Jump to content

Photo

Komentarji / naše recenzije FILMOV

• Please log in to reply
3892 replies to this topic

#1601 krneki

krneki

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11455 posts

Posted 04 March 2009 - 08:23 AM

SEVEN POUNDS

IPB Image

www.imdb.com/title/tt0814314/

Will Smith je bil že v Pursuit of Happyness zlo fajni, tuki notr je pa tud zažgal. Tim je pred dvema letoma povzročil prometno nesrečo,v kateri so umrli njegova žena in šest drugih,on pa je preživel. Zdaj želi v zameno po svojih najboljših močeh pomagati sedmim drugim ljudem...na kakšen način, pa si poglejte v filmu.

Trailer:

9/10
  • 0
"If it's meant to be, it will find a way."

#1602 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46187 posts

Posted 04 March 2009 - 10:16 AM

The heartbreak kid
IPB Image
Pred ogledom nisem vedla, da sta film režirala brata Farrelly in da sta tudi sodelovala pri pisanju scenarija, zato sem pričakovala drugačen humor. No, sicer njun humor prenašam, v katerem filmu se mi zdi celo zelo posrečen. Ampak to ne drži pri tem filmu, ki sicer ima nekaj smešnih prizorov, ampak veliko je takih prizorov, ki naj bi bili smešni, meni niso bili. Zgodba je ok, na trenutke malce debilna, na trenutke pa celo preseneti. Ben Stiller igra tipa, ki je samski. To, da je sam je večinoma kriva njegova neodločnost. Nekega dne spozna blondinko v podobi Malin Akerman, s katero se ujameta. Ko ona dobi ponudbo, da bi se preselila v tujino, se na prigovarjanje prijateljev odloči, da jo bo zaprosil. In res. Poročita se. Odideta na poročno potovanje, kjer spozna, da je žena popolnoma drugačna oseba kot si je zamišljal. Za pikico na i, v hotelu naleti na Michelle Monaghan, v katero se zaljubi...
No, če zaključim, film je ok. Sicer me ni pretirano navdušil, ni pa niti pretirano razočaral. Kolegico, ki je ful velika fanica Bena Stillerja in bratov Farrelly je navdušil. Tako da, če imate radi filme bratov Farrelly bo vam verjetno všeč, če jih ne marate se ga v velikem loku izognite.
5/10
  • 0

#1603 monni

monni

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4072 posts
  • Interests:...zanimive stvari....

Posted 04 March 2009 - 06:01 PM

Spomlna sem se še enega dobrega nemškega filma in sicer Sommersturm (Poletna nevihta).
IPB Image

Tobi in Achim, najboljša prijatelja in člana veslaškega društva, se že veselita poletnega kampiranja in sledečega tekmovanja. Toda ko Achimova zveza s punco Sandro postaja vse tesnejša, Tobi ugotovi, da ga na prijatelja vežejo veliko globlja čustva, kot si (mu) upa priznati. Težave in zmedo še poveča Sandrina prijateljica Anke, ki pokaže zanimanje za Tobija, ki se mora dokončno soočiti s svojimi občutki in predsodki drugih.
Lušn film,zanimiva zgodba pritegnilo me je predvsem to Tobijevo spozbanje, gejevska ljubezen , to kar pač ni v vsake filmu.
  • 0
Kakršna sem pač sem. Tako sem narejena, to sem pač jaz. Kadar mi gre na smeh, smejem se na ves glas.
Ljubim tistega, ki me ljubi. Mar je to moja stvar, če res ni zmerom isti ta, ki me vzame za par.
Kakršna sem pač sem. Taka sem, to sem pač jaz.

