Jump to content

Photo

Svetovalnica

• Please log in to reply
1808 replies to this topic

#1581 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16809 posts

Posted 27 March 2016 - 11:53 AM

Veterinarji v blizini (skofja loka, tenetise) imajo dezurno samo v primeru ce je ogrozeno zivljenje zivali.....
  • 0
Včasih, redkokdaj se fino ti zdi, da si živ, da te nič ne boli, da je najlepši žarek, ki tebe zbudi, ko si ga odgrneš z oči.

#1582 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46024 posts

Posted 28 March 2016 - 01:34 PM

Fiona, Lili je imela podobno alergijsko reakcijo, le da je poleg praskanja in ranic na določenih predelih kožuha imela še zateklo ustnico. Pri veterinarju je dobila injekcijo kortizona, ki je pomiril srbečico in antibiotik, za zatečeno ustnico pa sva dobila raztopino s katero sem ji jo vsak večer mazala. Kaj natanko je bil vzrok, veterinar ni znal povedati, ker obstaja več vzrokov za takšne rane in srbečico. Lahko so posledica alergije, imunske bolezni ali bakterijske okužbe. Ker je najpogostejši vzrok prehrana, sva preklopila samo na veterinarsko predpisan antialergijski Royal Canin. Kljub temu se je zadeva kmalu zatem še enkrat ponovila, tako da smo ob naslednjem obisku ovrgli teorijo o hrani. Sicer še sedaj ne vemo zagotovo kaj je sprožilo alergijsko reakcijo, lahko da je bil stres, lahko kak drug dejavnik (e.g. cvetni prah, čistilo,...), lahko pa kombinacija vsega omenjenega. 

• 0

#1583 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16809 posts

Posted 28 March 2016 - 02:40 PM

A od takrat je pa ok?
Sem gledala to rc hrano mater je draga ko zafran. Bom vidla kaj bo vet jutri priporocil. Hillsa itak ne mara.
Javim..od sobote je na dieti (razen kar zunaj poje, to ne vem) pa ne bi rekla da so kaksni ucinki ze....
  • 0
Včasih, redkokdaj se fino ti zdi, da si živ, da te nič ne boli, da je najlepši žarek, ki tebe zbudi, ko si ga odgrneš z oči.

#1584 Nincha

Nincha

HP freak

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18602 posts

Posted 28 March 2016 - 02:42 PM

Nasa Lola (kuza) je mela vsako spomlad tko, so ugotovili da je na ene rastline alergicna, ki spomladi cvetijo. Smo jo potem vedno vozili na injekcije. Je vedno to dobila, kadar smo sli k babici na Dolenjsko na obisk in je tam ful po travnikih letala.
  • 0

After all this time?

Always.

#1585 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46024 posts

Posted 28 March 2016 - 03:41 PM

Fiona, se je še 3x po tem ponovilo, vendar v blažji obliki. Nazadnje je imela samo zatečeno ustnico in ker sva še imela razkužilo od prejšnjega obiska je nisva niti vozila k veterinarju, ampak ji samo mazala rano. 

• 0

#1586 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16809 posts

Posted 29 March 2016 - 05:09 PM

No tako. Bila sem pri vetu. Dobila je injekcijo, pa nekaj za mazat za 14 dni. Po pregledu je ugotovil, da je najhuje po trebuhu. Okrog mlecnih zlez itd...to sem ze vedela. Rekel je da stvar ni tipicna za hrano, in da verjetno ni to. Vseeno da naj jo zamenjam, tako da je ze na hillsu in od zdaj samo na briketih. 14 dni jo moram s peno po trebuhu mazat. Mogoce je od broadlinea, ki ji ga dajem ze od lanskega julija redno vsak mesec a pravi da ne more trdit z zagotovostjo ker je zadeva premalo casa na trgu. Tko da zdej ko greva cez 14 dni na kontrolo ji bom vzela ovratnico ki drzi 8 mesecev, tako da bo isto varna pred klopi in bolhami (pred trakuljo zal ne.....)....ne vem pa kako je z garjami pri ovratnici, a katera ve?
Druga opcija je pac alergen iz okolja. Nekaj na cemur lezi. Ker je notri vse isto najbrz nekaj od zunaj. Pa si mislim da ce bi bil problem to, bi tudi imela po hrbtu ful....ne vem. Saj macha ne lezi na trebuhu....direktno. Pol bi bilo najvec na prehodu iz trebuha na hrbet...
Ma mal me skrbi da ne bo izzvenelo in da namo odkrili vzroka. Nocem da jo srbi, ker se predobro vem kak grozno je ce te celo telo noro srbi. Za zmesat.
Tko da ce to nau pomagalo ostane kortikosteroidna terapija, redna seveda. Naslednjic ga bom vprasala kako je s claritinom in medrolom pri mackah, ziher dobi kaj od tega.
Mnenja?
  • 0

#1587 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11860 posts

Posted 05 April 2016 - 10:07 PM

Fiona, kako je z maco?

