Jump to content

Photo

Krema / serum za obraz

• Please log in to reply
3504 replies to this topic

#1601 krneki

krneki

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11455 posts

Posted 18 June 2010 - 08:44 AM

No ja jaz se tud počasi (ampak RES počasi) mal sestavine navajam.

Zaenkrat vem česa abolutno ne sme bit v raznih kremah in podobno, nisem pa nek ekspert, ker te kemije je tolko da adijo pamet.

Zdaj vsaj postavim nazaj na polico če vidim notri alkohol ali parabene. Tud to je neki biggrin.gif

Tonik si bom jst kr sama lepo doma nardila, bom mal po netu pobrskala za kšne recepte...

Se mi zdi vredno vlagat v kremo, pač dat več keša, sam za tonik pa no thanks.

Kinky: hvala, bom šla pa tud vse uno prebrat (čeprav je res ogromno...)

Kinky in podgana: a o uporablajta okrog oči, a po celem obrazu?
Podgana, kok si stara če ni skrivnost?

smile.gif
  • 0
"If it's meant to be, it will find a way."

#1602 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23401 posts

Posted 18 June 2010 - 08:52 AM

Ta muradov tonik mi je malo predrag. Sploh pa tista Vitamin C linija ima grozovite cene, vsaj na slovenskih spletnih trgovinah, ne vem kako je v lekarni.
No pa saj verjetno veliko naravnih krem vsebuje vitamin C in E. Moram malo pogledat, katere rastline kaj vsebujejo.

Malo sem prebrala v tisti drugi temi, kar je Planet napisala o škodljivosti titanium dioxida. Planet, ti torej absolutno ne uporabljaš nobene kreme, ki ga vsebuje? Kolikor sem razumela, ni panike, če ga krema za sončenje vsebuje in ga namažeš na kožo, samo v usta, nos ti ne sme priti?

Sally, ti imaš Avene emulzijo ne? Jo boš nehala uporabljat zdaj, ko si ugotovila, da ti je zapacala kožo? Jaz sem zdaj mal zmedena in ne vem, ali naj si jo kupim ali ne...V času uporabe testerja nisem sicer opazila, da bi bila koža kaj slabša kot sicer, je pa res, se nisem ravno vsakodnevno mazala.
  • 0

"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."

#1603 _Planet_

_Planet_

human search engine of cudovita.si

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27997 posts

Posted 18 June 2010 - 09:00 AM

^^

Marmelada, ma ne, kje, uporabljam in kremo za soncenje s TiO2 in puder s TiO2, niti ne vem, ce se dobi krema za soncenje brez TiO2. Jaz te reci sicer prebiram in vzamem na znanje (ce bo kdaj izbira, bom vzela kremo/puder itd. brez TiO2) ne delam pa posebne panike, ker kot sem rekla - ce bi hotela, da mi nic ne bi skodilo, najbolje, da kar ta trenutek neham dihat. Kisik pa oksidacija pa to. laugh.gif laugh.gif

Sally:

Kje Podgana uporablja kremo: http://www2.cudovita...=...st&p=747095

Koliko je Podgana stara: http://www2.cudovita...=...st&p=747468

Ora, hvala za info!
  • 0
Rape of the mind is a social disorder...

#1604 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts
  • Interests:krompir

Posted 18 June 2010 - 09:05 AM

Sally, jaz sem samo enkrat okoli oči, pa imam sedaj pavzo, se mi je nardila ena rdeča pika, haha, lahko je ker pričakujem M, ampak bom oprezna. smile.gif Začela bom okoli oči, potem pa malo čez cel obraz, ampak postopoma. smile.gif
  • 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.

#1605 Špela

Špela

čajna žlička

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 29895 posts
  • Interests:making it happen. :)

Posted 18 June 2010 - 09:52 AM

ora, jaz dobim isto vsako leto, ko je prvič bolj ornk sonce, ponavadi po hrbtni strani dlani pa se mi hitro umiri, mal se počoham, pol pa pustim, pa je. se mi pa obvezno tut kak dan na potovanjih to spusti, ker je sicer koža takrat navajena naše zime in kar naenkrat spet na polno sonce. z aloe vera gelom si namažem, da pohladi in ne srbi pa gre hitro proč. na obrazu se mi pa HB ne dela to.

