Jump to content

Photo

kaj študirate

• Please log in to reply
1733 replies to this topic

#1581 temida

temida

sramežljivec

• Člani
  • 97 posts

Posted 22 January 2011 - 12:09 PM

rabila bi nasvet... letos sem v tretjem letniku študija - bolonjski program. tekom študija sem ugotovila, da mi ta študij ne ustreza. zato sem se odločila, da se jeseni vpišem znova v prvi letnik tokrat na smer, ki mi resnično ustreza. nisme pa prepričana kako se moram vpisati. ponavljala ali zamenjala študija še nisem! torej, ali se vpisujem skupaj s srednješolci ali kot diplomant? če sem prav razumela se kot diplomanti vpisujej tisti, ki so že izkoristili možnost ponavljanja ali prepisa? ali mogoče veste, kam bi se lahko še obrnila s svojim vprašanjem?
  • 0

#1582 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25899 posts

Posted 22 January 2011 - 12:22 PM

verjetno imaš namen diplomirati letos? nabrž bi ti v referatu znali svetovati.
  • 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#1583 temida

temida

sramežljivec

• Člani
  • 97 posts

Posted 22 January 2011 - 12:24 PM

ja, upam, da mi bo uspelo do jeseni diplomirati.

• 0

#1584 Simone

Simone

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 321 posts

Posted 22 January 2011 - 12:52 PM

http://www.svetovaln...m/klepetalnica/
  • 0

#1585 Neytiri

Neytiri

djevuška kraužlova

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19982 posts

Posted 22 January 2011 - 04:38 PM

zdej pa razmišljam o grafični na naravnoslovni tudi med drugim hmm.gif
  • 0
Svet je tak, kot si ga pripravljen videti

#1586 ananas

ananas

pharma tropicana

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 8041 posts

Posted 22 January 2011 - 04:53 PM

Če bi malo bolj poznala ta študij, ko sem se jaz odločala za faks, bi šla na tega! smile.gif
  • 0

#1587 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85935 posts

Posted 22 January 2011 - 05:00 PM

^^ Ta študij je bolj tehnične narave, prakse ni skoraj nič. Tako da po diplomi s tega faksa skoraj ne moreš bit oblikovalec, niti ne vem, zakaj se smer tako imenuje.
Grejo pa v veliki večini sem tisti, ki ne naredijo sprejemcev pri nas.

• 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#1588 Princeska

Princeska

drama queen

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16360 posts

Posted 22 January 2011 - 05:05 PM

Ja, to je res, kolegica je bila prej na oblikovni in je hotla na ALU, ker ni bila sprejeta, je šla tja. Sprva razočaranje, ker je poudarek sam na programih, veliko tiskarskih predmetov, nič kaj dosti dizajna in umetniškega duha. Zdej, ko je zadnji letnik, ji je pa že ful bolj všeč in mislim, da je zelo zadovoljna.
  • 0
"First make it in your head. And then you can make it anywhere."

#1589 redkvica

redkvica

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 2250 posts

Posted 22 January 2011 - 05:11 PM

QUOTE(temida @ 22. 1. 2011 - 12:09) View Post

rabila bi nasvet... letos sem v tretjem letniku študija - bolonjski program. tekom študija sem ugotovila, da mi ta študij ne ustreza. zato sem se odločila, da se jeseni vpišem znova v prvi letnik tokrat na smer, ki mi resnično ustreza. nisme pa prepričana kako se moram vpisati. ponavljala ali zamenjala študija še nisem! torej, ali se vpisujem skupaj s srednješolci ali kot diplomant? če sem prav razumela se kot diplomanti vpisujej tisti, ki so že izkoristili možnost ponavljanja ali prepisa? ali mogoče veste, kam bi se lahko še obrnila s svojim vprašanjem?

Bolonjski študij omogoča prehode iz 1. na 2. stopnjo. V teoriji se lahko prepišeš na karkoli - npr. iz prava na biotehnologijo. Opravit pa moraš od 0 do 60 KT diferencialnih izpitov (odvisno od sorodnosti programov). Seveda bodo na novem faksu prijazno izbrali najtežje in najobsežnejše diferencialne. Če gre za sorodno smer (npr. mikrobiologija in biotehnologija), včasih ni potrebno delat nič...
Predlagam ti, da drugo leto vzameš absolventa in v tem času opraviš diferencialne za novo smer. Zdi se mi, da je to boljša varjanta, kot in ponovno od začetka. Tako boš imela v 3 letih končano 2. stopnjo, ne pa (samo) dveh 1. stopenj.
  • 0
If sometimes you feel yourself little useless, offended and depressed, always remember that you were once the fastest and most victorious sperm in your group!