• 0

#1588 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16809 posts

Posted 06 April 2016 - 07:45 AM

Naslednji teden mam kontrolo...je na dieti, pa vsak dan jo mazem s clorexydermom. Nima takih ran kot je imela, coha se se kar, ampak manj se mi zdi. Moram jo pa res mazat. Pa manj dlake ima tak kot se skoz lize....me zanima kaj bo vet rekel. Se vedno jo nekaj matra zgleda.pa nekaj or zunaj mora biti, ker se coha ko pride notri. Bljse je, v glavnem. Javim kaj bo pri vetu naslednji teden. Pa ne bom ji dala broadline ampak dobi ovratnico.
  • 0

#1589 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11860 posts

Posted 06 April 2016 - 08:42 PM

Aja, no dej pol sporoč kaj je bilo. Bogica.

• 0

• Guests

Posted 30 September 2016 - 04:59 PM

Včeraj sem kupila mačjo travo in seveda jo je Sisi takoj napadla. Danes ful kašlja, res vsakih 10-15 minut ima en napad, bruhala pa je 1x. Bi me moralo skrbeti?
  • 0

#1591 _Planet_

_Planet_

human search engine of cudovita.si

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27660 posts

Posted 06 June 2017 - 04:58 PM

Ima kdo izkušnje z netopirji? Pri nas že dolgo živijo na vikendu, ko smo porušili staro hišo in obnovili skedenj (sedaj je namenjen bivanju ljudi), so se preselili na skedenj. Zdaj bi jih pa rada nekako prepričala, da bi se odselili v netopirnico (https://www.vidaxl.s...ent=Home_Garden). Ne vem, če bo dovolj, da netopirnico samo obesim na bližnje drevo. Tudi na strani društva za proučevanje in varstvo netopirjev ni kakšnega drugega nasveta, kot da čakaš, da se sami naselijo.
  • 0
Rape of the mind is a social disorder...

#1592 Neytiri

Neytiri

djevuška kraužlova

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19982 posts

Posted 09 December 2017 - 07:49 PM

Mi lahko katera prosim svetuje, katera pasja bundica je primernejša? Obe mi nista lepi, tako da gledam samo na uporabnost.

https://abc-zoo.si/1...deca-36-cm.html

http://www.zazivali....-35cm-1132.html

Fantu se zdi druga boljša, meni pa prva, ker pri prvi, če skače po snegu, le ta ne more takoj zlesti pod vrat ali pri tačkah spodaj, pri drugi pa lahko. Morda se mi zdi prva tudi toplejša.. 

• 0
Svet je tak, kot si ga pripravljen videti

#1593 _Planet_

_Planet_

human search engine of cudovita.si

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27660 posts

Posted 11 December 2017 - 01:09 AM

Nimam izkušenj, tako da se lahko samo teoretično strinjam s tvojo izbiro.
Nisem še videla takšnih s kapuco. 👍
  • 0
Rape of the mind is a social disorder...

#1594 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11860 posts

Posted 11 December 2017 - 12:52 PM

Plaščki s kapucami so po moje samo zato, da kuža zgleda bolj luškan za nas in okolico... Kapuca je men ful brezveze in je pes definitivno ne nosi na glavi :) pa še v napoto je. 

• 0

#1595 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 11 December 2017 - 01:34 PM

Neytiri, meni je vse, kar se vleče čez glavo no-go.

Ja imam tega, je super.

• 0
Viens, reste ici!

#1596 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 11 December 2017 - 04:19 PM

Lep, jaz iscem nekan takega. Ampak brez kapuce.
  • 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#1597 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85938 posts

Posted 11 December 2017 - 05:07 PM

A to je za pse, ki so brez poddlake ali kako? :)

• 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#1598 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 11 December 2017 - 05:26 PM

Lep, jaz iscem nekan takega. Ampak brez kapuce.

Kapuca se pripne, tako da nič ne moti. Lahko jo pa tudi snameš, je na gumbe.

• 0
Viens, reste ici!

#1599 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 11 December 2017 - 07:09 PM

Jina, podlanke.

Ana okej, bom sla enkrat pogledat :)
  • 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#1600 Neytiri

Neytiri

djevuška kraužlova

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19982 posts

Posted 12 December 2017 - 07:20 PM

Zelenega smo sli prej probat in ni ok, ful zakompliciran za zapenjanje. Ta tvoj deluje dober, samo ga trenutno ni na zalogi. Ker cca 65€ za ene druge v mr petu pa ne bi dala :o. Zapenjanje pa je tusi pri rdecem enako kot pri tebi, na trebuhu torej.
  • 0
Svet je tak, kot si ga pripravljen videti

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users