Kinky in ostale, ki imate rade Isolabio riževo-lešnikovo mleko: v DM-u stane 1.95€, je ceneje kot v Mercatorju (2.20€).

Veganska in vegetarijanska prehrana
Posted 19 March 2013 - 05:24 PM
“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)
“Point of view is everything.“ (Kathleen Winter: Annabel.)
LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.
Posted 19 March 2013 - 05:31 PM
Hvala, Špela, vzeto na znanje.
---------------------------------------------------------------------------------------------
When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.
Posted 23 March 2013 - 01:44 PM
Sarah, si imela prav, tista Mocarissella je čez 3 evre, mislim da celo 3,60. Sem včeraj spet pogledala v MaxiMarketu. Kupila je več ne bom, ker mi ni najbolj všeč,
pa še v pečici se ne raztopi.
Včeraj tudi niso imeli v Maxiju sira Cheezy, samo Sheezy, ampak ga nisem vzela, ker sem na FB prebrala, da ni dober.
Danes sem naredila pire krompir s cvetačo.
Upoštevala sem navodila, količine sem pa spet dala 'od oka'. Vedno sem si predstavljala, da je pire krompir čuden brez mleka in masla,
a ni res. Ta skupaj s cvetačo je ravno tako slasten, niti malo ni suh, in full zdrav. Zelo priporočam. Nisem dodajala smetane, samo krompir, cvetačo, ter malo česna (ko sem
mečkala sem sicer dodala malo vode, v kateri se je zelenjava kuhala).
Ocena: 5/5
---------------------------------------------------------------------------------------------
Posted 26 March 2013 - 05:31 PM
Kosilo 1
polnozrnati peresniki z veganskim bolognese (uporabila sem sejtanov drobljenec) + popečena pikantna ćićerika
kosilo 2
polenta v pečici (s sezamom), z razno zelenjavo (korenje, bučke, por), na vrhu je mocarissella, ki se pa ni najbolj raztopila; je ne bom več nabavila;
namesto parmezana pa malo kvasovih kosmičev + pire krompir (krompir + cvetača)
Kosilo 3
kuskus + špinača + popečen tofu + berivka + Bajadera
Posted 26 March 2013 - 06:15 PM
Uf, ne vem, ne spomnim se, kjer sem ga kupila, ampak skoraj zagotovo Lidl ali pa Hofer.
V Lidlu si kupila tavelik fižol! Sem danes delala pasulj iz njega.
Bolonjska zgleda delišs. Moram probati.
Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.
Posted 26 March 2013 - 07:58 PM
Super zgleda vse, Kinky . Prvo sploh. Moram sprobat.
Jaz sem si danes za večerjo naredila tofu (100g) z lečo in olivami. Začinila sem s poprom, žličko sojine omake, maalo kurkume za barvo in žlico namaza s papriko sem dala zraven. Navdih je bil od Anouk scrambled tofu . Bilo je zelo dobro.
pointless." said reason. "Give it a try." whispered the heart.
Posted 26 March 2013 - 09:06 PM
Super punce! Od vseh izgleda odlično.
Yes, it can happen so quickly. Life as we know it can change in a blink of an eye. Unlikely friendships can blossom, important careers can be tossed aside, a long lost hope can be rekindled. Still, we should be grateful for whatever changes life throws at us. Because all too soon, the day will come when there are no changes left.
Posted 26 March 2013 - 09:55 PM
V Lidlu si kupila tavelik fižol!
Sem danes delala pasulj iz njega.
Tudi v Leclercu ga držijo drugače. Za info.
sade, super, bi jedla takoj.
Posted 26 March 2013 - 10:00 PM
Posted 28 March 2013 - 04:12 PM
Cez vikend imam namen kaj takega narest:
Temna cokolada, malo margarine in sladkorja, corn flakes (tisti v temno modri embalazi). Jajcka imam pa namen narest iz marcipana - sem ravno gledala zadnjic v trgovini, ga imajo v vseh mogocih barvah.
Posted 28 March 2013 - 09:12 PM
Ful dobra ideja!!
Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.
Posted 28 March 2013 - 10:04 PM
Se vec veganskih sirov na poti na trg
http://www.kite-hill.com/index.html
Uf ...
Me pa res zanima, kdaj/ce pridejo tudi do nas.
Posted 29 March 2013 - 08:12 AM
Posted 29 March 2013 - 07:28 PM
Danasnja vecerja:
kus kus z arasidi in zelenjavo (african style)
Posted 29 March 2013 - 09:25 PM
Jaz sem se pa spravila delat Kokosove poljubčke, so mi pred dnevi ful zapasali, pa me moti toliko jajc v receptih in sem se oborožila s sestavinami.
Sladkorja (melasinega) sem dala skoraj pol manj, moka je pirina, dodala sem še 2 čž vanilijeve esence, cimet in del kokosove moke nadomestila s kokosovim čipsom.
Noro dobri so, ravno prav sladki.
Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
Posted 30 March 2013 - 01:26 PM
KUSKUS Z VRTNINAMI IN BRESKVO
PRIPRAVA: 8 minut
SESTAVINE:
- kuskus po potrebi
- pol čebule
- bučka
- strok peteršilja
- en velik paradižnik, 3 mali
- 2 mala korenčka
- ena breskva
PRIPRAVA: Zlijemo v lonec vročo vodo iz pipe in segrevamo na zmernem ognju. Takoj dodamo kuskus. Le-ta je v 5 minutah skuhan.
Narežemo zelenjavo. Čebulo popražimo na zmernem ognju približno minuto. Nato še dve minuti podušimo ostalo zelenjavo.
Zelenjavo zmešamo skupaj s kuskusom in dodamo še breskev.
Nisem še delala, baje je ful dobro
"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."
Bill Bullard
Posted 30 March 2013 - 05:06 PM
Kinky, a ti si zdaj postala veganka ali je to samo sedaj, ko imate nek projekt veganstva? Aja, prejšnji teden sem pri fantu naredila polento v pečici po tvojem receptu - na dnu pekača kuhana polenta, čez pa paradižnikova omaka, kuhana cvetača, koruza, popečena paprika, čebula, česen, paradižnik, kitajsko zelje (pač kar sem našla), po vrhu pa nariban sir. Zelo dobro!
Jaz sem pa ravno mislila vprašati, če se dobi kakšne veganske sire in jogurta razen tofuja in ostalih sojinih izdelkov. Zdaj pa sem videla, da ste pisale o grahovih jogurtih in podobno. Jaz se tudi raje izogibam soje. Sem sicer čisti laik na tem področju, ampak sem tudi jaz slišala to o estrogenu in da vpliva na hormone in da so sojo tudi že odsvetovali nekaterim bolnikom z rakom ipd. Sicer pa je itak ne jem no. Par dni nazaj sem sploh po več letih spet kupila tofu. Vzela sem Spar Veggie dimljeni tofu. Pred tem pa sem probala samo Mercatorjevega Active life. Meni sta oba precej brez okusa. Če ne dam kakšnih začimb zraven ali pa limoninega soka, sta mi bila oba takega praznega okusa. A so vsi taki?
"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."
Posted 30 March 2013 - 06:14 PM
Tofuji so večinoma s precej ne-izrazitim okusom, če jih ješ same, zgolj popečene. Edina izjema je morda Spar Veggie z olivami, tisti je božanski.
Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.
Posted 30 March 2013 - 06:32 PM
Meni je tofu brez sojine omake skorajda neužiten.
Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users