Jump to content

Photo

Vsa vprašanja v zvezi z gradnjo in urejanjem doma

• Please log in to reply
1611 replies to this topic

#1581 _Planet_

_Planet_

human search engine of cudovita.si

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 29863 posts

Posted 29 August 2025 - 06:25 PM

Koliko naklona tal imate v tuših, kjer ni kadi?

Starša preurejata kopalnico, da bo primerna tudi za takrat, ko ne bosta več mogla zlezti čez rob tuš kadi. Mojster pravi, da je 1 % naklona dovolj, mami pa skrbi, da je premalo, da bo zastajala voda na tleh tuša.
  • 0
Rape of the mind is a social disorder...

#1582 bellini

bellini

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4786 posts

Posted 29 August 2025 - 06:30 PM

Ne bi raje kupila tuš kad z že vgrajenim padcem, ki bi jo mojster vgradil v nivo tal pa bo problem rešen. Pa še lažje jo je čistit, ker ni fug. Drugače nimam pojma kakšen padec je dovolj 🫣
  • 0

#1583 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 33859 posts

Posted 29 August 2025 - 06:32 PM

Mi ga imamo tako malo, da niti ne veš, da je. Vodo pa na koncu vseeno malo z nogo potisnem proti kanaleti.
  • 0

#1584 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18094 posts

Posted 29 August 2025 - 07:53 PM

Se mi zdi pametna rešitev od Bellini. Sicer pa če zanesljiv mojster pravi 1%, bi mu verjela.
Imaš pa pametna starša. Moje opozarjam, da bi bilo dobro kaj v tej smeri naredit, pa ni posluha. Foter se že zdaj pri 75 komaj premika.
  • 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#1585 _Planet_

_Planet_

human search engine of cudovita.si

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 29863 posts

Posted 29 August 2025 - 09:15 PM

Se mi zdi, da ni prostora za vgradnjo tuš kadi v nivo tal zaradi instalacij. Bom mami vseeno predlagala, hvala za
idejo. Bistveno ji je, da čimbolj omeji možnost padca na mokrih in spolzkih tleh.

Matilda, mami je zelo racionalna, oče se pa upira prilagoditvam.
  • 0
Rape of the mind is a social disorder...

#1586 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17783 posts

Posted 03 February 2026 - 08:05 AM

Ima katera kak varnostni sistem, kamere, senzorje gibanja? Se priporočam za info kaj, kako ste zadovoljne, cene ipd. 

• 0
Če že delaš bedarije naj se ti vsaj posrečijo!

[Napoleon]

#1587 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18094 posts

Posted 14 March 2026 - 04:17 PM

A je kdo v zadnjih letih dal montažno hišo zgraditi?
  • 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#1588 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18094 posts

Posted 20 March 2026 - 04:46 PM

Noben? Kaj pa kdo od vaših znancev, prijateljev, sorodnikov? 🙂 Katerega izvajalca so izbrali in zakaj ipd.
Danes se dobiva z enim kolegom od M., ki je arhitekt in nam je zrisal par varijant za parcelo, ki jo gledamo.
Kolikor sva se pozanimala, stane kvadrat montažne bajte danes 1600-2000€, pri srbrskih firmah tud že od 1000€ naprej ampak tam kup stvari ni vključenih v ceno.
  • 0

Bill Bullard

#1589 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 28065 posts
  • Interests:kaj te briga :O

Posted 20 March 2026 - 05:37 PM

Jaz dejansko ne poznam nikogar z montažno, vsi zidajo. Za ta denar dobiš zidano. Ali bi montažno zaradi hitrosti?
  • 0
Everything you can imagine is real.
Pablo Picasso

#1590 bellini

bellini

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4786 posts

Posted 20 March 2026 - 06:09 PM

Kolega je gradil z Noah hiše in je bil zelo nezadovoljen z njimi.

Midva sva bila z našim izvajalcem, ki nam je postavil konstrukcijo izredno zadovoljna, ampak sva imela samo skelet, vse ostalo sva sama delala.

