Meni je, če ga popečem na kokos. maščobi + malo soli, dober.

Veganska in vegetarijanska prehrana
Posted 30 March 2013 - 06:41 PM
Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.
Posted 30 March 2013 - 06:46 PM
Ok, sem mislila, da so katere znamke tofuja še posebej okusne. Bom probala enkrat na kokosovi maščobi. Sem pa en dan prvič pekla na kokosovi maščobi (bio deviški), bučke in papriko in me je malenkost motil priokus kokosa, ki je ostal v zelenjavi.
Jaz sem si včasih še v študentu tofu marinirala v limoninem soku, mleti rdeči papriki, popru, soli in mi je bilo dobro.
"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."
Posted 30 March 2013 - 07:01 PM
Eh to, da je na kokosovi pečeno, pomoje ni bistveno, je enako če ga na olju, ampak jaz pač olja ne uporabljam, samo zato je bila omenjena kokosova Glede priokusa pa, jaz sem zdaj imela Eden znamko in ni imelo priokusa, tudi kokice recimo pečem na njem in se nič ne čuti. Zdaj pa sem kupila v Hoferju, nisem še odprla, bomo videli kako bo.
Poskusi Spar Veggie olivnega, res, priporočam! Mislim, da ga cel forum priporoča!
Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.
Posted 30 March 2013 - 08:35 PM
Ja, ampak ta Eden kokosova maščoba je rafinirana in zato sploh nima vonja po kokosu. Jaz sem kupila bio deviškega, hladno stiskanega in ta prav ful lepo dišijo po kokosu. Je pomoje super kot namaz za na kruh, nisem še probala. Na sejmu je eden rekel, da hrana, ki jo pečeš na takem kokosovem olju nima okusa po kokosu, ampak meni se ni zdelo tako. Ni zdaj nekaj ful moteče, se pa opazi, da je drugačen okus. Jaz sicer vedno popražim na olivnem olju vse.
A niste pisale, da gre ta tofu z olivami iz prodaje?
Moram probat še tistega z rdečo papriko, v Sparu sem jih enkrat videla. Pa tiste Veggie zelenjavne polpete, ki jih tako hvalite, pa gyrosa tudi še nisem, no pa še marsikaj. To je bil šele moj drugi izdelek iz Veggie linije.
Posted 30 March 2013 - 09:06 PM
Ne vem, tukaj se je govorilo da ja, meni se pa ne zdi, ali pa imajo v našem Sparu še stare zaloge, ne vem.
Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.
Posted 30 March 2013 - 09:59 PM
Jaz sploh nisem bila pozorna, ampak kolikor se spomnim, so tam, kjer sem kupila, imeli samo navadnega in dimljenega. Ni pa bil Interspar, ampak manjši.
Posted 31 March 2013 - 06:34 AM
Posted 31 March 2013 - 07:04 AM
Kinky, a ti si zdaj postala veganka ali je to samo sedaj, ko imate nek projekt veganstva?
Sodelujem v 30 dnevnem veganskem izzivu, ampak imam plan nadaljevati.
Tofu pa jaz jem samo dimljen (znamka La Vida), pa še to 1 krat na 14 dni, ne ker se ga izogibam, ampak ker mi preprosto ni najbolj všeč. V joto ga včasih vržem, ampak
bolj zaradi vonja.
---------------------------------------------------------------------------------------------
When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.
Posted 31 March 2013 - 10:44 AM
Kinky, a ti si mogoče že delala veganski pasulj?
Tam med tistimi recepti, ki si jih objavila je en recept, ampak mi razmerja ne štimajo.
Recimo, da bi ga delala iz 500g fižola (to bi bilo recimo za 3 osebe) OK? Pa kupila sem 1 dimljen tofu?
Pri pasulju je ful pomembna čebula, ker da glavni okus, pa potem si ne znam pretvorit koliko paprike v prahu, 2 žlici? Pa po moje more biti prepražena, kajne? V tistem receptu je za eno osebo 125g fižola kar 1 žlica paprike, kar je meni ful, ampak ni prepražena.
Posted 31 March 2013 - 11:11 AM
Če si ga že kdaj delala, je pomojem najboljše, da ga narediš po nekem preverjenem dobrem receptu in pač namesto mesa dodaš dimljen tofu.
Jaz sem zadnjič dala 1kg fižola in sva ga dva jedla 2 dni Plus priporočam, da daš zelo veliko čebulo. Pol takoj, malo pa jo popraži z žlico paprike (če bo premalo paprike, pa naknadno še malo vsuješ notri).
Pasulj je itak veganski, če vzameš ven meso, in je vseeno po katerem (dobrem) receptu delaš (ta se mi celo ne zdi najboljši).
Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.
Posted 31 March 2013 - 12:17 PM
Attached Files
Posted 31 March 2013 - 12:19 PM
O hudo. PO katerem receptu si to delala?
Posted 31 March 2013 - 12:25 PM
http://veganskakuhar...brusnicami.html
Delala sem po tem, samo sem ga spremenila. V testo nisem dala margarine ampak kokosovo bio olje.
Pa nadev sem naredila čisto po svoje.
- 400 g lešnikov, 400 g mandljev
- mandljevo mleko (od oka, po potrebi sem še dodajala)
- rastlinska smetana
- veliko bio alnatura cimeta
- 2 rum sladkorja
- alnatura rozine (prejšnji dan sem jih namočila v vodo, kateri sem dodala limonin sok in vanilij sladkor)
- agavin sirup
- malo rjavega alnatura sladkorja
Posted 31 March 2013 - 02:26 PM
Podgana, vem, da lahko uporabim katerikoli recept, samo nimam nobenega, ki bi mi res uspel. Mi mogoče ti napišeš kako ga ti delaš, natančno z vsemi sestavinami in razmerji.
Dragica,
Posted 31 March 2013 - 06:07 PM
Eli, ne, ne delam pasulja, samo prebranac. Tako da naj ti kar Podgana napiše recept. Dragica, super deluje.
---------------------------------------------------------------------------------------------
When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.
Posted 01 April 2013 - 09:26 AM
Res je njami. Pa živ bog ni vedu, da je veganska.
Posted 01 April 2013 - 10:58 AM
ॐ Be a voice, not an echo. ॐ
Posted 01 April 2013 - 02:48 PM
Dragica, kakšno smetano si pa dala, sojino? Ker rastlinska vsebuje mlečne beljakovine. Mami jo je tokrat z rastlinsko naredila, ampak jaz nisem tako striktna.
Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
Posted 01 April 2013 - 06:52 PM
Ja, sem dala rastlinsko. Nisem vedela, da jih vsebuje. Tudi jaz nisem tako striktna. Bom pa drugič poizkusila s sojino. Ali obstaja še kakšna druga? Pa sej v bistvu je sploh ne bi bilo treba dat zraven. Je mandljevo mleko čisto dovolj.
Posted 01 April 2013 - 06:55 PM
Mene zanima, kje kupujete mandljevo mleko in katero? Kinky - ti vem, da ga piješ s kavo? Ima precej okusa po mandljih/marcipanu?
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users