Jacques Prévert ,Sem kakršna sem

#1604 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46187 posts

Posted 04 March 2009 - 11:43 PM

Made of honor
IPB Image
Tole je ena odlična romantična komedija. Všeč mi je, da film ni preveč pocukran (malo je, ampak ne preveč) in da k romantiki dodajo pravo dozo humorja. Zgodba je ok. Glavni junak je zagrizen samec v podobi Patricka Dempseya. Edina stalnica v njegovem življenju je prijateljica v podobi Michelle Monaghan. Ko ona za šest tednov odide na službeno pot v Evropo ugotovi, da je ona tista, ki zapolnjuje njegovo življenje. Vse bi bilo lepo in prav, če se Hannah ne bi na Škotskem zaročila z za mnoge sanjskim Škotom.... No konec... je tipičen za ta žanr. Skratka priporočam ogled.
9/10
  • 0

#1605 Dragica

Dragica

prismojena učiteljica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 15807 posts

Posted 05 March 2009 - 12:40 PM

Men je bil pa ta film milo rečeno grozen. Kok mamo res različne okuse smile.gif

Charley Varrick

Charley Varrick and his friends rob a small town bank. Expecting a small sum to divide amongst themselves, they are surprised to discover a very LARGE amount of money. Quickly figuring out that the money belongs to the MOB, they must now come up with a plan to throw the MOB off their trail.

IPB Image

Ful hud film, napet, zakon! Walter je pa itak legenda. thumbup.gif 10/10
  • 0
Če hočeš nekaj, česar še nimaš in nisi nikoli imel, naredi nekaj, česar nisi še nikoli naredil.

#1606 krneki

krneki

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11455 posts

Posted 05 March 2009 - 04:13 PM

Men je bil made of honour tud za 9 smile.gif Ful fajni smile.gif
Pa patrick wub.gif
  • 0
"If it's meant to be, it will find a way."

#1607 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46187 posts

Posted 05 March 2009 - 08:34 PM

QUOTE(Dragica @ 5. 3. 2009 - 12:40) View Post

Men je bil pa ta film milo rečeno grozen. Kok mamo res različne okuse smile.gif
Zakaj ti je bil grozen? Se pa popolnoma strinjam z drugim stavkom. smile.gif

Der Rote Baron
IPB Image
Film o nemškemu junaku prve svetovne vojne - pilotu Manfredu von Richthofnu. Zgodba ga spremlja v času vojne, na francoskih bojiščih. Glavni igralec Matthias Schweighöfer po mojem mnenju odlično upodobi svoj lik. Všeč mi je tudi prikaz kako se glavni junak iz mladega objestnega mladeniča, ki ga zanima samo lastna slava razvije in skozi zgodbo spozna, da ni vse vojna slava, da je vojna v bistvu nesmiselna morija. Všeč mi je tudi da je lepo prikazano nasprotje med zaledjem in bojiščem. Morda so razmere v katerih so živeli piloti prikazane malce preveč lagodne, pa vednar. V filmu je tudi nekaj letalskih bojev, ki so solidno prikazani. No, kar mi je bilo pri tem filmu tudi zelo všeč je to, da kljub temu, da je glavni junak predstavljen kot junak, ni predstavljen na način kot junake navadno predstavijo hollywoodski filmi, še hvalabogu, ker sicer bi popolnoma pokvarili konec. No, več ne povem. Poglejte si ga. Mene je prijetno presenetil.
9/10
  • 0

#1608 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46187 posts

Posted 06 March 2009 - 10:28 PM

Goya's Ghosts
IPB Image
Tole je ena zelo dobra zgodovinska drama. Postavljena je v Španijo na prelom osemnajstega in devetnajstega stoletja, v izredno burno obdobje zgodovine. Kar mi je zelo všeč, je to, da je režiser Miloš Forman odlično ujel duh tega časa. Tako z dogajanjem, kot tudi z glavno moško osebo v podobi Javierja Bardema. Lepo prikaže njegovo transformacijo iz pobožnega duhovnika v gorečega zagovornika francoske revolucije. Odlično tudi prikaže cerkveno inkvizicijo in način njihovega dela. Vse v imenu obrambe vere. Mogoče zgodba na nekaj mestih malce zaškriplje, ampak ji to oprostim. Naslov, mislim da malce zavaja. Slavni slikar Francisco Goya ni glavna osebnost, kot bi sodili po naslovu. Je pa večno prisotna figura, ki spremlja dogajanje in glavna junaka ter to beleži na svojih slikah. Stellan Skarsgĺrd, Natalie Portman in Javier Bardem po mojem mnenju dobro upodobijo svoje junake.
Priporočam ogled vsem ljubiteljem zgodovinskih filmov.
8/10
  • 0