A nima Buggy montažno hišo? Mogoče sem zamešala.
  • 0

#1591 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18462 posts

Posted 20 March 2026 - 07:12 PM

Nasi prijatelji imajo tudi Noah in so zadovoljni. So pa imeli zelo natancnega nadzornega. Je se sam pohvalil menda.
Meni sicer ni vsec kako se slisi tekanje otrok pa zrak je zaradi rekuperacije slab. Njim je ful dober, ampak jaz sem kronicni prepihar in voham najmanjsi smrad in nesvezino.
  • 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#1592 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17783 posts

Posted 20 March 2026 - 08:13 PM

Lumar je kvaliteten, ampam cene ampak cene so tudi visoke.
  • 0
Če že delaš bedarije naj se ti vsaj posrečijo!

[Napoleon]

#1593 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18094 posts

Posted 20 March 2026 - 09:19 PM

Jaz dejansko ne poznam nikogar z montažno, vsi zidajo. Za ta denar dobiš zidano. Ali bi montažno zaradi hitrosti?

Ja. Se mi zdi bistveno bolj časovno potratno zidat?
Pri rekuperaciji pa tud ni prepovedano oken odpret?
  • 0

Bill Bullard

#1594 Neytiri

Neytiri

djevuška kraužlova

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 20097 posts

Posted 20 March 2026 - 09:56 PM

Midva sva zidala, bila v letu in 3 mesece vseljena, s tem, da sva zadnje dva meseca mizarja cakala, tako da ni blazno dolgo
  • 0
Svet je tak, kot si ga pripravljen videti

#1595 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18462 posts

Posted 21 March 2026 - 07:29 AM

Ni, ampak naceloma je tam glih zato, da jih ne rabis in zrak naj bi bil dober pa ni? Ne vem zakaj bi nekaj 1000 vrgel za to, da umiramo cim nas je notri 10. Ampak jaz sem res ekstra obcutljiva. Meni ni ok, da so se kratki rokavi prevec, ker to pomeni, da je tudi glava na prevrocem (pa noge tudi). Sicer to najbrz nima veze z montazno gradnjo. Ampak je bolj tak cardboard filing na splosno. V hisi v kateri sem odrasla tudi (je montazna).
  • 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#1596 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18094 posts

Posted 21 March 2026 - 09:56 AM

Ja, sam pri nizko energetski gradnji ni samo ena varijanta pa konec. Tud npr. pasivna je bistvena razlika kakor nizko energijska.
Neytiri, koliko vaju je pa cenovno prišel kvadrat? Sta za gradnjo najela kako firmo oz. kako je to potekalo? Kakšne so pa prednosti zidane vs. montažne gradnje?

Res si ne predstavljam, se mi zdi da je daleč najbolj enostavno prit do hiše prek montažne gradnje. Glede cen je pa itak vse noro glede na izrazito povišanje cen gradbenih materialov v zadnjih letih.
  • 0

Bill Bullard

#1597 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 33859 posts

Posted 21 March 2026 - 11:10 AM

Kje pa bi gradila?
  • 0

#1598 Nincha

Nincha

HP freak

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18987 posts

Posted 21 March 2026 - 12:08 PM

Prijateljica zdaj gradi z Lumar na kljuc, temeljno plosco so postavili pozimi, zdaj naj bi bili pa do septembra kao vseljeni. Lahko jo kaj vprasam, ce zelis.
  • 0

After all this time?

Always.

#1599 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26399 posts

Posted 21 March 2026 - 03:23 PM

Kolega dela na ključ pri Richterju. 1200€/m². To je vse, kar vem 😀
  • 0

#1600 Neytiri

Neytiri

djevuška kraužlova

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 20097 posts

Posted 22 March 2026 - 02:16 PM

Ne, pri nama je vse moj koordiniral. Zidar je bil pri nama 100k za 155 kvadratov v dveh nadstropjih plus mansarda, zraven lopa, zraven ene hladna klet, nekaj skarpic, pa vkopana hisa je, kar je drazje.. moj pravi, da bi bila sama hisa verjetno 75.

Najini prijatelji so se celo v 10ih ali 11ih mesecih selili v zidano hišo, amoak so iz tega foha.

Mi kdaj vseeno odpremo okna, v osnovi se ti pa ne da nekaj zracit, ker je cisto ok zrak :).
  • 0
Svet je tak, kot si ga pripravljen videti

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users