Jump to content

Photo

Kontracepcijske tablete

• Please log in to reply
4119 replies to this topic

#1601 cobra007

cobra007

sramežljivec

• Člani
  • 96 posts

Posted 22 March 2008 - 09:32 AM

jaz mam pa en problem!
včeraj sem pozabila vzeti tabletko in sem jo šele zdaj, to je po skoraj 24urah, kot bi jo mogla.se pravi, da bom današnjo vzela čez pou ure, da bo tako kot je bilo redno.
zanima me, če zdaj naprej ni več zaščite ter kako možna je zanositev??

• 0
[size=7]It's better to lose a moment in your life, than life in a moment!!!

#1602 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26160 posts

Posted 22 March 2008 - 10:56 AM

odvisno od tega, v katerem tednu jemanja si
  • 0

#1603 cobra007

cobra007

sramežljivec

• Člani
  • 96 posts

Posted 22 March 2008 - 02:03 PM

konec 2gega tedna...???
  • 0

#1604 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 22 March 2008 - 02:07 PM

V navodilih ti točno piše kaj moreš naredit, glede na to v kerem tednu se ti zgodi tole. Na pamet pa ne vem.
  • 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#1605 Nincha

Nincha

HP freak

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18621 posts

Posted 22 March 2008 - 11:38 PM

Jaz sem jo tudi konec 2. tedna pozabila (mi je mobi crknu pa alarm ni zvoniu rolleyes.gif ), nisem je vzela v pondeljek, v torek sem jo vzela normalno, šele v sredo sm ugotovila da pondeljkove nisem vzela in sem tisti dan vzela dve oops.gif V navodilih piše da če v 2. tednu pozabiš vzameš takoj ko ugotoviš in normalno jemlješ naprej. Po mojem nebi smelo bit kakšnih posledic.. Vsaj upaam hmm.gif smile.gif
Drugače pa sm jz v sredo vzela zadnjo in tko zaklučla svojo prvo škatlco.. Amm kakšnih stranskih učinkov ni, mogoče sem malo bolj tečna (zdej se vsaj lahko na tabletke zgovarjam twisted.gif ) pa joške so mi zrasle thumbup.gif biggrin.gif oops.gif
  • 0

After all this time?

Always.

#1606 cobra007

cobra007

sramežljivec

• Člani
  • 96 posts

Posted 23 March 2008 - 08:54 AM

hvala za pojasnila... tud jaz sem tako naredila in upam da bo vse uredu...

LP
  • 0

#1607 reddish ancha

reddish ancha

gobezdalo

• Člani
  • PipPip
  • 786 posts
  • Interests:branje knjig, pisanje za revijo, pilates

Posted 23 March 2008 - 10:07 AM

QUOTE(Nincha @ 22. 3. 2008 - 23:38) View Post

Jaz sem jo tudi konec 2. tedna pozabila (mi je mobi crknu pa alarm ni zvoniu rolleyes.gif ), nisem je vzela v pondeljek, v torek sem jo vzela normalno, šele v sredo sm ugotovila da pondeljkove nisem vzela in sem tisti dan vzela dve oops.gif V navodilih piše da če v 2. tednu pozabiš vzameš takoj ko ugotoviš in normalno jemlješ naprej. Po mojem nebi smelo bit kakšnih posledic.. Vsaj upaam hmm.gif smile.gif
Drugače pa sm jz v sredo vzela zadnjo in tko zaklučla svojo prvo škatlco.. Amm kakšnih stranskih učinkov ni, mogoče sem malo bolj tečna (zdej se vsaj lahko na tabletke zgovarjam twisted.gif ) pa joške so mi zrasle thumbup.gif biggrin.gif oops.gif

Ne bi smelo biti hudega, jaz sem ene tablete jemala 4 leta, pa se mi je tud ene trikrat zgodilo da sem pozabila. Itak pa pr puncah, ko jih za dalj časa nehajo jemat, traja okrog 3 mesce, da se stanje normalizira oz. da ni več učinka - tak da pr tebi tisti dan ni nič hudega, so po moji kmečki logiki še vedno učinkovale.

Zrasle so ti? Kul, čestitam! biggrin.gif Zanimivo, jaz sem mela podobne stranske učinke: tud bolj tečna, pa očitno se mi je preoblikovalo telo - na boljše, čeprav se nisem praktično skoraj nič zredila - boke sem dobila, ki jih praktično prej nisem mela in sem bila spodaj ko tip in ravna ko deska. Vendar šele po kakem letu jemanja. biggrin.gif Hormoni pač.
  • 0

#1608 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26160 posts

Posted 23 March 2008 - 11:55 AM

Drage punce... skenirala sem navodila, tako da boste vse za vekomaj vedele kako in kaj ob pozabljenih tabletkah:

IPB Image

IPB Image

• 0

#1609 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27534 posts
  • Interests:kaj te briga :O

Posted 23 March 2008 - 12:35 PM

QUOTE(reddish ancha @ 23. 3. 2008 - 10:07) View Post

Zanimivo, jaz sem mela podobne stranske učinke: tud bolj tečna, pa očitno se mi je preoblikovalo telo - na boljše, čeprav se nisem praktično skoraj nič zredila - boke sem dobila, ki jih praktično prej nisem mela in sem bila spodaj ko tip in ravna ko deska. Vendar šele po kakem letu jemanja. biggrin.gif Hormoni pač.