#1609 sade

sade

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 10098 posts

Posted 06 March 2009 - 10:42 PM

Meni je tudi The Curious Case of Benjamin Button eden izmed taboljših filmov, kar sem jih gledala zadnje čase.
Veliko boljši od Revolutionary Road, ki se mi je malo vlekel, čeprav ni slab.
  • 0
"It's impossible." said pride. "It's risky." said experience. "It's
pointless." said reason. "Give it a try." whispered the heart.

#1610 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27611 posts
  • Interests:kaj te briga :O

Posted 07 March 2009 - 03:02 PM

Das Experiment

worthy1.gif worthy1.gif worthy1.gif

Podrobnejše poročilo naslednji teden, ni časa, ni časa.
  • 0
Everything you can imagine is real.
Pablo Picasso

#1611 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46187 posts

Posted 07 March 2009 - 04:26 PM

The Good German
IPB Image
Pravkar sem pogledala ta film in se ne morm odločit ali mi je všeč ali ne. Je malce drugačen od filmov, ki jih danes snemajo, je klasičen noir film, črno bel in z mnogimi arhivskimi posnetki razrušenega Berlina. Ti posnetki po mojem mnenju dodajo filmu nek duh, da bi se morda (čeprav dvomim) stvari opisane v filmu morda nekje res lahko zgodile. Sama zgodba je sicer napeta, ampak malce preveč zapletena. Še po koncu filma mi nekatere stvari niso najbolj jasne. George Clooney je pač George. Njegovo vlogo novinarja, ki pride v Berlin, da bi poročal o Potsdamski konferenci, a na koncu počne vse kaj drugega kot poroča, po mojem mnenju solidno opravi. Cate Blanchett je pa po mojem mnenju čudovita. Odlično opodobi svojo vlogo skrivnostne ženske, žene bivšega SS oficirja, ki se sedaj preživlja s prostitucijo. Njen izgled pa je povsem primerljiv z zvezdami noir filmov. Toby Maguire upodobi vojaka, ki meni, da je vojna z izjemo žrtev prav fina stvar, saj si v njej lahko pridobi veliko denarja. Njegova vloga je taka, da ti ne mora bit všeč in tudi meni ni bil, tako da ti ni nič žal zanj, ko izveš kakšna usoda ga čaka. V glavnem vse te tri osebe so vsaka na svoj način vpletene v povojni čas in vsak izmed njih ga po svoje doživlja in skuša kar najbolje preživeti to burno obdobje.
  • 0

#1612 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46187 posts

Posted 08 March 2009 - 12:04 AM

Das Wilde Leben
IPB Image
Še en nemški film, ki me je prijetno presenetil. Zgodba govori življenjsko zgodbo Uschi Obermaier, ikoni gibanja leta 1968 v Nemčiji (zahodni, da ne bo pomote), modelu in spremljevalki Rolling Stonesov. Kot že naslov filma pove, živi divje življenje. Zgodba je zanimiva, lepo prikaže življenje hipijev v Berlinski komuni, lepo prikaže razuzdano življenje slavnih glasbenikov na turneji, lepo prikaže Uschijino zgodbo, njeno večno hrepenenje po svobodi... Skratka slikovit film s prelestno Natalio Avalon, ki je v tem filmu večkrat odvrgla cunjice. Meni je bil všeč - že zaradi Natalie.
TRAILER - KLIK
8/10

