Jump to content

Photo

Restavracije/lokali - dobre in slabe kritike

• Please log in to reply
2878 replies to this topic

#1581 Plain Jane

Plain Jane

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 13529 posts

Posted 22 July 2012 - 09:41 PM

Totalno navdušena nad Tandoorijem! Kok so vsi luškaniiii! :love: :lol: Odlično je za jest, res.. Všeč mi je, da je ogromno zelenjave in zelenjavnih/vegi jedi. Pa tud velike porcije so (ob neprehudi lakoti bi imela pol čis zadost). Jedla sem curry sendvič (z naanom) z zelenjavo- nom nom nom, pa mango chutney ful paše zraven. Fant je jedel podobno, s piščancem. Zraven sva še pakore- ocvrta zelenjava z začimbami in svežo zelenjavo, tud izjemno dobro. Na koncu sva se kljub vsemu odločila še za sladici, puli (kokosova kroglica z medom) - meni ta ni bila tok dobra, presladko pa mrzlo :D in rashgola, nek mali čapati s skuto in kokosom, še vroče- fuul okusno! Lahko, da je ravno obratno. Vse to za okoli 11€. Super!

Mango lassi pa masala chai majo tud! :w00t2:
  • 0

#1582 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 22 July 2012 - 09:58 PM

^^ Mango lassi :cry: :njam:
  • 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#1583 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts
  • Interests:krompir

Posted 23 July 2012 - 07:24 AM

Super, naval Čudovite na Tandoori. :)

Fantje so res zelo prijazni, jaz sem bila včeraj spet (že tretjič) in sem testirala nekaj novega, se ne bom spomnila imena, je pa
nek mešan riž z začimbami in zelenjavo, pa omaka je bila iz čičerike (nasploh jo veliko uporabljajo).

Fantu je pa najboljši Pakora sendvič.
  • 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.

• Guests

Posted 23 July 2012 - 12:17 PM

A torej imajo tudi jedi brez kruha (ne smem glutena)? Se da z njimi toliko komunicirati (v slov., angl.?), da bi jim lahko razložiš, česa ne smeš jesti? :-)
  • 0

#1585 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts

Posted 23 July 2012 - 12:20 PM

Če je tam lastnik - zna slovensko, ostali trije pa ne znajo veliko, znajo pa na pol angleško.

Ja, to moje včeraj je bilo brez kruha. :)
  • 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

• Guests

Posted 23 July 2012 - 12:26 PM

Hvala, Kinky. Bi bil kar problem potem, če se ne da dobro komunicirati z njimi, ker je npr. lahko v rižu sojina omaka, ki v večini vsebuje pšenico, tako da je no-go, ali pa kakšna druga zadeva, povezana z moko. No ja, se bom enkrat sprehodila do tja, mogoče pa ravno lastnik v hiši. :-)
  • 0

#1587 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts

Posted 23 July 2012 - 01:42 PM

Ja, Nila, jaz bi bila na tvojem mestu zelo previdna. Ker RES slabo znajo angleško, osnovne stvari ja, ampak kaj več pa res ne. :)

Mogoče pa vseeno najdeš kaj zase, upam. ;)

Facebook

Edited by Kinky, 23 July 2012 - 03:01 PM.

• 0

• Guests

Posted 24 July 2012 - 01:45 PM

Hm, vidim, da je jed iz riža samo s piščancem. :-/
  • 0

#1589 _vrtnca_

_vrtnca_

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1372 posts

Posted 25 July 2012 - 10:21 PM

Še ena pohvala za Tandoori :) Jedla sem vege kebab z naanom in je super. :njam:
  • 0
Earth provides enough to satisfy every man's need, but not every man's greed.

Mahatma Gandhi

#1590 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 25 July 2012 - 10:22 PM

A dejte no, jaz grem šele septembra v LJ! :cry: :D
  • 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#1591 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14253 posts

Posted 26 July 2012 - 06:40 AM

Tudi midva s fantom potrjujeva, da je super. Mango lassi pa jaz dosti boljšega naredim :)
  • 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#1592 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14253 posts

Posted 01 August 2012 - 06:37 AM

Gostilna dela, Poljanksa 7, Ljubljana

Pred nekaj dnevi sem brala oceno Boštjana Napotnika v Mladini, ki je gostilni oz. okrepčevalnici podelil oceno odlično, navadel pa je tudi zelo nizko ceno jedače: http://www.mladina.s...naj-firma-dela/
Včeraj sva jo s fantom odšla sprobati. Nahaja se na Poljanski, malo naprej od Teološke fakultete, če greste iz smeri centra. Mogoče se spomnite, da je bil na isti lokaciji lokal Alamut. Prostor je majhen, ima ok. 6 miz, kuhinja ni fizično ločena in lahko vidite, da se vaše kosilo pripravlja sproti :)
Všeč mi je ambient, svetel, domač in zračen. Uporabljeno je second hand pohištvo in materiali po principi Do it yourself.
Cene so zares ugodne. Celotno kosilo vas pride 7, 30 evra(juha, glavna jed, solata in sladica), morsko je evro dražje. Vsak dan nudijo eno juho, sladico in 4 glavne jedi(morsko, mesno, solto in brezmesno).Le glavna jed stane 5 oz. morsko 6 evrov. Odprti so od jutra do 6 popoldne.
Hrana je bila odlična. Jedla sem njoke z jurčki. Njoki so domači in odlični! Fant je jedel tuno s caponato(zelenjava). Dobil ej 3 kose tune in veliko zelenjave, ravno tako super.
Ostalega nisva jedla, ampak ne dvomim v Napotnikovo oceno.
Doma em si prebrala še več o gostilni. Pozdravljam idejo, da dajo možnost zaposlitve mladim, ki so težje zaposljivi( več o tem: http://trajekt.org/2...-gostilne-dela/ ), nekako po vzoru Jamiejeve Fifteen.
Za kosili z jabolčnim sokom sva dala 12 evrov.
Nudijo tudi domače mufine, tudi kava je cenejša kot drugod po centru.
Podeljujem oceno 5
Nedvomno se vrnem, tudi zato da spodbudim tovrstno početje!
  • 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#1593 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts

Posted 05 August 2012 - 07:17 PM

BOTER na Vrhniki

Danes sem prvič jedla tam. Ambient je nekaj srednjega, kot da so ostali v poznih 90ih in od takrat nič več obnavljali.

