Jump to content

Photo

Svetovalnica

• Please log in to reply
1808 replies to this topic

#1601 tasya

tasya

sramežljivec

• Člani
  • 54 posts

Posted 06 February 2018 - 06:53 AM

Kaj bi lahko bil razlog za iztek iz oči (gosta sluz) pri 7 mesečnemu kužku? Občasno ima iztek iz obeh, vedno pa samo iz ene. To traja že več kot 2 meseca. Takoj ko je to trajalo 2 tedna, smo bili pri veterinarju, ker je tako ali tako imel cepljenje, vprašali še za oči, pa je rekla, da to ni nič hudega, da naj samo spiramo s fiziološko. Kuža je notri, toda rad leži pod vrati, kjer je malo prepiha. Mogoče je to razlog, da je malo prehlajen ali kaj? 

• 0

#1602 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17283 posts

Posted 06 February 2018 - 07:40 AM

Ja, prepih. Imam enak problem z eno macko. Zadnjic je dve uri po moji krivdi lezala na prepihu in ji je teklo tri dni. Tudi ce je samo malo pri odprtem oknu, ji zdaj pozimi takoj tece. Podstavi kaj pod vrati. Lahko se kupi prav taka tezka kaca za na tla, ki zadrzuje prepih.
  • 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#1603 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11860 posts

Posted 06 February 2018 - 09:30 AM

Moja maca je to imela dvakrat, sem ji namazala s Tobrexom, ki ga imam doma in se je čez noč popravilo. S fiziološko je trajalo sto let.

• 0

#1604 tasya

tasya

sramežljivec

• Člani
  • 54 posts

Posted 07 February 2018 - 05:31 PM

Hvala obema za odgovor.

Tobrex je za ljudi in na recept, bom raje nadaljevala samo s fiziološko in ga zaščitila pred prepihom, čeprav ne vem, zakaj tam tako rad poležava. Ima polno boljših (po mojem mnenju) možnosti, ampak ne, on se bo zleknil direktno pred vrata na prepih. 

• 0

#1605 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85938 posts

Posted 07 February 2018 - 06:08 PM

To je pa klasika. :D Pri nas je isto, na voljo ima kraljevsko posteljo in mehka tla, on pa se najraje uleže na parket ali ploščice, ne glede na letni čas. Ima že prav grde otiščance na komolcih zaradi tega, ampak prav nič ne moreš.

Oči je imel vnete samo kratek čas in smo takrat rešili s fiziološko.

• 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#1606 Olivija

Olivija

Banana Bro

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 15175 posts
  • Interests:illustration, architecture, trees, cats, cats on trees...

Posted 23 February 2018 - 02:30 PM

Maček ima srednje dolgo belo dlako po tacah, snežno bele barve. Zadnje čase pa so njene tace vedno bolj rumene - notranji muc je, edini stik s svinjarijo je prah po policah in mačji pesek, ki ga nisem menjala, isti je kot prej, ko so bile šape normalno lepe bele barve. Hodi pa okrog kot pujsa Pepa. Okoli vratu in po bedrih, kjer ima tudi belo dlako, ima lepo, belo, rumene ima samo tace, prednje bolj, kot zadnje. Ima kdo kako idejo, od kje ji to/kaj to pomeni?

• 0

Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.

#1607 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 23 February 2018 - 02:48 PM

Možno, da ima glivice.

• 0
Viens, reste ici!

#1608 Olivija

Olivija

Banana Bro

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 15175 posts

Posted 23 February 2018 - 04:11 PM

:/ Lahko kaj več poveš o tem? Ne najdem na internetu nekega enozvočnega odgovora. 

Kožo pod tačkami ima lepo, tam se ne čoha, se pa čoha okoli ušes in pod vratom, ampak je veterinar nazadnje rekel, da je to alergija na hrano. 

Nazadnje, ko so delali test zaradi srbečih ušes, tudi ni bilo vnetje, ampak vnetna reakcija izločanja ušesnega masla, niso pa novenih glivic v testu zaznali. 

• 0

Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.

#1609 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 23 February 2018 - 04:41 PM

Ful težko ti karkoli povem, ker ni enotnega odgovora + nisem strokovnjak.

Ti pa lahko iz lastnih izkušenj povem, da sem proti briketirani/vnaprej pripravljeni prehrani za male živali, ker je izjemno slabe kvalitete, notri je ogromno potencialno alergenih sestavin, ki se jim izjemno težko izogneš, če to hraniš. Alergeni pa lahko povzročajo praskanje itd itd. 

Jaz bi najprej prešla na kuhano/surovo prehrano, potem pa naprej. 

• 0
Viens, reste ici!

#1610 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85938 posts

Posted 23 February 2018 - 04:53 PM

To je čisto odvisno od proizvajalca, obstajajo tudi kvalitetni briketi in če žival nima problemov s prebavo ali alergijami, pa da zadosti vsem potrebam po hranilih in ima primerno težo, jaz to smatram za primerno hrano zanjo. 

Je pa res ogromno briketov nekvalitetnih, tudi v višjem cenovnem rangu. 

