Confessions of a Shopaholic
Knjig pred gledanjem filma nisem brala, zato tudi zgodbe nisem poznala. No, zgodba je zanimiva. Rebecca v podobi Isle Fisher je zasvojena z nakupovanjem, s čimer si nakoplje velike dolgove. Sanja, da bi dobila službo pri priznani modni reviji, ampak namesto tega dobi delo kolumnistke pri finančni reviji istega založnika. Delila naj bi finančne nasvete, čeprav njeno finančno stanje priča, da ni ravno oseba, ki bi bila za zgled. Presenetljivo so vsi nad navdušeni nad njenimi kolumnami. Ampak dolgovi in laži, ki si jih izmišlja kmalu pridejo na dan...
Film je lahkoten in prijeten, je pa tudi izrazito žensko naravnan, z lepimi oblačili, torbicami ipd. Nekje v stilu Devil Wears Prada in Sex and the City, s tem, da mi je bil bolj všeč kot DWP in nekje enako kot SATC. Je prav prijeten film, da si z njim popestriš dolgočasno nedeljsko popoldne.
Igralci so mi bili fajn. Isla mi je v svoji vlogi všeč. Zapravljivko prikaže kot živahno, prikupno žensko, ki se ne more in ne more upreti, da bi šla mimo trgovine na kateri piše razprodaja. Sploh fajni so mi prizori z lutkami, ki ji prigovarjajo naj le kupi šal, torbico ipd.
No, meni je bil film všeč in zato bom ko bo prilika vzela v roke knjigo.
7,5/10