Ampak me ni motilo. Hrana je bila odlična: jaz sem jedla gratiniran krompir z jurčki (ODLIČNO - slika desno), fant pa gratinirane kalamare (slika levo).

Za to, čokoladni mousse in 3 Unione = 30 evrov.

Postrežba: hitra in prijazna.

Priporočam.

Posted Image
  • 0

#1594 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23266 posts

Posted 07 August 2012 - 11:45 AM

S fantom sva bila enkrat pozimi v Botru, sicer sva jedla pico, ampak je bila dobra. Gospa, ki je stregla je bila kar "gobčna" in simpatična. :D Sem se takrat odločala med pico in tem gratiniranim krompirjem z jurčki in mi je ob tvoji sliki kar malo žal, da sem vzela pico. :D
  • 0

"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."

#1595 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32265 posts

Posted 07 August 2012 - 11:47 AM

Jaz imam tudi dobre izkušnje v Botru, čeprav sem le dvakrat jedla tam in vedno njoke s škampi, ker mi je bilo prvič tako dobro, mmmmm.....
  • 0

#1596 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts

Posted 07 August 2012 - 11:50 AM

in mi je ob tvoji sliki kar malo žal, da sem vzela pico. :D

:D Ampak ti je res lahko. Čeprav pravijo, da so tudi pice odlične. ;)
  • 0

#1597 Plain Jane

Plain Jane

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 13529 posts

Posted 12 August 2012 - 03:52 PM

Zadnjič sem bila po dolgem času v Piazzi. Jedla sem fuže s tartufi in gamberi. Tartufe sem jedla prvič. :oops: Bilo mi je ful dobro, presenetljivo (sem mislila, da mi ne bo, ker sem živela v prepričanju, da so tartufi kot gobe in da mi zihr niso dobri), ampak so ostali rekli, da je vse ful blagega okusa, da se tartufov skoraj ne čuti. Jaz nisem mogla z ničemer primerjat. :D Gamberi so bili pa veliki, ampak samo trije. Lahko bi bil kakšen več. Omaka je bila rahlo vodena. Za sladico sem hotla vsaj 2 drugi stvari, pa ju niso imeli, zato sem se odločila za panna cotto in je bila ful dobra, najverjetneje najboljša kar jih imam v spominu.
Posted Image
Kok ne maram fotkat hrane v restavracijah. :ph34r:

Probala sem še eno pico, je bila s polnozrnatim testom. Dobra. Za doplačilo lahko dobiš namesto navadnega sira mocarelo, PZ testo je pa brez doplačila. :thumbup:

Minusi: Hrano so prinesli pred priborom, zato smo na pribor nekaj časa čakali. Vmes sem natakarja 2x prosila še za kozarec vode (prej sem pila sok, tako da nisem žulila vode celo kosilo :lol: ) pa ga seveda nisem dobila. Prijatelj je namesto espressa dobil kavo z mlekom in natakar se je hotel nekaj prerekati, pa smo vsi slišali, da je naročil espresso. :turned:
  • 0

• Guests

Posted 12 August 2012 - 06:19 PM

Če bo katera kaj v Novem mestu, priporočam picerijo in špagetarijo Don Bobi - ful lep, romantičen, mogoče celo kanček luksuzen ambient imajo, hrana je pa meni tam res TOP; pica mi je tam najboljša, ampak ponudba se ne konča pri picah in testeninah, imajo tudi kakšne bolj prefinjene jedi. Jaz grem zelo rada tja na rižoto z jurčki v sirovi skodeli. Lahko rečem, da mi je ta restavracija doslej najboljša. Cene so zmerne - glede na ambient in prefinjeno ponudbo ne gredo v višave. Postrežba je na nivoju, natakarji so tudi zelo prijazni. Jaz lahko to restavracijo ocenim samo s plusom, minusa se resnično ne spomnim. Mogoče naslednjič naredim kako fotko, če mi ne bo preveč nerodno, ker tudi sama ne maram fotografirati v restavracijah.
  • 0

#1599 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 12 August 2012 - 06:21 PM

.
  • 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>

#1600 Freya_

Freya_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 6695 posts

Posted 12 August 2012 - 06:29 PM

Uf, v Botra greva s fantom večkrat, na gratinirane lignje. Tudi gratinirane školjke in jurčki so odlični. Ambient je meni res dokaj antipatičen, ampak so mi pa omenjene tri jedi BOŽANSKE in ne poznam nobene druge restavracije, ki bi jih nudila.

V Piazzi sva bila pa zadnjič na pici, meni je bila precej dobra, malenkost pretanko testo sicer (imam rada tanko testo, ampak če je preveč tanko, pride čisto presušeno). So pa iste kot v Tunelu (itak je isti lastnik in je meni identičen).
  • 0

2 user(s) are reading this topic

0 members, 2 guests, 0 anonymous users