Murad je tudi meni 'malo' drag, no, kremo za obraz imam (granatno jabolko, spf 15), zvečer menjam Toleriane od LRP in DDMG, okoli oči ne kompliciram, zdaj uporabljam kar L'Occitane kremo za obraz s karitejem v mini embalažici, sicer pa kak tester (Melvita gel npr. mi ni bil nič posebnega). ko to poide, bom za ta predel kupila kar Balein Aqua serum, ker je tok navdušenja požel. za podočnjake se pa ne sekiram več, ne da se mi z eno kremo nazat pod očmi, spet z drugo po zgornji veki in tretjo po obrazu.

• 0

“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)

Point of view is everything.(Kathleen Winter: Annabel.)

LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.

#1606 krneki

krneki

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11455 posts

Posted 18 June 2010 - 10:16 AM

_planet_ ful hvala bom bolj spremljala to temo zdej.

Marmelada: Men tud pr testerih je blo še vse v redu!.... Ampak zdej pa joj.

Dej počaki še en teden, ker zdej sem dala Avene iz uporabe, in da vidim kaj bo. Če bodo mozolji še vedno, poem je pravi krivec puder :\

Katere mate pa kej pudre? Če kera uporablja do everyday minerals pudre me zanima kok kej pore mašijo pa to?

jaz mam tekočega od Vichy, pa tko no, zdej sm zadovoljna, sam se po par urah itak začnem svetit pa tko, ni glih celodnevno obstojen... Mi je pa všeč da samo izenači ten kože in prekrije rdečkavost. druzga jaz od pudra ne rabim.

Drugače pa bom Avene uporabljala kot zaščito za morje itd, in jo ponucala na drugih delih kože...dekolte, vrat, pa pač ostalo po potrebi.

In spet sem v iskanju kreme z ZF....Mislim vsaj take da je NEKI. Sej mam ta vichy ma spf 15, sam ne vem...

Everyday minerals pa ma tud zaščito ane? Mineralna zaščita pač? Jao res sem nevedna tongue.gif

Dobro, pol je podgana leto dni starejša od mene smile.gif

Drugače pa ne vem, a to je od Avene Diacneal? Ker sem rpebrala na sosednjem forumu pa da boh ne daj okrog oči....

Jaz če mojo mami pogledam pri 46, mislim ma res čist lepo kožo, razen okrog oči ima pač gube. Da bi imela pa kake globoke gube, gube po obrazu itd....nope. Nima ne unih po čelu, ima le gubo od nosa do ust pač, to jo mam tud jaz že od rojstva, ker nisem nek smejalni tip človeka biggrin.gif In se mi bo guba prej nardila tuki kšna permamentna pomoje kokr pa okrog oči, ker se ne smejem z očmi...

However me je groza gub okol oči ohmy.gif
  • 0
"If it's meant to be, it will find a way."

#1607 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17436 posts

Posted 18 June 2010 - 10:45 AM

Sem imela EDM in mi ni mašil por. EDM ima fizične/mineralne filtre (t.d., cinkov oksid ni več dovoljen). Ne vem kako visok SPF.

Če se bojite biggrin.gif t.d.-ja, lahko še vedno izberete kemične filtre, ampak večina ljudi bolje prenaša fizične, saj so kemični bolj alergeni.

Diacneal ne ravno okrog oči, ampak pod očmi (pa to spet ne prav do waterline-a, da ne zaide v oči). Meni se delajo smejalne gube že kar konkretno v cheek bone biggrin.gif

Včeraj sem mešala vitamin C in so se pojavili določeni problemi. Največji je ta, da se mi trenutno ne sanja kako naj odmerim manj kot 5ml. Skratka namešala sem 5ml vode in 5ml glicerina in stvar pride veliko premastna pa še preveč je je. Tak čuden občutek je. Sumim, da bi blo tudi 2/3 vode in 1/3 g. preveč. Mogoče 3/4 in 1/4.

Ali se injekcije dobi v lekarni in ali imajo gor mersko skalo al kk se temu reče laugh.gif ? Rabim nekaj kar bi kazalo max. 2ml, raje enega.
  • 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#1608 _Planet_

_Planet_

human search engine of cudovita.si

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27997 posts

Posted 18 June 2010 - 10:45 AM

Podgana, merilni valj/čaša v Sanolaborju. ;) Edit: mja, za 2 ml bo malo jeba, pipeta! : ) Samo v lekarni ne vem, koliko tega se dobi.

Sally, np.

http://hrvatski-top-...je/1784372.aspx

• 0
Rape of the mind is a social disorder...