• 0

― V. Van Gogh

#1611 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 23 February 2018 - 05:25 PM

Jaz pa ne :). Kot jaz ne jem vsak dan samo procesirane, vnaprej pripravljene hrane, je tudi moj pes ne bo.
Ampak imamo razlicna mnenja in ne nameravam nikogar prepricevati v svoj prav.
  • 0
Viens, reste ici!

#1612 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85938 posts

Posted 23 February 2018 - 05:50 PM

Razumem in tudi jaz nočem prepričevat nikogar, samo govorim iz lastnih izkušenj. 7 let sva imela psa, ki je imel vse mogoče alergije in nonstop prebavne motnje, ne glede na kvaliteto hrane. 

Lars pa je trenutne brikete že od začetka, mu popolnoma odgovarjajo in sva presrečna, da nima nobenih težav. So pa čisto naravni in brez umetnih barvil in konzervansov. Ko bo star eno leto, mu bova verjetno kupovala hrano za odrasle pse od iste znamke.

Zdaj sem preverila količinska priporočila za surovo hrano tukaj: http://surovahranazapse.eu

Po tem izračunu (mladiči 5 – 10% od idealne teže psa) bi dala midva za Larsovo hrano približno 450 € mesečno.  :lol1:

• 0

― V. Van Gogh

#1613 Olivija

Olivija

Banana Bro

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 15175 posts

Posted 23 February 2018 - 06:29 PM

Ma, prej je dobivala Meowing heads, zdaj pa Arden Grange sensitive losos, ampak to je vsa hrana, ki jo sploh hoce jest.

Kako pa zgledajo glivice pri mackah?
  • 0

#1614 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 23 February 2018 - 07:12 PM

Jina, to je priporocno za mladice, za odrasle pa 3-5% idealne teze.
Ne vem kako si prisla na to ceno, ampak bi realna. Ko si malo bolj v tem, poznas dobavitelje, ki prodajajo vecje kolicine mesa prav posebej za pse in vecina jih pravi, da je ceneje kot briketi (tudi v mojem primeru je).
Je pa res, da je s tem veliko vec dela, ker si moras pripravit paketke in jih odmrznit... :)
Kakor komu, ampak za moje pojme je to, da reces da so briketi naravni enako kot ce reces, da je pasteta naravna.

Olivija, lahko so kot krastice, lahko se sploh me vidijo. Saj pravim, Jaz osebno bi zacela s prehrano...
  • 0
Viens, reste ici!

#1615 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85938 posts

Posted 23 February 2018 - 07:22 PM

Računala sem za težo 30 kg. On jih ima zdaj sigurno 5 več pa je še vedno mladič. Meni se ne zdi normalno, da bi pri npr. 9m pojedel 3 kg hrane na dan.

Paštete pa so polne odpadkov, umetnih dodatkov in konzervansov, za razliko od teh briketov. Ni primerjave, razen mogoče s Pedigree briketi in ostalim sranjem, ki je na voljo v megamarketih. 

Se pa strinjam, da je čisto drugače, če najdeš optimalno opcijo za surovo hrano, sploh meso. Pa tudi odrasel pes precej manj poje. 

• 0

― V. Van Gogh

#1616 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 23 February 2018 - 07:59 PM

Predvsem sem ciljala na procesirano hrano, ki nikakor ne more biti optimalna - ne za ljudi in ne za zivali. Vsaj ne na dolgi rok.
Moje mnenje :).
  • 0
Viens, reste ici!

#1617 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16809 posts

Posted 23 February 2018 - 08:00 PM

Katero hrano se priporocate za macko, da poskusim?
Sanbelle pa almo nature sem ze. Je kaj pametnega za obcutljive in k alergijam nagnjene macke na trgu?
  • 0
Včasih, redkokdaj se fino ti zdi, da si živ, da te nič ne boli, da je najlepši žarek, ki tebe zbudi, ko si ga odgrneš z oči.

#1618 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85938 posts

Posted 23 February 2018 - 08:21 PM

Fiona:

http://www.cudovita....pic=3320&page=9

• 0

― V. Van Gogh

#1619 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16809 posts

Posted 23 February 2018 - 09:07 PM

Hvala ful!
  • 0
Včasih, redkokdaj se fino ti zdi, da si živ, da te nič ne boli, da je najlepši žarek, ki tebe zbudi, ko si ga odgrneš z oči.

#1620 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14254 posts

Posted 23 February 2018 - 09:59 PM

Ne vem kaj naj naredim z eno prostoživečo muco.

Hranim jo, pa tudi še dve sosedi, že odkar živim tukaj, stara je baje preko 10 let. Zelo boječa, redko se pusti malo pobožati.

Zadnji mesec opažam, da ima težave z zobmi (odskoči, ko v kaj zagrize, isto sem opazovala pred leti pri moji muci). Ker je striktno prostoživeča sva rekla, da ji dava operirati zobe, ko bo malo topleje, zdaj pa opažava, da precej malo poje. Hrano ji vso zmiksava.

Ne vem kaj naresti :( ne morem jo dati na mraz z ranami v čeljusti.

• 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users