#1590 temida

temida

sramežljivec

• Člani
  • 97 posts

Posted 23 January 2011 - 09:47 AM

na 2. bolonjsko stopnjo bi bil prehod precej zahteven, ker sta dva popolnoma različna študija in bi mi manjkalo veliko predznanja. pa tudi povprečja nimam dobrega, ker me ta študij res ne veseli in se komaj spravim za knjige.

• 0

#1591 Neytiri

Neytiri

djevuška kraužlova

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19982 posts

Posted 23 January 2011 - 10:58 AM

zdaj pa spet ne vem cry.gif
  • 0
Svet je tak, kot si ga pripravljen videti

#1592 ananas

ananas

pharma tropicana

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 8041 posts

Posted 23 January 2011 - 11:37 AM

Meni je pa tudi to všeč, ker delaš z različnimi programi itd... Res se mi ne zdi slab študij... Na ALU pa recimo sploh ne bi šla smile.gif
  • 0

#1593 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27429 posts
  • Interests:kaj te briga :O

Posted 23 January 2011 - 01:46 PM

Da še jaz dodam glede te grafike - moja bivša sošolka je v zdaj 1. letniku na grafičnem in interaktivih komunikacijah in ful trpi, ker delajo skozi samo neko fiziko, matematiko in podobne zadeve, pa en predmet v zvezi s tiskom imajo (ki ti pomaga samo, če delaš v fotokopirnici) in resno razmišlja o prepisu na drug faks. Zanjo je bilo to razočaranje na celi črti.
  • 0
Everything you can imagine is real.
Pablo Picasso

#1594 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85935 posts

Posted 23 January 2011 - 02:10 PM

QUOTE(ananas @ 23. 1. 2011 - 11:37) View Post

Meni je pa tudi to všeč, ker delaš z različnimi programi itd... Res se mi ne zdi slab študij... Na ALU pa recimo sploh ne bi šla smile.gif

OK, o kakšnih programih to govoriš? Saj orodje dizajnerja SO programi; Illustrator, Photoshop, Indesign ...

Pa tudi moja kolegica je umirala v 1. letniku, ob vsej tisti matematiki in fiziki. Ji je delalo probleme,
čeprav jih v SŠ sploh ni imela, je imela vsa leta 4/5.
Pomoje z diplomo tam lahko delaš v tiskarni ali kopirnici, ker prakse ne dobiš.

• 0

― V. Van Gogh

#1595 Princeska

Princeska

drama queen

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16360 posts

Posted 23 January 2011 - 04:11 PM

A res? Moja kolegica je takoj prakso dobila!
  • 0

#1596 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85935 posts

Posted 23 January 2011 - 04:44 PM

biggrin.gif Govorim o praktičnem delu na faksu.
Glede na naziv smeri, bi človek pričakoval, da je podobno, kot na ALUO-ju Oblikovanje, pa je tisoč km od tega.

• 0

― V. Van Gogh

#1597 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 23 January 2011 - 04:45 PM

Jaz to Biotehniško razumem kot približek ALUO, pač .. če ne prideš na ALUO, greš pa tja. Moja kolegica je na grafičnem oblikovanju, pa ne zna narisat nič. Ok, dela se z računalniki ja, ampak za moje pojme bi vseeno blo treba uvest sprejemne. biggrin.gif
  • 0
Viens, reste ici!

#1598 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85935 posts

Posted 23 January 2011 - 04:46 PM

QUOTE(Ana @ 23. 1. 2011 - 16:45) View Post

Jaz to Biotehniško razumem kot približek ALUO

Mene ob tem kar zmrazi. XD

• 0

― V. Van Gogh

#1599 Princeska

Princeska

drama queen

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16360 posts

Posted 23 January 2011 - 04:48 PM

QUOTE(Jinadaze @ 23. 1. 2011 - 16:44) View Post

biggrin.gif Govorim o praktičnem delu na faksu.
Glede na naziv smeri, bi človek pričakoval, da je podobno, kot na ALUO-ju Oblikovanje, pa je tisoč km od tega.

Aja, aja, ja to je pa res. Ona je vsaj tak tip, da doma ful dela, ful se ukvarja s temi stvarmi in še vedno ful riše. Tako da se nekak razvija... sam to ji je dala oblikovna. Večina folka tam pa itak ni iz oblikovne, tko da marsikdo ni tak.
  • 0

#1600 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 23 January 2011 - 04:50 PM

Ja vrjamem ja, ampak tak pač je. biggrin.gif Upam vsaj, da se diplomanti iz vašega faksa zaposlijo na boljših področjih kot tisti iz BioT.

Mene tudi zmrazi, ko slišim, da folk iz romanistike prevaja. Mislim halo!? Jaz se 5 let učim prevajat, kak lahko potem nekdo, ki študira ang/fr .. whatever, prevaja ? Oni se tehnike sploh ne učijo. Narobesistem.
  • 0
Viens, reste ici!

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users