#1609 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14271 posts

Posted 18 June 2010 - 11:53 AM

Podgana, pejt k vetu buba vprašat tongue.gif , jst sem jih tam dobila za dihurja in se spomnim da majo ful majhno skalo.
Jh mama pa še en par doma in zna bit da se bom jutr kej tam potikala ti lah eno prinesem.
  • 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#1610 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27447 posts

Posted 18 June 2010 - 11:57 AM

Špela ti izpuščaji ob prvem spomladanskem soncu so pa spet drugo smile.gif Jaz sm se recimo 10 dni na morju brez problemov mazala in sončila, potem sm pa en dan uporabljala (predzadnji hvala bogu) olje in ratala tako kot bi v koprive cepnila.
  • 0

#1611 Plain Jane

Plain Jane

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 13529 posts

Posted 18 June 2010 - 01:54 PM

Moja mami je dobila od prijateljice kremo, k jih sama dela (pa še druge take stvari) in moja mati je thrilled. thumbup.gif Zato, ker ji je vse premalo hranilno, ta ji je pa super. Notri je pa arganovo olje, avokadovo olje, hidrolat vrtnice in sandalovine, ylang ylang in emulgator iz riža. biggrin.gif
Bom prosila, da nej še zame kej ščara.
  • 0

#1612 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17436 posts

Posted 23 June 2010 - 06:33 PM

OURAJT! Sem naredila danes mešanico in ugotovla, da ni pomembno koliko je glicerina (delala sem z 2ml in 1ml), pH pride isti.
Skratka na 5ml tekočine, zmešate 3 polne ''odrezane'' žličke vitamina C (tiste bele žličke, ki jih dobiš z DMovim praškom), kar pride 450mg (na 5ml je to malenkost manj kot 10%). Malo premešaš, da se raztopi in daš še približno polovico žličke sode bikarbone, premešaš in imaš pH okoli 3,5.
Hraniš v nekem lončku (dobro je, če je temen) v temnem, hladnem prostoru in porabiš v treh dneh.
  • 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#1613 Princeska

Princeska

drama queen

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16360 posts

Posted 23 June 2010 - 09:12 PM

Ej Podgana, zakaj natančno so še dobri te c vitaminski serumi? Okej, proti staranju kože, za svetlitev pigmentacij, zaščita...? Še kaj? A bi bilo meni tudi priporočljivo to mazat?
  • 0
"First make it in your head. And then you can make it anywhere."

#1614 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17436 posts

Posted 23 June 2010 - 09:44 PM

Sej, a ni zadost biggrin.gif Seveda je priporočljivo. Vitamin C je najmočnejši aok. Je pa res, da ga ne tolerirajo vsi.
  • 0

Tumblr

#1615 Princeska

Princeska

drama queen

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16360 posts

Posted 23 June 2010 - 09:46 PM

Jst sm mela vedno v glavi, da je nekako za starejše pa ste pol tukaj ful pisale o tem, da je fajn...
Da je gradnik kolagena in AOK, vem, samo vseeno sem to povezovala s starejšo kožo. Mam sicer serum doma, pa ne vem, a naj ga uporabim? Bi mi ful svetlil kožo?
  • 0

#1616 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17436 posts

Posted 23 June 2010 - 09:52 PM

To za starejše nima veze. Na stara leta ti ne bo nč več pomagal smile.gif Že nastalo škodo težko popraviš, zdej je treba mislt na to.
Ni bojazni, da bi ti kakorkoli posvetlilo kožo. Sploh ob koncentracijah, ki so v serumih. Bi moral biti res močan shit.
  • 0

Tumblr

#1617 Princeska

Princeska

drama queen

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16360 posts

Posted 23 June 2010 - 09:54 PM

O tnx, pol bom pa mazala... sam za zvečer mam neki z mal AHA in BHA, tko da a bi blo kul na vsake recimo 3 dni zvečer pod kremo?
  • 0

#1618 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17436 posts

Posted 23 June 2010 - 09:57 PM

Komot. Kadarkoli v bistvu. Po kislinah, pred kremo, samostojno, če ti je zadost, pred UV... smile.gif
  • 0

Tumblr

#1619 Princeska

Princeska

drama queen

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16360 posts

Posted 23 June 2010 - 09:59 PM

A pol bi loh kisline+serum+krema?

Ma ne, se mi zdi, da mi bo preveč, bom kar na vsake toliko dala gor serumček ;)
  • 0

#1620 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17436 posts

Posted 23 June 2010 - 10:06 PM

Vse je možno (če imaš ekstra suho kožo) biggrin.gif Lahko ga pa uporabiš za pod oči.

• 0

Tumblr

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users