Jst sem tečna ko hudič, da o menjavanju razpoloženja v minuti ne govorim. wacko.gif

KAAAAAJ?!? Se hecaš?? OMG, v kaj se bom jst spremenila potem, če imam že tako široke boke?! ohmy.gif

• 0
Everything you can imagine is real.
Pablo Picasso

#1610 cobra007

cobra007

sramežljivec

• Člani
  • 96 posts

Posted 23 March 2008 - 01:22 PM

QUOTE(Coco* @ 23. 3. 2008 - 12:35) View Post

Jst sem tečna ko hudič, da o menjavanju razpoloženja v minuti ne govorim. wacko.gif

se strinjam, tud pri meni je isto! down.gif a pa to kdaj mine, ali samo s prenehanjem jemanja tablet? pa če menjaš tablete, se to kaj poveča?? hmm.gif
  • 0

#1611 rea

rea

I'll never be maria magdalena

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 20446 posts
  • Interests:Only an open heart will allow you to float equally between everyone.

Posted 23 March 2008 - 02:28 PM

Joj, coco, ne boš bokov dobila saj pa ne morjo boki kar se razširt zarad hormonov. R. ančka je dobla pač kožo maščobo al karkol okol bokov ampak tud zredi se ne vsaka, tko da coco ne paničar.
  • 0

There are some things I may not know                  

There are some places, dear Lord, I may not go.

But there's one thing of which I'm sure

My God is real for I can feel him in my soul.

I have found a way to live  

in the presence of the Lord Hare Ram, Ram, Ram

Hare Ram, Ram, Ram, Sita Ram, Ram, Ram

#1612 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27534 posts
  • Interests:kaj te briga :O

Posted 23 March 2008 - 05:46 PM

Aha ok.

• 0
Everything you can imagine is real.
Pablo Picasso

#1613 čebelica-maja

čebelica-maja

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 199 posts

Posted 26 March 2008 - 08:47 AM

..sem brala v tisti knjižici pa nikjer nisem našla..je možno da zarad tabletk slabše spim? al tabletke nimajo vpliva na to? huh.gif hmm.gif
  • 0

#1614 SiQsI

SiQsI

gobezdalo

• Člani
  • PipPip
  • 916 posts

Posted 28 March 2008 - 09:35 AM

Bejbike, tudi jaz bi potrebovala pomoč!

Stvar je sledeča, po slabih 3 letih jemanja Diane 35 sem naredila 3-4 mesečni premor in nisem jemala nobenih tabletk, nato mi je ginekologinja predpisala Yasminelle in sedaj imam skos po malem izcedke, take rdečo-rjave, kot da mam še mal menstruacije pa kr neki no, tko da ne vem kaj nej naredim, kolegica je rekla da je to normalno in da se more telo spet prvadt na tabletke in hormone, sam mene to ful moti, ker res ni prijetno. Menstruacijo sem imela normalno in vse tko da mi ni jasno zakaj to?!

Hvala za pomoč!

ajdy
  • 0
Biti to kar smo, in postati to, kar smo zmožni postati, to je edini cilj življenja.

#1615 vrana

vrana

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 2547 posts

Posted 28 March 2008 - 10:06 AM

Mislim, da je to povsem normalno, tako kot je tvoja prijateljica rekla. Pa tudi v navodilih bi moglo to pisat, da je na začetku jemanja tabletk (prvi mesec) možen izcedek.
  • 0

#1616 Emily

Emily

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11537 posts

Posted 30 March 2008 - 01:04 PM

Prijateljica ti je že prav povedala. Na začetku je to "normalno" po kakšnih treh škatlicah se naj bi to čisto uredilo.
  • 0

Yes, it can happen so quickly. Life as we know it can change in a blink of an eye. Unlikely friendships can blossom, important careers can be tossed aside, a long lost hope can be rekindled. Still, we should be grateful for whatever changes life throws at us. Because all too soon, the day will come when there are no changes left.

• Guests

Posted 01 April 2008 - 03:14 PM

Za vse, ki sem vam obljubila poročanje o Personi - zdaj jo uporabljam 20 dni in je fajn. Ugotovila sem, kdaj sem imela ovulacijo. Je pa prve tri mesece malo več "rdečih" dni, kasneje jih je pa okrog 9 na mesec (ko ne moreš imeti odnosov brez zaščite). Bom pa čez čas še kaj napisala, če vas bo zanimalo. smile.gif
  • 0

#1618 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14271 posts

Posted 07 April 2008 - 12:42 PM

A lahko nehaš jest tabletke sredi škatlice?
  • 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#1619 -supergirl-

-supergirl-

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 5832 posts

Posted 07 April 2008 - 12:50 PM

meni je ginekolog odsvetoval yasmielle oz. yarino, ker naj bi povzročale večji procent tromboze. sicer vse še ni raziskano, ampak do takrat mi jih je odsvetoval. mi je dal prav za prebrat neko medicinsko literaturo, ki je seveda nisem razumela, potem mi je pa še to razložil. tako ostajam pri logest!
  • 0

#1620 Adriane

Adriane

Flesh for fantasy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 9883 posts

Posted 07 April 2008 - 12:52 PM

Frčica, kaj pa piše v navodilih?
  • 0

Do not pray for an easy life, pray for the strength to endure a difficult one.
Bruce Lee

yru-vinyl5_thumb.giftr-untitl.jpg

d035.gif

icon-33-32.png opera_volgae_malek

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users