Nick and norah infinite playlist
IPB Image
Fajn film. Zgodba ni nič kaj posebnega. Tipa v podobi Michaela Cere je zapustila punca. Njegovim prijateljem ga po dolgem času uspe ponovno spraviti v javnost. In glej ga zlomka, kot naročeno naleti ravno takrat na svojo bivšo. Hkrati naleti tudi na dekle v podobi Kat Dennings , ki ne mara bivše in na njeno zbadanje predstavi Michaela Cero kot svojega fanta. Bivša punca seveda postane ljubosumna. Film bi lahko bil ful pocukran, a na srečo ni. Filmarji so uspeli naredit prav posrečen film, ki se mi ne zdi niti malo pocukran. Ima tudi dovolj smešnih trenutkov - sploh koma pijana prijateljica s svojimi prigodami mi je bila faca. Glavnima igralcema pristajajo vloge. Svojo vlogo odigra tudi rumen jugec, ki ga vozi glavni igralec. No, meni je bil film všeč.
TRAILER - KLIK
7/10
  • 0

#1613 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts
  • Interests:krompir

Posted 08 March 2009 - 08:37 PM

Seven Pounds (2008)

Odličen film, jokala sem se non stop, zgodba se lepo odvije, čeprav že skozi cel film nekako čutiš/veš, kaj se bo zgodilo na koncu.

Podobni občutki so me prevevali ob gledanju Million Dollar Baby.

Will Smith je vedno boljši in boljši.

Priporočam, 9/10.

cry.gif cry.gif cry.gif
  • 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.

#1614 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46187 posts

Posted 08 March 2009 - 09:54 PM

The holiday
IPB Image
Luškan film. Mi je bil zelo všeč. Zanimiva zgodba, konec je tak kot mora bit - srečen. Igralci so mi vsi všeč, sploh Kate (ona mi je že nasploh fajn).
9/10
  • 0

#1615 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46187 posts

Posted 11 March 2009 - 10:44 AM

Perfume: The Story of a Murderer
IPB Image
Precej časa nazaj sem prebrala knjigo Patricka Süskinda, po kateri je film posnet. Sicer se knjige več ne spomnim najbolje, ampak kar se spomnim, mislim, da je film dokaj dobra upodobitev dogajanja v knjigi. Filmu pač manjkajo tiste stvari, ki jih v knjigi lahko lepo opiše, na platnu pa mogoče ne pridejo tako do izraza. No ne glede na to, mi je bil film všeč.
8/10
  • 0

#1616 Immortelle

Immortelle

Božanska

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12251 posts

Posted 12 March 2009 - 12:27 PM

IPB Image

Boy in the striped Pajamas

Pravkar pogledala. Zelo ganljiv film. Močno priporočam!
  • 0

ॐ Be a voice, not an echo. 

#1617 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46187 posts

Posted 13 March 2009 - 11:31 PM

Gray Matters
IPB Image
Tole je ena lahkotna romantična komedija o mladi ženski v podobi Heather Graham, ki se nepričakovano zaljubi v bratovo zaročenko. Sledi kopica po mojem mnenju precej neposrečenih situacij in razglabljanj kaj storiti, ali je res lezbijka ipd. No, film je za pogledat, ampak bi lahko bil veliko boljši. Sama ideja zgodbe ni slaba, ampak je slabo izvedena. Filmu manjka dober scenarij, brez kvazi smešnih pogovorov s psihijatrinjo na kegljišču in brez samogovorov sodelavke. Sicer je za pogledat, ampak res nič ne zamudiš, če ga ne vidiš.
5/10

