasno na hrbtenici, da na levi malo pritiska, ampak zdaj ze ene 2 tedna nic. Edino ponoci, ko lezim na boku cutim vcasih. Najbrz bo to kar z mano ostalo. Skratka odkar vem sem nekako boljse :)
  • 0

Tumblr

#1615 Nincha

Nincha

HP freak

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18673 posts

Posted 06 August 2025 - 02:36 PM

Haha, karkoli pomaga, tut ce je placebo. :D Lepo, da si boljs :)
  • 0

After all this time?

Always.

#1616 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23511 posts

Posted 07 August 2025 - 09:19 AM

Jaz I. dajem D3. Zdaj čez poletje malo manj pogosto sicer. Jeseni in pozimi sem ji pa ponavadi dajala kak imuno sirup ali betaglukan.

Jaz jemljem celo leto D3. Mi ga primanjkuje. Si ga pa dam pregledat vsake toliko.
Poleg tega občasno spijem magnezij. Pa omega 3 imam in od Life exension ene multivitamine, ki jih vzamem občasno.
  • 0

"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users