Doubt
IPB Image
Glede tega filma imam mešane občutke. Zgodba mi ni najbolj všeč. Pač filmi z cerkvenimi zadevami mi niso nikoli bili kaj prida všeč. Zelo pa sem navdušena nad igro glavnih igralcev. Meryl Strepp je odlična. Enkratno upodobi nuno, strogo ravnateljico šolskega zavoda. Všeč mi je tudi igra Amy Adams, ki sem jo do sedaj videla le v bolj lahkotnih vlogah. Igra, ki jo pokaže v vlogi mlade nune je prav tako odlična. Po mojem mnenju bi si bolj zaslužila oskarja za stransko vlogo kot Penelope Cruz. Tudi Philip Seymour Hoffman po mojem mnenju dobro upodobi duhovnika proti kateremu se obrne Meryl. Film je vreden ogleda predvsem zaradi odlične igre, brez igralcev mi sploh ne bi bil všeč.
6,5/10
  • 0

#1618 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46187 posts

Posted 15 March 2009 - 04:44 PM

Confessions of a Shopaholic
IPB Image
Knjig pred gledanjem filma nisem brala, zato tudi zgodbe nisem poznala. No, zgodba je zanimiva. Rebecca v podobi Isle Fisher je zasvojena z nakupovanjem, s čimer si nakoplje velike dolgove. Sanja, da bi dobila službo pri priznani modni reviji, ampak namesto tega dobi delo kolumnistke pri finančni reviji istega založnika. Delila naj bi finančne nasvete, čeprav njeno finančno stanje priča, da ni ravno oseba, ki bi bila za zgled. Presenetljivo so vsi nad navdušeni nad njenimi kolumnami. Ampak dolgovi in laži, ki si jih izmišlja kmalu pridejo na dan...
Film je lahkoten in prijeten, je pa tudi izrazito žensko naravnan, z lepimi oblačili, torbicami ipd. Nekje v stilu Devil Wears Prada in Sex and the City, s tem, da mi je bil bolj všeč kot DWP in nekje enako kot SATC. Je prav prijeten film, da si z njim popestriš dolgočasno nedeljsko popoldne.
Igralci so mi bili fajn. Isla mi je v svoji vlogi všeč. Zapravljivko prikaže kot živahno, prikupno žensko, ki se ne more in ne more upreti, da bi šla mimo trgovine na kateri piše razprodaja. Sploh fajni so mi prizori z lutkami, ki ji prigovarjajo naj le kupi šal, torbico ipd.
No, meni je bil film všeč in zato bom ko bo prilika vzela v roke knjigo.
7,5/10
  • 0

#1619 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46187 posts

Posted 16 March 2009 - 08:15 PM

Ballet Shoes
IPB Image
Soliden film o treh sirotah, ki jih v svoj dom pripelje ekscentrični profesor in njihovo vzgojo prepusti svoji nečakinji. Zgodba pripoveduje kako je vsaka izmed deklet na svoj način skušala doseči svoje sanje: ena je želela postati profesionalna balerina, druga igralka, tretja pilotka. Ko stric za več let izgine, tudi denar počasi kopni in družinica se mora znajti po svoje...
Pač film mi je bil všeč, čeprav sem imela vseskozi občutek, da nekaj manjka. Kar me je zmotilo je bilo tudi to, da se na trenutke film vleče, ampak ko pride do neke točke se pa kar konča.
6/10
  • 0

#1620 eve

eve

trance chick

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 10431 posts

Posted 16 March 2009 - 08:44 PM

Elizabeth: The golden age

IPB Image

Pravkar pogledala ta film in nisem razočarana. Že nasploh mi je to obdobje zelo všeč (pač Tudorji) in rada o tem berem in kak film vidm. Dogaja se v času, ko je španski kralj Filip II. napadel Anglijo in doživel enega najbolj sramotnih porazov.
Cate Blanchett kot Elizabeta svojo vlogo super odigra, v svoji vlogi je dober tudi Clive Owen wub.gif Kostumografija je zakon, polno lepih oblek. wub.gif
Res za pogledat.
9/10
  • 0
Never allow someone to be your priority while you're just their option.

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users